VVV-Venlo

VVV-Venlo klaar voor Vitesse

Na de wedstrijd tegen FC Groningen van afgelopen week (1-1), staat voor VVV-Venlo de volgende thuiswedstrijd weer op het programma. Morgenavond om 20.45 uur spelen de Venlonaren tegen Vitesse uit Arnhem en dat wordt een lastige. De Arnhemmers staan op de 7e plek en hebben nog wat goed te maken tegen VVV, maar ook vanuit de mindere resultaten uit de competitie.

VVV speelde een prima opening in de wedstrijd tegen FC Groningen en we kregen dan ook twee goede kansen in de eerste paar minuten van de eerste helft. Een ging er in via Vito van Crooij. Die schoot de bal fraai achter doelman Sergio Padt. De tweede kans was voor Lennart Thy en zijn poging uit de draai werd knap gekeerd door diezelfde doelman, maar VVV had gewoon comfortabel met 2-0 kunnen leiden. Maar goed, dit gebeurde dus niet en daardoor kon het zo zijn dat FC Groningen hierna de gelijkmaker kon produceren via Doan. Waar VVV de laatste weken een flinke veer in de kont gestoken kreeg vanwege het goede verdedigende werk, kon Doan door het midden uithalen en daardoor scoren. Het was in verdedigend opzicht geen beste goal, maar ook die vallen. Het was Groningen dat daarna de touwtjes in handen had en we konden eigenlijk tot het laatste kwartier geen vuist maken. We kregen na het invallen van Torino Hunte twee uitstekende kansen op de overwinning, maar de inzetten van Nils Röseler troffen helaas geen doel. 1-1 was de eindstand.

Het was wellicht niet ideaal, maar we hebben in ieder geval een puntje overgehouden aan het duel tegen FC Groningen. Dat deden we eerder dit seizoen ook bij Vitesse. Toen stonden we heel lang met 1-0 achter na een goal van Tim Matavz, maar we kregen in de absolute slotfase een penalty. Deze werd keurig benut door Clint Leemans en daardoor gingen we met een punt richting Venlo. Dat voelde toen echt als een overwinning en nog steeds voelt dat lekker. Dat zal waarschijnlijk alleen maar zorgen dat de tegenstander Vitesse, morgen alleen maar meer hoopt te knallen in de Koel. Het is gewoon ook een goede ploeg, zoals ze lieten zien tegen Feyenoord. Dat vindt ook trainer Maurice Steijn: “Vitesse schaar ik onder de top vijf in Nederland. Vorig jaar de beker gewonnen, individueel sterk. Een goeie ploeg die in vrijwel alle opzichten verder is dan VVV. Maar wij hebben bewezen voor veel tegenstanders lastig te bespelen te zijn. Dat willen we tegen Vitesse ook weer laten zien.”

VVV-Venlo wil dus gaan knallen tegen Vitesse, want bij winst is men zeker van 34 punten en dat was zo’n beetje de doelstelling die Maurice Steijn had gezet voor dit seizoen. Het zou fantastisch zijn als we die nu al kunnen bereiken.

VVV-Venlo
We hadden de vorige week een andere opstelling dan we gewend waren, dat kwam mede door de blessures van twee centrale verdedigers. Namelijk Jerold Promes en Damian van Bruggen. Promes is op de weg terug, sterker nog hij zal waarschijnlijk kunnen spelen tegen Vitesse. Dat zegt Steijn ook: “Jerold is een van de leiders in de ploeg, dus ik ben blij dat hij sneller aansluit dan verwacht.” Dat zou echt heel mooi zijn, want dan kan Danny Post weer naar het middenveld en hebben we wat meer stootkracht op die positie.

Ralf Seuntjens moet nog steeds opletten, hij heeft 4 gele kaarten is bij de volgende gele prent geschorst. Ook in de gevarenzone staan Roel Janssen, Clint Leemans en Vito van Crooij. Zij hebben allen 3 gele kaarten. Voor de rest ziet er nog keurig uit voor de Venlonaren.

