VVV-Venlo

VVV-Venlo kan opnieuw niet winnen van ‘Angstgegner’ Jong PSV

VVV-Venlo heeft de overwinning tegen De Graafschap geen goed vervolg kunnen geven. In het eigen stadion de Koel ging VVV-Venlo hard onderuit tegen Angstgegner Jong PSV: 1-4. VVV-Venlo heeft thuis nog geen enkel punt weten te pakken tegen de Brabanders en vrijdag was het niet anders.

VVV-Venlo schreef hier het volgende over:

“Een paar minuten na dat moment, wat het enige wapenfeit van Jong PSV was in het eerste halfuur, slaagde VVV erin om op voorsprong te komen. Kersverse nieuwe eerste aanvoerder Koglin dribbelde op en kon van afstand onbedreigd uithalen. Het lage schot van de Duitser belandde vervolgens precies in de verre hoek: 1-0. Koglin bezorgde zijn ploeg daarmee en flinke opsteker in een ietwat tamme eerste helft, waarna VVV via Stan van Dijck ook een goede kans kreeg om de marge te verdubbelen. De gelegenheidsmiddenvelder kopte net naast uit een voorzet van Tobias Pachonik. Zo bleef het dus 1-0, al kwam er tien minuten later alsnog verandering in de score. Dit keer was het echter Jong PSV dat het net wist te vinden. Bakayoko kreeg de gelegenheid om vanaf randje zestien aan te leggen en schoot de bal op vergelijkbare wijze als Koglin voorbij VVV-doelman Delano van Crooij.

Jong PSV vanaf elf meter op voorsprong
Daar bleef het bij in het eerste bedrijf en dus stond VVV na de onderbreking voor dezelfde opgave als tegen De Graafschap: een 1-1 score omzetten in een overwinning. In de jacht op de zege bracht Luhukay Levi Smans binnen de lijnen als vervanger van Essanoussi. In Doetinchem slaagden de Venlonaren erin om opnieuw op voorsprong te komen, maar vrijdag viel het kwartje in de openingsfase van de tweede helft de andere kant op. Na een overtreding van Van Dijck tekende Bakayoko vanaf de strafschopstip voor zijn tweede treffer van de avond. Kort daarna was ook Koglin dicht bij zijn tweede doelpunt, maar hij kreeg zijn hoofd niet voldoende tegen de bal aan uit perfect aangesneden vrije trap.

Bakayoko beslist duel hoogst persoonlijk
VVV bleef ook na dat moment aandringen en was via Van Dijk opnieuw gevaarlijk. Zijn kopbal kon ternauwernood gekeerd worden door doelman Maxime Delanghe. Terwijl VVV dus zichtbaar op zoek was naar de gelijkmaker, viel het beslissende doelpunt aan de andere kant van het veld. Van Crooij leverde de bal in bij Bakayoko, die daar dankbaar gebruik van maakte. De rechtsbuiten kwam naar binnen verdubbelde de marge met zijn derde doelpunt. Daarmee gooide hij de wedstrijd definitief in het slot, want in de laatste twintig minuten was VVV niet in staat om nog iets te forceren. Vijf minuten voor tijd was het nog een keer raak voor Bakayoko, die de eindstand op 1-4 bepaalde met een voorzet die binnenviel bij de tweede paal.”

Scheidsrechter:  Dhr. Cantineau
Gele kaarten: Da Graca, Janssen (VVV-Venlo), Comenencia, Sealy (Jong PSV)

Opstelling VVV-Venlo: Delano van Crooij; Tobias Pachonik ( 82. Yahcuroo Roemer), Brian Koglin, Kristopher Da Graca, Simon Janssen, Joeri Schroijen ( 72. Sven Braken); Stan van Dijck, Kees de Boer, Wassim Essanoussi ( 46. Levi Smans); Nick Venema, Aaron Bastiaans.

Opstelling Jong PSV: Maxime Delanghe; Nathangelo Markelo, Livano Comenencia, Dennis Vos, Fedde Leysen; Mathias Kjølø, Ismael Saibari, Mohamed Nassoh ( 62. August Priske); Johan Bakayoko ( 90. Isaac Babadi), Simon Colyn, Nigel Thomas ( 46. Dante Sealy).

2 Responses

1. chretien

Ik heb naar de nabeschouwing gekeken. Daar heb je dus niks aan. Ik zie jpsv 4 doelpunten maken, waarvan twee dus totaal onnodig. Vreselijke blunders. Nee, ik noem geen namen.

VVV mist 3/4 mooie kansen. Ja dan krijg je een totaal andere uitslag…. Niet dus, kan niet kloppen.

Nabeschouwing geeft dus geen goed beeld van een wedstrijd. Zeker als je ook niet luistert naar die koekwous van een verslaggever….