VVV-Venlo

VVV-Venlo kansloos ten onder tegen Feyenoord

Na de afstraffing tegen FC Utrecht stond er al voor de tweede keer deze week een thuiswedstrijd op het programma. Ditmaal was Feyenoord de tegenstander. Gek genoeg is VVV-Venlo een angstgegner van Feyenoord als de wedstrijd in de Koel wordt gespeeld. Na de riante nederlaag tegen FC Utrecht was het voor Maurice Steijn duidelijk dat er wat moest gebeuren in de opstelling. De Seun en Opoku verdwenen van het strijdtoneel en hun plaatsen werden ingenomen door Susic en Grot.

In de eerste fase van de wedstrijd gebeurde er eigenlijk niet zo heel veel. Het spel speelde zicht vooral af tussen de beide strafschopgebieden maar tot echt gevaar kwam het niet. De mannen in het geel begonnen wel iets sterker en hadden meer overwicht maar dit werd vrij snel omgedraaid. Feyenoord had meer de bal en VVV had niet echt de controle of grip op de wedstrijd. Toch duurde het maar liefst twaalf minuten voordat een van beide doelmannen in actie mocht komen. Larson vuurde op Unnerstall maar die hield de bal gemakkelijk tegen met twee vuisten. Hierna zetten Feyenoord even aan en kwam het er nog een keer gevaarlijk door via Martina.

De Venlonaren konden hier eigenlijk vrij weinig tegenoverstellen. Een geblokt schot van Grot en een kopbal van Röseler uit een corner die naast ging. Feyenoord stelde hier ook niet echt iets tegenover maar had wel de controle en de Venlonaren hadden vooral moeite om te heersen op het middenveld en de druk erop te houden. Uiteindelijk kwam Feyenoord dan toch op voorsprong via Larson. Hij schoot de bal achter Unnerstall. De bal leek houdbaar, maar doordat er wat mensen voor de bal stonden zag hij hem te laat aankomen.

Pas na 38 minuten werd VVV dan echt gevaarlijk. Joosten, die een van de betere was deze middag, kwam naar binnen en schoot met links de bal één metertje naast de kruising. Dit leek dan ook het grootste gevaar tot aan de rust te blijven. Totdat Mlapa in de laatste seconde van de extra tijd de bal, al vallend, bijna achter doelman Kenneth Vermeer.

In de tweede helft ging het spel verder zoals in de eerste helft, een beter spelend Feyenoord dat grip had op de tegenstander. Langzaam maar zeker kregen de Venlonaren iets meer grip op de tegenstander en leek het alsof ze Feyenoord steeds iets beter vast konden zetten. Na een uur spelen was het Joosten, die door goed doorgaan van Grot, de bal net naast het doel mikte. De toon leek gezet en het spel speelde zich steeds meer af richting de goal van Feyenoord. Een afgeslagen corner werd flink hard richting het doel van Vermeer geschoten, maar omdat de bal alleen maar recht richting het doel kon gaan kon Vermeer deze bal weer keren. Nadat Seuntjes, ingevallen voor Grot, de bal klaarlegde voor Joosten werd het doel weer onder vuur genomen, maar alweer zonder succes.

Pas in de 73e minuut kwam Feyenoord eens in de buurt van het Venlose doel. Met resultaat, dat wel. Jörgensen nam de bal aan en schoot de bal vlammend achter Unnerstall. De wedstrijd was eigenlijk beslist vanaf dit moment. Op een schot van Joosten en Seuntjes na was er nauwelijks gevaar te bekennen voor het Rotterdamse doel. Sterker nog, Feyenoord maakte nog een knappe en mooie derde toen het in de 93e minuut een tweede keer op de helft van de Venlonaren kwam.

Al met al leek het optisch een kansloze nederlaag maar toch waren er enkele kansen die toch voor een Venloos doelpunt hadden kunnen zorgen om zo een resultaat te boeken. Door deze nederlaag staat VVV nu op de 13e plaats met nog vijf wedstrijden te spelen. Volgende week is er een nieuwe kans tegen concurrent en nummer 14 Fortuna Sittard in de laatste Limburgse derby van het seizoen. FORZA VVV!

VVV-Venlo – Feyenoord 0-3 ( 0-1 )
Doelpunten: 24. Larsson 1-0, 73. Jørgensen 0-2 90. Malacia 0-3.
Scheidsrechter: Siemen Mulder.
Gele kaart: Malacia, Toornstra (Feyenoord).
Toeschouwers: 8.000.

