VVV-VENLO INGEDEELD IN CATEGORIE 1

VVV-Venlo is in het financieel ratingsysteem van de KNVB in categorie 1 geplaatst. Hierover heeft de KNVB vandaag een mededeling uitgestuurd. VVV-Venlo is gevraagd een plan van aanpak op te stellen om haar financiële situatie te verbeteren. Daarvoor heeft de club drie jaar de tijd, maar de praktijk bij andere clubs heeft geleerd dat verbetering doorgaans eerder mogelijk is.

De oorzaak voor de huidige KNVB-rating ligt volgens VVV-Venlo in een aantal zaken. Vanwege de degradatie uit de eredivisie, heeft de club beduidend minder inkomsten. Tevens is VVV-Venlo er tot heden niet in geslaagd spelers te verkopen. Het afketsen van de plannen voor een nieuw stadion speelt eveneens een rol.

Bestuur en directie van VVV-Venlo hebben al, na de degradatie uit de eredivisie, maatregelen genomen om de financiële huishouding aan te passen aan de nieuwe situatie. Zo is de interne organisatie afgeslankt en is er in de overige kosten gesneden.

Positief aspect is dat dat de club nog steeds over een licht positief eigen vermogen beschikt. De komende tijd zal de directie in overleg gaan met de KNVB om de reeds genomen maatregelen te bespreken en, waar nodig, verdere aanpassingen door te voeren.

Uitleg over de situatie van Directeur Marco Bogers in Dagblad de Limburger
Directeur Marco Bogers van de VVV-Venlo komt de indeling van zijn club ‘niet als een verrassing’. „We zijn al tijden in gesprek met de KNVB en zijn al bezig met een reparatieslag, hebben na de degradatie intern al maatregelen genomen.”
Door de degradatie zijn inkomsten (toeschouwers, sponsors, televisiegelden) flink teruggelopen terwijl de uitgaven niet evenredig zijn afgenomen. Bogers: „Iedereen zal begrijpen dat wanneer je degradeert, dat je dan in ander, lastiger vaarwater komt. We hebben omndertussen al maatregelen genomen. We zijn ervan overtuigd dat we op termijn terug kunnen keren naar de veilige categorie 2, daar gaan we alles aan doen. We kunnen gewoon aan al onze verplichtingen voldoen, het voortbestaan van betaald voetbal in Venlo is niet in gevaar.”

Bron: VVV-Venlo

13 Responses

 1. pavisto67

  Ik begrijp hier niets van. Oke, dat VVV financieel niet lekker draait, dat kan ik me nog voorstellen. In het persbericht geeft VVV aan over een bescheiden positieve eigen vermogen te beschikken.
  Ik als amateur econoom maak hieruit op dat de club geen schulden heeft. Hoe is het dan mogelijk dat je in deze categorie wordt ingedeeld? Is er meer aan de hand, of is het rekensysteem van de KNVB totaal belachelijk. Clubs als RKC, NAC, met schulden, dat kan ik nog begrijpen, maar VVV. Is er meer aan de hand?

  1. Godfried van Bouillon

   Omdat de KNVB regels hanteert die zo krom zijn als een angel.

   Een van de punten waarop wordt gelet, is dat de loonkosten niet hoger dan een bepaald percentage van je inkomsten zijn. Bij VVV is dit wel het geval, dus minpunten. Dit zou eigenlijk niet hoeven uitmaken wanneer je de overige kosten laag kunt houden. Denk aan aflossing grond, hypotheek e.d. Wanneer deze zeer laag zijn zou jezelf moeten kunnen bepalen hoeveel % van je inkomsten als loon wordt gebruikt. De KNVB kijkt echter alleen naar cijfers, niet naar het grote geheel.

  2. Gerardus

   Als het eigen vermogen positief is kun je ook nog schulden hebben. Want het eigen vermogen zijn al je bezittingen min je schulden. Ff een klein lesje economie voor jou ;).

