VVV-Venlo huurt Roy Gelmi tot medio 2020

VVV-Venlo heeft zich versterkt met de Zwitserse verdediger Roy Gelmi. De 1,88 meter lange verdediger, die ook over de Nederlandse nationaliteit beschikt, komt over van het Zwitserse FC Thun. VVV-Venlo huurt hem tot aan het einde van het seizoen.

De 24-jarige Gelmi is een centrale verdediger. Hij doorliep diverse jeugdelftallen van de Zwitserse topclub St. Gallen en maakte daar enkele seizoenen deel uit van de selectie. Vanaf het seizoen 2015-2016 was hij vaste basisspeler. Hij verliet de club voorafgaand aan het seizoen 2017-2018 voor FC Thun. Dit seizoen kon de verdediger daar rekenen op een basisplek in de hoofdmacht. Hij speelde tot op heden 15 wedstrijden en kwam aan het begin van dit seizoen ook met FC Thun uit in de UEFA Europa League.

Gelmi over zijn transfer: “Ik ben blij dat ik bij VVV-Venlo de kans krijg om te laten zien wat ik kan op het hoogste niveau in Nederland. Aan mij om die kans te grijpen en samen met het team te zorgen dat we ons dit jaar handhaven in de Eredivisie.”

Stan Valckx, Technisch Manager van de club: “Na het vertrek van Damian van Bruggen en Samuel Scheimann zaten we natuurlijk niet echt breed meer in de verdedigers. Met Roy hebben we een prima nieuwe optie in de laatste linie. Het staat buiten kijf dat Roy zijn mannetje staat in de verdediging. Hij is lang, sterk met het hoofd, maar desondanks ook snel en wendbaar. Roy kan nog heel belangrijk voor ons gaan worden in de beslissende fase van de competitie.”

Bron: VVV-Venlo

23 Responses

 1. Snel en wendbaar, dat is wel precies wat we nodig hebben in het centrum van de verdediging. Maar wat ik niet zo goed begrijp is dat, ondanks dat hij een basisplek had in FC Thun, in de winterstop verhuurd wordt en dus daar weg mag….

 2. Thanks voor de info. Hij zat daar dus niet te verpieteren op de bank en heeft voldoende wedstrijdritme. Bovendien is hij blijkbaar ook heel kopsterk en heeft hij scorend vermogen bij corners.
  Ik ben benieuwd!

 3. chretien

  Bijzondere huur, jammer dat we niet meer detail krijgen. Waarom laten ze hem halverwege seizoen gaan voor een half jaar, terwijl hij dus prima voldeed en steeds speelde?
  In ieder geval welkom Roy en ik wens je een fijne tijd bij ons VVV.

 4. RuiverCity

  @zeker wete.
  Ik hoop het. Eerst afwachten. Neudecker, Schäfer, Soriano, etc. waren ook prima spelers. Je moet ze eerst in dit team zien. Ik heb nog altijd veel vertrouwen in Neudecker. Hij is totaal verkeerd gebruikt. Ik vind hem echt een nr. 10 die de passes moet versturen. Darfalou is daarbij een spits die VVV tot nu toe miste.

  1. lucien1978

   Ruiver,

   Dit ben ik met je eens. Zeker Soriano is een prima spits. Alleen niet in dit systeem.

   Neudecker is precies dezelfde speler als Bruns . Ik denk zelfs beter. Toch verwacht ik dat Bruns het beter gaat doen in dit VVV. Neudecker is idd niet goed gebruikt.

   Schafer daarentegen komt volgens mij gewoon tekort.

   Ik zou het zo neerzetten. Kum is voor mij een van de grote uitblinkers gebleken tot nu toe.

   Je hebt snelheid centraal nodig dus dan zou ik voor Gelmi gaan. Dan moet Kum toch op den duur naar Links.

   Kirschbaum
   Pachonik Roseler Gelmi kuM
   Post Cattermole Bruns ( Neudecker )
   Opoku
   Yeboah Darfalou

   1. RuiverCity

    @Lucien1978
    Ik ben het met je tekst eens. Met je opstelling niet.