Opstelling VVV-Venlo: Unnerstall, Rutten, Röseler, Kum ( 46. Van Bruggen), Janssen, Van Ooijen ( 77. Opoku), Post, Susic, Joosten, Mlapa, Grot( 68. Seuntjens).

37 Responses

 1. RuiverCity

  Langzamerhand krijg ik echt het gevoel dat Steijn geen overwicht meer heeft op deze selectie. Zijn werkwijze is uitgewerkt. Spelers lopen door elkaar, voeren hun opdrachten niet uit en er zijn totaal geen aanvallende mogelijkheden.
  Susic was een verademing op het middenveld maar waar moet hij met zijn passes naar toe????
  De onmacht straalde ook van Danny Post af.

  Grot lijkt in een andere wereld te leven, Joosten wil alles zelf doen en Mlapa staat op een eiland en voelt zich hulpeloos. Als je voorin geen bal kunt vasthouden en elke bal net zo snel terugkomt, weet je dat de goal een keer gaat vallen. Feyenoord was ook niet in grootste doen maar het leek voor hun wel op een trainingspartijtje. En de enige VVV-speler met dreiging en tenminste een individuele actie, Van Ooijen, wordt gewisseld. Steijn, steijn, steijn…..

  We zitten in precies hetzelfde schuitje als vorig seizoen. ADO en Zwolle halen ons dit weekend in. Volgende week bij Fortuna verliezen en je zakt weer een plek.
  Die laatste 3 punten behalen zijn nog een hele klus.

  Tot slot: VVV bedankt dat de uitsupporters weer door het hele stadion konden lopen en staan. In geen enkel stadion in Nederland is dat mogelijk. Kleine kinderen waren getuigen van 100-200 Feyenoord supporters die intimideerde en zelfs gingen vechten. En laat ze lekker de hele wedstrijd bier drinken en allerlei pilletjes gebruiken……Onvoorstelbaar en daar heeft VVV een veiligheidscoördinator voor. VVV is er veel aan gelegen om ouders met kinderen in het stadion te krijgen. Nou die ouders denken de volgende keer wel twee keer na voordat ze komen met die uitsupporters!

  SCHAAM JE KAPOT VVV!!!!

  1. Gerardus

   In godsnaam hoe kom je erbij dat van Ooijen dreiging heeft. Doet een hoop bewegingen met altijd hetzelfde resultaat, niets. Heb hem gisteren geen enkele keer gevaarlijk zien worden. Op een enkele piroutte na, wat hij goed deed, heeft hij verder ook niets laten zien. Wat Grot betreft ben ik het wel met je eens. Hij lijkt wel een gebrek aan zelfvertrouwen te hebben of iets. Als hij alleen al meer druk zal zetten op zijn tegenstander is hij ineens al een stuk beter en dreigender.

   En met je laatste stuk heb je zeer zeker gelijk.

   1. Gerardus

    Nou dreigend voor de tegenstander misschien. Kijk maar eens naar hoeveel vbalverlies hij lijdt. Veel meer dan Seun.

 2. Goodie

  De wedstrijd kan me gestolen worden. De hele situatie in en rondom het stadion is ronduit belachelijk! Op O hebben hebben we er weinig last van, al zie ik op social media berichten dat het hier niet goed verliep.

  Doorgesnoven Feyenoorders in de Koel door VVV op handen gedragen. Verschillende beelden van zowel VVV als Feyenoord supporters voorbij zien komen. Provocerend gedrag van Feyenoorders en het bloed onder de nagels uit halen bij VVV’ers. VVV vind dat allemaal prima voor een paar honderd extra euro’s.

  VVV zal ongetwijfeld niet reageren op de kritiek. Ik ben wel klaar met de manier waarop (trouwe) supporters worden behandeld door VVV.

  1. Hup VVV!

   Een nietszeggend statement is dit. Er staat een mooi verhaal geschreven, maar uiteindelijk komt niet naar voren dat er iets gaat gebeuren waardoor dit niet meer mogelijk is.

   En dan gaat het weer over normalisatie, wat ik zeker toejuich. want al die belachelijke regels wordt je ook moe van, zoals de buscombi naar Fortuna a.s. zaterdag. Maar wat er na de wedstrijd zich afspeelde heeft niks meer met normalisatie te maken en VVV dient dit probleem gewoon bij de kern aan te pakken. Want zoals het hier altijd gaat met thuiswedstrijden tegen de traditionele top 3 zie je bij geen enkele club in Nederland, voor wat betreft de aantallen uit supporters op de thuisvakken en de wijze waarop ze zich profileren.

