VVV-Venlo huurt Ante Coric van AS Roma

VVV-Venlo heeft per direct de beschikking over Ante Ćorić. De Kroatisch talentvolle speler komt op huurbasis over van AS Roma. De 23-jarige middenvelder wordt voor één seizoen gehuurd van de Romeinse club, met een optie tot koop.

Ćorić speelde in de jeugd voor onder andere Red Bull Salzburg en Dinamo Zagreb. In 2014 debuteerde hij in het eerste elftal van Dinamo Zagreb. In zijn eerste seizoen speelde hij zes competitieduels voor de Kroatische club, waarin hij één keer scoorde. Tijdens de UEFA Europa League van dat jaar scoorde Ćorić tegen Astra Giurgiu ( 5-1 winst ). Hiermee werd hij destijds de jongste doelpuntenmaker in de geschiedenis van de UEFA Europa League.

Ćorić stapte in 2018 over van Dinamo Zagreb naar AS Roma. In zijn eerste seizoen in de Serie A kwam hij tot enkel invalbeurten. Afgelopen seizoen speelde hij op huurbasis bij Almeria in de Spaanse Segunda Division.

Ćorić maakte in 2016 zijn debuut voor de nationale ploeg van Kroatië in een oefeninterland tegen Moldavië. Hij maakte ook deel uit van de definitieve selectie van Kroatië voor het Europees kampioenschap in Frankrijk in 2016.

De Kroaat over zijn transfer naar Venlo: “Er was veel interesse vanuit allerlei clubs. Maar uiteindelijk heb ik voor VVV-Venlo gekozen. Ik heb een heel goed gevoel over deze stap naar Venlo en de Eredivisie. De contacten met VVV-Venlo zijn van begin af aan heel warm. Trainer én directie lieten weten me graag naar Venlo te zien komen. Dat geeft vertrouwen.”

Stan Valckx, Technisch Manager daarover: “Ante heeft ontegenzeggelijk veel talent. Hij heeft op jonge leeftijd op hoog niveau zijn debuut gemaakt en heeft daarna de stap gemaakt naar het buitenland. Een club als Roma heeft zo’n brede selectie en legio keuzemogelijkheden. Daar moet je écht van goede huize komen om je meteen te kunnen profileren.

Wij wilden hem graag naar Venlo halen en hebben dat ook meteen kenbaar gemaakt bij AS Roma én bij hemzelf. Hier in Venlo zal Ante meer kansen krijgen om aan spelen toe te komen. Ante zal moeten zorgen dat hij laat zien wat hij in zijn mars heeft. We hebben er alle vertrouwen in dat hij dat gaat doen in De Koel.”

29 Responses

 1. Venlooow

  Hopelijk dat hij en Zinedine voor extra creativiteit kunnen zorgen op het middenveld en wat doelpunten mee pakken.
  Dan volgend jaar vastleggen en later een keer doorverkopen.

 2. Wat een mooi verhaal! En iedereen hier is vrij om te zeggen wat je wil, maar om nu nog je twijfel uit te spreken over de capaciteiten van Stan Valckx, dan moet je van goeie huize komen!
  Dan heb je dus een duidelijk overtuigend verhaal dat zo’n speler vertrouwen geeft, en uiteindelijk voor ons kiest!
  Hulde!

 3. Depor

  Eerst maar eens afwachten met deze heren. Of zijn jullie Mink Peters van Real Madrid vergeten. Was ook zo’n toptalent.
  Ik heb er vertrouwen in maar wil het eerst zien!

   1. De Koel

    Precies. Mink Peeters was voor hij naar VVV kwam niet veel verder gekomen dan jeugdelftallen. Coric lijkt me toch echt van een ander kaliber, met ervaring als Kroatisch international en in de Europa League. Geen garantie voor succes natuurlijk, maar wel veelbelovend.

