VVV-Venlo huurt Thomas Bruns tot einde van het seizoen

Thomas Bruns speelt de rest van het seizoen op huurbasis voor VVV-Venlo. De Venlonaren huren de middenvelder van Vitesse, dat hem tijdens de eerste helft van het huidige seizoen verhuurde aan PEC Zwolle. De 28-jarige geboren Wierdenaar, kwam eerder ook uit voor FC Groningen en Heracles Almelo. Voor die laatste club speelde hij 197 wedstrijden in zeven Eredivisie-seizoenen. Hij was een tijd lang aanvoerder van de Almeloërs. 

Bruns begon zijn voetbalcarrière in de jeugdopleiding van FC Twente. In april 2011 debuteerde hij in de Eredivisie voor Heracles Almelo, dat hem bij de jeugdopleiding van de Tukkers weghaalde. Aan de vooravond van het seizoen 2017-2018 tekende Bruns een vierjarig contract bij Vitesse. Nu verwelkomt VVV-Venlo hem in Covebo Stadion – De Koel -.

Bruns over zijn overstap naar het geelzwart van VVV: “Ik kom naar Venlo om speelminuten te kunnen maken en samen met de ploeg te zorgen dat we in de Eredivisie blijven. Dat is onze focus en ons doel. Ik heb er enorm veel zin in om bij VVV-Venlo aan de slag te gaan. Bij PEC zat ik in de laatste fase voor de winterstop op een dood spoor. Voor mezelf is het daarom belangrijk dat ik het plezier in het voetbal weer terug krijg en een rol kan spelen in het team.”

Technisch Manager Stan Valckx: “De kwaliteiten en ervaring van Thomas kunnen we in de beslissende fase van de competitie goed gebruiken. Hij is een middenvelder met veel dynamiek en weet ook regelmatig zelf het doel te vinden. Hij heeft zoveel Eredivisie-kilometers op de teller, dat jongens als Evert Linthorst en Simon Janssen daar ook weer iets van op kunnen steken. Thomas is gedreven. Hij kan én wil VVV-Venlo helpen én VVV Thomas. Er zit dan ook een win-win situatie in voor beiden.”

31 Responses

  1. Hoge verwachtingen had aan het begin van het seizoen haast iedereen dus eerst maar eens zien en dan geloven of hij wel daad werkelijk van toegevoegde waarde is. Dat hebben we van meer spelers gedacht maar pakte toch even anders uit. Heb zo mijn twijfels.

 1. mats

  Super! Da’s de man die we nodig hebben op het middenveld. Pittig, gedreven, doelgericht, slim, een klasbak die voor de voorzetten moet zorgen en zelf ook kan scoren. Had het niet verwacht dat Bruns haalbaar zou zijn, maar misschien dat Linssen ook een goed woordje gedaan heeft voor/over VVV. Ben ook benieuwd hoe hij met Post en Cattermole gaat zijn. Drie van die pitbull terriërs op het middenveld hahaha!

  Kan hij zondag al spelen? Utrecht kan zijn borst nat maken!

  1. Godfried

   Heb ik dan zo’n verkeerd beeld van hem? Vind het juist totaal geen pitbull. Eerder een juffertje (in de goede zin van het woord). Een mooi-weer voetballer. Technisch sterk, maar vaak afwezig.

   Hoop dat dit e ontbrekende schakel is tussen verdediging en aanval. Succes in ieder geval.

   1. Geen pitbull inderdaad, maar veel meer een technische speler met overzicht en een goed schot.
    Krijgt met Post en Cattermole vast geen kans om te lopen suffen…
    Mijn gevoel zegt dat dit juist voor de broodnodige balans zorgt op het middenveld en de aanval eindelijk op de juiste manier bediend gaat worden. Wordt die bal tenminste niet steeds vanuit de verdediging naar voren gerost, met veelvuldig balverlies tot gevolg.

   2. Oelie op zuid

    Neudekker moest op een gegeven moment rechtsbuiten spelen van Maaskant. Zoveel kans heeft hij niet gehad in een nieuw elftal. 6 nieuwe basisspelers tov het vorig jaar.