   1. pavisto67

    Volgens Marco Boogers, in de Limburger heeft VVV geen schulden. Ik begrijp het dus nog steeds niet… Boogers geeft tevens aan dat er veel met name kleine sponsoren zijn verdwenen. Dit vanwege de crisis. Dit zal ongetwijfeld een rol spelen, maar wat dacht je van het belabberde spel de afgelopen vier seizoenen. Dat je dat als club zijnde nog steeds niet wilt uitspreken vind ik zeer teleurstellend. De Limburger stelt bovendien kritische vragen wat betreft het buitenlandse spelers beleid. Waarom twee hele dure niet eu-spelers die samen meer dan een half miljoen euro verdienen en nog werkelijk niets hebben gepresteerd in de selectie houden. Otsu heeft niets laten zien, is fors geblesseerd geweest en dan toch verlengen, in de wetenschap dat het financieel eigenlijk helemaal verantwoord is. Als je het mij vraagt is dit contract puur en alleen verlengt om Hai zijn bedrijf Seacon te blijven promoten in Japan. Wanbeleid van de bovenste plank. Meer dan een half miljoen voor twee spelers op een totale begroting van 4 miljoen. onvoorstelbaar. En dan maar zeggen dat sponsoren vertrekken vanwege de crisis. Totaal wanbeleid heeft de club weer richting afgrond gedreven. Hai bedankt jong.

 2. Ievel Knievel

  WANBELEID. VVV-medewerkers vertrouw ik sowieso al niet meer op hun blauwe ogen. Hetgeen waar ik en andere critici al minsten 3 a 4 jaar voor waarschuwen komt dus uit. Raar dat de degradatie als een van de oorzaken wordt aangehaald, aangezien ons verteld was dat VVV tot aan het nieuwe stadion ging degraderen en promoveren. Dan hoor dit ingecalculeerd te zijn. Als je pas na de degradatie (die er al jaren aan zat te komen) in actie komt ben je veel te laat. Een nieuw stadion waar alleen maar vage plannen voor bestonden en waarbij het nooit tot concrete plannen is gekomen als reden aandragen is al net zo vreemd. Dure spelers? Wiens idee was dat? Ik hou maar 1 man verantwoordelijk. Hoop dat steeds meer supporters dit beginnen in te zien.

  1. sultana

   Level:

   Ik schrijf het ook al een hele tijd, dit was toch te verwachten na de degradatie. Toeschouwers aantallen die terug lopen en maar door blijven gaan met 2 dure spelers van buiten de EU die samen meer verdienen dan de hele selectie van Dordrecht bij elkaar!! Een van die dure spelers van buiten de EU is door de trainer gedegradeerd naar de bank, wat overigens zeer terecht is, meneer is ongemotiveerd maar hij kost VVV wel een vermogen elke maand! Al het geld van de transfers van Honda, Yoshida en Musa zijn verkwanseld en daar houd ook ik maar een iemand verantwoordelijk voor! Wanbeleid van de bovenste plank!

   1. De Koel

    Maak je maar geen zorgen over de transferopbrengsten van genoemde spelers, die staan veilig geparkeerd op de bankrekening van Hai B. VVV heeft daar amper een cent aan overgehouden (maar waarschijnlijk wel de salarissen mogen betalen).

 3. Ben

  Categorie 1, dat betekent toch ook dat je niets mag kopen of huren? Dan is het probleem wel/niet kopen toch van de baan? We gaan door met de huidige selectie. FORZA VVV!

 4. Ben

  Ik heb het nog eens nagekeken, maar het is niet best: samen met clubs als Fortuna, FC Twente, NAC en de Graafschap, dat is een illuster gezelschap.. Dat is niet best. Ik stel voor dat we vanavond spelen zonder licht. Ik maak me nu echt zorgen, ik had namelijk de idee dat we vorig seizoen al erg zuinig waren en ook nu dit nieuwe seizoen heel zuinig waren begonnen? Jammer dat er geen transparantie is bij de club, we kunnen eigenlijk alleen maar verbaasd zijn. Als we vanavond winnen zijn we dit al weer vergeten. Of niet? Boven alles toch maar FORZA VVV!

Leave a Reply