VVV-Venlo kan Vito van Crooij niet betalen en staakt onderhandelingen

VVV-Venlo zal waarschijnlijk moeten kijken naar andere optie voor een vleugelaanvaller, want Vito van Crooij is op dit moment te duur voor de Venlonaren. Dat meldt De Limburger.

De Limburger meldt het volgende: “Van Crooij had zelf de wens om terug te keren naar VVV, maar de Koelclub kan niet over de brug komen met de transfersom. Naar verluidt gaat het om een bedrag van circa 350.000 euro.

De clubleiding van PEC heeft Van Crooij inmiddels te kennen gegeven dat hij voor zijn kansen moet gaan bij de club waar hij nog twee jaar onder contract staat.”

Hierdoor zal VVV-Venlo moet schakelen en misschien op zoek gaan naar andere opties. Een van die opties is om Pachonik te verkopen aan FC Utrecht + een speler van Fc Utrecht, zoals Patrick Joosten.

20 Responses

 1. jurgen

  Laat Pec maar even in deze situatie, Vito op de bank of een ontevreden Vito daar wordt Pec ook niet beter van. Pec zal moeten gaan beseffen, dat ze hun verlies moeten nemen, Vito en Clint heeft ze behoorlijk geld gekost. Dat Pec nog tracht iets financieel te redden, dat begrijp ik, maar niet over de rug van VVV. Ik denk namate de weken verstrijken er steeds meer mogelijk zal zijn bij Pec, alleen wil VVV zo lang wachten. Voor het geld dat Pec verlangt, zullen er zeker alternatieven zijn en het creatieve VVV zal hier gebruik van moeten maken. Dure constructies met spelers in deze corona tijd, kan je in de toekomst als club, de das om doen. Of heel erg creatief zijn, of toch het lef hebben om je eigen jeugd regelmatig te laten spelen, maar blijf als club financieel gezond.

 2. Godfried

  Ik zie dat FC Emmen flink gas aan het geven is op de transfermarkt. Die hebben zich toch behoorlijk versterkt zo op het eerst gezicht. Wordt weer een lastig jaar ben ik bang.

  Eerlijk gezegd maak ik me eigenlijk een beetje zorgen. De verdediging is denk ik wel op orde met Gelmi, Schmitz, Kum, Swinkels, Pachonik (al gaat die laatste nog wel weg) Dekker en Schafer (wil ook weg).

  Maar dan begint het problematischer te worden. Op het middenveld heb je Post. Rots in de branding. Held. Alleen wordt hij slechts geflankeerd door twee lokale talenten: Linthorst en Janssen (Neudecker wil ook weg). Dat is natuurlijk veel te weinig! Hier moeten er minimaal nog twee bij. Een voor aanvallende impulsen en een voor als Post geschorst is.

  De voorhoede is ook allesbehalve compleet. Op dit moment bestaat deze alleen uit Arias (vorig jaar bankzitter en 0 goals) en Hupperts (in 4 jaar tijd slechts 4 goals gemaakt). Ook hier moeten nog minimaal drie spelers bij: Een spits/nummer 10 en twee buitenspelers.

  Over 6 weken begint de competitie tegen directe concurrent Emmen. Dan moet je meteen staan. Ben echt heel benieuwd naar wat er nog gaat komen…

 3. Zoals vaak worden vlak voor het begin van de competitie nog de nodige transfers beklonken.
  Clubs willen van spelers af, spelers vallen buiten de boot etc.
  Wat er nu staat is natuurlijk niet toereikend, maar dat weten Valckx en co zelf ook wel, maar die zijn er flink mee bezig, neem dat maar van mij aan…
  Ze hebben al eerder aangekondigd dat er nog twee aanvallende middenvelders en aanvallers bijkomen, dus ik maak me geen zorgen…

  1. Ievel Knievel

   Volgens mij hebben 2 talentvolle jeugdige buirenspelers in de selectie rondlopen die ook speeltijd moeten krijgen en is VVV nog op zoek naar een extra buitenspeler en/ of scorende spits. Ook zoekt men nog 2 middenvelders. 1 met aanvalkende intentie en 1 met verdedigende. Dan zij alle posities minstens dubbel bezet. Welke dat worden heeft te maken met verkoop Pachonik. Zonder deze verkoop is er geen budget, maar hebben we wel Pachonik.

   Het zou mooi zijn als VVV een topper/ subtopper op zijn retour kan halen, zeker als het er 1 uit Duitsland (grensstreek/ Ruhrgebied) is, voor een klein beetje een mini-Robbeneffect. Bedenk wel dat we al 5 aardige spelers aangetrokken hebben en we met talentvolle jeugdspelers als backup al een vrij aardige selectie hebben. Het echte eerste team moet nog vol gas gaan trainen en oefenwedstrijden gaan spelen vanaf augustus. We hebven al een vrij brede selectie op dit moment en de sfeer is meer dan goed te noemen. Een groot deel van de sterkhouders in de basis van vorige seizoenen is er nog en bedenk dat die basis vorig seizoen vanaf december nauwelijks wedstrijden verloren heeft.