  2. Goodie

   Lekker tactisch om het bericht niet op Facebook te plaatsen, je zult maar is kritiek krijgen…

   En dan inhoudelijk op het statement: Ze hebben echt werkelijk waar geen idee hoe, of gewoon schijt aan wat de supporters denken.

  3. mats

   Wat een belachelijke reactie. Geen enkel woord over de problemen in de tunnel.

   VW1 en VW2 zijn ELKE wedstrijd dicht voor supporters van de eigen club ivm veiligheid onder het uitvak. En rara tijdens wedstrijden tegen FEY, AJX en PSV zijn die vakken opeens open. Hoeft het dan niet veilig meer te zijn? Oh wacht,….VVV stelt BEWUST die tribunes open voor supporters van die clubs uit onze regio die dus blijkbaar allemaal een Clubcard van VVV hebben.

   En die mensen hebben dus GEEN clubcard van FEY, AJX of PSV…want in NL kun je niet van twee clubs een clubcard hebben…

   Nou vooruit dan zal het via vrienden, familie of wat dan ook gaan. Maar dan nóg is het gek dat VVV tribunes VW1 en VW2 daarvoor lijkt te faciliteren.

   De oplossing is dat kaartjes op naam verkocht gaan worden. En dan ook maar 1 kaartje per persoon! En niet een halve mafketel uit Venlo die zelf niet geïnteresseerd is in voetbal en vervolgens voor zijn Feyenoord maatje een clubcard clubcard aanschaft en vervolgens weet VVV niet wat ze binnen halen op VW1 en VW2.

   Hou VW1 en VW2 gewoon dicht stelletje flapdrollen en toon eens wat respect voor de eigen supporters.!fucking pauperbestuur!

  4. mats

   VVV supporters moeten de volgende keer gewoon eens de eerste 15 minuten niet naar binnen gaan. Kan de club eens zien hoeveel uitsupporters er eigenlijk rondlopen.
   Voelen ze meteen hoe kut het is als er niemand meer komt kijken.

 3. Ievel Knievel

  Wat een slappe reactie van VVV. Het bestuur en directie onderschatten nog steeds hoeveel en hoe ze moeten investeren in de band met de supporters; het bestaansrecht van de club in de eerste plaats.

  Van de andere kant, even advocaat van de duivel zijnde (waar VVV dus toch echt aan moet werken). e.e.a. is wel het gevolg van het feit dat het stadion niet uitverkoopt aan de eigen supporters. Dat VW 1 en VW 2 de rest van het seizoen niet in gebruik zijn heeft niet alleen met de veiligheid te maken lijkt mij? Of is dit de enige reden? VVV denkt tegen de topclubs zo een slaatje mee te pakken.; juist omdat het stadion niet uitverkoopt.

  Verder lijkt het me simpel om de supporters die kaartjes voor deze vakken gekocht hebben en alleen deze wedstrijd bezoeken (data/ gegevens) in deze moderne tijd makkelijk te achterhalen.

  Voor topwedstrijden moet de kaartverkoop aangepakt worden. Ook voor clubs met bewezen agressieve supporters kan het niet.

  Dat er gewone rustige supporters, vaak families met kinderen, niet in het uitvak zitten, terwijl ze wel voor die club zijn kan ik begrijpen; maar dat is dan ook de uitzondering. Wanneer die op een familietribune zitten is dat ook te billijken. Verder kan het niet. Simpel zat.

  Communicatieafdeling is nog steeds ruk, was het al in de Berden tijd (vandaar ook o.a. mijn kritiek in de Berden-tijd). De sponsoren zijn bij VVV net iets belangrijk in relatie tot de supporters. Dat merk je aan alles en alles waar wel tijd, geld en aandacht voor is. Het voetbal, de selectie en de supporters lijken allemaal niet op plek 1 te staan.

  Zo ben, ik ook eens kritisch.

  1. mats

   En ik ben ook nog niet vergeten dat er Ajax fans in het uitvak van VVV zaten tijdens Ajax-VVV laatst. En dat die de VVV supporters min of meer de baas waren. Daar kwam ook al geen reactie op van VVV. Bah kut bestuur van VVV. Opzouten met die malloten.

