VVV-Venlo

“VVV-Venlo in gesprek met Hans de Koning”

Dat meld De Limburger. Het gaat hier dan om de vacante trainerspositie van VVV-Venlo. Later meer.

20 Responses

 1. chretien

  Hans de Koning heeft heel wat clubs getraind. Heel andere type trainer dan Maaskant en dat is een understatement. Ik wil niet oordelen, kan ik niet, maar ik denk dat hij beter past bij Driessen dan menig ander. FORZA VVV!

 2. Venleau

  Ik heb even gekeken naar de cijfers van Hans de Koning. Ik heb me even de vraag bij mezelf gesteld: is Hans de Koning een trainer die realistisch voetbal predikt, oftewel: staat degelijkheid en punten pakken bij hem voorop (a la Steijn en Driessen) of gaat hij voor aanvallend voetballend met meer risico (a la Maaskant)? Vooropgesteld: hij heeft weinig ervaring in de Eredivisie. Enkel bij Fortuna Sittard heeft hij als hoofdtrainer in de Eredivisie gewerkt en dat was in het begin van zijn carrière. Verder heeft hij dus alleen in de eerste divisie gecoacht. Hier heeft hij o.a. in seizoen 17/18 bij RKC de ontslagen vd Berg opgevolgd en heeft hierin minder punten per wedstrijd gepakt dan zijn voorganger (1,14 tegen 0,95). In seizoen 18/19 heeft hij 31 wedstrijden aan het roer gestaan bij FC Volendam. Hierin won hij 9x, werd er 11x gelijkgespeeld en eveneens 11x verloren. Hij pakte een puntengemiddelde van 1,23 per wedstrijd. Volendam eindigde slechts als 16de dat seizoen. In seizoen 15/16 leek hij als interim trainer bij GAE de laatste seizoen van zijn carrière het beste te presteren. Daar wist hij in 15 wedstrijden gemiddeld 2 punten per wedstrijd te pakken en daarmee een plek in de play-offs te behalen. Hierin werd o.a. VVV-Venlo in een tweeluik verslagen. Het seizoen erna had hij het moeilijk met de club uit Deventer in de eredivisie en werd hij later ontslagen.

  De eerste conclusie die ik zelf trek uit het bekijken van zijn statistieken is dat het een trainer is die beter tot zijn recht komt in de top van de eerste divisie en daar aanvallend voetbal probeert te spelen met zijn club. Als eredivisietrainer heeft hij weinig ervaring en is hij destijds ontslagen als trainer van Go Ahead. Mocht VVV dit seizoen handhaven (wat ik van harte hoop natuurlijk) dan moet VVV verder kijken of eventueel De Koning naast Jay aanstellen maar dus niet als enige hoofdtrainer. Mocht VVV degraderen dan is De Koning zeker een (goede) optie.

 3. OooLGooO

  Inderdaad een verassende naam. Ik denk dat dit een constructie gaat worden zoals Hofland bij Fortuna. De Koning op papier trainer, Driessen op het veld trainer. Dan kan Driessen teren op de ervaring van de Koning en kan Driessen de verantwoordelijke keuzes maken. Een andere keuze op de Koning anders als trainer aan te stellen zou ik anders niet begrijpen.

 4. Rossie

  Dan maak je Jay interim-trainer, dan heb je even tijd om rustig verder te kijken…dan hoop je dat ze super kritisch zijn na het debacle Maaskant…en dan komen ze bij Hans de Koning uit?! Waarom? Wat moeten we daar mee? Wie legt het me even uit aub? Het zal wel weer aan mij liggen…

  1. Lincoln

   Dat gaat niet omdat Jay de papieren niet heeft. VVV heeft dispensatie gekregen voor de wedstrijden tot aan de winterstop daarna is Jay geen hoofdverantwoordelijke meer bij het eerste elftal. Ook al zou VVV dit graag willen, dit mag niet van de KNVB.

   De enige oplossing is dan of een nieuwe trainer voor de toekomst, een trainer tot einde van het seizoen of een constructie ala Fortuna waar de assistent eigenlijk medeverantwoordelijk is voor het team maar op papier een assistent trainer is.

