VVV-Venlo

VVV-Venlo is Fortuna Sittard de baas in burenruzie

VVV-Venlo heeft de wedstrijd tegen Fortuna Sittard gewonnen. In Stadion de Koel werd het 3-2 in het voordeel van de thuisploeg en daardoor mag VVV zich de komende tijd de beste van Limburg noemen.

Vorige week werd de wedstrijd tegen Feyenoord gestaakt en daardoor hadden de spelers meer dan genoeg tijd om zich goed voor te bereiden op deze wedstrijd. Christian Kum was weer hersteld van een rugblessure en Roel Janssen mocht meedoen omdat zijn schorsing voorlopig is opgeschort met betrekking tot zijn beroepszaak komende dinsdag. Janssen stond ook in de basis op linksback en het was eigenlijk de bekende opstelling. Een opvallend wijziging was dat Jay-Roy Grot weer in de basis stonden en dat Patrick Joosten naar de bank was verhuisd.

Fortuna Sittard kwam vol vertrouwen naar VVV toe, omdat ze de vorige week hadden afgerekend met PEC Zwolle en met maar 2 punten verschil op de ranglijst, kon dit nog wel eens een gelijkopgaande partij worden. Het eerste half uur ging de wedstrijd ook een beetje gelijk op, maar dat had ook te maken met het feit dat beide ploegen niet zo goed durfden aan te vallen en er dus weinig risico in het spel zat. Het was weinig aanspraakmakend, maar op het half uur veranderd dat meteen. Jerold Promes kon de bal niet goed wegwerken, omdat de bal tussen zijn benen verdween en daardoor bij Stokkers terecht kwam. Die kon alleen opstomen naar het doel van Lars Unnerstall, en die faalde niet: 0-1.

Het lag niet in de lijn der verwachting, want VVV had ondanks het mindere balbezit wel enige controle over de wedstrijd. Maar lang hoefde de Venlonaren niet te treuren, want twee minuten later lag de gelijkmaker er weer in. Peniel Mlapa kreeg een grote kans na een voorzet Tino Susic, maar zijn poging kwam op de keeper. Die liet los en Ralf Seuntjens was er als de kippen bij om de 1-1 tegen te touwen te schieten: 1-1 door de Seun of God in zijn 300e competitiewedstrijd.

Na de 1-1 leek het weer terug te gaan naar het niveau van voor de 0-1, maar daar kwam vlak voor rust verandering. Een ingooi van Moreno Rutten – een halve corner – kwam ver en werd doorgekopt door een verdediger van Fortuna Sittard, waarna Mlapa deze keer wel goed stond op te letten en de bal in de linkerhoek wist te volleren: 2-1 voor VVV-Venlo! Een onverwachte kans voor de geelzwarten, maar die werd wel meteen omgezet in een goede goal. We gingen dan ook met deze 2-1 voorsprong de rust in.

Na de rust ging VVV op zoek naar een comfortabele 3-1 voorsprong en daar hoefden we dan ook niet lang voor te wachten. In de 48e minuut ging de verdediging van Fortuna in de fout en profiteerde Mlapa meteen van deze fout. Hij omspeelde de keeper en zo werd het meteen na rust 3-1 voor VVV-Venlo, wat een stuk comfortabeler aanvoelde dan die krappe 2-1 voorsprong. Het was zaak om deze voorsprong uit te bouwen en VVV had dan ook genoeg kansen om de 4-1 en misschien zelfs de 5-1 te maken, maar dat gebeurde maar niet.

Doordat het niet lukte, bleef Fortuna in de wedstrijd en in de 86e viel plotseling de goal van de gasten. Vidigal promoveerde met zijn hoofd een voorzet tot doelpunt en dat zorgde voor een tumultueuze slotfase in Venlo. Fortuna had het gevoel dat er nog iets te halen viel met flink opportunistisch spel. Het was onnodig billenknijpen die laatste paar minuten, maar de overwinning werd over de streep gehaald!

