VVV-Venlo huurt Rayan El Azrak tot einde seizoen van FC Utrecht

VVV-Venlo heeft de selectie versterkt met Rayan El Azrak. De aanvallende middenvelder komt op huurbasis over van FC Utrecht en maakt het seizoen af in Covebo Stadion – De Koel –. Daarmee volgt El Azrak het voorbeeld van Nick Venema, die eerder deze transferperiode ook al voor een verhuur aan VVV koos.

De 22-jarige El Azrak speelde vanaf 2008 in de jeugdopleiding van Ajax voordat hij in de zomer van 2016 de overstap maakte naar FC Utrecht. In de Domstad debuteerde hij in 2018 in het betaald voetbal door namens Jong FC Utrecht zijn opwachting te maken in de Keuken Kampioen Divisie. In die competitie kwam El Azrak vooralsnog tot 39 optredens en vijf doelpunten. Dit seizoen speelde de middenvelder achttien wedstrijden voor Jong Utrecht en was hij al twee keer trefzeker. Ook in de wedstrijd tegen VVV, die met 1-2 werd gewonnen door Jong Utrecht, kwam El Azrak in actie. In dat duel speelde de Amsterdammer negentig minuten in De Koel, het stadion waar hij de rest van het seizoen dus zijn thuiswedstrijden zal gaan spelen.

Blij om in Venlo te zijn
El Azrak is blij dat hij tijdelijk de overstap maakt naar Venlo, waar hij wordt herenigd met oud-ploeggenoten Venema en Mitchell van Rooijen. “Ik heb natuurlijk wel contact gehad met die jongens. Ze zeiden dat ik het gewoon moest doen en dat het een hele mooie club is. Bij FC Utrecht konden we elkaar op het veld altijd makkelijk vinden, dus hopelijk kunnen we dat hier ook doen.” El Azrak twijfelde niet lang toen VVV interesse in hem toonde. “Ik vind VVV een hele mooie club die eigenlijk in de Eredivisie thuishoort. Toen ik de kans kreeg om voor deze club te spelen, hoefde ik dus niet lang na te denken. Ik ga er alles aan doen om het team te helpen om de play-offs te halen.”

Gewenste versterking
Met de komst van El Azrak voegt VVV de gewenste aanvallende versterking toe aan de selectie, zo vertelt Manager Voetbal Stan Valckx. “We waren al een tijdje op zoek naar een speler die aanvallend op meerdere posities inzetbaar is. Rayan voldoet aan dat profiel en heeft al de nodige wedstrijden op Keuken Kampioen Divisie-niveau in de benen. Daarmee is hij eigenlijk precies waar we naar op zoek waren, dus we zijn erg blij dat we hem voor de rest van het seizoen aan de selectie hebben kunnen toevoegen.”

45 Responses

 1. supportertje

  Mooi dat we versterking op het middenveld krijgen, die ook nog eens broodnodig is. Nu hopen dat de drie Utrechtenaren elkaar een beetje kunnen vinden en zodoende de prestaties samen met de VVVérs omhoog kunnen vijzelen.

 2. Koelie

  Versterking vind ik een groot woord, tenzij hij Kees de Boer gaat vervangen. Maar ik vrees dat het Mans en Essanoussi zijn die nu sneuvelen.

  Met de intentie nog om Zima, Pachonik en Da Graca te lozen (volgens DDL), kunnen we dit seizoen definitief afschrijven.

  1. wuilus

   Ik zal wel een zeikerd zijn, maar waarom nog geld pompen in dit seizoen. Spaar het op een geef het volgend jaar uit voor een echt sterk team. Dit jaar is helaas toch al verloren, of er moet iets heel raars gaan gebeuren

   1. rongo26

    Vind ik ook. Als je geen optie tot koop erbij krijgt, heeft dit geen nut. Loopt je eigen jeugd in de weg. En die play-offs zijn erg ver weg……

   2. Ievel Knievel

    Er is nog helemaal niks verloren met slechts 3 punten achterstand op plek 10 en NAC en slechts 6 punten op plek 9 (die waarschijnlijk recht gaat geven op playoff deelname, tenzij een periodekampioen roet in het eten gooit). Als je nu al denkt dat er niks meer te winnen is, heb je niks in de topsport te zoeken. Onnodige negativiteit dit. Er moet wel nodig iets veranderen in het groepsproces.

