VVV-Venlo hoopt op 2 a 3 spelers van West Ham United

In een interview met Maurice Steijn en Stan Valckx op de website van VVV-Venlo werd gisteren bekend gemaakt dat de banden tussen VVV-Venlo en West Ham United de komende zomer worden aangehaald. Op de vraag of we komende zomer iets mogen verwachten vanuit de Londense Premier League club antwoordt Stan Valckx als volgt;  “Ze hebben twee of drie namen genoemd. Over een paar weken gaan we met een aantal mensen naar Londen om daar over te praten.”

Na de transfer van Lars Unnerstall is het redelijk stil rondom de Koelclub. Er is bekend dat de Venlonaren met een aantal spelers in gesprek zijn om hun contracten te verlengen maar daarna was het stil. Op de vraag wie er blijft of wie er vertrekt en welke nieuwe spelers komen erbij is het nog te vroeg om een antwoord op te geven. Valckx zegt daarover; “Er is nog nergens beweging. Op het moment dat wij promoveerden waren veel clubs nog volop om prijzen of voor lijfsbehoud aan het vechten. Natuurlijk hebben we al serieuze gesprekken gevoerd, maar het duurt nog ruim drie maanden voordat de competitie weer begint. De eerste weken zal er weinig concreets gebeuren. Wie anders verwacht, is niet realistisch. Maar geloof me als ik zeg dat het aanbod enorm groot is en dat wij heel kritisch zijn. Zowel bij Maurice, als bij mij, als bij onze andere leden van de staf worden continu spelers aangeboden. Bovendien gaan wij ook nog met een aantal van onze eigen spelers in gesprek.”. Maar we weten allemaal dat het snel kan gaan in de voetballerij. Stan Valckx verheugd zich op deze hectische periode en zal 24/7 stand-by staan om spelers te bekijken en gesprekken met ze aan te gaan.

Ook trainer Maurice Steijn is in gesprek met VVV om zijn contract te verlengen. De Hagenees ziet het zelf ook wel zitten en het ziet er dan ook zeer goed uit. Steijn antwoordt zelfs met “Waarom niet? De eerste gesprekken zijn een paar weken geleden al samen met Stan en mijn zaakwaarnemer Rodger Linse gevoerd. Als ik daar niet open voor stond, zou ik dergelijke gesprekken niet aangaan.”

21 Responses

 1. RuiverCity

  Interview is al van twee, drie weken terug voor de oefenwedstrijden tegen Haelen en SC Irene. Spelers van West Ham kan mooi zijn mits je niet van die jonge gasten van 18, 19 jaar krijgt toegewezen. Deze spelers moeten eerst weer wennen aan de nieuwe omgeving, speelstijl in Nederland en hebben (te) weinig ervaring voor de eredivisie. Laten we hopen dat WHU met minstens twee oudere en ervaren spelers over de brug komt. Wellicht nog een afvaller bij BMG of andere Duitse club wegkapen en nog ergens een gelukje via netwerk van Valckx.

  1. Ben

   Niet eens met jou. Ik denk eerder dat oudere spelers moeite zullen hebben met andere omgeving. Bovendien grote kans dat ze zich voelen “afgewezen”. Het is en blijft een gok. Kijk naar oa NAC, Ajax en FCTwenthe. Slechts een enkeling bevalt goed. Bovendien zie je, dat in zo’n geval de speler bevalt, deze zo weer vertrekt. Misschien is het juist een goed idee om meer dan een speler te laten overkomen? Denk aan gezelschap! Mooiste zou zijn als er spelers komen waarbij WHU vraagtekens heeft, maar die zich juist bij VVV op hun plek gaan voelen. Wat is er structureel fout aan de relatie met WHU? Naar Nederland gaan betekent dat Spelers in kwestie minder gaan verdienen. Het lokt dus niet echt. Wel zien we vrij veel middelmatige Nederlandse spelers in VK op tweede en derde niveau gaan spelen, uiteraard alleen om een zak geld op te halen.
   Wel is het zo dat ze in de eredivisie gaan spelen, niet in de Jupiler.
   Ben benieuwd wattverbruik gaat gebeuren. FORZA VVV!

 2. Goodie

  Ik ben benieuwd naar de nieuwe shirts. De uitshirts krijgen vaak om de 2 jaar een nieuwe kleur. Normaal gesproken zijn deze met de playoffs al bekend. Zullen de geruchten over de nieuwe sponsor dan kloppen en dat er toch 1 juli wordt gewacht?

 3. sjengske07

  .Lijkt me mooi om nu eens voor de venlose kleuren te kiezen voor het uitshirt.
  En wat die Engelse spelers betreft: liever een paar Nederlandse eredivisiespelers!