Het spel was niet best bij vlagen en Fortuna Sittard had veel meer balbezit dan VVV in deze wedstrijd, maar het belangrijkste is dat VVV de punten heeft gepakt tegen Fortuna. Daarmee komt VVV-Venlo op 18 punten na 11 speelronden en dat is echt heel goed. Het is nog geen half november en we zitten al over de helft van het beoogde aantal om in de Eredivisie te blijven. Nu volgt een interlandperiode en daarna treden we aan tegen AZ, opnieuw in de Koel.

VVV-Venlo – Fortuna Sittard 3-2. ( 2 -1 ) 
Doelpunten: 30. Stokkers 0-1, 32. Seuntjens 1-1, 41. Mlapa 2-1, 48. Mlapa 3-1, 86. Vidigal 3-2.
Scheidsrechter: Siemen Mulder.
Gele kaart: Seuntjens, Post (VVV-Venlo), Smeets (Fortuna Sittard).
Toeschouwers: 7.534.

47 Responses

 1. RuiverCity

  Heel blij met de drie punten maar wat was het zwaar. Fortuna speelde sneller en leek fitter dan VVV. VVV bleef weer de lange bal hanteren terwijl Fortuna opbouwend sterker was. De Venlose goals vielen telkens op het juiste moment.
  Ongelooflijk dat Grot en Opoku zo lang mochten blijven staan.
  Grot had een tegenstander van 1.50 m tegenover zich maar werd elke keer afgetroefd. Grot gebruikt zijn lichaam veel te weinig in de duels en lijkt met zijn gedachten soms ergens anders. Vanavond bewijst ook weer dat Opoku géén rechtsbuiten is. Mist daarvoor de snelheid.
  Susic was de eerste helft ook onzichtbaar. Gelukkig herstelde hij dit in de tweede helft. Wat een inzet weer van Post, Röseler, Rutten en Seuntjens. Promes was na zijn blunder onzeker.
  Al met al kunnen we blij zijn met deze driepunter……

 2. roermond

  Ik vond Moreno Rutten Man of the Match. Ik ben normaal heel positief, maar man, wat is die Opoku slecht…geen inzet, geen bezieling en traag…Zijn medespelers moeten al het vuile werk voor hem opknappen. Snap echt niet waarom Maurice hem laat staan en elke keer weer opstelt…come on Venlo…forza VVV…

 3. De Realist

  Toch wil ik Opoku nog niet afschrijven want hij kan wel degelijk goed voetballen.
  Hij heeft het niveau vh kampioensjaar echter nooit meer gehaald. 38% balbezit in een thuiswedstrijd tegen een matig team als Fortuna. Dat baart me wel een beetje zorgen. Al met al blij met de 3 punten.

 4. Seuntjes had ook Man of the Match kunnen zijn, wat verzette hij een werk samen met Post of het middenveld!
  Grot speelde geen gelukkige wedstrijd vandaag, maar was toch af en toe gevaarlijk met zijn acties, meer dan Joosten die ook snel is maar af en toe maar wat lijkt te doen…
  Verdedigend stond het over het algemeen redelijk, op de blunder van Promes na, die gelukkig geen invloed had op het uiteindelijke resultaat… En dat de spits van Fottuna er niet bij was scheelde ook een slok op een borrel!
  Kritiek op Opoku is begrijpelijk, is inderdaad geen echte rechterspits, oogt soms vrij traag en kan een afwezige indruk maken, maar we moeten niet vergeten dat hij met zijn technische bagage soms het verschil kan maken, uit het niets een kans kan creëren en scoren. Soms waren er heerlijke combinaties met de bij vlagen excellerende Susic te zien , een lust voor het oog…
  En Mlapa heeft vandaag zijn dienst bewezen als scorende spits, maar hij ging steeds meer verslappen gedurende de 2e helft en hij werd dan ook terecht gewisseld.
  Al met al een prachtig resultaat, deze overwinning!

