VVV-Venlo

VVV-Venlo in gesprek met keeper Thorsten Kirschbaum

VVV-Venlo is op dit moment in gesprek met Thorsten Kirschbaum. Dat meldt de Limburger. Kirschbaum is een 32-jarige keeper die nu nog onder contract staat bij Bayer Leverkusen. Daar is hij derde doelman.

De Limburg schrijft het volgende: “Kirschbaum is een 32-jarige doelman die dit seizoen als derde doelman fungeert bij de club van Peter Bosz. Hij begon zijn carrière bij TSG Hoffenheim en speelde achtereenvolgens voor FC Vaduz, SV Sandhausen, Energie Cotbuss, Vfb Stuttgart en 1.FC Nürnberg. Vorig jaar zomer verkaste Kirschbaum van Nürnberg naar Leverkusen. Als jong talent keepte Kirschbaum in de Duitse nationale teams U19, U20 en 21.”

Door het vertrek van Unnerstall moet VVV-Venlo op zoek naar een nieuwe eerste doelman. Eerder was er het gerucht dat Eloy Room de eerste doelman zou worden, maar dit lijkt nu toch iets minder concreet dan gedacht. VVV-Venlo zou in ieder geval nu in gesprek zijn met Kirschbaum en heeft daarnaast op korte termijn plannen om Delano van Crooij een nieuw contract te geven voor 3 jaar.

 

4 Responses

 1. chretien

  Wat er ook gaat gebeuren op transfergebied, ik hoop dat als VVV spelers gaat huren, toch vooral probeert om een optie tot koop te bedingen. Nog iets, ga geen seizoen in met spelers die na afloop van dat jaar transfervrij weglopen. Laat ze dan een jaar eerder weggaan met nog een leuke afkoopsom, of biedt ze voor dat laatste jaar een meerjaren contract aan. Ik weet dat ik makkelijk praten heb, maar opleiden voor grotere clubs zonder dat je er zelf iets aan over houdt lijkt me ongewenst. FORZA VVV!

 2. De Realist

  Ik ken die Kersenboom niet, maar hij is in ieder geval wel ervaren. Ik kende Unnerstall ook niet dus
  ik laat me verrassen. Ik hoop alleen niet dat VVV denkt dat elke Duitse keeper nu een schot in de roos
  is. Wie er ook onder de lat komt te staan, het wordt een hele opgave om Unnerstall te doen vergeten.
  Op transfermarkt zag ik dat de waarde van Room 2.000.000 is en van Kirschbaum slechts 300.000,- Het
  kan dus ook goed zijn dat Room te duur is. Prima touwens dat Delano wrs een contractverlenging krijgt. Delano is een prima 2e keeper voor VVV.

 3. roermond

  Gvd, lees ik net op voetbalprimeur:

  VVV-smaakmakers kunnen voorbeeld Steijn volgen: transfer lonkt voor duo’

  Gepubliceerd: Woensdag 8 mei 2019 om 19:29

  Niet alleen trainer Maurice Steijn lijkt voor een vertrek te staan bij VVV-Venlo. De kans is groot dat de Limburgers in de zomer ook Tino-Sven Susic en Peniel Mlapa moeten uitzwaaien.

  De twee hebben de interesse van andere clubs gewekt, zo schrijft Voetbal International. De 27-jarige Susic was dit seizoen goed voor vijf treffers en één assist. Hoewel hij – mede door een blessure – een terugval kende na de winterstop, staat hij er nog altijd goed op. Onder meer FC Groningen is gecharmeerd van de Bosnische middenvelder. Ook clubs uit Turkije en het Italiaanse Brescia volgen de linkspoot. Susic ligt nog tot medio 2020 vast in Venlo.

  VVV heeft een optie tot koop op Mlapa, maar lijkt hem wel eens meteen te kunnen doorverkopen. De 28-jarige aanvaller scoorde al twaalf keer en gaf drie assists. Hij wordt gevolgd door clubs uit Engeland (Championship), Duitsland en Japan. De fysiek sterke Mlapa ligt tot medio 2020 vast bij Dynamo Dresden, maar de Limburgers hebben nog een paar weken de tijd om de clausule te lichten en mee te profiteren van een eventuele transfer.

Leave a Reply