VVV-Venlo

VVV-Venlo houdt punt over aan duel tegen FC Groningen

Nadat we afgelopen week tegen twee ruime nederlagen opliepen hebben we vandaag goed standgehouden.  We speelden gelijk tegen FC Groningen in eigen huis. De wedstrijd was belangrijk om het vertrouwen terug te winnen na een zware week.

Niet voor het eerst zag de basisopstelling er wederom anders uit. Door blessures en het onder presteren van spelers heeft de architect wederom wat andere keuzes gemaakt. De opstelling zag er als volgt uit:

Opnieuw een basisplek voor Evert Linthorst die nu officieel de voorkeur lijkt te hebben boven van Bruggen. Ook Borgmann speelde niet naar behoren van de trainer en hij besloot om Kum op de linksback positie te zetten. Van Ooijen, die terugkwam van een schorsing, kreeg een basisplek op het middenveld. Helaas konden sterkhouders Seuntjens en Post nog niet spelen. Ze namen wel al plaats op de bank. Dat is een goed teken met het oog op de uitwedstrijd tegen Vitesse volgende week.

Vandaag werd er veel verwacht van VVV. Na de twee dompers van afgelopen week was het tijd voor herstel. VVV begon redelijk aan de wedstrijd en had controle over de wedstrijd. Groningen had een licht overwicht maar we kwamen niet echt in de problemen. De Venlonaren zetten hoog druk en zaten er bovenop. Groningen kreeg toch een reusachtige kans. Maar Unnerstall had hier een goed antwoord op met een waanzinnige redding. Niet veel later kreeg Mlapa een dot van een kans. Helaas voor ons was Padt vandaag wel in goeden doen en wist hij de inzet van Penny te keren. Ondanks de controle leek het toch weer grandioos mis te gaan. Promes kreeg een rode kaart na een domme overtreding bij de zijlijn waarin hij te laat kwam met zijn sliding. Vandaag hadden we de VAR aan onze zijde. Na het terugzien van de beelden besloot de scheids zijn beslissing terug te draaien en geel te geven in plaats van rood. Dit was een heel belangrijk moment in de wedstrijd. Spelen met 10 man zou een hele zware klus zijn.

In de tweede helft kwamen we meer in de wedstrijd. Hoewel we weinig kansen creëerden kregen we langzaam een overwicht. Na een hoekschop van Susic wist Mlapa de bal bijna in de goal te koppen en niet veel later kreeg hij nóg een kopkans die gekeerd werd door Padt. Van Ooijen was ook nog dichtbij een treffer met een hard schot in de hoek. Helaas was Padt vandaag niet te passeren. Steijn besloot de ‘Seun of God’ in te brengen om nog wat te forceren. VVV ging beter combineren, vooral voorin. Er kwamen nog een paar mogelijkheden. Susic had een bekeken schot in huis dat vlak over de goal zeilde en Seuntjens probeerde het ook nog van afstand. Helaas beide zonder succes.

Al met al kunnen we tevreden terugkijken op deze zondagmiddag. Er is hard gevochten voor dit resultaat. We zijn eigenlijk nauwelijks in de problemen gekomen. Het enige puntje van kritiek is het feit dat we te weinig gecreëerd hebben. Een ander positief punt is het feit dat sterkhouders Seuntjens en Post weer op de terugweg zijn. Ze worden momenteel toch echt wel gemist in dit team.

 

Uitgelichte spelers

Kum: Speelde een hele sterke wedstrijd. Kwam nauwelijks in de problemen en verdedigde ijzersterk. Toch een hele verbetering ten opzichte van Borgmann op deze positie.

Lindhorst: Mooi om te zien dat hij kansen krijgt. Het is duidelijk dat hij veel kwaliteiten heeft. Echter is Evert nog jong en dit zie je ook in zijn spel. Voor de toekomst kan dit een hele belangrijke speler voor VVV zijn. Echter komt hij momenteel nog wat tekort voor de eredivisie.

Susic: Wat een inzicht en wat een rust. Zelf op momenten dat er 3 spelers op hem afkomen weet hij vaak het balbezit te behouden.

 

VVV-Venlo – FC Groningen 0-0 ( 0-0 )

Doelpunten: –

Scheidsrechter: Serdar Gösübüyük.

Gele kaart: Kum, Promes (VVV-Venlo), Hrustic (FC Groningen).

