31 Responses

 1. kuebke

  Nou nou,wat was het weer geweldig en hebben we weer punten laten liggen.
  Het is toch niet te hopen dat ze de play offs gaan halen want daar hebben ze totaal maar dan ook totaal niets te zoeken.

 2. Ievel Knievel

  Waarschijnlijk eindigt het seizoen hetzelfde als verleden seizoen.

  Kan je jezelf afvragen of het wegpesten van Jos nu effectief zin heeft gehad.

  Bij de club VVV zijn wat groetere veranderingen gewenst. Kruys en Janssen mogen best blijven, omdat ze lekker samenwerkten dit seizoen, maar er moet echt een frissere wind gaan waaien in de gehele club.

  1. Ievel Knievel

   Ik denk dat Rick Kruys een tactisch (heel erg) sterke assistent naast zich nodig heeft. Misschien eens verdere veranderingen in de staf doorvoeren. Het wordt een beetje gezapig.

   Fijn dat Dick Advocaat volgend seizoen (voorlopig) even geen trainer meer is en weer zijn rol als officieuze mentor van Rick op zich kan nemen. Kunnen we nog wel wat aan hebben.

   1. kuebke

    Ze hadden de hele staf er vorig seizoen er al uit moeten gooien.
    Het blijft één grote kliek daar op den Berg.

 3. De Realist

  Echt grote middelmaat dit VVV op het moment. Tot de 16 voetballen ze af en toe nog wel redelijk, maar daarna ontbreekt elke creativiteit. Ze hebben nauwelijks een kans gecreeerd terwijl ik Willem II ook niet zo geweldig vond spelen. Op deze manier zie ik VVV niet heel veel punten meer pakken en moeten ze nog vol aan de bak om de playoffs te halen.

 4. Koelie

  Voordeel is dat we zo de stad in kunnen fietsen. Je zult nog maar een uur in de bus moeten zitten. Sterkte.

  We hebben toch zo helemaal niks te zoeken in de playoffs. Belabberd spel hele seizoen, maar vechtlust verbloemde veel. Maar zelfs dat lijkt in de laatste periode verdwenen. Dan houdt het op.

 5. mats

  Dit VVV gaat nog afzakken naar plek 9 of 10 dus we hoeven helemaal niet te vrezen dat we nog PO moeten spelen.

  Lekker doorselecteren voor volgend seizoen denk je dan…. maar ja, …Bogers hè…. Nee de toekomst van VVV voelt erg onzeker.

  1. kuebke

   Lekker doorselecteren ?
   Begin dan maar eens eerst met die van grote onbenul van Bogers en dan de rest .
   ( Maar ja dat zal niet gaan gebeuren want wie moet dat doen) Zijn vriendjes zeker . Pff !!

 6. chretien

  Het wordt steeds minder, vooral uitkijken dat we de nacompetitie halen. Desnoods de resterende wedstrijden verdedigend gaan spelen. In de nacompetitie is het gekste niet ondenkbaar. FORZA VVV!

  1. Ievel Knievel

   Volgens mij moet je niet verdedigend gaan spelen. Je moet altijd vanuit je sterkte en kracht uitgaan en niet vanuit je zwaktes (al houd je wel rekening met datgene wat je niet goed kan). Als je vanuit zwakte denkt heb je bij voorbaat al verloren.

   VVV moet ook eens gaan kappen met uitspraken (zoals voor vandaag) met: “We gaan voor de 4e plek strijden”.

   Ik denk dat je beter fris vrijuit kan gaan spelen. Als je niet oplet raakt zelfs die plek 7 of plek 8 nog uit zicht.

   Misplaatst opgelegde druk gaat niet mee helpen. Vergeet plek 3, 4, 5 (of zelfs) 6. Dat is gewoon niet realistisch. VVV leefde boven zijn stand. Hou MVV maar onder je.

   VVV moet teruggrijpen op de 2 periodes dit seizoen waarin het goed ging. Kijken wat je daar goed deed. En vol gaan trainen en werken om het seizoen tot een goed einde te brengen. Kappen met de gemakzucht.

