VVV-Venlo

VVV-Venlo huurt Peniel Kokou Mlapa tot medio 2019 van SG Dynamo Dresden

Het zat er al aan te komen, maar nu is het ook officieel. VVV-Venlo huurt Peniel Kokou Mlapa tot medio 2019 – dus het hele komende seizoen – van SG Dynamo Dresden. De Togolese spits met een Duits paspoort zal het komend seizoen in het geel-zwart van VVV te zien zijn en is de opvolger van Lennart Thy. Daarnaast is er een optie tot koop bedongen, hij heeft namelijk een doorlopend contract bij Dynamo Dresden tot medio 2020.

Het was lange tijd redelijk stil met betrekking op mogelijke nieuwe spelers. Unnerstall blijft nog een seizoen en Van Bruggen werd vastgelegd, maar dat waren geen nieuwe gezichten. Met deze aanvaller is dan ook meteen het eerste nieuwe gezicht te zien bij VVV-Venlo in de voorbereiding op het nieuwe seizoen.

Er werd al gezegd dat de Venlonaren zich zouden roeren op de Duitse markt en de eerste vruchten lijken zich inmiddels af te werpen. Het gerucht was er al, maar nu staat het dus vast. Mlapa kan niet alleen in de spitspositie uit de voeten,  maar kan ook op de rechterflank goed spelen. De Togolees met Duits paspoort speelt nu voor SG Dynamo Dresden in de 2. Bundesliga en in het vorige seizoen speelde hij 23 wedstrijden voor de Oost-Duitse club. Daarin was hij 4 keer trefzeker. Daarvoor kwam hij uit voor 1860 München, TSV Hoffenheim, Borussia Mönchengladbach, FC Nürnberg en VFL Bochum. In totaal kwam hij 231 wedstrijden in de Bundesliga en 2. Bundesliga en heeft dus de nodige ervaring in het Duitse professionele voetbal. Daarin scoorde hij 36 keer. De 27-jarige spits is 6-voudig international van Togo en heeft in het verleden ook jeugdinterlands gespeeld voor Duitsland.

Stan Valckx: “Peniel, die als bijnaam ‘Penny’ heeft, is een fysiek sterke aanvaller met veel dreiging. Hij is snel, tweebenig, dus zeker van toegevoegde waarde. Hij is een echte aanwinst.”

15 Responses

 1. chretien

  Ben benieuwd en zie uit naar zijn komst. Blij te lezen van optie tot koop, dus als hij echt voldoet of nog meer, dat we dan ook zelf de vruchten mogen plukken. FORZA VVV

 2. Goodie

  Blij met de optie tot koop. Bevalt die, neem je hem over definiet over, zo niet vertrekt die. Ben benieuwd wat we van hem mogen verwachten.

  De overnamen van Kum is eigenlijk ook vrij logisch. Een speler met ervaring die als CV en LB kan spelen, oftewel de vervanger van Janse. Met Dresden en Kerkrade wordt het meteen duidelijk dat er op de Duiste wordt gericht.

 3. robbaan

  Prima VVV, met deze sterke aanvaller en een ervaren verdediger erbij wordt de selectie echt versterkt.
  Hopelijk nog twee goede spelers erbij en we gaan ons handhaven…niks nacompetitie..gewoon voor de middenmoot gaan!!

 4. pierre

  Met nog 2 spelers erbij hebben we weer een veel te smalle selectie.
  Vergeet niet dat ook Leemans en van Crooij hoogstwaarschijnlijk gaan verlaten.
  Ik ben van mening dat er nog zeker 4 spelers gehaald moeten worden.
  Een creatieve middenvelder en nog zeker 3 aanvallers.
  Mochten Leemans en van Crooij vertrekken dan moeten ook zij vervangen worden.

 5. De Koel

  Ik ben benieuwd. Ik ken de speler niet, dus geen idee wat hij kan. Hopelijk gaat hij in positieve zin verrassen. Maar welke spits VVV ook aantrekt, hij is afhankelijk van de aanvoer die hij krijgt. Daarom eens met pierre: er moet in ieder geval een creatieve middenvelder bij. Wellicht dat ze die Samuelsen daarvoor willen aantrekken.

 6. RuiverCity

  Als Leemans en Vito van Crooy naar Zwolle vertrekken dan zeker nog 5 nieuwe spelers anders kom je weer jn de problemen. Tevens wil MVV Delano van Crooij huren.

 7. Koelie

  Volgens DDL wil VVV nog een aanvaller (die van West Ham) en bij vertrek van Leemans en Van Crooij een vervangende middenvelder en buitenspeler. In de krant niets over een optie tot koop van Mlapa, wel over een terugroepbeding bij Unnerstall.

  1. Goodie

   VVV meldt zelf dat een optie tot koop is. Daarnaast denk ik dat VVV minstens 2 aanvallers wil. Hunte en Castelen zijn beide vertrokken maar er is nog geen buitenspeler gehaald.

 8. RuiverCity

  VVV moet oppassen dat het geen vreemdenlegioen gaat worden. Andere clubs hebben hiervoor in het verleden de deksel op de neus gehad. Mensen in de regio kunnen zich vaak niet identificeren als er té veel van deze spelers in het team staan…..

  1. Gerardus

   Ach dat lijkt mij wel erg overdreven op dit moment. Vorig jaar werden er ook 5 spelers gehaald die hier niets met de regio te maken hadden. Het gaat uiteindelijk toch altijd om de goede voetballers. Op dit moment is het misschien nog wel handiger om überhaupt spelers te hebben want die hebben we nog niet zo veel, maar dat komt nog wel.

Leave a Reply