Toeschouwers: 6.668.

 

Opstelling VVV-Venlo: Unnerstall, Rutten, Promes, Röseler, Kum, Linthorst ( 72. Van Bruggen), Van Ooijen ( 90. Joosten), Susic, Opoku, Mlapa ( 76. Seuntjens), Grot.

22 Responses

 1. twiggy11

  Zonde dat het bij 1 punt is gebleven zat ook niet meer in was van beide kanten niet best.maar die wissel van Stein was ook niet best al heeft opoku een been wordt hij nog niet gewisseld die is al weken uit vorm brengtniets extra. Malapa deed het toch beter als opoku vooral in de spits als je dan Seuntjens brengt zet die dan in de spits dat heeft die toch vaker laten zien .

 2. RuiverCity

  De actie van Promes was tekenend voor het VVV van de laatste weken. Beetje de weg kwijt. Wie maakt aan de zijlijn bij een 0-0 stand op die plaats een overtreding? Had je zo maar de wedstrijd kunnen kosten.
  VVV is niet meer de ploeg van de eerste wedstrijden. Het gaat moeizamer mede doordat enkele spelers het niveau absoluut niet meer halen. Onder andere Grot, Opoku en Promes doen de vreemdste dingen. Ongelooflijk dat Opoku elke keer een plaats aan de zijkant krijgt. Hij mist absoluut de snelheid. Joosten moet zich toch ook erg verbijten op de bank.
  Beste spelers waren vandaag weer Susic en Van Ooijen. Linthorst deed het aardig maar meer dan ‘veilige’ ballen kwam hij ook niet. En dat is hem niet kwalijk te nemen.

  De laatste twee wedstrijden zeker nog één driepunter erbij…..

  1. Gerardus

   Opoku heeft vandaag helemaal niet aan de zijkant gestaan, hij stond “gewoon” ouderwets op het middenveld. Waar ik het hem beter vond doen dan op rechts/linksbuiten. Daar valt hij tegen en is hij gewoon niet goed genoeg voor. Ik vond Opoku vandaag nog best aardig in de combinatie en veel dreigender dan als buitenspeler of in de spits. Grot heeft gewoon de aardige basiskwaliteiten zoals kracht, snelheid en een aardig schot. Hij heeft alleen totaal geen techniek en rust aan de bal. Door zijn postuur is hij wel verdedigend van waarde en zet hij vaak zijn man aan de kant. Die vond ik vandaag pas echt slecht net als afgelopen donderdag, leek net of hij er geen zin in had en maakte ook geen extra meters. Ik hoop dat Joosten volgende week speelt voor hem. Je moet ook niet vergeten dat VVV nu toevallig 4 wedstrijden achter elkaar niet heeft gewonnen en daarvoor af en toe wel een hele goede serie neerzette met overwinningen achterelkaar. De afgelopen wedstrijden hebben we gewoon tegen de nummer 3,5 en 6 gespeeld dus die mindere resultaten zijn helemaal niet zo raar en dat zelfs met blessures. Van concurrenten is alleen nog maar verloren van Excelsior, voor de rest alleen van de top 3 en heracles. Het is dus ook allemaal niet zo slecht gesteld met ons VVVke. Wat betreft je laatste twee punten, daar ben ik het helemaal mee eens! Dat PEC moet sowieso opgerold worden!

  2. supportertje

   Vind in deze dat je linthorst te kort doet gezien zijn leeftijd. Hij had vaak een voetje er tussen op de juiste momenten. Is rustig aan de bal en kijkt goed om zich heen en verspeelt maar weinig ballen. Speelt ook goed af en heeft een verstandige inzet en daardoor weinig overtredingen.

   VVV een beetje de weg kwijt , ja misschien wel, maar ze zijn bezig met handhaving en niet met Europees voetbal. Vele mensen zien VVV als een kandidaat vanwege de plaats die ze staan in het linker rijtje. Opoku kwam vandaag beter aan bod, hoort ook niet op de rechtsbuitenplaats.

 3. chretien

  De slechtste wedstrijd van het jaar tegen een nauwelijks betere tegenstander. We hadden deze wedstrijd desondanks kunnen winnen. Op naar de volgende wedstrijd. FORZA VVV!

