VVV-Venlo ingedeeld in categorie 3!

Vandaag stond er in het Financieel Dagblad een artikel waar de financiële status van de Eredivisieclubs werd bekeken. VVV-Venlo stond daarin in de veilige en beste categorie 3 ingedeeld en dat zou betekenen dat de club het financieel uitstekend zou doen.

categorieindeling-eredivisie

“De licentiecommissie beoordeelt de financiële situatie van de clubs aan de hand van een puntensysteem. Per jaar zijn er drie meetmomenten. Clubs worden per meetmoment ingedeeld in een van de drie categorieën. Doelstelling van het systeem is het waarborgen van de continuïteit van de competities betaald voetbal en in het verlengde daarvan de continuïteit van de clubs.”aldus de KNVB via haar website hoe de categorie-indeling wordt bepaald. Clubs in categorie 3 hebben de zaken goed op orde, voor clubs in categorie 2 is er nog voldoende voor verbetering vatbaar en de clubs in categorie 1 zullen moeten werken aan financieel herstel.

Na navraag gedaan te hebben bij VVV zelf, kwam de bevestiging dat VVV sinds 1 juli tot categorie 3 behoort. Echt een uitstekende prestatie na jaren van financiële nood.

4 Responses

  1. Animal

    Top !! Supergoed maar nu ook zorgen dat we er blijven !! Ook als de resultaten tegen mochten vallen geen rariteiten ,geen ontslagen en geen domme paniek aankopen doen. Levert sowieso niks anders op als ellende en kosten om wat vervelende “supporters” tijdelijk tevreden te stellen en resultaten worden er zelden tot nooit beter van. Gewoon door gaan met het huidige beleid, super gedaan !!!

Leave a Reply