   Daarom denk ik dat de Koning en Driessen een koppel gaan vormen tot einde van het seizoen, maar dat is mijn gevoel dat spreekt.

 5. Ievel Knievel

  WTF?!?!

  Dus na Maaskant weer een redelijke koekebakker op trainersgebied en qua kwaliteit op het hoogste niveau.

  Daarmee toont VVV alleen maar aan dat de organisatie geleid wordt door onkundig volk.

  Als het om lage kosten gaat: zet dan gewoon een onbekende man met diploma (een assistent/ jeugdtrainer) naast Jay, maar wel iemand die Jay qua persoonlijkheid aanvult. Jay blikt toch een kundige en goede hoofdtrainer te zijn. Dan hebben we dus een constructie. Boeiend.

  1. Lincoln

   Ik denk persoonlijk dat dat niet zo makkelijk is zoals je dat hierboven beschrijft. Iedereen heeft ambities en er zijn denk ik maar weinig mensen in de wereld daar zijn om als stroman op de bank te gaan zitten zonder enige invloed op de spelwijze of opstelling.

   Daarnaast zijn er denk ik weinig trainers die op dit moment gaan instappen en vooral geen trainers met een status.

   1. Venleau

    Zo is het Lincoln. Mensen denken dat elke beschikbare coach genoegen neemt met een stroman rol maar denk dat je blij moet zijn als er 3 met een beetje niveau zich daarvoor aandienen.

  2. Grad

   ‘level Knievel’ Jij noemt het ‘onkundig volk in de organisatie’ . Weet je wel wat je zegt, ook Jay Driessen maakt deel uit van die organisatie, In het interview met Omroep Venlo en DDL heeft Jay duidelijk verklaart, dat hij inspraak heeft bij de benoeming van de nieuwe trainer. en de kans groot was dat hij dan nog assistent trainer is. Dus vul maar in ……

 6. Luis Erique

  Ik vind dit een meer dan prima keuze. Ik denk dat de koning zeer goed bij Driessen past en er ook geen probleem mee heeft dat Jay wat meer verantwoordelijkheid pakt. Tevens is de Koning erg hongerig om het te laten zien in de eredivisie. Prima keuze, ook met het oog op het beschikbare budget.

 7. Als trainer geen denderende resultaten inderdaad en weinig ervaring in de eredivisie. Maar ik heb wel eens een interview met hem gelezen (in de VI geloof ik) waarin hij wel oke overkwam op mij. Hij heeft een eigen visie en neemt geen blad voor zijn mond, kan ik wel waarderen. Ik vraag me alleen af of hij ook zoals Jay en Maurice naar het beschikbare materiaal kijkt en aan de hand daarvan zijn strijdplan bepaald. Blijft misschien toch iets teveel aan zijn eigen visie vasthouden, maar dat is moeilijk in te schatten.
  Echt een mooi gespreksonderwerp dus tijdens het solicitatiegesprek.
  Als iedereen positief is, en er is een klik met Jay, dan geef je hem een contract voor 1,5 jaar. Als het geen succes blijkt te zijn heeft Jay inmiddels hopelijk zijn papieren en kan hij het zo overnemen.

 8. Depor

  Erg vreemde keuze. Weer een persoon die mijn totaal niet aanspreekt en naar mijn mening niet bij deze club past. Indien ze iemand zoeken met de juiste papieren, zet dan trainer uit de amateurs naast Jay.

 9. Meuske

  In gesprek wil volgens mij niet zeggen dat de keuze op deze goede man gaat vallen en ook ik heb mijn twijfels over de Koning maar laten we het plan niet gelijk de grond in boren op voorhand! Hoop alleen dat met déze constructie het seizoen word afgemaakt en niet de definitieve oplossing word.

 10. mats

  Als Jay er achter staat en Jay de man op het veld is zal het me wordt wezen.

  Ps Steijn zal wel (heel netjes overigens) na de wedstrijd Viezetesse-VVV bekend maken dat hij naar Arnhel gaat.

Leave a Reply