VVV-Venlo

VVV-Venlo licht koopoptie Peniel Mlapa: tot medio 2022 bij de club

VVV-Venlo heeft de koopoptie in het huurcontract van Peniel Mlapa gelicht. De aanvaller heeft een contract getekend dat hem officieel tot medio 2022 speler maakt van VVV-Venlo. Dat melden de club en Dynamo Dresden:

 

 

Hij werd het afgelopen seizoen gehuurd van Dynamo Dresden en liet een goede indruk achter. VVV zegt daar het volgende over. Stan Valckx: “We zijn erg blij dat we deze koopoptie hebben kunnen lichten en Peniel Mlapa voor 3 seizoenen aan ons kunnen binden. Hij heeft dit seizoen zijn kwaliteiten absoluut getoond en laten zien dat hij erg belangrijk is voor het team. Met zijn snelheid, kracht en scorend vermogen was hij een belangrijke waarde voor de ploeg.”

De club vervolgt:
We hebben op alle fronten ontzettend veel plezier aan hem beleefd, binnen en buiten het veld. Het is een knappe prestatie om 15 doelpunten te maken.

Het verbaast ons niet dat er veel interesse voor hem is uit binnen- en buitenland. Hier gaan we ons de komende tijd over beraden.

Het is even afwachten wat er gaat gebeuren, maar het is niet ondenkbaar dat hij meteen wordt doorverkocht. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

23 Responses

 1. expat

  Ha, dan toch! En drie seizoenen meteen? Zal VVV echt die 8 ton betaald hebben? Zouden er clubs zijn die meer dan 8 ton willen neerleggen en zich bij VVV gemeld hebben (en niet bij Dresden)? Heel benieuwd wat hier allemaal speelt. In ieder geval: goed dat hij blijft en moge hij niet geblesseerd raken, want het salaris zal niet mals zijn.

 2. kenfen

  Heel blij met dit nieuws is zeker van meerwaarde voor het team of gaat ons goud geld opbrengen Goed werk ik krijg steeds meer vertrouwen dat het ook dit jaar weer een topjaar gaat worden. Nu nog een een nieuwe trainer

 3. robbaan

  Wat een daverende verrassing!
  Ik ben heel blij met dit nieuws, los van het feit dat er weer gespeculeerd over een eventuele transfer naar een andere club.
  Zakelijk gezien is VVV stappen aan het maken, de komst van diverse talentvolle spelers, het afsluiten van meerjarige contracten. Verder is de meesterzet om die Mannschaft zo gastvrij te ontvangen van enorm PR belang, zeker ook voor het Duitse achterland cq bedrijven.
  Ik volg de duitse pers en die zijn positief over VVV en Venlo.

 4. robbaan

  Mocht Steijn inderdaad vertrekken, dan is de oud Duits leraar Ron Jans de ideale trainer, om met zijn beheersing vd Duitse taal,
  deze groep te coachen, los van zijn trainerskwaliteiten.

   1. Ievel Knievel

    Meningen kunnen gelukkig verschillen.

    Ik vind Faber een enorm saaie lul (echt nul uitstraling) die ook nog eens een keer volledig terecht bij Groningen ontslagen is en nog weinig echt bewezen heeft.

    Jans lijkt me juist prima bij VVV passen, als rustige vaderfiguur. Zolang hij maar niet de neiging krijgt om alles te moeten bepalen bij de club. Maar dat kan je gewoon regelen.

 5. De Koel

  Mooi dat VVV de stap gezet heeft. Zal wel met de afkoopsom van Steijn betaald worden. Of hij nu blijft of alsnog voor een mooi bedrag doorverkocht wordt, in beide gevallen goed voor VVV. Driejarig contract, kan dus een financiële klapper worden voor VVV bij doorverkoop.

 6. idderzienmeining

  Tóch wel verrassend.

  Had allereerst niet verwacht dat VVV de afkoopsom ging ophoesten als er enig risico aan zou kleven dat Mlapa niet doorverkocht kon worden.
  Anderzijds had ik nooit verwacht dat Mlapa een DRIEJARIG contract zou tekenen ….

  Nu is VVV hoe dan ook spekkoper.

  Of we verkopen Mlapa door en kunnen van dat geld meteen de selectie versterken of we houden hem aan boord en beschikken over twee spitsen.

Leave a Reply