 5. YowVVV

  Gewoon lastig ploegje dat Sittard. Creatief team en fel team. Maar VVV heeft meer pure klasse. Volwassener. Voor mijn gevoel speelde vvv iets te veel alsof het een uitwedstrijd was, na de 3-1 waren hun rijp voor de sloop.

 6. chretien

  Het ha na die 3-1 wel 4 of 5-1 kunnen, nee moeten worden. We zijn te lief, of wat is het. Grote blunder natuurlijk voor de altijd goede Promes. Mlapa, war moet ik er van zeggen. Hij scoort doelpunten. Ja, dan moet ik maar mijn mondje houden, er zijn tig veel scorende spitsen, die verder niet kunnen voetballen, ik noem geen namen, complimenten aan gehele team. Fortuna heeft een leuk team, die gaan zeker niet degraderen. Die Stokkers is misschien wel iets voor VVV? Bij hun slechts reserve speler. Blij met de overwinning, we zitten op 18 punten!

 7. chretien

  Hoe kan het gebeuren dat de wedstrijd niet was uitverkocht? Wat moet er gebeuren om ons piepkleine stadionnetje vol te krijgen? Tegen Fortuns, een derby!
  Wat is de oorzaak?

 8. YowVVV

  Ik teken voor de bezetting van gisteren, voor iedere week. Gaat vvv in de stadionverbouwing ook nog iets doen met de onoverdekte plaatsen? Geen idee hoe, maar heeft charme het hele stadion, maar voor dat geld willen mensen ook een beetje luxe (contrast met eretribune is extreem). Tussen pak en beet september en april is onoverdekt toch nogal wat guur soms. Overigens ik vind het prima op O..

  1. robbaan

   Die overdekking is uitgelegd bij de presentatie in de Koel afgelopen juni, toen ook de nieuwe organisatie werd gepresenteerd, maar voorlopig komt eerst de nieuwe entree en het de ingang met kantoren aan de beurt en aan het einde van dit seizoen de verbouwing van O, met supportershome etc. Volgens mij kun je e.e.a. terugvinden op de VVV website.

 9. rongo26

  Vond VVV een klasse volwassener dan fortuna tm 3-1. Fortuna achterin erg matig. Dat je daarna het initiatief laat bij fortuna is prima, maar speel het dan wel goed uit naar 4-1. Nu wordt het nog spannend en lijkt het, op basis van de statistieken, of Fortuna een overwicht had. Als VVV ook nog leert om een wedstrijd echt te controleren, dan kAn het nog mooi (er) worden dit seizoen.

  Terechte kritiek op Opoku, maar hij heeft ook niks te zoeken op die positie. Verder lijkt promes toch minder stabiel dan vorig jaar. Gezien zijn leeftijd, zou ik voor volgend seizoen op zoek gaan naar een waardige vervanger.

 10. mats

  Opoku, tja…..mooie doorkopbal maar we hebben al een Seun of God. Twee is teveel, en Seuntjens bevalt me steeds meer. Mooi hoe hij als een diesel door blijft buffelen. Post, Rutten en Röseler ook weer geweldig. En Promes kost ons bijna de overwinning, maar vooruit…hij mag ook eens een offday hebben.

  Grot altijd opstellen! Die moet gewoon meer gaan spelen. Ritme, vertrouwen, gogmevetc…. Mlapa lekkere goaltjesdief Haha, (idem als Grot)…

  En Borgman heeft ‘t toch ook heel redelijk gedaan moet ook even gezegd worden. Oké, aanvallend viel er nogal een gat aan die kant, maar verder amper gezien of gehoord en degelijk zijn mannetje onschadelijk gemaakt. Best goed.

  Grote tegenvaller voor mij vandaag Susic. Hij dribbelt zich veel te vaak vast. Zoekt steeds zijn mannetjes op. Moet echt leren sneller te reageren en de vrije man te zoeken. Maar op het moment dat het team het wél nodig heeft dat ‘t middenveld als een blok gaat staan vanwege de aanvalsdrang van Fortuna haalt Steijn hem eruit. Weer zo’n rare wissel van hem. Het werd daarom weer billenknijpen. Snap het niet.