  2. mats

   Toch ben ik gedeeltelijk wel voor normalisatie.
   Maar VVV toont elke keer weer dat het geen enkele respect heeft voor de eigen supporters.
   VVV moet eerst een beginnen de eigen supporters serieus te nemen en als dat zo is kunnen we misschien praten over normalisatie van vaders met hun kids tussen het thuispubliek.

 4. RuiverCity

  @Ievel Knievel.
  Ik ben het helemaal met je eens. VVV neemt de eigen supporters NIET serieus. Er zijn nu ouders die met kinderen thuis zitten die hier echt last van hebben. VVV wil gewoon weer het liefste kind van de klas zijn. Ze denken nog steeds dat supporters van verschillende clubs bij elkaar kunnen zitten. Dat kan wellicht tegen kleinere clubs maar niet tegen de Top 3. ONMOGELIJK. Al langer zijn er supporters die waarschuwen voor dit gevaar door hier te reageren of door e-mails te sturen naar VVV. De reactie vanaf den Berg is 0,0
  Onbegrijpelijk want ik kan VVV garanderen dat ze dit weer seizoenkaarten gaat kosten. Kunnen ze nog tig acties organiseren om de Koel vol te krijgen maar dit hakt er in bij mensen uit de regio. Als je in je eigen stadion niet veilig bent, niet naar het toilet kan of hiervoor door die doorgedraaide menigte uit Rotterdam moet dan haken de mensen af. Volgend seizoen de losse kaarten nog duurder maken zodat de gloryhunters zich bedenken en ALLEEN uitsupporters in het UITVAK!
  Ik hoop dat VVV iets met de petitie doet en haar supporters serieus gaat nemen. Wellicht anders een actie tijdens de komende thuiswedstijd.

 5. RuiverCity

  Venlonaren, Awaydays en al die andere groepen zijn er toch door/voor de supporters. Waarom komen die niet (eventueel gezamenlijk) met een standpunt richting VVV???

  1. Ievel Knievel

   Lincoln (ook al nu minder actief) praat och sowieso met VVV als organisatie zijnde achter de schermen (?) en heeft toch echt wel invloed, als je kijkt hoeveel ideetjes en plannetjes boven op de Berg stiekem via deze site ter sprake zijn gekomen. Hij voert juist al jaren een actieve lobby voor een betere clubcultuur en volgens mij wordt Venlonaren ook echt wel gelezen boven op de Berg.

   Als ze deze reacties lezen, die eigenlijk erg genuanceerd uiteenzetten wat er aan de hand is (en wat ze zelf ook kunnen zien van de ere-/hoofdtribune), dan moeren er toch belletjes gaan rinkelen. Maar, het toont tegelijkertijd aan hoe grote de afstand tussen supporters en VVV/ de businessclub is.

   Zoals met alles in Venlo wordt ook VVV gerund door de VVD-liefhebbende lobbyclubs van rijke mensen die lak hebben aan het gewone volk, maar met verdeel-en-heers wel al decennia de hele boel runnen in Venlo en wel op een manier waarop de hele stad en gemeente er last van hebben. Denk daar maar eens over na. In de business-lounge komen dezelfde types die elkaar bij de golfclub/ Jocus en wat al niet meer treffen en die helpen Venlo nu niet bepaald echt vooruit, als je het vanuit een neutrale blik bekijkt. Maar misschien is mijn laatste toevoeging iets te politiek. Het is er niet minder waar door. Of vergis ik me als niet business-lounge-bezoeker? En dan is het altijd> “ja, maar die mensen zetten zich zo in de voor de regio” (zoals bij Berden zo vaak in het verleden) terwijl het toch echt voor de om eigen bakrekening gaat, met de schijn van het goed voor hebben met de gemeenschap.

   Ik zal hier wel de nodige kritiek op krijgen, maar zo zie ik het nu eenmaal.

  1. Koelie

   Dit is niet normaal en gewoon realiteit in Venlo. Dat de politie dan die paar VVV fans in de gaten houdt maar niet ingrijpt bijvoorbeeld bij die rookbom. Dan durven ze niet. Echt triest dat VVV alles probeert om naar hoger niveau te komen maar eigenlijk gewoon een carnavalsclub je is, waar wij als supporters gewoon slaafs belachelijk worden gemaakt door de club, politie en gemeente Venlo (Enschede Kerkrade hoppa miljoenensteden geen probleem. )

   De Feyenoord fans op fr12.nl stellen al voor om de hele maastribune beschikbaar te stellen voor de uitfans, omdat we zo’n klein uitvak hebben dan krijg je dit.
   Wat mij betreft voetbalt VVV haar thuiswedstrijd tegen Feyenoord in De Kuip. Gaan wij wel in het uitvak zitten. Lekker geld verdienen. NOT

   Ik hoop dat het bij de clubbestuurders doordringt dat het nu volkomen doorgeslagen is en ze hiermee moeten stoppen. Dit schaadt alle plannen om de club naar een hoger niveau te tillen.

