Update: VVV-Venlo kledingsponsor Masita failliet!

Mogelijke overname sportkledingfabrikant Masita

Een dag na het faillissement van Masita heeft zich een mogelijke overnamekandidaat gemeld. Dat bevestigt de curator van de sportkledingfabrikant. De curator verwacht dat na de jaarwisseling meer belangstellenden volgen. (Bron: 1Limburg)

———————————————————————————————————

Vorige week werd al bekend dat het sportkledingbedrijf Masita in financiële nood verkeerde. Helaas moeten we melden dat sportkledinggigant Masita failliet is. De leverancier van onder MVV, VVV Venlo, FC Groningen, AA Gent en andere bvo’s uit met name Nederland en België verkeerde al langere tijd in zwaar weer. Vandaag werd via de website van Wij Limburg bekend dat twee BV’s – Masita Sportswear BV en Masita Full Team Service Service BV ten onder zijn gegaan. Of Masita een doorstart gaat maken is onbekend.

Meerdere clubs waren deze week nog aan het onderhandelen voor het nieuwe seizoen en wisten van niets. MVV was zelfs afgelopen maandag nog aan het overleggen voor de nieuwe collectie. Rino Soeters, voor MVV contactpersoon en contractonderhandelaar zegt het volgende: “Maandag heb ik met de directeur van Masita een gesprek gehad over vier concepten van een nieuwe outfit voor het nieuwe seizoen.”

VVV-Venlo zal naar alle waarschijnlijkheid het seizoen afmaken in de Masita kleding. De club geeft aan Venlonaren aan dat alle kleding binnen is en verdere verrichtingen afwachten.

Het bedrijf uit Echt kent een lange geschiedenis in de Limburgse sportwereld. Het van oorsprong Sittardse familiebedrijf leverde aan decennialang aan met name de amateursportwereld. Twee jaar geleden werd het bedrijf overgenomen door de Belg Philip Ploegaerts. Van 1986 tot en met 2004 voetbalde de Mechelaar bij tal van Belgische clubs. Zijn beste seizoenen (1992 tot en met 1998) kende hij bij Racing Mechelen. Die club acteerde in die jaren in de tweede en derde nationale.

Bron: Gezien.nl

1 Response

Leave a Reply