 3. supportertje

  Met al die verschillende meningen van hoe het zou moeten, snap ik dat ze bij VVV hun eigen weg blijven volgen. Hoe zouden ze ook iedereen tevreden kunnen houden met al die verschillende meningen. De een wil dit, de ander wil dat. En dan met de handen gebonden door de financiële situatie, er toch nog een draai aan proberen te geven. We zullen genoegen moeten nemen hiermee, en hopen dat we het seizoen niet al te dramatisch afsluiten. Als dat lukt kunnen we in ieder geval doorgaan, en kijken wat er in het nieuwe seizoen op de menukaart staat.

   1. Ievel Knievel

    @ koelie

    Wel met de aantekening/ kanttekening dat de Zuid-Limburgers het sowieso niet op VVV of Noord-Limburg hebben en hun eigen clubjes altijd zwaar onrealistisch ophemelen, waardoor ze nooit terecht kritisch zijn.

   2. Koelie

    Dat klopt er is wel een beetje bias, kijk maar hoe Roda na 2x ruim winnen wordt bejubeld alsof ze de champions league gewonnen hebben (zoals beloofd door de Rus). Maar neemt niet weg dat ze hier terechte kritiek aansnijden. VVV is wel heel ver teruggevallen. Bijna 15 jaar aan groei in een seizoen weg.

   3. Ievel Knievel

    Het is een terecht punt dat Jos de jonge-jonge spelers, die mentaal gezien wat minder sterk in hun schoenen staan, iets te weinig vertrouwen geeft. Spelers spelen ook niet altijd op hun “eigen” positie en dat zorgt voor onduidelijkheid en een gebrek aan automatismen.

    Prima ook dat Jos zoekende is, van mij mag hij, prio naar volgend seizoen is ook goed, maar er moeten nog steeds wel punten gepakt worden zo af en toe. Desnoods gelijke spelen. Ook daarin hebben ze gelijk in de podcast.

    Maar, dit maakt beiden nog niet dat ik geen vertrouwen heb in Jos of geen vertrouwen meer heb in het proces bij VVV. Er zullen op details verbeterslagen gemaakt moeten worden.

   4. DeOtjes

    Hoezo geeft Jos ze weinig vertrouwen. Jeugdspelers maken veel minuten. Het gaat erom hoe Jos de spelers benaderd als ze niet worden opgesteld of als ze worden gewisseld. Die stukken krijgen wij niet mee. Daarnaast spelen de jeugdspelers voornamelijk op hun eigen positie. Ook kunnen deze spelers veel leren van het kijken wat een ander goed doet (en wat ze zelf anders kunnen doen) op hun positie.

    Wat jammer is voor onze jeugdspelers is dat de dragende spelers niet thuis geven waardoor er veel meer op de jeugdspelers afkomt en ze soms verzuipen

   5. De Koel

    Ik vind dat de kritiek in de podcast volledig terecht is. Stan Valckx heeft de afgelopen jaren veel te veel te dure spelers gehaald die niets toevoegen en vaak niet eens beter zijn dan de eigen jeugd. Bij een club als VVV waar je iedere cent moet omdraaien kun je je dat gewoon niet permitteren, want je hebt geen geld om dit te repareren. Daarnaast ook eens met de kritiek op Luhukay dat hij veel te veel wisselt. Ook één van de redenen waarom Maurice Steijn zo succesvol was bij VVV: die hield altijd vast aan zijn basisteam, ook als spelers eens wat minder speelden. Dat zorgt voor duidelijkheid naar alle spelers en zo bouw je automatismen in het team.

  1. Ievel Knievel

   Met dien te verstande dat de club, buiten corona om, voor een heel groot deel zelf verantwoordelijk is voor de beroerde financiële positie.

   Sinds de komst van Maaskant zijn er vele verkeerde beslissingen genomen en is er veel geld, heel veel geld, over de balk gesmeten, ten gevolge van niet afgestemd, slecht, korte termijn beleid. Vooral op technisch vlak.