   En verder moet de Raad van Commissarissen gaan ingrijpen (doen ze helaas toch niet). Hun eigen posities moeten in de eerste plaats gewisseld worden en ingevuld worden door mensen die niet uit hun eigen netwerk komen. De nieuwe Raad van Commissarissen gaat en zakelijk vernuft aannemen en voetbalvernuft en moet gaan zorgen voor ene frisse wind. (Al houd ik altijd mijn hart vast bij bestuurders in de voetballerij, voordat je het weet hebben ze de ziel van je club verkocht).

 7. rongo26

  Wat een negativiteit. Het was niet best. Maar dit elftal is echt niet de 4de selectie van de KKD. Dus kritiek op kruys snap ik echt niet. We hadden veel eerder voor een jonge trainer moeten gaan….

  Langetermijn beleid bij VVV is altijd al matig, maar dan kan je dat onder elk verslag zetten. Dus dat is meer iets voor een artikel over de status van het “grote” plan

  1. Ievel Knievel

   Volgens mij heeft er niemand echt heel veel kritiek op Kruys, behalve dat hij tactisch niet de sterkste is. Het is wel een redelijke motivator gebleken en een rustige representatieve man.

   Volgens mij roepen ik en een aantal anderen al geruime tijd dat de 3e/ 4e plek een vertekend beeld gaf.

   De reden dat ik zelf het beleid erbij haal, is omdat Marco wel weer even een goede escape zag in de stand op de ranglijst om zijn eigen falen te verdoezelen. Hij was al achterover aan het leunen. Geen paniek tot de tapkraan leeg is. Waarschijnlijk explodeert het nu toch een keer wel in zijn gezicht. Vorige zomer gebeurde dit natuurlijk al, maar op miraculeuze wijze heeft hij daar toch een escape gevonden (in de persoon van Willem Janssen). Mocht VVV nu de play offs mislopen en het zo laat in het seizoen verprutsen, terwijl de doelstelling is play offs halen, dan ziet iedereen ook dat beleid en praktijk bij VVV te ver uit elkaar lopen.

 8. Zeer matige wedstrijd van VVV, vooral de 2e helft creëerden we bijna niets…
  Als een aantal spelers hun vorm niet hebben, kunnen we elke wedstrijd verliezen, ook van alle ploegen uit het rechter rijtje…
  Ik denk dat Kruys er verder ook allemaal niet zoveel aan veranderen op dit niveau.
  Alles draait toch om de vorm en de kwaliteiten van de spelers.
  Kruys kan motiveren, de juiste spelers opstellen – en wisselen en kijken waar de pijnpunten liggen bij de tegenstander.
  Maar als de spelers het niveau niet halen of überhaupt niet hebben dan houdt het op natuurlijk.
  Zoals ik al eerder benoemde is het niveau van alle spelers max. linkerrijte KKD, dus het behalen van de nacompetitie zou überhaupt al een mooi resultaat zijn!

 9. beek

  Willem II was niet best, maar VVV nog 10 keer slechter. Geen enkele creativiteit en als dan ook nog De Boer het af laat weten… We kunnen natuurlijk ook niet veel verwachten met zo’n spelersbudget, jammer. Vandaag vond ik Berden niet slecht. Braken valt me sinds hij weer meedoet niet mee. Komt wel weer. We staan nog steeds te hoog. Ik denk dat we Eindhoven, MVV en NAC nog voor moeten laten in de eindstand.

 10. Geelzwart

  We hebben een selectie die normaal gesproken speelt tussen plek 6 en 10, dus we staan iets te hoog. Dit is ook logisch gezien het resterend programma wat we hebben. Dus ja we kunnen nog de PO missen. Ik denk dat binnen de KKD er heel wat ploegen zijn die niets te zoeken hebben in de PO, maar een ronde meepikken alls boost voor het volgend seizoen, niks mis mee.
  Ik ben wel benieuwd of de mensen die Bogers weg willen hebben ook een alternatief hebben. Of is het hij weg en dan zien we wel wie er komt. Het is puur een vraag uit belangstelling, want ik zou niemand weten die dat kan en wil.