  1. Donderspeech

   Ik snap Steijn heel goed mbt Susic. Die mag morgenvroeg op kantoor komen bij Steijn die hem dan beelden laat zien van een aantal hakballetjes waaruit een kans van Fortuna volgde. Precies de reden waarom Susic aan het begin van dit seizoen twee wedstrijden op de bank heeft gezeten. Post was echt een bikkel gisteravond. Zat wel tegen rood aan.

   1. Grad

    Als er een speler is die morgen bij Steijn op kantoor moet komen dan is het Opoku. Het enigste wapenfeit van hem was de doorkopbal waaruit Mlapa kon scoren. Voor de rest liet hij al het vuile werk door Seuntjes, Post en Susic opknappen. Bij de voorzet waaruit de 3-2 ontstond draaide hij van de bal weg in plaats van hem tegen te houden. Niet voor niets schold Unnerstall hem toen de huid vol.
    Als je ziet hoe het hele elftal zich uit de naad werkt en je ziet Opoku zo lamlendig over het veld lopen, dan is een uitbrander wel op zijn plaats.

 11. robbaan

  VVV deed waar het erg goed in is. Efficiënt met de kansen omgaan.
  Daar kun je ook meteen zien waarom Penny zeer waardevol kan zijn voor VVV.
  Kijk maar eens goed hoe sluw hij zich gedraagt bij dit prachtige doelpunt, schijnbaar niet met de ingooi bezig….maar super alert als het moet(.https://www.foxsports.nl/video/2983671/doelpunt-peniel-mlapa-vvv-venlo-fortuna-sittard/) Fortuna heeft meer een soort zaalvoetbalteam, met uiterst beweeglijke, technische
  spelers. Maar in het voetbal gaat het om scoren, het was niet het beste voetbal, maar het gaat om de punten en 5 goals zien we niet vaak in de Koel!
  Gewoon van genieten…

  1. Koelie

   Inderdaad een zaalvoetbalteam met roze schoentjes. Maar zou het niet erg vinden als we volgend jaar hun vleugelspelers overnemen.
   Prima overwinning met strijd en mooie acties. Enige wat aan te merken is dat we niet na 3-1 doorgedrukt hebben voor een grotere uitslag. Dan wordt weer gekozen om de wedstrijd “dood” te maken. Met bijna fatale gevolgen.

   1. robbaan

    klopt inderdaad ipv er 4-1 van te maken, ging VVV te slordig om met de mogelijkheden, gevolg was bijna fataal voor 3 punten geworden.

 12. Zeker wete

  Wat un zuurpruimen gezeik weer. MENSEN WE ZIJN DE NR. 5 VAN NEDERLAND en ik heb genoten van de geweldige inzet en ook de sfeer in het stadion. man wat un lekkere derby!!

  Credits aan Fortuna, goede ploeg!!

 13. RuiverCity

  Seuntjens had trouwens twee geweldige momenten waarbij de hoge voorzet richting Grot (in de 56ste minuut) magistraal was. Iedereen dacht dat het een wilde trap was maar hij had gezien dat er niemand voor de goal stond en Grot op linksbuiten er aan kwam.

 14. Depor

  Ik vond Susic geweldig spelen. Ik weet niet wat iedereen loopt te zeiken hier. Toen hij werd gewisseld merkte je zijn afwezigheid meteen. Weg creativiteit in de ploeg.