  2. chretien

   Al weer eentje opgehaald bij FC Utrecht. Bijzonder! Speler van Jong FC Utrecht! Huur zonder optie tot koop?
   Gehuurd om voorlopige verbreding van de selectie?
   Met de beste wil van de wereld begrijp ik hier niets van.
   Gokje op 4e periode titel?

   1. DeOtjes

    Of een gokje van VVV. Speler heeft een contract tot juni 2022 met een optie. Dus daarna transfervrij tenzij Utrecht de optie licht.

   2. DeOtjes

    Oh goeie toevoeging. Dat stond niet op de site waar ik keek. Dan is het jammer dat er geen optie is. Wil niet zeggen dat het niet geprobeerd is natuurlijk

 4. Jeetje wat een negativiteit hier…
  Ik ken de speler niet echt, maar het op het middenveld loopt het niet echt lekker, dat kunnen we toch wel stellen lijkt mij zo, dus een nieuwe speler daar met aanvallende kwaliteiten is broodnodig.
  En als die drie gasten van Jong FC Utrecht elkaar straks in het veld prima gaan vinden, wie zeurt er hier dan nog?
  Mooi om te horen dat van Rooijen het hier blijkbaar naar zijn zin heeft en oud-ploeggenoten overhaalt om hier te komen spelen, want dat is voor die spelers ook niet echt promotie, gezien de stand…
  Niks gokken op het nieuwe seizoen, gaan voor een hogere klassering nu of de 4e periode, dat lijkt mij een prima streven. Als je dan presteert zijn andere spelers ook sneller genegen om te komen voor het nieuwe seizoen.
  Als we onderin de KKD eindigen gaat echt niemand meer komen…

 5. Oelie op zuid

  Het verhaal is dat Evert Linthorst weg wil uit de zandbak en weer in Nederland wil gaan voetballen. Lijkt mij een prima speler voor ons middenveld. Laat de investeerders nu maar de portemonnee trekken en investeren in deze jongen.

 6. supportertje

  Die negativiteit lijkt mij echt iets van deze tijdsgeest. Maar voor mensen is het vaak moeilijk om positief te blijven, zeker als de resultaten in zo’n kort termijn te niet gedaan zijn. Het maakt niet uit hoe dit tot stand is gekomen, maar het feit ligt er. Maar ik weiger om er aan mee te doen. Heel vaak is dit zo gegaan bij VVV, en even zo veel keren is VVV er bovenop gekomen. Nu is het veel belangrijker om deze spiraal te onderbreken, en te zorgen dat VVV in de KKD weer mee gaat tellen. Op weg naar de ED moet het nu worden. Ook al zal dat een paar seizoenen kosten. Tevens tijd dat er nieuwe geldmarkten worden aangeboord, dat ligt op het boordje van VVV. Dit is al eens aangegeven door div. supporters hier, en het is duidelijk dat men wat meer hengels uit moet gooien bij de bedrijven terreinen die Venlo heeft. Ook onder de supporters zou men eens een gerichte enquête moeten houden hoe dit probleem te tackelen. Er zijn er genoeg met goede ideeën. Vraag mij af wat er over is van de plannen om supportersaandelen uit te geven.Wij als supporters kunnen nu alleen maar de zaak ondersteunen door volop voor positiviteit te gaan.

 7. RuiverCity

  Afwachten wat hij gaat brengen, maar het is weer een jeugdspeler. Het is te hopen dat hij de nodige diepgang heeft.
  Waar blijft die eerste keeper die BROODnodig is???

  1. DeOtjes

   We komen amper in de buurt van de goal van de tegenstander, creeeren nauwelijks kansen en dat ligt allemaal aan de keeper ? Als ik de kritieken op het spel zo lees zijn er veel posities waar je VVV kan verbeteren en lijkt me de hoogste prioriteit niet bij de keeper te liggen. Daarnaast heb je op dit moment 3 keepers onder contract. Nog een erbij is pas geld over de brug gooien.

   1. Vier toch? Zima, Van Crooij, beide redelijk als reservekeeper. En Verbong en Craenmehr, beide redelijk als derde keeper. Maar een echte onbetwiste eerste keeper hebben we niet. Wat dat betreft zou kwaliteit beter zijn dan kwantiteit.