  1. Ievel Knievel

   @ Geelzwart

   Je (de Raad van Commissarissen dan) zou bijvoorbeeld eens advies kunnen inwinnen bij Hans Nijland (ex-FC Groningen) in hoe je een club runt. Lijkt me het geld wel waard. Als langstzittende directeur in het betaald voetbal (1996-2019), van degradatiekandidaat/ KKD-ploeg richting subtopper in de eredivisie; en dat allemaal in de periode onder zijn bewind. Hij is vrij en staat open voor een functie als adviseur. Hij kent de ups en downs, maar hij kent ook het opbouwwerk en hij heeft mede de Euroborg laten realiseren.

   Wil je een quirky touch en wil je werken aan een eigen gezicht, dan ga je eens praten met binnenkort ex-Telstar directeur Pieter de Waard. Hoeft niet per sé meteen voor een functie als directeur te zijn.

   Verder kan je natuurlijk een vacature open zetten of een headhunters-bureau inhuren voor de functie.
   Net of er geen goede (zakelijk) directeurs in Nederland te vinden zijn.
   Doe eens gek.

   Je hebt vooral iemand met zakelijk inzicht nodig en iemand die goed op de boedel kan passen. ook iemand die met bescheiden middelen kan werken. Iemand die van niets iets kan maken, zonder grootheidswaanzin. Je hebt met Willem Janssen al iemand in huis met kennis van de voetballerij. Heb je daar nog te weinig vertrouwen als toekomstig Technisch Directeur dan zet je er iemand naast met voetbalverstand en voetbalgochme. Dick Advocaat zou al (vrijblijvend) de officieuze mentor/ sparring partner van Kruys (en wellicht Janssen) zijn geweest als hij niet naar Ado was gegaan. Volgend seizoen is hij geen trainer meer. Huur hem maar in voor een paar uurtjes in de week. Bijvoorbeeld.

   En verder grappig dat er nu weer ineens zalvende en relativerende woorden gesproken worden over de prestaties en selectie van VVV.

   De doelstelling is play offs halen. Haal je dat niet, dan heb je gewoon gefaald.

   Het is VVV zelf trouwens die recentelijk nog een beetje naast haar schoenen ging lopen met de 3e/ 4e plek.

   1. clubman

    Wazel Kwazel on speed…de frustraties vieren weer hoogtij en telkens als we denken dat het niet gekker kan, weet Wazel ons weer te verbazen met nóg extremere, buitenproportionele hersenspinsels…toch wel knap hoor…

   2. Ievel Knievel

    Hey Clubman,

    Ik had je al verwacht, want boezemvriend Marco krijgt kritiek. Verbeeld je.

    En frustraties? Waar dan?

    Misschien gewoon zonde dat je een redelijk seizoen aan het einde aan het verkwanselen bent door vreemde tactische keuzes binnen de technische staf (eigen schuld) en nu al minstens 2 (maar het zijn er meer) wedstrijden door een elftal dat niet vooruit te branden is.

    En weer de geijkte tactiek van je: val de boodschapper aan. Niet de boodschap.

    En moet je nagaan. Ik noem 2 interessante namen op voetbalbestuursgebied als antwoord op een vraag. Twee mensen die in de voetballerij breed gerespecteerd worden. Die eventueel beschikbaar zijn (voor een kleine rol) en die zich ook niet te groot voelen voor clubs als VVV. In ieder geval ook door het journaille gewaardeerd. In het geval van Nijland letterlijk iemand die een club heeft zien degraderen en die hij weer heeft moeten opbouwen. Iemand die ook snapt hoe een nieuw stadion tot stand komt. In het geval van de Waard iemand die lekker zijn eigen weg bewandeld. Gekke gedachte joh.

    Nee daar moet je in Venlo voor aan de drugs zijn.

