VVV-Venlo klaar voor MVV

Het WK is ook maar het WK. De echte belangrijke wedstrijden zijn voor ons gewoon de wedstrijden in de Eerste Divisie. Vandaag speelt VVV-Venlo dan ook de echt belangrijke wedstrijd tegen MVV. Waar VVV meestal zwaar favoriet is voor de clash met de Maastrichtenaren, is het dit jaar wellicht anders- want de ploeg uit Maastricht staat momenteel 3e op de ranglijst met 8 punten voorsprong op de venlonaren.

De laatste wedstrijd voor de korte stop, speelde VVV-Venlo in Den Bosch tegen de plaatselijke FC. Er werd met 0-2 gewonnen waardoor we als 6e die korte stop ingingen. Maar het mag ook weer echt gaan beginnen, zo meldt Rick Kruys: “We zijn blij dat we weer eens in De Koel kunnen spelen en het is ook wel eens leuk om op zondag te spelen. Zeker in een goed gevuld eigen huis. Ik denk dat het een mooie pot gaat worden”.

Tegenover De Limburger meldt hij tevens dat het echt een belangrijke wedstrijd is: “Het is goed dat we weer gaan starten. We moeten de goede serie van de laatste drie wedstrijden een vervolg geven. Dat kan alleen als we niet verslappen. MVV is een zware tegenstander die het erg goed doet natuurlijk. Een grote uitdaging. Het belangrijkste is dat we hun counters eruit weten te halen.”

VVV-Venlo

VVV-Venlo zal starten tegen MVV met weinig personele problemen. Dat wil zeggen dat bijna iedereen beschikbaar is voor deze wedstrijd. Alleen Roemer is ziek en zal dus niet spelen. Overigens is het ook onzeker of keeper Zima plaats zal nemen op de bank, aangezien hij nog met een blessure lijkt te kampen.

Vermoedelijke opstelling VVV: Van der Gouw; Dekker, Koglin, Ketting, Janssen; Sedlacek, Klaasen, De Boer, Johansson, Huisman; Braken.

MVV Maastricht

“Het is heel erg knap wat MVV heeft laten zien voor de break en ze staan natuurlijk op een hele mooie positie op de ranglijst. Dat maakt het voor ons alleen maar een mooie uitdaging. Het is een ploeg met veel avontuur die erg sterk is in de omschakeling.” VVV is dus gewaarschuwd, maar Kruys weet wat zijn ploeg moet doen om MVV te bestrijden. “We moeten zelf goed aan de bal zijn, zodat we niet in hun counters lopen. Het is aan ons om dan dodelijk te zijn op de juiste momenten en tegelijkertijd niet te veel ruimte weg te geven.”

MVV staat momenteel 3e met 33e punten en heeft zicht op de directe promotieplekken naar de Eredivisie.

In het vorige seizoen wisten we met 2-0 te winnen in eigen huis, hoeveel gaat het dit seizoen worden? Laat het ons weten in de reacties!

10 Responses

  1. huubtt

    Zeker vergeten dat we nog niet halverwege zijn, als het begin mei nog zo is dan kun je er pas iets van zeggen. Maar tot nu toe is het beter als verwacht maar nog te wisselvallig/ wordt wel steeds beter👌👍

Leave a Reply