 15. jason

  Plus:
  Leuke wedstrijd met goede sfeer op de tribunes
  Welcome back spandoek

  Min:
  Opoku en Rutten die zelfs geen poging ondernemen om voorzetten te blokken in de laatste minuten.
  De lage reclameborden die achter beide doelen staan waardoor een bal meteen terug stuitert het veld in.
  Zet die dingen verder terug svp. Een keeper hoort te vissen bij een tegengoal en een bal hoort heerlijk door het net rond te gaan.
  Deze waardeloze kunstgraskorrelmat waardoor een bal niet verder stuitert maar juist terug
  Het belachelijke aantal aan politiemensen en beveiligers bij deze wedstrijd. Trump wordt minder beveiligd

  Lang leve De Koel

   1. Venleau

    Ik vond het spandoek met de draak eerlijk gezegd een beetje lachwekkend. Wat heeft deze draak met Venlo, VVV of de derby te maken? Unleash the dragon als bijschrift, ik snap hem niet helemaal. Kan iemand dat uitleggen? Ik denk dat het een idee van sponsor JustFire was omdat een draak vuur spuugt maar verder? Begrijp me niet verkeerd, ik vind elke vorm van sfeerverhogende acties goede initiatieven maar ik vond dit een nietszeggende creatie. Het doek was ook ook nog eens voor een groot gedeelte wit gelaten..,

 16. Goodie

  3 belangrijke punten gepakt gister. De wedstrijd was voor een neutrale kijker leuk denk ik, VVV heeft het zich nog onnodig moeilijk gemaakt, die 3-3 had zomaar nog kunnen vallen. Voor mij was Post de motm, wat een strijd levert die altijd!

 17. Totaal onnodig nog in de problemen gekomen de laatste minuten. Maar dat is niet zo vreemd want met 10 tegen 11 is het lastig voetballen: Opoku voerde namelijk wederom geen ene reet uit!

  Mlapa scoorde 2x maar verder totaal onzichtbaar, kan geen bal vasthouden en voetballend verder zeer zeer zwak. Hierdoor speel je een heel groot gedeelte met maar 9 spelers die een toegevoegde waarde hebben.

  Gelukkig toch 3 punten want anders was het gat naar de degradatieplekken in punten gezien toch langzaam wat krapjes geworden.

 18. Meuske

  Wat zijn we nou allemaal aan het zeuren en aan het zeuren?? We staan 5e in de Eredivisie en we hebben gewonnen wat we vooraf allemaal graag wilde!!! Als je wilt zeuren zul je altijd wel wat vinden geloof me maar ik ben gewoon trots een Venlonaar te zijn en trots op mijn club VVV Venlo met deze prestaties!!

  1. Ievel Knievel

   Ik blijf er soms niks van snappen. Sinds Steijn bezig is blijven sommigen onder ons supernegatief. En kijk wat hij allemaal presteert!!! En wat hij de spelers laat doen (boven zichzelf uit stijgen). Als we gelijk hadden gespeeld tegen Excelsior en hadden gewonnen bij Emmen (zonder rode kaart had dit er dik ingezeten), dan hadden we 4e of zelfs gedeeld 3e gestaan nu!!! Even voor het realiteitsbesef,>Behalve de top 2 plus Vitesse (en/ of AZ) hoeft dit VVV voor geen enkel team echt onder te doen en zijn ze tactisch in staat een tegenstander klem te zetten. Als ze deze lijn qua punten doorzetten kom je op 50 punten uit ofzo, of meer.Dit terwijl we voor plek 12 t/m 15 spelen he! En dat nog steeds de doelstelling is.

   Besef wel dat dit VVV echt niet de beste spelers in de Eredivisie heeft. Misschien heeft Fortuna zelfs wel een betere selectie, des te knapper de prestatie. Bij sommigen is het gewoon nooit goed genoeg. Zien zij dan niet dat dit VVV ver boven zichzelf uit stijgt; dat middelmatige spelers in dit collectief zich aan elkaar optrekken.

   En dan die negativiteit altijd. Eerst kon van Crooy er niets van en nu is het weer Opoku die de kop van jut is en ooit was het Pieren. Terwijl deze spelers gewoon doen wat ze moeten doen en precies hun niveau laten zien (al is Opoku nog steeds niet helemaal hersteld van zijn blessureleed waarschijnlijk; nooit op hetzelfde niveau teruggekomen).