    Zeker ook om gewoon een vacature te plaatsen of om een recruiter aan het werk te zetten. Dat laatste is tegenwoordig trouwens bij veel bedrijven dè manier om gewoon aan een nieuwe directeur te komen.

    Want verbeeld je dat er na 12 jaar aangemodder op het stadiondossier (feitelijk al bijna 20 jaar lang) en na een kwakkelend financieel beleid; en na het 2 x (onnodig) opgeven van een eredivisie-plek (had 2x voorkomen kunnen worden); en na het ene na het andere beleidsplan (die elkaar steeds tegenspreken); en na het geklooi met de jeugdopleiding; en na het niet kunnen opbouwen van een fatsoenlijke relatie met de gemeente Venlo; en het niet in staat zijn om het sponsorbestand te verversen of uit te breiden.

    Stel je eens voor dat je als club bedenkt dat je het ook over een andere boeg kan gooien dan nog langer dan 12 jaar aanmodderen op dezelfde manier., met steeds maar weer mensen uit het zelfde kliekje aan het roer….stel je voor joh. Goh.

 11. Koelie

  Een zekere playoff plek verkwanselen
  is opeens niks aan de hand. Hahaha prachtig hoe het hier volledig met de wind mee kan draaien. Als de playoffs daadwerkelijk nog worden verprutst dan is dat volledig te wijten aan de tactische keuzes van onze trainer.

  1. Ievel Knievel

   En dan mensen die denken dat we in de play offs (als je deze überhaupt gaat halen, want plek 9/ 10 of lager zijn ook gewoon mogelijk als je doorgaat zoals we de laatste weken bezig zijn) even kunnen gaan voorbereiden op volgend seizoen…..

   Volgend seizoen nemen we afscheid van heel wat basisspelers waarschijnlijk. We hebben tegelijkertijd nog weer minder budget voor vervanging van deze weggevallen basisspelers.

   Volgend seizoen hebben we naast concurrenten die ieder jaar sterker worden (Almere, Eindhoven en waarschijnlijk de veel grotere clubs Willem II en NAC en vlak Roda nooit uit) ook nog concurrentie van het natuurlijk vèèl en vèèl grotere Groningen en het ook grotere Cambuur. En misschien komt daar Emmen of Excelsior nog bij. Ook allemaal clubs die de laatste jaren; en hier komt het toverwoord,( en meer geluk hebben gehad), maar bovenal veel beter/ verstandiger BELEID hebben gevoerd. Dat zijn in het slechtste geval alweer 7 á 8 clubs die meer mogelijkheden hebben dan VVV. Hoe wil je daar weer mee gaan concurreren voor een play off plek? En dan vooral voor promotie gaan meedoen? Met minder geld en minder mogelijkheden? En een clubleiding die niet in staat is een lange lijn uit te stippelen.

   En ik weet dat een aantal mensen het niet mij eens zijn, maar precies vanwege bovengenoemde moet je haast wel iedere kans aangrijpen om te promoveren, omdat het ieder jaar steeds moeilijker wordt voor een club als VVV.

   Het scenario dat je een FC Dordrecht wordt is met het (gebrek aan een lange-termijn-) beleid bij VVV gewoon een reële optie, ook al sluiten veel mensen hier de ogen voor. Mensen die bijvoorbeeld nu weer de boel aan het relativeren zijn.

   1. Gerardus

    Nou Bij NAC is het in ieder geval al jaren een teringzooi. Met Hyballa hebben ze (gek genoeg) ineens wel rust gevonden en een idee. Maar daar laten ze eerst hun aanvoerder vallen en 3 maanden lang met het tweede mee trainen omdat zijn contract afloopt, om hem nu ineens terug in de selectie te nemen. Daar gooien ze al jaren geld over de balk. Ze hebben daar nu ook 3 spitsen die allemaal een dik salaris hebben terwijl ze maar met twee spitsen spelen.

