VVV-Venlo huurt Darfalou tot medio 2020

Met de komst van spits Oussama Darfalou ( 26 ) slaat VVV-Venlo toe in de winterstop.

De Algerijn Darfalou is afkomstig van Vitesse en wordt tot aan het einde van het seizoen gehuurd van de Arnhemse club. In Venlo zal hij, samen met zijn collega spitsen, moeten gaan zorgen voor doelpunten in de strijd om handhaving in de Eredivisie.

Darfalou speelde in Algerije voor RC Arbaâ. In het seizoen 14|15 kwam de aanvaller tot twaalf competitiegoals en na één jaar afwezigheid haalde USM Alger, waar hij in de jeugd actief was, hem terug. In zijn derde seizoen bij die club ( 17|18 ) kwam hij uiteindelijk tot achttien doelpunten, goed voor de titel ‘Topscorer van de Ligue 1’. In juni 2018 tekende hij een vierjarig contract bij Vitesse.

VVV-Venlo is nog wel in afwachting van de tewerkstellingsvergunning die de Algerijn moet verkrijgen voordat hij in Venlo aan de slag mag gaan. De club verwacht daar begin volgende week groen licht voor te krijgen. Darfalou zal dan zo snel mogelijk terugkeren vanuit het trainingskamp van Vitesse in Portugal.

Technisch Manager Stan Valckx: “Feit is dat we op dit moment de minst scorende ploeg in de Eredivisie zijn. Met de komst van Oussama Darfalou hebben we voorin extra mogelijkheden om doelpunten te gaan maken. Oussama is een snelle, sterke, doelgerichte spits. Hij heeft een actie in huis en is gebrand om zichzelf in Venlo te bewijzen. We zijn verheugd dat we hem aan de selectie kunnen toevoegen.”

Bron: VVV-Venlo

24 Responses

 1. chretien

  Ik las al dat Edward niet het seizoen wilde gaan vervolgen met 4 spitsen. In ieder geval fijn te lezen dat we actief aan het zoeken zijn naar versterkingen. Ik ben benieuwd wat dese jongen gaat brengen.

 2. jurgen

  Dit is goed nieuws, gewoon een nieuwe boost in de voorhoede, gelijk opstellen en niet dat gel.l van “langzaam” brengen en hij moet wennen aan het spelsysteem van VVV. De afgelopen maanden hebben bewezen dat het anders moet.

 3. Meuske

  Goed nieuws natuurlijk!!! Gelijk basisplaats geven en hem belangrijk maken voor het team zodat het zelfvertrouwen boven hem uitstijgt en hij ons in de eredivisie houdt!!!
  Welkom Oussama!! Nog een rappe buitenspeler erbij en dan ziet de wereld er al weer anders uit. Forza VVV os Clubke

  1. Mooi dat de deal rond is!
   Rappe buitenspelers hebben we wel. Misschien dat ze wat minder zelfzuchtig moeten zijn en beter het overzicht moeten behouden. Maar als je de bal kwijt kunt bij een spits die wel scoort, dan maakt dat wel wat uit natuurlijk.
   Eens kijken of ze komende wedstrijd het matige centrale verdedigingsduo van PSV een beetje pijn kunnen doen.
   Nu nog misschien een middenvelder erbij die de aanval beter kan bedienen…

   1. mats

    Ben het met je eens ..genoeg rappe buitenspelers. Ik blijf erbij dat er op het middenveld mensen bij moeten die aanvallend ingesteld zijn en voor aanvoer kunnen zorgen. Anders heb je nog niks aan Darfalour of welke spits dan ook

 4. RuiverCity

  Hopelijk is dit de speler die de aanval wat meer schwung kan geven. Een eerste keeper zou ook een welkome versterking zijn. Deze keeper maakt elke wedstrijd te veel fouten (o.a. vaak té ver voor zijn doel staan).
  Wel opvallend dat er nog geen enkele speler is vertrokken (Dekker, Scheimann, Opoku, Van Bruggen).

  1. roomsoesdekat

   Denk dat wanneer de interesse uit Vietnam serieus is, Opoku alleen gaat als het financieel wel heel aantrekkelijk is. V Bruggen heeft volgensmij in de zomer al wat belgische clubs afgewezen. Dekker gaat verhuurd worden en tsja Scheimann….. Wie wilt de nog slechtere uitvoering van Ard van Peppen nou hebben?

