VVV-Venlo huurt Robin Buwalda nog een seizoen

Het is VVV-Venlo gelukt om Robin Buwalda voor nog een seizoen te huren. Dit meldt de officiële website van de Venlonaren. Robin Buwalda is blij: “Afgelopen seizoen heb ik goed kunnen wennen, zowel in als om het veld. Ik heb mijn wedstrijden gespeeld, veel minuten gemaakt. Dat is goed voor mijn ontwikkeling. Ik ben blij dat VVV-Venlo ook dit seizoen met me verder wil, want ik heb het erg naar mijn zin!”

Vorige zomer kwam de onbekende Buwalda op aanspraak van trainer Maurice Steijn naar VVV-Venlo. De centrale verdediger maakte een sterk seizoen door. VVV-Venlo wilde graag verder met Buwalda echter waren er kapers op de kust. Ook FC Dordrecht had interesse in de jonge verdediger.

Robin Buwalda staat nog tot 1 juli 2016 met een optie voor nog eens 2 seizoenen onder contract bij ADO Den Haag.

35 Responses

 1. kiekoputspelke

  Welkom terug bij VVV en mooi dat je zelf direct aangaf graag nog een seizoen ervaring op te doen in Venlo.
  Hopelijk slaag je er samen met Jerold Promes in om de lijn van afgelopen seizoen dóór te trekken.
  Waarbij ik hoop dat jullie niet alleen in thuis- maar ook uitwedstrijden een onneembare vesting gaan worden !!

  Nu is het belangrijk twee goede backs te contracteren, waarbij het zéér wenselijk is dat deze ook aanvallende impulsen kunnen geven. Met alle respect maar Joppen en Fleuren hadden dit niet tot nauwelijks….
  Van de namen die nú circuleren ken ik alleen Labylle en ik weet dat hij ook aanvallend een meerwaarde kan zijn. Over Moreno Rutten kan ik helaas geen oordeel vellen.

  VVV moet dit seizoen in balbezit echt beter gaan voetballen en dat begint van achteruit. Hopelijk gaat dit gebeuren en we zullen snel zien of het afgelopen seizoen een bewuste keuze van Maurice Steijn was (bij gebrek aan beter) of dat het de stijl van deze trainer is.

 2. Ben

  Niks tegen deze jongen, ergo fijne speler, maar VVV moet in principe alleen spelers huren incluis afspraak eventuele koop. Ik hoef niet te zeggen waarom.
  Als er een contract van een jaar wordt afgesproken dan optie van 2 jaar.
  FORZA VVV!

  1. Goodie

   Ik snap wat je bedoeld, maar ik zie liever een gehuurde Buwalda in de verdediging dan een tranfervrij overgenomen speler die het niveau uiteindelijk niet aan blijkt te kunnen. VVV speelt nu gewoon op zekerheid.

   1. Goodie

    Laten we hopen dat Ado de optie tot 2 extra seizoenen niet licht en dat Buwalda na dit seizoen nog steeds in Venlo wil blijven 😛 .

 3. YowVVV

  Centraal Buwalda en Promes is prima! Hopelijk blijven ze het hele seizoen fit. Hoe zit het eigenlijk met de samenwerking met gladbach? Mogen we daar nog iets van verwachten? Of is het (weer) iets van hard roepen en daarna blijft het stil?!

  1. Ben

   Effe of the record, als ik het goed heb begrepen heeft VVV twee seizoenkaarten gratis gekregen van onze vrienden uit Gladbach.
   Kan er dus af en toe iemand gaan kijken naar Duits topvoetbal.
   Dat is zo een beetje in het kort het resultaat van ons samenwerkingsverband, tenminste als ik het goed heb begrepen.
   FORZA VVV!

 4. Goodie

  Als VVV de selectie voor de 1e training (vrijdag avond) compleet wil hebben, dan mogen ze de komende 3 dagen wel even met nieuwe spelers gaan komen. Ik verwacht eigenlijk nog minstens 2 backs, 1 middenvelder, 1 buitenspeler en 1 spits, en zels dan is de selectie nog vrij krap in vergelijking met afgelopen seizoen.

   1. Goodie

    Dat betekent dat we 3 posities moeten vullen met 4 man. Ik tel Post, Kruijsen, Sevinc en Nijholt. Dan komen schorsingen en blessures nog om de hoek kijken. Ik ben bang dat 4 man te weinig zal zijn.

 5. Dond

  Als linksback zie ik Labylle wel graag komen. En rechtsback lijkt Rutten me ook een goeie optie, weet er niet heel veel vanaf.

  Ik zou als middenvelder toch ook nog wel graag; Emrullah Güvenç (ex Helmond) zien komen.
  En als buitenspeler is Leandro Resida of Bob Schepers misschien wel een optie. Al vind ik 1 buitenspeler wel heel erg minimaal.

  1. Goodie

   Precies de namen waar ik ook aan dacht. En in de spits dan Seuntjes of Bergkamp. Twijfel alleen of deze mogelijk zijn qua budget en interesse van de speler zelf. Ik zou anders zo geen spits weten.

   1. Middenveld momenteel: Danny Post, Gianluca Nijholt, Johnatan Opoku, Selman Sevinç, Quin Kruijsen, Dyon Gijzen(gaat contract tekenen)

   2. Goodie

    Oke vooruit, dan tel je Opoku mee als middenvelder. Dat betekent dat we nu dan enkel Vito als buitenspeler hebben, sterker nog, als enige aanvaller.

