VVV-Venlo kiest voor kunstgras in Seacon Stadion – De Koel –

VVV-Venlo heeft besloten om het gras op het speelveld van Seacon Stadion – De Koel – te vervangen door hoogwaardig kunstgras. Op maandag 3 juni wordt begonnen met deze operatie en uiterlijk één maand later is het hoofdveld speelklaar.

Algemeen directeur Hans Soentjens is blij dat de kogel door de kerk is: “We waren genoodzaakt om het speelveld rigoureus aan te pakken. De barre weersomstandigheden van de afgelopen maanden kwamen de kwaliteit van onze grasmat niet ten goede. Omdat we na de winterstop in korte tijd tweemaal het veld sneeuw- en ijsvrij moesten maken en het aansluitend lang koud en donker bleef, kreeg de grasmat geen enkele tijd om te herstellen. Die problemen pakken we nu aan met onze keuze voor een kunstgrasveld.”

“Het was een lang traject dat zich vooral op de achtergrond afspeelde”, vervolgt Soentjens. “Uiteindelijk hebben we gekozen voor een kunstgrasveld van de firma FieldTurf Benelux BV. Dit is een ervaren en gerenommeerde partij die al op 7.000 plaatsen wereldwijd hun kunstgras heeft geplaatst waaronder de trainingsaccommodaties van FC Barcelona en Ajax. Onze ambitie is om ook in de nieuw te bouwen wedstrijdaccommodatie op kunstgras te gaan voetballen. In die situatie zal er in De Koel getraind blijven worden, dat heeft ook meegewogen in onze keuze voor kunstgras.”

Bron: VVV

17 Responses

 1. rongo26

  tragisch. Ik ben voorstander van kunstgras bij amateurs (gezien het aantal wedstrijden op een veld) maar VVV moet toch de organisatie hebben om zo’n veld te kunnen onderhouden? Daarbij past kunstgras totaal niet bij de uitstraling van de Koel

 2. Ruben

  Mooi zo, ben ik groot voorstander van!

  Je moet als club zorgen dat er zo min mogelijk factoren van invloed kunnen zijn die het spel nadelig kunnen beïnvloeden. Het idee dat voetbal op gras gespeeld dient te worden is erg achterhaald. Stamt uit de tijd van té korte broekjes, ovale ballen, snorren en hekken rondom het veld.

  Komt het spel, althans de uitvoering, alleen maar ten goede.

   1. Lincoln

    Ja bij VOS best lekker veldje. Maar ik ben geen voorstander begrijp me niet verkeerd. Voetbal hoort op gras gespeeld te worden.

   2. Ruben

    @Ben Ongeveer 26 jaar op gras gespeeld en de laatste jaren steeds vaker op kunstgras. Een verademing in vergelijking met het vaak hobbelige, zanderige, niet gemaaide gras, dat ’s winters modder, beton of ijs is.

    Vooral het kunstgras bij Wittenhorst is werkelijk een genot om op te spelen. Dat bij VOS is nog vrij glad en bij Venlose Boys is veel te stug.

    Let op, het moet wel een goede kunstgras mat zijn!! Anders is echt gras natuurlijk beter.

 3. paultje

  2 kutbeslissingen vandaag, spelen op kunstgras en het halen van Danny Wintjes, in mijn gedachten kreeg ik nog meer grijze haren als ik bedenk wat deze zg keeper met de uitstraling van een uitgeknepen rotte citroen weer voor blunders zal maken.
  Bij mij staat blunderen gelijk aan de Wintjes, het is echt niks persoonlijks, maar dan liever ons Nigeriaans Duits talent

 4. sultana

  Lokhoff die blijft, Danny Wintjens nieuwe aankoop en kunstgras, nou nu weet ik het echt zeker, geen nieuwe seizoenkaart meer voor mij. Hoe diep kun je zinken als club?? Mijn geduld is na 33 jaar op

 5. Goodie

  Ik ben voorstander van echt gras. Maar dit zou goed uit kunnen pakken. Aangezien wij al jaren geen bikkels meer hebben die lekkere tackles inzetten of dergelijke, en clubs die niet gewend zijn om op kunstgras te voetballen zou dit goed uit kunnen pakken voor ons.

 6. YowVVV

  Geen vuurwerk meer in de Koel? Met Kunstgras zal dat wel niet meer. Ik vind het een belachelijk besluit, al komt het mogelijk het spel wel ten goede en kan het thuisvoordeel geven. Maar voetbal hoort op gras en met een keer in de 2 weken een duel moet het hoe dan ook altijd kunnen! Neem aan dat het trainingsveld ook kunstgras gaat worden?

  Wintjes, zucht..
  2e keeper dan kan ik het nog wel iets begrijpen, maar waarom geen jongere keeper met meer perspectief. Brian Roox bijvoorbeeld??!
  Wordt wel op een erg overdreven manier gepresenteerd door Soentjes.

  Reimerink weg?? Lokhof weg!!!!!!!!

 7. Joehoed

  Vuurwerk is er al tijden niet meer in De Koel.
  En al zeker niet met BeTon Lokhoff aan het roer!

  En kunstgras gaat het spel van VVV echt niet helpen, zolang Lokhoff er nog zit. Kunstgras is goed voor snel en aanvallend spel. Laat dat nu het tegenovergestelde zijn van de ‘fantastische’ tactiek van Lokhoff, ahumm…

 8. BVVblerick

  nee onze hay en soentjes heben niet alleen geen verstand van voetbal nu gaan ze ook nog zo wijs doen ofze verstand van gras heben of is dit een ide van de heer veasen ??? hahah het seisoen is nog niet begonnen en vvv staat nu weer voor schut man man man wat een ballen bak daar op de berg inversteer maar in spelers

Leave a Reply