Vermoedelijke opstelling: Unnerstall; Janssen, Promes, Röseler, Rutten; Leemans, Post, Seuntjens; Hunte, Thy en Van Crooij.

Vitesse
Het is een zeer wisselvallig seizoen voor Vitesse. Dat komt misschien ook wel door het Europa League avontuur, maar ook in de Eredivisie gaat het niet helemaal lekker. Er werd bijvoorbeeld gewonnen van Feyenoord thuis (3-1), maar er werd ook verloren bij ADO Den Haag (1-0) en thuis van Excelsior (1-2). Kortom: het is lastig in te schatten hoe de Arnhemmers zullen presteren in Venlo.

Aanvoerder Guram Kashia en Bryan Linssen kampten beiden met blessures, waar Kashia het lijkt te halen is dat bij Linssen een ander verhaal. Kruiswijk is ook afwezig. Tim Matavz zal niet meedoen. Hij is nog geschorst. Daarentegen zal Navarone Foor wel spelen. Dat gaf trainer Henk Fraser aan tegenover VitesseTV.

Statistieken
VVV-Venlo heeft in totaal 41 competitiewedstrijden tegen Vitesse gespeeld. VVV-Venlo heeft van deze competitiewedstrijden 14 keer gewonnen, 8 keer gelijk gespeeld en 19 keer verloren. Dit komt neer op een winstpercentage van 34,15%. In totaal heeft VVV-Venlo 52 doelpunten gescoord en 72 doelpunten tegen gekregen.

Voor meer statistieken, klik je hier.

Arbitrage
Scheidsrechter: S. Mulder
Assistenten: Jansen en Ketting
Vierde official: Martens

Venlonaren wenst VVV-Venlo heel veel succes in de thuiswedstrijd tegen Vitesse! FORZA VVV

11 Responses

 1. rimpelkop

  Neem aan in de pauze gratis werme choclademelk of koffie vanwege d’n oozel.

  Want kalt, det zal ’t zeeker were. Maar met met ein lange onderboks, twie-je paar sok, eine extra dieke jas en

  natuurlijk hartverwermend voetbal mot ’t toch waal kunne.

 2. chretien

  Vitesse heeft theoretisch gezien het betere materiaal, maar dat hebben ze al jaren. Door die verkeerde invloeden van buitenaf wordt het nooit echt wat. We zouden zo maar kunnen winnen… maar verliezen! Ja, als ze her op de heupen hebben, Dan kan dat ook zo maar. Wij kunnen het lijden, we zijn met onze gedachten al (teveel) bezig met volgende seizoen…

 3. RuiverCity

  VVV zou iedereen nog meer kunnen verrassen door vanavond te winnen want dan kom je wel heel dicht bij de play-off plekken.
  Promes in de basis zou een verademing zijn voor het hele team want Post op het middenveld scheelt toch enorm.

 4. robbaan

  Hoe zal het veld zijn bij deze lage temperaturen, heeft VVV daar mogelijk een voordeel van? Hoe dan ook het wordt een lastig te bestrijden tegenstander.
  Feit is natuurlijk dat we het normaal gaan vinden om zo maar weer punten te pakken tegen Vitesse.
  Ik hoop op een spannende pot voetbal, waar VVV als winnaar van het veld gaat.
  1-0 of 2-1 tip ik.

  1. Vorige week tijdens de wedstrijd tegen FC Groningen was het ook rond het vriespunt. Het veld zal er dan niet veel anders bij liggen dan vorige week. Bij een grasveld kan de onderlaag bevriezen maar daar moet in de Eredivisie een verwarming onder het veld liggen dat dit niet gebeurd. Bij kuntsgras is dat volgens mij niet maar daar kan de onderlaag ook niet echt bevriezen volgens mij. We zullen er denk ik niet veel van merken behalve dat wij zelf wegvriezen.

 5. Goodie

  Makkelijk gaat het niet worden, maar de afwezigheid van Matavz en waarschijnlijk Linssen is een grote slok op de borrel. Hiermee valt zo’n beetje de helft van hun doelpunten weg. Promes daarentegen hopelijk weer fit dan kan Post door naar het middenveld.

Leave a Reply