    Roda kun je beter gaan afvlakken, daar zijn de aandeelhouders alles aan het saneren. Hun aandeelhouders willen dat Roda gaat leven van een positief bedrijfsresultaat en niet dat er geld van de aandeelhouders is dat de salarissen van de spelers betaald.

    FC Eindhoven en ALmere voeren inderdaad beleid, maar daar zit wel veel kapitaal achter. VDL en Kronenburg stoppen daar flink wat centjes in. Zij zijn natuurlijk wel een redelijke kandidaat om te promoveren met hun beleid.

    Bij FC Groningen is het beleid al jaren ruk en zijn de spelers ook matig. Ze zijn vaak afhankelijk van een speler en meer zit er niet in. Het is maar afwachten hoe zij gaan presteren in de KKD. Al schat ik hun wel beter in dan Heracles en PEC. Bij Cambuur betwijfel ik dat.

    Dan nog met deze tegenstanders moet je bij de eerste 9 eindigen in de KKD komend seizoen, met een minder budget. Ik heb om eerlijk te zijn wel een idee dat ze iets doen qua sportief beleid. Alleen financieel beleid schort er nog al aan..

   2. Ievel Knievel

    @ Gerardus

    Lijkt erop alsof ze bij Groningen geleerd hebben van de afgelopen jaren (2019-nu) en op beleidsniveau nu een hele interessante stap gewaagd hebben en een grote naam qua beleid hebben binnen gehengeld. Misschien nog niet meteen het grote Groningen bij de start van aankomend seizoen, maar op de lange termijn komt Groningen wel weer op haar pootjes terecht hoor. Gewoon nog een extra concurrent voor VVV erbij dus.

   3. Gerardus

    @ Ievel, dat ben ik met je eens hoor. Alleen is het altijd maar de vraag of ze direct alles op de rit hebben. Maar als ze iets niet hebben gehad de afgelopen jaren, is het beleid. Ze hebben wel veel verkocht en volgens mij flink wat spek op de botten. Dus die zullen direct alles er aan doen om direct terug te gaan.

    Bij Roda investeren ze bijv niet in de spelers en moeten ze het met matige spelers doen, dat verwacht ik niet bij Groningen. Ik denk alleen dat ze bij Groningen wel een probleem zullen hebben met de oude contracten, ik verwacht niet dat ze zijn uitgegaan van degradatie. Dus ze zullen wel moeten promoveren, anders is dat spek waarschijnlijk meteen verdwenen.

    Maar ik doel er meer op dat zij ook de route van NAC of Roda kunnen volgen met een beetje pech.

 12. Gerardus

  De wind is zo te zien weer lekker gedraaid. Het was voor de tweede keer slecht tegen een tegenstander die 5-3-2 speelde terwijl je zelf ook een paar mannetjes miste. En dat tegen een degradant uit de Eredivisie die de afgelopen weken veel wint. We hebben ook pas drie wedstrijden op rij niet gewonnen, dus het is ook weer niet zo dat we met een weet ik hoe slechte reeks bezig zijn op sportief gebied.

  Overigens hadden we na 28 wedstrijden al meer punten behaald dan afgelopen seizoen in 38(!) wedstrijden. Het is dus al een stuk beter als afgelopen seizoen. Daarnaast hebben onze concurrent allemaal een lastig programma en moeten ze vaak nog tegen ploegen die boven ons staan. Ploegen als de Graafschap, ADO en Roda staan niet voor niets zo veel punten onder ons.

  Het mag allemaal wel weer een stukje beter als afgelopen weken, dat is in ieder geval zeer zeker. In ieder geval ben ik op het sportieve nog steeds aangenaam verrast. Ik had niet verwacht dat we uberhaupt zo hoog zouden staan. Plek 15 had ik eerder verwacht dan dit.

 13. Ik lees hier boven ergens over NAC: ‘Ze hebben daar nu ook 3 spitsen die allemaal een dik salaris hebben terwijl ze maar met twee spitsen spelen’.

  Dat zal best zo zijn, maar wij hebben Yasar en Kristonsson, waarvoor elke Euro salaris er eentje teveel is.

Leave a Reply