Venlonaren

VVV-Venlo ingedeeld in ‘gezonde’ categorie III

VVV-Venlo is op basis van de halfjaarlijkse cijfers ingedeeld in de gezonde categorie III. Dat meldt de club vandaag op haar website. Dit is uitstekend nieuws! Na jaren van mindere resultaten, lijkt het erop dat we steeds meer beter zicht hebben op onze financiën.

De licentiecommissie beoordeelt de financiële situatie van de clubs aan de hand van een puntensysteem. Per jaar zijn er drie meetmomenten. Clubs worden per meetmoment ingedeeld in een van de drie categorieën. Doelstelling van het systeem is het waarborgen van de continuïteit van de competities betaald voetbal en in het verlengde daarvan de continuïteit van de clubs.

Clubs in categorie 1 moeten werken aan financieel herstel. Zij zijn daar zelf verantwoordelijk voor en bepalen zelf op welke wijze zij dit doen. Daartoe maken de clubs een plan van aanpak dat er op is gericht de club binnen maximaal negen meetmomenten (een termijn van drie jaar) structureel naar categorie 2 of 3 te brengen. Gedurende het traject houdt de licentiecommissie betaald voetbal de clubs strikt aan de gemaakte afspraken in het plan van aanpak. Als de club daar zonder toestemming van afwijkt, volgen sancties oplopend van een waarschuwing, winstpunten in mindering tot intrekking van de licentie.

Directeur Marco Bogers zegt het volgende over deze indeling: “We draaien zowel sportief als financieel een prima seizoen. Deze meting is gebaseerd op de halfjaarcijfers. Dit seizoen is op vele fronten een uitdaging, ook financieel. Onze sportieve doelstelling is behaald. Als dit aan het einde van dit seizoen ook voor onze financiële targets geldt, dan mogen we spreken van een zeer succesvol jaar. We liggen op koers.”

Vanaf het komende seizoen zal er overgestapt worden op een nieuw systeem door alle clubs in het betaalde voetbal in Nederland. Wanneer we daar concreet meer over weten, dan wordt dit uiteraard ook gecommuniceerd. We zijn in ieder geval goed bezig!

Bron: VVV-Venlo

1 Response

  1. chretien

    Misschien wel het beste nieuws dat we kunnen krijgen. Immers, onze toekomst heeft alles, maar dan ook alles te maken met onze financiën. Mijn complimenten, zeker omdat met de kleinste beurs van de eredivisie ook nog eens lijfsbehoud zeker is.

Leave a Reply