 2. Gerardus

  Als het iets niet is dan is het een pitbull 🙂 Hij is precies het tegenovergestelde van de genoemde namen. Heeft een goede techniek maar mist (echte) snelheid. Is een goede voetballer maar niet voor niets mislukt bij 3 clubs waar het tegenzat in 2 jaar. Benieuwd of hij het hier wel laat zien, met een defensief blok achter hem zal hij wel eens kunnen gaan renderen hier.

 3. Meuske

  Denk technisch zeer goede speler nu maar hopen dat hij snel weer op zijn oude niveau komt!! Hij moet nu het doorgeefluik op het middenveld worden en daar heb ik het volste vertrouwen in met Post naast hem als stofzuiger. Welkom Thomas!!

  1. Goodie

   Ik ben niet zo postief gestemd als menig VVV supporter. Ik vind Bruns vergelijkbaar met van Ooijen. Hij kan een bal in de kruising jagen, over te keeper heen stiften om vervolgens 5 wedstrijden onzichtbaar te zijn. In Zwolle zijn ze blij om van hem af te zijn.
   Ik hoop dat ik ongelijk heb.

   1. Goodie

    Is overigens geen reply op Meuske. Reply knop is heel gevoelig bij het scrollen op de mobiel.

   2. Ik vind dat er een duidelijk verschil is. Van Ooijen en Bruns hebben beide een Heracles verleden, zijn daar allebei transfervrij vertrokken, maar Bruns ging hogerop (Vitesse) terwijl van Ooijen bij Heracles weg mocht omdat hij lang niet altijd in de basis stond. Na Heracles is de carriere van Bruns inderdaad een beetje in het slop geraakt , maar ik denk dat het in potentie een grotere speler is. Garanties heb je nooit, maar ik heb er vertrouwen in…

 4. chretien

  Stan heeft beslist deze man nar Venlo te halen, dan kan ik hem alleen nog maar welkom heten en hopen dat hij hier slaagt. Bij Heracles liet hij het bijna altijd zien en bij Zwolle was hij niet de eerste die het niet liet zien.
  We gaan het zien, met zijn allen achter het team gaan staan. Utrecht mag er maar 11 opstellen, wij zijn met z’n twaalven. FORZA VVV!

 5. Koelie

  Met Van Ooijen en Neudecker heb je al een gelijksoortige speler in de selectie. Daarom begrijp ik niet dat ze hem halen. Zal vast goedkoop zijn, want huur. Desalniettemin succes Bruns.

  Neudecker kan nu wel vertrekken, wat een sterk staaltje wanbeleid en kapitaalvernietiging. Onbegrijpelijk geef die jongen dan de kans met een vrije rol…

  1. Als de technische staf dat ook in Neudecker had gezien, dan hadden ze hem wel nog langer de kans gegeven. Hij zit nu op de bank te verpieteren, daar wordt niemand blij van. Ik heb hem vaak genoeg zien spelen, en hij heeft het echt niet gebracht. Leed veel te veel balverlies op onbegrijpelijke momenten waardoor de verdediging vaak flink in de problemen kwam.

   1. Koelie

    Hoeveel wedstrijden heeft Neudecker op 10 kunnen spelen met een verdedigend blok achter hem? Geen. Dat zal bij Bruns ook nodig zijn. Hij kan wel ballen, daar niet van, maar als het een succes wordt ben je hem na een half jaar weer kwijt.

    Met Neudecker was het idee om weer eens transfersom te verdienen. Dat gaat dus niet meer gebeuren. Hoe dom.

    Ik hoop echt dat Vitesse zijn salaris betaals, want volgens VI was het bij PEC een grootverdiener..

   2. Goodie

    En dat vind dus het zure hieraan. We bevrijden een directe concurrent van een grootverdiener die daar nauwelijks speelt.

