VVV-Venlo kan een uur stand houden tegen PSV

VVV_Venlo heeft vanmiddag een 4-1 nederlaag geleden tegen PSV Eindhoven. Maaskant had zijn elftal weer gewijzigd. Ten opzichte van de thuiswedstrijd tegen SC Heerenveen waren Kum en Neudecker gepasseerd/geblesseerd. Hun vervangers waren Van Ooijen en Schäfer.

VVV begon de wedstrijd goed combinerend. In de 8ste minuut kreeg Wright een uitstekende mogelijkheid na een prima voorzet van Pachonik. Wright nam de bal ineens op de schoen maar helaas miste zijn schot snelheid en de juiste richting om de derde keeper van PSV te verrassen.

PSV speelde de eerste helft erg tam en zonder snelheid. Hierdoor kon VVV het goed bijbenen. De enkele kansjes die de Eindhovenaren kregen waren niet echt gevaarlijk. De Venlonaren probeerde via counters gevaarlijk te worden. Eén keer lukte dat bijna via Yeboah. Helaas zat het niet mee. Het gezicht van trainer Van Bommel stond op onweer toen hij de kleedkamer tijdens de rust opzocht. 

VVV had zonder enige schade de rust gehaald. 

Na de rust waren de Eindhovenaren gedrevener en gingen op jacht naar de 1-0. Die viel eigenlijk geheel onverwacht. Via een diepte pass van Dumfries kon Bergwijn centrale verdediger Schäfer van VVV uitkappen. De bal verdween in de verre hoek. Nog geen vier minuten later viel in de 65steminuut al de 2-0. Een voorzet werd door Danny Post gemist waarna Dumfries vrij kon inkoppen. VVV probeerde hier nog iets tegenover te stellen maar nog geen vijf minuten later was het al 3-0 door Malen. De wedstrijd was tussen de 61ste en 70steminuut dus beslist. Ontzettend jammer dat door slechte  communicatie en niet goed uitkomen van Kirschbaum deze wedstrijd werd weggegeven. 

Toch kwam het mooiste doelpunt van de wedstrijd op naam van een VVV-speler. Door goed doorzetten van de ingevallen Sinclair kwam de bal voor de voeten van Pachonik. Hij bedacht zich geen moment en haalde mooi uit voor de 3-1. Hierna had VVV zelfs een licht veldoverwicht. Maar wederom Malen maakte in de 86ste minuut aan alle onzekerheid een eind door de 4-1 te scoren. Dit ging veel te gemakkelijk door slecht verdedigen en weer niet goed uitkomen van Kirschbaum.

VVV-Venlo probeerde vandaag te combineren en dat lukte op sommige momenten best aardig. Er ging ook meer dreiging uit van Yeboah en Wright. Sinclair die goed inviel was de voorbereider van het enige Venlose doelpunt. Eindelijk hebben de Venlonaren weer eens gescoord na twee duels droog te hebben gestaan. 

Het is nu zaak voor Robert Maaskant om het team voor te bereiden op de thuiswedstrijd met Vitesse. De punten zullen langzamerhand tocht echt behaald moeten worden gezien het feit dat de rode streep in de buurt komt. Wellicht is het een goed idee om de basiself eens te laten staan om automatisme in te sluipen. 

PSV – VVV-Venlo 4-1 ( 0-0 )
Bergwijn ( 61’ ), Dumfries ( 65’ ), Malen ( 70’ ), Pachonik ( 73’ ), Malen ( 86’ )Scheidsrechter:  Allard Lindhout  
Geel: Kirschbaum ( VVV-Venlo )
Toeschouwers: 33.000

VVV-Venlo: Kirschbaum; Pachonik, Schäfer, Röseler, Janssen; Post, Cattermole (Neudecker 87’), Linthorst; Van Ooijen, Wright (Soriano 87’), Yeboah (Sinclair 67’)

PSV
: Ruiter; Dumfries, Schwaab, Viergever, Sadílek; Rosario, Gutiérrez (Thomas 85’), Bergwijn; Doan (Mitroglou 80’), Malen, Bruma (Gakpo 56’)

Geschreven door RuiverCity

15 Responses

  1. Koelie

   Inderdaad goeie wedstrijd ondanks forse uitslag. Post en Cattermole stonden nu ook goed.
   Wel jammer dat na elke tegenslag het lijkt alsof meteen de concentratie weg is.
   Heerlijk goaltje van Pachonik.

  2. chretien

   Prima pot en naar vermogen goed gespeeld. Niemand uitgezonderd. Met iets meer geluk hadden we vaker gescoord. Scheidsrechter ontgaat muilpeer uitgedeeld door PSV speler aan Cattermole. Rode kaart dus.

 1. wuilus

  Eindelijk eindelijk kon ik weer trots zijn op vvv. Dat we verliezen van PSV is natuurlijk logisch en niet-begrijpend, maar het voetbal zag er eindelijk eens redelijk uit. Hopelijk zetten ze dit door na de interland periode.

 2. twiggy11

  Goed gespeeld was beste wedstrijd tot nu toe er met deze instelling maak ik mij geen zorgen schaffer speelde heel goed en degelijk prima vervanger voor kum staan laten zou ik zeggen is jammer dat we geen echte spits hebben ik hoop dat daar nog wat mee gedaan wordt .

 3. Zeker wete

  Ik was aanwezig en positief verrast door de spelopvatting en teamwork van onze club. Uitslag was zelfs wat geflatteerd al weet je natuurlijk dat PSV met zoveel kwaliteit wel wat doelpunten kan maken. Geen probleem. Mijn vertrouwen is weer gestegen!! Op naar Vitesse.

  1. Oelie op zuid

   Ik zie ons boegbeeld en aanvoerder de laatste wedstrijden onder zijn niveau spelen. Hij was bij 2 doelpunten te laat om in te grijpen. Eenmaal timde hij verkeerd bij een voorzet en eenmaal liet hij een speler lopen.

 4. De Koel

  VVV maakte het PSV een uur lang behoorlijk lastig. Er waren zelfs een paar aardige kansen voor VVV. Jammer dat na de 1-0 in korte tijd de 2-0 en 3-0 vallen. Maar uiteindelijk een prima prestatie geleverd.

 5. Hup VVV!

  VVV heeft het prima gedaan gisteren, gespeeld naar de mogelijkheden en er ook af en toe uit kunnen komen. Jammer dat het na de 1-0 wel erg hard ging, anders had het op het laatst nog spannend kunnen worden.

  Dit geeft weer wat vertrouwen voor de komende wedstrijden.

  Hup VVV!

Leave a Reply