VVV-Venlo kan uitkijken naar nieuw stadion

De_Koel_homeVenlo, 25 mei 2011 – VVV-Venlo is zeer tevreden met het besluit van de Venlose gemeenteraad om akkoord te gaan met de financiering van de bouw van een multifunctioneel complex in Venlo. Voor VVV-Venlo betekent dit dat zij in seizoen 2013|14 in een nieuw wedstrijdstadion kan spelen. De visie van de club om uit te groeien tot een vaste speler in de Eredivisie wordt hiermee sterk ondersteund. De keuze van de raad voelt als een bevestiging van het vertrouwen in de Venlose betaald-voetbalorganisatie.

Om meerdere redenen is de overstap naar MFC deKazerne tijdens wedstrijddagen een aanwinst voor VVV-Venlo en de regio Limburg-Noord. Marco Bogers, directeur commerciële / algemene zaken van VVV-Venlo ziet een meerderheid aan kansen. “De moderne en uitgebreide faciliteiten van een nieuw wedstrijdstadion geven VVV-Venlo de kans haar ambitie te verwezenlijken, namelijk een vaste plek in de middenmoot van de Eredivisie. De betere accommodatie met meer zitplaatsen betekent een vooruitgang in comfort voor sponsors en supporters. Doordat de inkomsten stijgen kan de begroting worden opgeschroefd en is een structurele plek in de Eredivisie realiseerbaar.”

Afscheid nemen van het huidige Seacon Stadion – De Koel – zal velen zwaar vallen. Bij iedereen die VVV-Venlo een warm hart toedraagt zal het besluit gevoelens oproepen. “De Koel kent een grote emotionele waarde. Het wordt niet voor niets het meest nostalgische stadion van Nederland genoemd. Voor de continuïteit van de club is een nieuw wedstrijdstadion echter van levensbelang.” MFC deKazerne gaat het proces in gang zetten en hoopt op 1 januari 2012 te starten met de bouw. Zodra er meer nieuws bekend is over de schetsen van MFC deKazerne zal VVV-Venlo er zorg voor dragen dat haar aanhang tijdig wordt ingelicht.

Bron: VVV-Venlo

Leave a Reply