   2. Gerardus

    Wat dit betreft ben ik het eigenlijk met jullie alle drie eens. Alleen is het is voor VVV onmogelijk om nog een extra keeper te halen zonder dat een keeper weggaat. Daar zijn de centjes nier voor. Ik denk dat het beter is om dit seizoen met deze keepers uit te spelen, zelfs als Zima nog vertrekt.

    Van Crooij is degelijk met af en toe een goede wedstrijd waarin hij punten pakt, maar verder doet hij leuk mee. Dan kun je beter dit seizoen nog op de kosten besparen en volgend seizoen een echte vervanger halen. Een ervaren verdedigende middelvelder of spits zorgt denk ik voor een groter verschil dan een nieuwe keeper nu.

 8. Gerardus, we hebben toch net een nieuwe spits?
  En Post en Van Rooijen zijn weliswaar geblesseerd, maar allebei controlerende middenvelders, dus daar ligt de prioriteit ook niet lijkt mij…
  Ik denk eerder aan een linksback, mits de door Roel Jenssen getipte jeugdspelers het niveau (nog?) nog niet aankunnen, of een CV…

  1. Gerardus

   Ik heb Braken nog niet op een goede wedstrijd kunnen betrappen of op de echte wil om te winnen. Aangezien we nu met 2 spitsen spelen lijkt mij een derde spits dan geen overbodige luxe, al zie ik het liefste Braken vertrekken zodat daar ook nog wat geld bespaart wordt. Ik vind Janssen op de linksback positie meer brengen dan de spelers die als verdedigende middenvelder spelen of als spits en als CV hebben we met Koglin, Da Graca, van Dijck en evt nog Dekker een redelijk goed bezette positie met degelijke spelers.

   Post maakt sinds (ik dacht) Sparta vorig jaar een uitgebluste indruk, sinds hij dat interview na die wedstrijd zag heb ik het idee dat hij het heeft opgegeven om hier te spelen. Dit seizoen is hij ook veelal geblesseerd en heeft hij zelfs al zo weinig gespeeld dat hij niet eens een schorsing heeft kunnen pakken. Van Rooijen speelt volgens mij iets meer naar voren en speelt ook iets meer als een loper en niet als een CVM. Van Rooijen heeft ook pas 8 wedstrijden achterelkaar in de basis gespeeld bij VVV en is nu ook alweer een tijdje geblesseerd. Die spoeling is daar ook heel dun en Kees de Boer is nu ook niet echt de middenvelder die daar de druk weg kan nemen bij de verdediging.

   1. Ik weet dat er best veel spelers in de selectie zitten die als CV ingezet kunnen worden, maar ze spelen allemaal ondermaats, en over de verdedigende kwaliteiten van Simon Janssen als linksback is hier al genoeg gezegd lijkt mij…

   2. Gerardus

    Ik vind Janssen als linksback het niet eens zo slecht doen zoals iedereen hier schetst. Net als de centrale verdedigers. Da Graca heeft een paar slechte wedstrijden gespeeld en gekke dingen gedaan in het begin, maar daarna speelt hij ook degelijk en redelijk. Ik denk simpelweg dat met een goede fysiek sterke middenvelder een grotere impact heeft dan een nieuwe linksback of een CV.

    De meeste teams hebben of veel meer tegendoelpunten of een beetje minder. Alleen er zijn maar liefst 4 teams die minder doelpunt gemaakt hebben dan VVV. Dan kan ik niets anders dan concluderen dat we beter een aanvallende versterking nodig hebben of een goede middenvelder, want er wordt gewoon te weinig gescoord. Nota bene onze centrale verdediger is de meest scorende speler.

    Ik hoop simpelweg ook dat Schrooijen nog vertrekt evenals Braken en dat daarvoor een betere speler in de plaats kan komen. Dat zou al een paar plaatsen kunnen schelen op de ranglijst. Maar goed, ik verwacht eigenlijk dat er niets meer komt en niets meer vertrekt. De huidige markt is er niet echt eentje die in beweging is.

