VVV-Venlo huurt Sem Dirks van AZ + optie tot koop

Sem Dirks maakt de overstap van AZ naar VVV-Venlo. De 20-jarige verdediger speelt de rest van het seizoen op huurbasis in Venlo, waarna VVV de optie heeft om hem definitief over te nemen van AZ.

Sinds de zomer van 2012 speelde Dirks in de jeugdopleiding van AZ. In 2020 debuteerde hij in het betaald voetbal door namens Jong AZ zijn eerste minuten in de Keuken Kampioen Divisie te maken. In die competitie kwam hij vooralsnog tot negentien optredens voor de Alkmaarse beloften. Dirks zal in ieder geval de rest van het huidige seizoen voor VVV spelen en daar is hij erg blij mee. “Iedereen weet dat VVV een grote club is en de ambitie van de club spreekt me heel erg aan. In de wedstrijd tegen FC Dordrecht zag je ook weer dat er veel passie en strijd in de ploeg zit en daar houd ik wel van. Ik ga er alles aan doen om een meerwaarde voor het team te zijn en de club hopelijk aan een ticket voor de play-offs te helpen.”

Met de komst van Dirks vangt VVV het vertrek van Kristopher Da Graca op, zo vertelt Manager Voetbal Stan Valckx. “Sinds het vertrek van Kristopher waren we op zoek naar een linksbenige centrale verdediger en toen zijn we bij Sem uitgekomen. Hij is een speler die initiatief durft te nemen aan de bal en bij VVV wil hij de volgende stap zetten. Hier kan Sem zich verder ontwikkelen en we zijn blij dat we de optie hebben om hem na dit seizoen definitief in te lijven.”

30 Responses

 1. RuiverCity

  Pas 19 wedstrijden in het betaald voetbal. Hij heeft nog tijd nodig om zich te ontwikkelen. Die tijd heeft VVV eigenlijk niet. Had gehoopt op wat meer routine. 6 spelers weg en 3 nieuwe. Wie volgt vanavond nog? Flankspeler, linksback en keeper?

 2. kuebke

  Off topic: Tsjechise middenvelder annex verdediger Richard sedlácek maakt per direct de overstap van AZ naar V.V.V en heeft een contract getekend tot de zomer van 2023

 3. supportertje

  VVV probeert zich op de valreep zich te versterken, en slaagt daar met het weinige budget in. Als ze beide hetzelfde brengen als Azrak heeft VVV het goed gedaan.

   1. roermond

    Goed bezig Stan en Marco…paniekaankopen zijn niet goed, jeugd is niet goed, wat een genaöl weer, laat Jos en co maar lekker bouwen aan een nieuw team..zoals zo vaak gezegd, niets verwachten dit jaar…ik heb er, zeker na de wedstrijd van gisteren, vertrouwen in…

   2. DeOtjes

    Jos heeft in de ED een team in zijn maag gesplitst gekregen. Pas in zomer wat aankopen kunnen doen en nu wat versterkingen Dat is geen jaar maar een zomer selectie aanvullen omdat meer dan helft is weggegaan En nu winterse versterkingen

    Dat is geen jaar bouwen. Ik kan pas gaan tellen vanaf zomer waarbij duidelijk mag zijn dat toen pas het fundament is gelegd.

    Nu wordt pas gebouwd. Half jaar later.
    Half jaar niet 1

   1. supportertje

    Ben het helemaal eens met jou, ze moeten gewoon altijd wat te zeiken hebben. Maakt niet uit wat men doet, zegt of schrijft, of wat VVV probeert te doen. Moeten toch een vervelend leven zijn als je maar altijd negatief over alles kunt zijn.

   2. Er zijn hier ook supporters die er bijna een dagtaak aan hebben om elke kritische post onschadelijk te maken. Of een opmerking terecht is of niet boeit ze verder niet, als je kritiek hebt ben je een zeikerd en een naoler.

   3. chretien

    Ik vraag me ook al tijden af “wie zijn hier feitelijk de naolers of zeikerds? Hou toch op met iedereen die kritisch is terecht te wijzen. Bovenal FORZA VVV!

  1. Noordsupporter

   Routine is duur, biedt geen garantie op succes en je krijgt er bijna nooit iets voor terug. Heb ik niet vaker gehoord: Haal talenten uit de KKD.? Nou dat doen ze nu en dan is het weer niet goed?

 4. rongo26

  Jos was lovend over al die “jong” teams, dus dit is eigenlijk wel een logische zet van VVV. Zeker om het voetbal dat Jos wil spelen, daar heb je fitte (jonge) spelers voor nodig.

  Vind het toch mooi dat al deze gasten het avontuur aan willen gaan in Venlo . Leek de laatste jaren of niemand van boven de rivieren naar venlo wilde komen (en dat we daarom van die vage buitenlandse “aanwinsten” kregen).

 5. Leonardus

  De rotte appels zijn weg. In hun plaats jonge honden. Tegen alle verwachtingen van mij hier geef ik ze het voordeel van de twijfel.

  Laat het maar zien dat jullie kerels zijn!

  1. DeOtjes

   Snap het ook wel. Oudere spelers leveren minder op op de transfermarkt. Als zo een jonge speler zich bewijst hou je er misschien nog wat aan over. Dat is denk ik ook een van de weinige manieren voor VVV om snel geld te genereren. Dat is dan ook meteen het enige nadeel aan een transfer met een contract voor 1,5 jaar. De kans om zich te bewijzen is erg kort en als je pech hebt lopen ze na 1,5 jaar gratis de deur uit.

   1. chretien

    Bij Optie tot koop ook vastleggen de transfersom, contractduur en financiën. Uiteraard is het zo, hoe groter de club, hoe hoger de transfersommen. Kijk naar eredivisie topscorer Giakoumakis, verkocht voor minder dan 3 miljoen. Als hij morgen de winnende goal scoort tegen de Rangers, dan gaan ze daar door het dak en zijn transfersom idem dito.
    Hopelijk kan VVV einde seizoen de een of andere speler voor een mooie prijs verkopen en stromen er steeds meer jeugdspelers door. FORZA VVV!

   2. Als zo’n speler goed bevalt kun je natuurlijk wel tussentijds altijd verlengen om dit te voorkomen, mits de speler dat natuurlijk ook wil…

Leave a Reply