  1. Venlose kleuren kun je vergeten zolang er tussen VVV en de gemeente gezeik is. Blijven denk ik gewoon dezelfde zoals ze waren, over dat gerucht van de nieuwe sponsor heb ik zelf nooit iets serieus over gehoord behalve van mensen redelijk ver van de club af. We spelen geen play offs en de shirts zijn denk ik daarom niet op tijd af. Zal waarschijnlijk vlak voor aanvang van nieuwe seizoen gepresenteerd worden. Heeft marketing technisch nu niet zo veel nu om een nieuw shirt te presenteren, bovendien zijn alle spelers op vakantie.

   Brian Linssen is absoluut onhaalbaar voor VVV denk dat er betere spelers rondlopen voor minder geld want ja een afkoopsom moet er zeker komen. Van mij mogen er best Engelse bij komen maar wel van een bepaald niveau want anders hebben we er niets aan.

 4. RuiverCity

  Shirts krijgen weer een historisch karakter. En weer in het geel/zwart en blauw/wit.
  Linssen is zeker niet haalbaar voor VVV. Hoop dat we weer een type als Balasz Toth krijgen. Dat zijn spelers waar de Venlose supporters iets mee hebben. Denk maar aan Norbert RIngels, Ger van Rosmalen, Ken Leemans en Toth.

 5. Ievel Knievel

  Juist het wit-blauw voor de uit-shirts is historisch zeer verantwoord. Als ik me niet vergis speelde het hernieuwde VVV, na de “fusie” met de Sportclub Venlo (de NBVB-club; de eerste betaald voetbalclubs) in 1954 in eerste instantie in het wit-blauw, net zoals VHC en Loreal als echte Venlose teams trouwens.

  Daarnaast is het rood-blauw ook historisch verantwoord, ongeacht de band met de gemeente, als zijnde de kleuren van sportclub Venlo. Maar goed Geel-Zwart en Wit-blauw, zijn de traditionele kleuren van VVV.

  Ik zag laatst op Omroep-Venlo die mooie oude foto langskomen, met zwarte sokken, met een gele bies. Komt lekker krachtig en uniek over. Dat zou ik wel een mooi historisch detail aan een nieuwe outfit vinden. Bij het uit-teneu zouden ook rood-blauwe sokken passen.; wit shirt, blauwe broek en rood-blauwe sokken. Dat levert best een mooi setje op.

  1. Gerardus

   Uiteindelijk heeft Roda gewoon altijd veel te veel geluk in de nacompetitie. Helaas zullen we dan weer naar Aken west moeten…

   Helaas zullen we daardoor ook een van de grootste degradatiekandidaten zijn voor volgend jaar. Ook al is het natuurlijk koffiedik kijken zover van te voren. Alleen Sparta en Excelsior lijken mij de ploegen waar we mee kunnen worden vergeleken en samen de grootste degradatiekandidaten zijn voor het seizoen.

   Maar we weten hoe het dit jaar allemaal liep met clubs als Roda, Nec, Excelsior en Ado. Er kan dus van alles gebeuren maar we zijn natuurlijk wel een van de grootste degradatiekandidaten. Daar zullen we als supporters dus ook rekening mee moeten houden, qua realisme. En niet direct verwachten dat we ons zo veilig spelen.

   1. De Koel

    In 1 post drie keer VVV noemen als ‘ grootste degradatiekandidaat’, jij hebt er duidelijk vertrouwen in…
    Wacht eerst maar eens af waar Valckx en Stein mee komen. Ik heb er alle vertrouwen in. Beiden hebben voldoende Eredivisie ervaring en weten wat er nodig is om erin te blijven.

   2. Gerardus

    Klopt 😉 Ik bedoel ook vooral dat wij vooor de bühne de grootste degradatiekandidaat zijn en dat de verwachtingen niet te hoog gespannen moeten zijn aangezien sommige mensen daarin iets te positief zijn er verwachten dat VVV zich zonder moeite zal handhaven. Maar ik ben idd benieuwd wat STeijn en Valckx doen en ik verwacht ook niet dat we degraderen.

 6. Ben

  Ik heb begrepen dat het nog wel een tijd kan duren voordat er nieuwe spelers worden gecontracteerd? En wij maar geduld hebben, zeker nu we weten dat we geen spön hebben. Blijf benieuwd…. FORZA VVV!

 7. Goodie

  Nac erbij dus. Nec was in de eredivisie voor mij de dichtstbijzijnde uitwedstrijd. Nu mogen we weer plaats nemen in die vissenkom in Breda. In Kerkrade komen ze weer goed weg. Het is even wachten wat er in de transferperiode gebeurd, dan valt er een inschatting te maken hoe we er voor staan.

Leave a Reply