 9. robvvv

  Ik begrijp de kritiek op de keeper(s) niet zo goed. Het probleem van VVV ligt al diverse jaren op het middenveld. Als het middenveld niet goed genoeg is krijgen de aanvallers te weinig (goede) aanvoer….
  Als het middenveld niet goed genoeg is staat de verdediging om de haverklap onder druk.
  Geen body , geen bepalende spelers …. Ik heb vele jaren “buffels ” bij VVV gezien, maar de laatste 4 jaren zijn het vooral lichtgewichten waar je de oorlog niet mee kon winnen. Spelers als Balasz Toth, Dick Advocaat, Piet Pala, Albert van der Weide, Ger van Rosmalen, Ken Leemans….en in technisch opzicht Remy Reinierse en ook Keisuke Honda (maar die was buitenklasse) ( en ik zal er best een paar vergeten zijn) waren karakterspelers die het verschil konden maken. Wat we de laatste jaren bij VVV zien is met alle respect heel matig op het middenveld. Danny Post is er dan wel een die in dit rijtje thuishoort, maar alleen kon en kan hij het ook niet rooien.
  Ik denk dat wij , VVV supporters, geduld zullen moeten hebben. Er groeien geen geldbomen rond de Koel en in het is van alle tijden dat de supportersschare van VVV geen grote is dus vanuit dat perspectief hoeven we geen grote inkomsten te verwachten. Sponsoren en rijke VVV fans zullen het verschil moeten maken . Ik ben blij dat VVV de exposure heeft van een gezellige provincieclub en niet is opgekocht door Turkse of Russische investeerders.. Kritiek op de bestuurders zoals Marco Bogers en Stan Valkx vind ik zeer misplaatst. Zij moeten roeien met de riemen die ze hebben, … en ben blij dat zij hart hebben voor deze club..
  Geef hun het vertrouwen (en het geld 🙂 ) en het zal beter worden .

  Ik heb wel een verzoek aan alle supporters die hier op deze website reageren: houdt het netjes , heb respect voor elkaar en blijf als één man achter onze club staan . VVV staat voor gezellig . Laten we dat ook zo houden.

  1. Leonardus

   Het klopt helemaal wat je zegt Rob, roeien met de riemen die je hebt. En als die riemen niet goed genoeg zijn om mee te roeien met de beteren moet je zorgen voor nieuwe betere riemen.

   En dat is juist wat ik Bogers verwijt. Al jaren roept hij hetzelfde. Geld tekort hier, geld tekort daar. Doe er dan wat aan man.

   VVV is afhankelijk van extern geld om meer eigen geld binnen te halen. Goh wat lijkt dat op een gewoon bedrijf zeg. Die moeten ook investeren om groter te worden. Seacon is echt niet ineens groot geworden.

   Zoek investeerders die geld in het stadion willen stoppen. Verbouw het en bouw skyboxen. Dat haalt grote sponsoren binnen. Die zorgen voor het grote geld.

   Geen woorden maar daden ( maar dat is zeker niet het motto van Marco).

   1. DeOtjes

    Een bedrijf produceert iets of levert diensten die geld opleveren oftewel investeerders krijgen op termijn hun geld terug. Vaak met winst. Bij een voetbalclub is het maar de vraag wat je rendement is. Vaak is dat enkel en alleen exposure. En krijg je je geld dus niet terug.

    Zomaar bedrijven vergelijken met een voetbalclub gaat dus niet zonder meer.

    Daarnaast verbouwen kost geld. En ja het levert dan hopelijk ook geld op. Maar of die investeringen meer opbrengen dan het oplevert .. wellicht op langere termijn. Dit is een beetje kip – ei verhaal.

    Dit hele verhaal over geld duurt al langer. Was er ook al in de tijd van Berden. Is VVV al jarenlang niet gelukt. Als een RvC snapt dat het niet lukt (anders had Bogers er niet meer gezeten) wie is een fan dan om daar wel conclusies aan te verbinden.

 10. chretien

  Da Graca, typisch voorbeeld van een van de mannen waar toch veel meer van kon worden verwacht? Zeker in de kkd zou je verwachten dat hij de rots in de branding in onze verdediging zou zijn. Niet dus, jammer, maar het drama heeft lang genoeg geduurd. Hopelijk gaat het hem elders wel lukken. In ieder geval bedankt en succes gewenst!
  Bastiaans gaat hopelijk tijdelijk weg? Ik zie in hem nog altijd potentie. Ik zou hem het krachthonk in sturen
  FORZA VVV!

Leave a Reply