    Yeboah verdedigt amper mee. Dat is met een veilige voorsprong geen probleem maar dat gebeurt dit seizoen helaas te weinig. Tegen FC Utrecht moet je hem dan zeker niet opstellen met die opkomende backs.
    Post en Cattermole vind ik ook té veel van het goede waardoor je creativiteit mist. Gelmi zal morgen zeker nog niet starten. Simon Janssen vind ik tegen die reuzen uit Utrecht ook geen goede keuze. Komt fysiek te kort. Van Ooijen is toch de man van de individuele actie en vrije trappen.

    Kirschbaum
    Pachonik, Röseler, Kum, R. Janssen
    Post, Bruns, Van Ooijen
    Opoku
    Darfalou, Sinclair

 5. Ik denk dat ze toch tactisch iets moeten bedenken in de opstelling waardoor het veel minder een probleem is dat Yeboah zo weinig meeverdedigd. Zijn inbreng aanvallend is zo belangrijk, dat je hem eigenlijk altijd moet laten spelen.
  Als je dan toch verdedigend wilt beginnen, dan start je gewoon met Sinclair en breng je Yeboah later in.
  Kum op links vind ik echt geen optie, veel te traag, zeker tegen Kerk. Dus toch gewoon Janssen, en extra waakzaamheid aan die kant.
  Centraal in de verdediging kan hij door zijn routine en goeie positionering het gebrek aan snelheid redelijk compenseren. Bruns gaat Van Ooijen vervangen op het middenveld wat mij betreft. Zwakke schakels aan Utrecht zijde zijn van de Maarel, en Zoet als hij zijn dag niet heeft. Ben benieuwd of ze het gemis van Janssen centraal kunnen opvangen.
  Een gelijk spel is het maximaal haalbare denk ik. Als iedereen boven zichzelf uitstijgt, is er kans op meer, maar dan moet wel alles meezitten…

  1. lucien1978

   Ik vind Yeboah de beste speler die ze hebben. Aanvallend tenminste. Daarbij is het de ideale counter speler met zijn snelheid en dreiging.

   Je moet hierdoor iets meer verdediging inbouwen. Vandaar Post en Cattermole.

   Je hebt Bruns daarvoor staan . Die heeft net als evt Neudecker creativiteit. Ook Opoku zou dat nog kunnen.

   Zei moeten Yeboah en Darfalou wegsturen.

 6. RuiverCity

  Als je eenmaal in de die onderste regionen zit, kom je er ook niet weg. Dat is de afgelopen jaren wel duidelijk geworden. Je moet gewoon zelf punten blijven pakken, al zal dat morgen ontzettend moeilijk worden. Ik verwacht ook dat je dit jaar met 33 punten niet veilig bent. Ik denk dat het dit seizoen draait om ADO, VVV, FC Emmen en Fortuna voor plaats 16 (play-offs) en 17 (degradatie). RKC (18) lijkt me kansloze missie.

 7. Depor

  Natuurlijk moet Yeboah altijd spelen en zeker tegen FC Utrecht. Anders geef je hun aanvallende backs vrij spel.
  Ik heb er vertrouwen in vanmiddag. FC Utrecht speelt een spel dat ons wel ligt.

 8. lucien1978

  Ik snap werkelijk waar niks van de opstelling .

  Wright en Sinclair spelen en Yeboah en Opoku zitten op de bank.

  Ik vind het werkelijk waar onbegrijpelijk.

  De eerste helft wordt weer bagger . Rond de 70ste minuut komt Yeboah en Opoku in het veld en gaat VVV los.

  Gevalletje tegenstander het gevoel geven dat ze op hun sloffen de punten halen en dan aan het einde toeslaan.

  Iets anders kan ik echt niet bedenken.

  1. Grad

   Lijkt een duidelijke keuze van Jay, immers in de periode voor de winterstop toen Jay verantwoordelijk was voor de opstelling, stond Wright ook steeds in de basis!

Leave a Reply