   1. chretien

    Keeper? Zo lang we hem niet vergelijken met Unnerstall en onze huidige keeperstrainer, dan is hij prima keeper. De achterhoede, daar mag wat bijkomen, vooral L.A.

 5. Hup VVV!

  Lijkt een spits die beter past in het spel dat VVV speelt. Is snel, sterk en heeft veel werklust. Dat zijn enkele termen die ik nu lees, op het eerst oog meer geschikt dan Soriano dus. En inderdaad, laat hem maar direct starten de komende weken, kent de eredivisie dus geen onzinteksten. Knallen!
  Verder las ik dat men nu alleen nog een verdediger zoekt die op meerdere posities inzetbaar is, dus een extra middenvelder wat velen hier graag willen gaat er denk ik niet komen. Of op het laatst nog een ‘buitenkans’? We gaan het zien.
  En wat betreft Scheimann. ik vrees dat niemand die wil hebben, wat een drama is dat. Verhuren van Dekker vind ik wel een goede zet, moet speelminuten gaan maken om zich echt te gaan ontwikkelen.

  Hup VVV!

  1. Dond

   Snel, sterk, veel werklust is ook wat ik erover lees. Lijkt me dus een heel ander type dan Soriano die voor mij soms best lui oogde.

   Ook ik hoop op een aanvallende middenvelder (spelverdeler) want dat is wat VVV nu op dit moment heel erg mist.

   Daarbij is een CV zeer welkom. Ook de linksback positie zou ik eens naar kijken. (Caner Cavlan zou ik persoonlijk graag zien komen)

  2. Opvallend dus dat ze nog een verdediger zoeken die op meerdere plekken inzetbaar is. Ik denk dan, die hebben we al in de selectie in de persoon van Damien Van Bruggen, maar blijkbaar heeft de technische staf daar geen vertrouwen meer in. Ik vond m dit seizoen ook vrij matig invallen, m.n. in verdedigend opzicht. Maar hij heeft wel een lekkere inspeelpass, misschien zouden we daar iets mee moeten…
   Maar hij mist toch ook weer snelheid en dynamiek om m op het middenveld neer te zetten. Dus misschien dat ze daarom afscheid van m willen nemen…

 6. ger

  Nou keeper lijkt me ook onzin! We hebben een prima keeper maar zijn al jaren verwend met Unerstall en eerder met onze Finse doel man! Dan valt het neet mee om nog gelijkwaardig of beter te zijn!

 7. Lachen hier, al die mensen die beweren dat we een prima keeper hebben omdat hij de laatste paar wedstrijden ook weleens een bal tegenhoudt. Zoals een wijs man ooit zei: zelfs een stilstaande klok staat twee keer per dag goed.

  Al die wedstrijden vergeten waarin letterlijk elke bal op goal er in vloog? Met Kirschbaum in de goal speel je volgend seizoen gegarandeerd weer op vrijdagavond.

  1. mats

   Hij is idd niet de beste keeper van de eredivisie. Sterker, misschien el de slechtste ja.
   Maar voor VVV begrippen prima en het is ook wel een feit dat hij op moet boksen tegen de Legacy van Unnerstall. Wie zou dat wel kunnen? Een middenveld zonder Post en Cattermole zoals tegen PEC en het dan gek vinden dat hem de ballen om de oren vliegen?
   Ik blijf erbij dat een fatsoenlijke CV en een aanvallende middenvelder genoeg moeten zijn om zelfs Kirschbaum er uit te laten een als een goede keeper.

   1. De slechtste keeper, ik weet het niet… Maar een echte puntenpakker is het t.n.t. inderdaad niet. Er wordt hier af en toe geopperd dat hij vaak te ver voor zijn goal staat. Ben ik het absoluut mee eens, ik neem aan dat John Roox hem daar ook op heeft geattendeerd en dat de 2e seizoenshelft niet meer gaat gebeuren!

  2. Grad

   Peter wat heb je toch tegen Kirschbaum, het is geen Unnerstall. Heeft hij misschien geweigerd je een wedstrijdshirt te geven? Grootste probleem ligt volgens mij bij de verdediging en met name bij je naamgenoot.

   1. Ik heb niks tegen Kirschbaum, het is vast en zeker een heel aardige kerel. Ik heb alleen geen zin om volgend seizoen weer elke vrijdag te moeten haasten op het werk om naar Jong FC Utrecht, Telstar en FC Dordrecht te gaan kijken. En dat is wel wat ons staat te wachten met een keeper die gemiddeld drie goals per wedstrijd om zijn oren krijgt.

Leave a Reply