VVV-Venlo koopt grond van Stadion de Koel

Het is eindelijk zover! VVV-Venlo heeft vandaag bekend gemaakt dat ze een akkoord hebben bereikt met de gemeente Venlo over de aankoop van grond en het gebouw van Stadion de Koel. Na overleg tussen beide partijen is besloten dat het stadion en de gronden waarop de gebouwen staan voor een bedrag van € 545.000 kk door de club worden aangekocht. Dat bedrag komt overeen met de taxatiewaarde. Hiermee zal dan ook een einde komen aan de jarenlange discussie en debat sluiten waar VVV-Venlo de komende jaren zal gaan voetballen. Het wordt dus niet het kazerneterrein maar gewoon veilig op de Kaldenkerkerweg.

Hoe het stadion eruit gaat zien is nog de vraag omdat nu pas meer duidelijkheid is over het grondstuk. Hiermee zullen dan ook investeerders eerder geneigd zijn om hun portemonnee te trekken. We hebben begrepen dat de eerste tekeningen al klaar zijn over hoe het stadion eruit komt te zien maar dat de volledige invulling nog niet bekend is.

Zowel directeur Marco Bogers als voorzitter Hai Berden zijn in hun nopjes over het akkoord. Bogers zegt op de officieel website van VVV; “Dit is een belangrijke stap in de verdere ontwikkeling van de club. We krijgen nu de mogelijkheid om het stadion op peil te brengen. De Trap Omhoog krijgt daarmee het gewenste vervolg. We willen heel graag sponsors en supporters betrekken bij het ontwikkelen van de plannen.”

Berden voegt eraan toe; “Fantastisch. Het is dringend noodzakelijk dat we het stadion gaan aanpassen aan de eisen van deze tijd. De supporters en sponsors verdienen meer comfort dan ze nu hebben. We kunnen daarmee aan de slag en dat is een belangrijke stap in de toekomst van de club.”

In de overeenkomst staat ook dat de gemeente niet van plan is de club met publiek geld te ondersteunen in de plannen. In de plannen die VVV-Venlo heeft, is daar ook geen sprake van. De notariële akte moet nog passeren. Dat is een formaliteit maar goed deze formaliteiten kennen we. We hopen dan ook dat snel de definiete handtekeningen worden gezet.

13 Responses

 1. pavisto67

  Goed nieuws, weer een stapje verder. Al ben ik pas helemaal zeker als de eerste heipaal de grond in wordt geslagen. Ik ben benieuwd hoe en bij wie VVV het benodigde geld bijeen weet te sprokkelen. Ik kan me voorstellen dat ze founders zoeken zoals bijvoorbeeld een biermerk, die uiteraard dan ook dit mag schenken in en rondom de Koel. Of een bouwbedrijf die vervolgens de renovatie mag uitvoeren. Hoop snel meer te horen hoe VVV dit vorm wil gaan geven.

  1. Word

   Vaessen kan wel eens de nieuwe voorzitter worden.
   Hij aan het roer van de club, Hai aan het roer van de betonmolen.
   Kunnen ze hun MFC-plannetje van jaren geleden toch nog (een beetje) uitvoeren.

   1. Ievel Knievel

    Compleet niet mee eens.

    Hij was het die de Kabelbaan als eis in achterkamertjes heeft geëist bij het college van B en W en zo miljoenen euro’s door de strot van de Venlose bevolking heeft geramt. Toen de gemeenteraad openlijk geen twijfelen over die verrekte kabelbaan trok meneer zijn investering in. Althans, dat is dan de officiële reden. Aannemelijker is het door er van uit te gaan dat het Kazerneplan een slecht plan is waar ondernemers niet warm voor lopen.

    Dat het MFC is afgeketst had waarschijnlijk ook voor een deel met de tactiek en handelwijze van met name Vaessen te maken.

    Ik zou het dus een slechte zaak vinden als die meneer, vol van praatjes, iets te vertellen krijgt bij onze club. Ben je zo weer instabiel en als het even tegenzit vertrekt meneer met de staart tussen de benen.

   2. Word

    Je impliceert met je ‘volledig niet mee eens’ dat ik het er wel mee eens zou zijn. Dat is dus absoluut niet het geval, vandaar dat ik zeg ‘Vaessen kan wel eens…’

   3. Word

    Zie nu dat je wellicht op Meuske reageert. Hoe dan ook: ik denk serieus dat het een reële mogelijkheid is. Niet wenselijk, wel mogelijk.

 2. Nard

  Voor alle duidelijkheid: het gaat dus bij deze aankoop niet enkel om de gronden maar ook om de gebouwen op die gronden van het stadion. Ik dacht dat het alleen om de grond ging, wat in vorige publicaties telkens ook zo genoemd werd.

 3. Goodie

  Slechte zaak dat VVV niks meldt over parkeerplekken bij de Kuip / route. Ik heb te horen gekregen dat er bij het uitvak geen parkeerplekken zijn voor mensen met de auto-combi en dat het vrij parkeren is rondom de Kuip. Ik geloof dat bijna niemand dit weet…

  1. Koelie

   Nee er is geen vrij parkeren rondom de Kuip daarvoor moet je een Feyenoord parkeerkaart hebben. Of je moet in de woonwijk parkeren als je daar nog kunt komen. Wij parkeren bij een station in de regio.

   De informatie is inderdaad slecht, is het onkunde of willen ze zo vrij vervoer onaantrekkelijk maken.

   1. Goodie

    Wij proberen bij de Gamma te parkeren, 1 km van de Kuip af. Hen gelezen dat het daar gratis is.

    Ik heb het gevoel dat het geen onkunde is. Heb al verschillende vragen hierover voorbij zien komen op social media.

Leave a Reply