VVV-Venlo hervat training op 4 mei

Hoewel het seizoen voorbij is, gaan de selectiespelers van VVV-Venlo vanaf 4 mei weer trainen. Dat laat de club weten op hun website:

n de afgelopen zeven weken hebben de eerste elftalspelers allereerst thuis een ‘modus’ moeten vinden om zich als profs voor te bereiden op de herstart van de competitie. We weten sinds dinsdag 21 april dat dat laatste echter niet meer gaat gebeuren. Maar na weken van hardlopen door de bossen en krachttraining in de eigen achtertuin, worden de veldtrainingen van de geelzwarten wél weer opgestart. Geheel in lijn met de maatregelen die de overheid afgelopen dinsdag nam (topsporters krijgen de gelegenheid om hun beroep weer uit te gaan oefenen en – individueel – te gaan trainen op aangewezen trainingslocaties) gaat trainer Hans de Koning en zijn technische staf op maandag 4 mei weer De Koel in om de trainingen op te pakken.

Dat wil zeggen, op maandag, woensdag en vrijdag, in groepjes van zes personen en met inachtneming van de geldende Coronaregels: minimaal 1,5 meter afstand en géén fysieke duels. Het zal een verademing zijn voor de spelers van de Koelclub.

Technisch directeur Stan Valckx: “De spelers staan te trappelen om weer te beginnen, na bijna twee maanden in en rondom huis te hebben vertoefd. We weten weliswaar dat de competitie dit seizoen niet meer hervat gaat worden, en dat de nieuwe competitie op zijn vroegst in september weer gaat beginnen. Maar samen op het veld staan, uiteraard te allen tijde volgende de geldende regels, biedt nieuwe motivatie voor iedere speler én staflid in deze moeilijke tijd. Het is voor de hele groep een grote stap in de goede richting.”

Wellicht overbodig om te melden: de VVV-selectie traint achter gesloten deuren in Covebo Stadion – De Koel -. Het stadion blijft gesloten tot nader orde en bij de trainingsmomenten is géén pers en publiek toegestaan.

Leave a Reply