 6. Meuske

  We kunnen hier natuurlijk alles en iedereen af gaan zeiken maar wat hadden ze dan moeten doen?? Eerst zeggen dat er wat bij moet komen op het middenveld en in de verdediging en als er dan wat bij komt af branden?? Wat of wie hadden jullie verwacht?? Moet toch wat gebeuren op het moment NOALERS!!! Forza VVV os Clubke

  1. mats

   Ben het met je eens. Ben ergens best wel verbaasd over alle negatieve reacties hier. Snap er niks van, Bruns is een hele goede speler voor dit VVV op dit moment. Als hij een wereldspeler was geweest dan had’ie wel wekelijks bij Vitesse in de basis gestaan hè? Misschien valt te tegen maar dat gaan we dan nog wel zien maar dat mensen nu opeens weer gaan zeggen dat ze geen verschil zien tussen Bruns en Neudecker dan zakt much de bôks aaf!

   1. Ieder zijn mening hier Mats, maak je niet druk. Wat me wel opvalt dat sommige mensen hier heel negatief zijn en helemaal niet met suggesties komen wie er dan wel moet komen. Soriano, Scheimann en Van Bruggen weg, Darfalou, Bruns en nog een speler daarvoor in de plaats, ik snap niet dat mensen dan nog klagen!
    Maar goed, dat schijnt bij de Venlose mentaliteit te horen, ik heb geen idee, want ik kom oorspronkelijk uit Roermond, en daar kunnen ze er ook wat van, kan ik me herinneren…

 7. RuiverCity

  Als ik sommigen hier mag geloven zijn we al bijna veilig met Bruns. Echter bij zijn laatste twee clubs zijn ze blij dat ze van hem af zijn. Bruns is geen pitbull en mist ook echte snelheid. Hopelijk kan hij zijn prima technische vaardigheden in Venlo laten zien. Nu nog een centrale verdediger.

 8. mats

  Overigens kan ik constateren dat mensen hier blijkbaar mijn posts wel lezen. Nog nooit zoveel reacties gehad. Sterker, normaal gesproken zelden een reactie op wat dan ook van wat ik zeg (behalve dan de zure braaksels van Clubman) …. dan is het blijkbaar niet interessant genoeg om te reageren.
  Maar dan één keer iets zeggen over een speler die ik zie als een pitbullterriër (oké misschien meer een terriër) en bám, half Venlonaren komt je de les lezen. Typisch. Stik d’r lekker in hier.

  1. Meuske

   Och Mats trek het je niet aan, sommige mensen doen het er gewoon om hier!! Denk dat de helft nog niet in het stadion komt 1 keer in de 2 weken en alleen komt zeiken op alles en iedereen hier op de site en op dn berg!! Kijk eens naar de KKD bij de Graafschap NAC of de Eagles dat zijn supporters iedere week volle bak en een feestje na de wedstrijd en wij kunnen alleen alles afzeiken wat allemaal niet goed is en hoe het wel moet na een gelijkspel( b.v. Psv thuis!!)

  2. Godfried

   Ik begrijp dat mensen niet mogen zeggen dat je observaties niet kloppen? Hij is simpelweg totaal niet fel. Gewoon niet. Hij staat er juist om bekend dit niet te zijn. Waarom zouden mensen niet mogen zeggen dat je er naast zit?

   “flikker een eind op”, “Stik d’r lekker in”. En het dan raar vinden als mensen een opmerking plaatsen…

   1. Meuske

    Van deze opmerkingen distantieer ik mij ook want dat vind ik idd ook niet nodig en het is ieder zijn recht een mening te hebben maar waarom alles maar dan ook echt alles afzeiken wat er in en rondom de club gebeurt? Geef Bruns in hemelsnaam een kans mensen! Noem een naam die haalbaar is voor VVV en die op dit moment echt potten kan breken en een zekerheidje word??

   2. Godfried

    Wie zeikt hem af dan? Er zijn een paar mensen kritisch. Logisch wanneer iemand het bij zijn laatste 2 clubs niet heeft gered. Maar zie niemand hem affakkelen of niet welkom heten. Hij zal zich moeten bewijzen. Net zoals elke andere speler bij iedere andere club.

Leave a Reply