VVV-Venlo

“VVV-Venlo laat oog vallen op Haji Wright van Schalke ’04”

Gisteren kwamen wij via doorgaans goed ingelichte bronnen achter het gerucht dat VVV-Venlo interesse zou hebben in Haji Wright van Schalke ’04. De Amerikaanse aanvaller zou overgenomen moeten worden van de club uit Gelsenkirchen. Gisteren was het nog een wilde tweet door ondergetekende.


Waar het gisteren nog een nogal wild gerucht leek, krijgt het vandaag iets meer voeten in de aarde. De Limburger meldt namelijk ook dat VVV-Venlo interesse heeft in de jonge Amerikaan: “Haji Wright moet VVV gaan versterken. De Koelclub is bezig om de Amerikaanse aanvaller van Schalke ’04 naar Venlo te halen.

Wright kan zowel in de spits als aan de buitenkant uit de voeten. Hij maakte als jeugdinternational van de Verenigde Staten U17 naam door 27 keer te scoren in 34 wedstrijden. Daarmee trok hij de aandacht van Schalke dat hem in 2016 contracteerde.”

Wright speelde vorig seizoen 7 keer voor het eerste elftal, waar hij dat seizoen ook zijn debuut maakte. De rest van de wedstrijd werkte hij af voor het tweede elftal van Schalke ’04. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

25 Responses

 1. lucien1978

  Ik vind het een beetje een vreemd gerucht.

  Hij is amerikaan en dus extra duur.

  Verder heeft hij nog bijna nooit op de vleugels gespeeld en wordt door transfermarkt.de en ook door fans gezien als pure centrumspits.

  Elia Soriano is ook een centrumspits en Sinclair van origine ook.

  Dan heb je 3 centrumspitsen waarvan er 2 sporadisch op de flanken hebben gespeeld maar niet van origine buitenspelers zijn.

  Dan wordt het toch een ander systeem spelen.

  Ik ben benieuwd

 2. RuiverCity

  Als hij alleen een Amerikaans paspoort heeft, moet hij rond de 425.000 gaan verdienen. Kan en wil VVV nooit betalen.
  Ook vreemd dat het weer een centrumspits is. Hebben we niet flankspelers nodig.
  Die rechtsback geloof ik ook niet meer in. Moet wel erg veel regelen. Speelt al te lang…..

   1. RuiverCity

    Nwakali was ook geen 21 jaar zoals deze speler. Heeft met leeftijd te maken maar vraag me niet precies hoe en wat.

 3. OooLGooO

  Volgens mij staat nergens beschreven dat het om een definitieve transfer gaat. Zou bijvoorbeeld ook een huurconstructie kunnen zijn. Dan kan vvv met schalke proberen overeen te komen om een deel van het salaris over te nemen. Dan zie ik hier verder geen problemen in.

  Verder weten wij de speelstijl van Maaskant ook niet. Voor hetzelfde geldt wil hij met 2 spitsen spelen. Dan is dit een logische zet.

  Maar dat is gissen voor ons allemaal…

  1. lucien1978

   Ik denk idd dat hij 4-4-2 gaat spelen. Dan heb je 4 spitsen voor 2 posities.

   Soriano, Sinclair, Wright en Opoku.

   Als dit zo is dan zul je wel nog wat middenvelders erbij moeten krijgen.

 4. festina lente

  Oolgoo volgens mij heb je gelijk. Als hij in loondienst blijft bij schalke is vvv niet gebonden aan die 425.000 euro, Hij word dan gedetacheerd voor een bepaalde prijs bij fc vvv. Maar ik ben ook geen jurist. Maar ik heb vertrouwen dat staf fc vvv hier zorgvuldig in handelt.

 5. De Realist

  Komend seizoen met 2 spitsen spelen is prima. De voorzetten vd flanken afgelopen seizoen waren op 1 hand te tellen. De flankspelers die de achterlijn halen en dqn voorgeven lijken uitgestorven te zijn.

 6. YowVVV

  Speculeren, Maar mocht dit zo zijn, het is wel het systeem waar je vanuit een defensieve sterke basis in de omschakeling veel sterker bent dan in een 4-4-2 opstelling. Bij een 4-4-2 moeten er verder nog 3 middenvelders en dus die rechtsback bij. We worden ongeduldig. Hopelijk de serieuze oefenduels met een elftal wat er straks ook samen moet staan over 3 weken.

 7. Luis Erique

  Ik verwacht niet dat Maaskant 4-4-2 gaat spelen, want dan had hij dit in de vorige oefenpotjes ook gedaan.
  Zoiets naar mijn idee:

  Kirschbaum

  Dekker/nieuwe – Roseler – Schafer – Scheimann

  Neudecker – Post – Linthorst

  Nieuwe – Soriano – Wright

  1. Godfried

   Tja, lijkt er op. Maar het is maar een fansite van Cosenza én er staan vooral veel ‘als’, ‘misschien’ ‘zou’ en ‘naar het schijnt’ in de tekst. Geruchten dus. Net zoals hier op deze site ook gebeurt. We wachten rustig af en anders komt er wel een andere deze kant op.

   1. Goodie

    Het feit dat Pachonik en Sinclair elkaar volgen op Instagram zou vreemd zijn als er niks zou spelen. Ik zou anders niet direct een connectie zien. Anderzijds, wat moet je in godsnaam regelen als de medische keuring een maand geleden heeft plaatsgevonden? Vreemd verhaal.

 8. venlonaartje1903

  Weer een spits dus. Ik ben eigenlijk nog hoopvol op een talentvolle japanse buitenspeler of Keisuke Honda zou helemaal geweldig zijn.

  Pachonik zal wel niet meer komen, maar ik vind dat we met dekker al een goede back in huis hebben, daarnaast kunnen van Bruggen en Kum daar ook uit de voeten.
  Ik hoop nog 2 buitenspelers en dan zal het wel een heel eind klaar zijn

Leave a Reply