   Om even in perspectief te plaatsen. Ik heb de docu over Emmen even zitten terugkijken. Gewoon met al het publiek in het stadion blijven, ook als het team terecht verliest en dan nog de selectie applaus geven voor hun inzet; bij verlies. Daar kunnen wij nog wat van leren. Sommigen klagen zelfs bij winst. Moet het dan altijd Barca tikt-takki zijn in hun ogen? Is toch ook redesaai als dit je uitgangspunt is.

   Dit VVV zit gewoon aan de max van hun kunnen en zelfs daarboven. Daar verdienen ze alle applaus van de wereld voor. Met wie worden ze eigenlijk vergeleken? Langs welke lat worden ze eigenlijk gelegd?

   Ik heb gisteren een zeer spannende pot gezien, een echte derby, van twee tegenstanders die op momenten gewoon erg aan elkaar gewaagd zijn. Beiden gaan ook waarschijnlijk niet degraderen dit seizoen. In zo’n spannende pot kunnen gewoon beiden winnen. Het was even bollenknijpen, maar daarom voelt de overwinning misschien nog lekkerder. Op mentaliteit winnen. en dan dat geklaag over dat ze het laten lopen aan het einde en hadden moeten uitbouwen, pfff. Misschien zat VVV er op een gegeven moment wel even doorheen en dan lukt het allemaal niet meer zo goed. Wat je ook probeert.

   1. jason

    Lekker lang verhaal weer knievel maar dat kennen we onderhand wel. Dit topic gaat over vvv Fortuna een voetbalwedstrijd die gisteren heeft plaats gevonden. En daar kun je van alles over vinden positief of negatief. Dit topic gaat niet over waar we staan op de ranglijst of over hoe onze trainer het doet. En dus kan ik niks met drie kwart van jouw verhaal.

    Lang leve De Koel

   2. mats

    Als jij nou supporter wordt van Emmen en ZW naar Sitttard gaat dan hoeven we nooit meer naar jullie gezeur over het gezeur te luisteren…. kijk, dát schiet dan lekker op!

   3. Ievel Knievel

    Topwedtsrijdje gehad tegen Fortuna. Strijdlust, goed veldspel van tijd tot tijd. derby, inclusief foutjes. Spannend. Gelachen en genoten met de mensen om me heen met een fijn gevoel naar huis en nagenoten met flink wat pilsjes. Lekker avondje in de Koel.

    10 x liever dot dan sterven als een mooie zwaan.

   4. chretien

    Een advies, lees eens artikelen van Henk Spaan, de nationale zeurkous.
    Hier op deze site is het alleen maar hosanna VVV, uiteraard, nu we het zo ontzettend goed doen.
    Dat mensen kritieken schrijven positief en uiteraard ook negatief, is alleen maar fijn.
    Van de positieve gaat je blijdschap alleen maar omhoog, maar meer niet.
    Op de negatieve kritieken kun je reageren met je vooral je eigen mening, mee eens of jouw andere zienswijze.
    Geleuter over dat je je stoort aan de ander is niks, stront niks, zoals ze in America zeggen.
    FORZA VVV, op nar de EL.

   5. Ievel Knievel

    Fijn dat ik dan dit commentaar ook geleuter mag vinden.

    Van Henk Spaan raakt niemand al 25 jaar opgewonden hoor verder.

 19. De Koel

  Blij met de drie punten. Het is misschien niet altijd even goed wat VVV laat zien, maar het team pakt wel de punten tegen de directe concurrenten. En dat is wat je moet doen om erin te blijven. Ik denk dat Vitesse, AZ, Utrecht en Heerenveen ons nog wel voorbijgaan, puur omdat ze nu eenmaal betere spelers hebben. Maar dan nog is dit een fantastisch seizoen.

 20. Nard

  Na de “discussie” over Zwarte Piet krijgen we hier op dit forum nu de discussie over Zeur Piet! ??? Weet iemand welke kleur die Piet heeft? :)) HUP HUP HUP VVV

Leave a Reply