   3. Dond

    Post, Nijholt, Sevinc – Basiswaardig.
    We hebben nog geen spits; – dus verwacht in 1ste instantie Opoku in de spits.
    Kruijsen – Verhuren, hebben we niks aan.
    Gijzen – heeft afgelopen seizoen “niks” gespeeld. Dus vind ik meer een extra aanvulling op de selectie. En vind Gijzen persoonlijk te licht voor op het middenveld.

   4. Opoku is echt gehaald als aanvallende middenvelder. VVV scoorde afgelopen seizoen veel te weinig vooral het middenveld. Voorin is het zeker mager 🙂 alleen van Crooij

   5. Dond

    Okay; Logische keuze.
    Maar zullen ze dan weer de fout gaan maken en het seizoen ingaan met 1 spits?

   6. Ik hoop het niet! Hoop dat ze leren van de foutjes die ze vorig seizoen hebben gemaakt. Het is inderdaad riskant, als je een blessure of schorsing hebt zit je al in de problemen. Met Altheer en Voorn niet meer bij de selectie kun je ook niet iemand naar achteren schuiven. Voorin 1 spits een rechts- en linksbuiten is erg dun bezet.

   7. Koelie

    Is niet alleen van vorig seizoen maar vaker een VVV kwaal. Maar toch liever 1 goede dan 2 slechte.
    Valckx mag nog ff veel uurtje factuurtje draaien deze week.

   8. Dond

    Seuntjens zie ik ook wel graag komen ja.
    Bergkamp zou ik persoonlijk niet aan beginnen..
    Verder zou ik proberen Platje nog langer in Venlo te houden.

   9. Goodie

    Bergkamp naar Sparta. Ik vraag me echt af wie VVV als 2e keuze heeft mocht Seuntjes niet komen.

  2. Gerardus

   Helmond en nog 3 andere clubs hadden interesse in Scheepers dus hoop wel dat ie komt. Misschien nog wat spelers uit de topklasse halen die goed genoeg xijn ?

   1. Dond

    Voor Scheepers waren idd 3 andere clubs die interesse hadden. Dus ben benieuwd.
    Resida zou ik ook heel graag zien komen. (Goede actie, Goede voorzet, Snel) Dat is wat je van een buitenspeler verwacht.
    Dan heb je met van Crooy; 3 vleugel aanvallers. Met een aanvulling vanuit de jeugd/topklasse/huurling lijkt me dat toch prima bezet.
    Hopelijk komt er snel meer nieuws omtrent de nieuwe spelers.

  1. Koelie

   Gifbeker, imagoprobleem en geen perspectief. Ga er maar aan staan. Blijf erbij niet doorgaan van nieuw stadion is de doodsteek. We bloeden langzaam dood tenzij je per ongeluk nog een keer promoveert.

  2. pavisto67

   Ik niet, logisch gevolg van het wanbeleid wat de afgelopen jaren is gevoerd. Nu is het te laat, geen geld meer voor een fatsoenlijke en evenwichtige selectie, en hopen op nog wat hulp van Valckx. Om volgend jaar helemaal in te storten.

 6. spits

  Heb er alle vertrouwen in dat het dit jaar prima gaat. Moeten we niet een actie starten om Nensen in Venlo op te roepen een seizoenkaart te kopen? Iets voor die socio club in plaats van wat ze nu doen. De club heeft nu geld en supporters nodig en niet gewauwel

  1. supportertje

   Dat is eigenlijk de bedoeling van de socio club in oprichting. Ik had dit stukje al eerder geschreven als reactie. Zij willen de bevolking weer warm krijgen voor VVV Venlo en daarmee ook aan tonen dat VVV voor de bevolking van Venlo belangrijk is. Onze kans om te laten zien aan iedereen, zoals gemeentebestuur, sponsors dat VVV leeft en belangrijk is voor Venlo. De socio club VVV Venlo die nu opgericht word, is een stichting die de krachten wil bundelen van alle VVV supporters, groot en klein, en die de belangstelling voor de club hebben verloren of zijn kwijt geraakt, er weer bij te betrekken. Zij willen VVV op een andere wijze ondersteunen en gaan dat doen op een andere manier als dat we gewend zijn. Er moet weer een kloppend hart komen voor ons VVVke. Het is een goed stel mensen die aan de club verknocht zijn, en er veel voor over hebben dat VVV weer echt in de belangstelling komt te staan van iedereen. 30 augustus gaat het officieel van start in de Maaspoort.

 7. Ben

  Staaltje handig omgaan met de regels:
  Gemeentete Nijmegen matst NEC: NEC heeft met de gemeente afgesproken dat de openstaande huurschuld van het stadion binnen 28 jaar afbetaald moet zijn.
  Over 28 jaar afbetalen, wie niet rijk is moet slim zijn denken ze in Nijmegen, gelijk hebben ze. Als ze dat daar wel kunnen maken, dan moet hier toch ook iets mogelijk zijn? Tussen nu en over 28 jaar kan er zoveel gebeurd zijn, wie w eet zorgt een slimme ambtenaar er zelfs voor dat het wordt vergeten?
  FORZA VVV!

 8. Goodie

  Ik zocht hoe lang Seuntjens nog onder contact stond bij Telstar. Volgens wikipedia speelt die bij VVV en heeft hij een contract tot eind 2017…. iemand is iets te voorbarig. Ik ga er eerlijk gezegd wel van uit dat Telstar gaat zakken in de vraagprijs. Telstar heeft het geld ook hard nodig, mocht een tribune laatst niet overgenomen zijn door iemand, dan waren ze failliet geweest.

Leave a Reply