  1. supportertje

   Ben dat niet met je eens. Volg bijna alle wedstrijden van VVV. En dan bedoel ik in de stadions en niet bij Fox. Er werd vandaag weer eens ouderwets strijd geleverd, wat ik toch de laatste keren heb gemist. Niet goed maar wel met passie en bezieling.

  1. bear664

   Ben ik niet met je eens … Grot gaat vaak voorop in de strijd en is vaak voor en vervolgens weer achterin te vinden …
   Niet te beroerd om te werken.
   Opoku is dit seizoen juist slecht in alles … zijn oude vorm, heeft hij nog lang niet teruggekregen en ik vraag me af of dat ook weer komt.

 4. mats

  Opoku, dat is gewoon altijd met 10 man spelen.

  Ik vind Mlapa en Grot prima spelers (voor VVV) maar met dat verdedigende spel van VVV worden ze gewoon te weinig in stelling gebracht.

 5. De Koel

  Ik hoop dat Steijn eens een hartig woordje gaat wisselen met Promes. Overtreding gisteren was natuurlijk donkerrood. Op zo’n manier inkomen, dan maakt het niet eens uit of je je tegenstander raakt of niet. Totaal onnodig en de zoveelste grove fout van Promes. Hij komt nu (onterecht) goed weg door de VAR, maar anders waren het nul punten geweest.

 6. Rikki077

  Ben het helemaal eens met dat wat in het verslag staat . Kum en Linthorst, prima gisteren!
  Opoku heeft inderdaad een echte vormcrisis en hij heeft dus ook geen vertrouwen. Dit was duidelijk te zien: als hij al eens bij de achterlijn staat en makkelijk kan voorzetten dan gaat hij toch plots terugspelen. Joosten moet snel een kans krijgen.

  VVV zou er in de winterstop één dynamische snelle speler bij moeten hebben, voorin die Mlappa veel meer in stelling moet brengen en de boog zodoende scherp houdt bij de andere ( concurent) spelers.

  Het was gisteren soms al iets beter dan bijv. de Heracles wedstrijd. laten we daar aan vast houden! Tegen Vitesse en PEC moet men het gras opvreten om punten te behalen! Vitesse zal thuis iets goed willen maken en Pec heb ik tegen Ajax gezien. Die komen in vorm (De uitslag was geflateerd)

 7. Goodie

  Gister hadden we de VAR eens aan onze zijde. Domme overtreding op die positie, de VAR heeft ons uiteindelijk nog een punt opgeleverd.

  Hoewel ik geen fan van Kum ben heeft die het gister uitstekend gedaan. Hij heeft Doan vrijwel de hele wedstrijd uit de wedstrijd gehouden.

  Linthorst heeft ook prima gespeeld, maar Seuntjens werd gemist op het middenveld, voornamelijk zijn slimme steekballen die hij als geen ander kan geven.

  Opoku en Grot vind ik tegenvallen, lijkt vaak of ze geen idee hebben wat ze doen. Vrijwel geen acties en proberen dwars door de man heen te lopen.

 8. beek

  Ik vreesde gisteren het ergste, met zoveel invallers. Het viel me ontzettend mee.
  Ik vind Opoku de beste voorhoedespeler die we hebben. Ik zou Van Oijen graag in de basis zien. Seuntjens kan dan naar de voorhoede en Mlapa en/of Grot zet je op de bank.

 9. Zeker wete

  Ik sluit me bij supportertje aan. Ik heb behoorlijk veel strijd en passie gezien. Na die twee zeperds was ik ook bang… maar ze hebben de rug gerecht en uiteindelijk hadden ze nog de meeste aansprak op de overwinning. Gelukkige met de VAR deze keer. Ik vond Linthorst echt goed. Daar gaan we nog veel van horen en zien. Doet me een beetje denken aan die blonde middenvelder die we ooit hadden …verdomme hoe heet die ook alweer…quizvraag.

  1. Godfried

   milko pieren?

   hoop serieus niet dat je Honda bedoelt. want dat niveau is toch echt wel ff iets anders.

   tegen Groningen al met al een prima wedstrijd gezien. met iets meer finesse win je deze pot gewoon met 2-0. al hebben we natuurlijk wel gezwijnt met de rood/gele kaart.

   een paar spelers die ik er uit wil halen. Kum, van Ooijen, Sucic, en Seuntjens. prima pot!

Leave a Reply