   Ik heb er wel vertrouwen in en er zijn zeker 4 a 5 teams die er qua selectie niet per se beter voor staan. VVV kan gewoon weer strijden voor plek 15 t/m 12 en overleven. Voor een club als VVV is dat een prima ambitie. Met geluk kan je voor plek 10 (of 9) t/m 13 spelen.

   VVV is gelukkig nu al in een situatie om spelers meerdere seizoenen aan zich te binden en moet het niet meer hebben van huurspelers die 1 seizoen blijven. Ook dat is al winst en groei. Ook doen we het t.a.v. de vorige eredivisieperiode al beter, omdat we toen op een uitschieter na steeds nacompetitie speelden en nu alweer voor het 4e seizoen (!) op een hoger level gaan spelen (is mijn inschatting) en natuurlijk echt de beste club in Limburg zijn geworden. Dat mag zich wel belonenen in een grotere en trouwere aanhang en meer geldschieters. Dat zou wel verdiend zijn.

   Eigenlijk kan je zeggen dat we al vanaf 2007 een groei naar stayer in de eredivisie aan het maken zijn (en al vanaf 2003 constant in een groeispurt zitten, met vallen en opstaan) met mischien maar 3 echte dipseizoenen in de eredivisie en maar 3 a 4 recoveryseizoenen in de eerste. Verder begint het aardig wat te worden qua stabiliteit met soms als uitschieter sprankelende seizoenen daartussen. Daarom mag de Venlonaar langzaam aan zijn wantrouwen wel eens gaan omzetten in vertrouwen en dit blijven vasthouden; ook als het eens incidenteel mis gaat.

 4. twiggy11

  Je kan wel veel kopen maar het moet wel allemaal passen.
  Maar ik denk dat Emmen dit jaar geen laagvlieger zal zijn maar een degelijke middenvelder.
  De trainer kon ook naar andere clubs maar is gebleven doordat hij een degelijk elftal kon bouwen.
  Vvv moet toch wat gaan doen en niet afwachten tot pachonik verkocht is als je dan nog nieuwe spelers moet gaan kopen wordt het toch lastig om dan een goed elftal neer te zetten.

 5. Ievel Knievel

  Misschien is Emmen ook wel geen concurrent, maar hebben die net een streepje op ons voor (op dit moment dan, maar kan over 1 seizoen weer anders liggen). Zij hebben/hadden daar steeds volle bak in het stadion en inmiddels een vrij trouwe fanatieke aanhang. Ook hebben ze erg veel regionale geldschieters achter zich die behoorlijk wat geld in de selectie en een vernieuwd stadion willen stoppen. Ze profileren zich ook sterk als de enige profclub in Drenthe en de hele provincie daar staat achter ze.

  Misschien moet VVV 3 a 4 andere ploegen onder zich houden, wat gewoon kan. Misschien moeten we voiral zorgen dat Fortuna ons niet voorbij streeft.

   1. Godfried

    vooral aangezien we een gelijkwaardige begroting hebben. eerst Tibbling kopen voor 800.000 en nu dit bericht van 1 mln voor Padt. hoe kunnen die in 2 dagen 20% van hun totale begroti g uitgeven aan twee spelers?? raaaar

   2. lucien1978

    Ik vind het wel grappig om te lezen dat Emmen zo goed heeft ingekocht en VVV vaart moet maken.

    Ten eerste hebben ze bijna net zoveel spelers gehaald . Daar zit dus weinig verschil in .

    Ten tweede moet je geen paniek beleid gaan voeren. Er zijn zoveel goede spelers op de markt . Gewoon rustig selecteren wie perfect past bij VVV .

    Laat dat maar aan Valckx over .

   3. mats

    Klopt. Maar ‘t punt was dat het zo maf is dat Emmen zoveel geld te besteden heeft tov VVV

   4. lucien1978

    Het is zeker opvallend wat emmen doet. De vraag is alleen wat ervan klopt.

    In Denemarken zeggen ze 800000 voor Tibbling terwijl emmen ontkent en aangeeft dat tibbling ver beneden dit bedrag heeft betaald.

   1. chretien

    Twente is nog heel erg veel armer dan ons VVV. Ik zou wel willen weten hoe het komt dat ze nog steeds een licentie krijgen.laten wij vooral uitkijken naar transfervrije en jonge talenten….

Leave a Reply