 6. mats

  VVV heeft zijn onderzoek naar de gebeurtenissen tijdens en na de wedstrijd tegen Feyenoord inmiddels afgerond en komt met enkele keiharde conclusies en maatregelen die ervoor gaan zorgen dat zoiets nooit meer kan gebeuren.

  VVV erkent dat het erg vervelend is om voor je club te juichen als je tussen mokkende Venlose fans zit en dat het ook erg vervelend is als je niet volkomen vrij kunt provoceren als er Venlose fans vrij rondlopen en eventueel gaan reageren. En ook de kinderen moeten vrij zijn om lekker mee te kunnen schelden en tieren.

  De tribunes VW1t/m6 zullen tijdens de betreffende wedstrijden dan ook allemaal beschikbaar gesteld worden voor de fijne fans van FEY (AJX en PSV). Daarmee krijgen ze een eigen uitgang en hebben ze verder geen kast van het Venlose publiek.

  Om verdere overlast van het Venlose publiek te voorkomen zullen deze tot ene half uur na de wedstrijd in het stadion gehouden worden. Daarnaast is in het driehoeksoverleg met burgemeester en politie afgesproken dat elke vorm van verzet van Venlose kant tot een stadionverbod zal leiden.

  De toeslag op losse kaartjes voor de overige vakken zal met 10,- euro verhoogd worden om de kans te verkleinen dat teveel VVV supporters aanwezig zullen zijn om de sfeer voor de uitsupporters te bederven.

  VVV heeft gastvrijheid namelijk hoog in het vaandel staan. VVV biedt dan ook oprechte excuses aan aan de fans Feyenoord. Als blijk van waardering biedt VVV dan ook gratis drank en pyromaan bij de eerstvolgende uit,..excuses semi-thuiswedstrijden.

  VVV Venlo

  Ps; kaartjes voor ‘uit’wedstrijden van VVV bij betreffende clubs zullen voortaan enkel en alleen nog verkocht worden aan geregistreerde Venlose supporters van betreffende clubs. Het moet wel gezellig blijven.?

  1. jason

   Man laat het achter je. Wij zijn nu eenmaal maar met 5000. En dan wordt het stadion gevuld met anderen. Nou en. Meestal gaat dat prima. Niks mis mee. Sommigen laten zich ook heel makkelijk provoceren of willen zelfs geprovoceerd worden. Heb zelf ook eens onder het uitvak gestaan tussen de ajaxsupporters als vvv fan. En idd heel gezellig. ja de feyenoorders zongen liedjes in de tunnel maar verder gebeurde er niks totdat enkele “van ons” verhaal kwamen halen.

   Als we dit primitief gedrag blijven vertonen zullen we ook nooit van de vreselijke buscombies afkomen zoals a.s. zaterdag.

   Ga maar een petitie houden tegen het meest vreselijke slechtste (kunstgras) “veld” ooit in het nederlandse betaald voetbal.

   Lang leve De Koel

  2. LJ

   “Helemaal gelijk Mats. Ik pleit dan ook voor een fikse straf voor de club in de vorm van een aftrek van 10 punten. Daarnaast zou de laatste 2 thuiswedstrijden geen thuissupporters meer toegelaten mogen worden. Ook moet VVV de laatste 5 wedstrijden met maximaal 9 spelers starten, zodat punten halen niet meer mogelijk is.”

   1. mats

    Ja maar dan degraderen we rechtstreeks…dan hebben betreffende clubs geen extra thuiswedstrijden meer, dus dat is dan geen voordeel….

   2. mats

    Trouwens…. met Opoku en Grot in de basis wordt aan de voorwaarde om met 9 man te spelen al veelvuldig voldaan 🙂

   1. mats

    Precies dat.
    Behalve als het de eigen supporters betreft natuurlijk…want as je een keer je broek laat zakken of per ongeluk een stoeltje breekt krijg je natuurlijk wel heeeeel kordaat een stadionverbod!

Leave a Reply