 4. De Koel

  Ik ben toch wel onder de indruk van wat Stan voor elkaar heeft gekregen met een minimaal budget. Opvallend dat Coric precies hetzelfde zegt als Giokoumakis, namelijk dat VVV vanaf het begin liet merken dat ze hem heel graag naar Venlo wilden halen. Fantastisch staaltje overtuigingskracht van Stan, want dit soort spelers zullen niet snel voor een klein clubje als VVV kiezen.

 5. Louis van Gaal

  Aankopen als Schmitz, Coric, van Crooij en Giako is toch echt iets anders als Sinclair, Soriano, Wright … buiten het feit dat er vorig jaar veel gehuurd werd hebben we nu gekocht of huur met optie tot koop..

  1. rongo26

   Inderdaad. Uitstekend werk van Valckx. Ben benieuwd hoe ze dit gaan inpassen qua spelers en formatie.

   Lees eigenlijk nergens of dit een controlerende of aanvallende middenvelder is.

   1. Rossie

    Pfff, als je toch leest hoe er langer geleden over deze jongen gesproken wordt: ‘de Kroatische Messi’, ‘beter dan Modric op dezelfde leeftijd’, alle topclubs wilden ‘m hebben (Liverpool, Real Madrid, Bayern München), een van de grootste talenten van Europa, in de Kroatische EK-selectie, etc etc…en nu gaat hij in Venlo spelen! Dat is toch geweldig? Haha! Het is er dus allemaal niet uitgekomen maar deze jongen móét toch bijna wel heel goed kunnen voetballen? Ik hoop echt dat het een sensatie wordt! Ben ontzettend benieuwd!

  1. Mooi artikel! Al zou hij maar een klein beetje iets hebben van die fantastische Modric, dan kunnen we ons geluk niet op hier in Venlo!
   Ergens is zijn carriere dus in het slop geraakt, ben wel benieuwd wat dat zou kunnen zijn, maar hopelijk voelt hij zich hier snel op zijn gemak onder De Koning en laat hij zien wat hij in zijn mars heeft…

 6. Goodie

  Bij deze speler zou het toch bijna om een “Mlapa-constructie” moeten gaan. 2 jaar geleden is er 6(!) miljoen voor hem betaald. AS Roma zal hem dan waarschijnlijk ook niet voor een paar ton weg doen.
  Hopelijk weet hij te overtuigen en kunnen we er een mooi bedrag aan verdienen.

 7. lucien1978

  Volgens transfermarkt heeft die nu nog een transferwaarde van 1.7 miljoen .

  Dat wordt een duur grapje voor Stan om hem daarna weer meteen door te verkopen voor het dubbele .

   1. VenloVVV

    Denk niet dat hij het daar over heeft. Geeft duidelijk aan nog rond te kijken!

   2. Rossie

    Is de zilvervloot ineens binnen gevaren of zo? Bogers die zegt dat voortbestaan club aan een zijden draadje hangt en Valckx die zegt nog steeds te kijken naar spelers…matcht niet echt zeg maar 😉

 8. VVV-O1

  Op twitter meldt een volger van het Griekse voetbal dat VVV geïnteresseerd is in Thanasis Androutsos. Ook een middenvelder. Ik denk dat dit niet meer actueel is. Ik vermoed dat dit 1 van de 2 andere spelers is waar VVV mee in gesprek is geweest (volgens Valckx waren dit er 4 namelijk). Deze Androutsos had ook aardig wat ervaring in het voetbal al. Ik ben echt verrast dat we dit jaar kijken naar spelers die toch qua ervaring en naam een niveautje hoger zijn dan wat we de andere jaren hebben gekocht. Vvv is goed bezig!

 9. RuiverCity

  Complimenten voor Valckx. Hopelijk kunnen ze het ook brengen. Het is altijd afwachten hoe ze in een vreemde omgeving aarden. Voor VVV en ons is het te hopen dat het snel klikt.
  Elk punt is er eentje….
  Optie tot koop zal zeker bevatten dat VVV een bepaald percentage bij doorverkoop moet afgeven. Logisch natuurlijk anders kan VVV deze spelers nooit van zulke clubs overnemen.
  Zal vreemd zijn een lege Koel vanavond.

Leave a Reply