Clint Leemans

VVV-Venlo licht optie in contract van Clint Leemans

Voetbal International meldt zojuist dat VVV-Venlo de optie heeft gelicht in het contract met Clint Leemans. Door het lichten van deze optie zal de gewilde middenvelder tot de zomer van 2019 vastliggen in Venlo en kan de middenvelder hierdoor deze zomer niet transfervrij vertrekken bij de Venlonaren.

Dit betekent echter niet dat Leemans aankomende zomer niet zal vertrekken bij de Venlonaren om de volgende stap te maken in zijn carrière. Clint heeft zich met zijn acht doelpunten en vier assists goed in de kijker gespeeld en is gewild in binnen- en buitenland. Volgens de zaakwaarnemer van Clint Leemans hebben een drietal clubs  naar hem geïnformeerd, waaronder PEC Zwolle.

Clint Leemans kwam in de zomer van 2016 over van Jong PSV – waar hij bijna de hele jeugdopleiding doorliep – en deze transfer heeft hem en VVV-Venlo belist geen windeieren gelegd. Vorig seizoen had Leemans een groot aandeel in het kampioenschap met 12 doelpunten en 11 assist. Het was de vraag of hij dit ook zou kunnen doorzetten in de Eredivisie, want dat is toch een stapje hoger. Dit vroegen we ons eigenlijk van iedere speler wel af, omdat ze weinig tot geen ervaring hadden in de Eredivisie. Maar ook dit seizoen heeft Leemans een groot aandeel in de prestatie van VVV, hij heeft dit seizoen namelijk al 8 doelpunten gemaakt en 4 assist gegeven. Ook is hij de speler met de meeste succesvolle passes, meeste doelpogingen en de meeste balcontacten binnen de ploeg van Maurice Steijn.

Dit zal zeker niet het laatste nieuws zijn dat er te melden zal zijn over Clint Leemans of enig andere speler binnen de selectie. Het einde van het seizoen nadert en dit zal zeker een gevolg gaan krijgen, links of rechtsom. Het succesvolle seizoen van VVV-Venlo is ook bij andere clubs in binnen-en buitenland bekend. Een ding is zeker, Leemans zal niet gratis de deur uit lopen.

Bron: VI.nl

10 Responses

 1. pavisto67

  Dubbel gevoel. Hij heeft natuurlijk met zijn fantastische trap veel doelpunten gescoord dit seizoen. Maar voetballend op het middenveld vind ik het verder niet heel erg bijzonder wat hij dit seizoen laat zien. Ik ben dan ook zeer benieuwd of hij een niveautje hoger aan zou kunnen?
  Als VVV een paar ton voor hem kan vangen moeten ze dit denk ik gewoon doen. Met dat geld kun je weer op zoek naar nieuwe spelers. En tot die tijd moet Clint maar vrije trappen training blijven geven aan Vito zodat die ze volgend seizoen kan nemen

  1. De Koel

   Mee eens, Leemans is van grote waarde geweest, maar voetballend niet altijd even sterk. Voor club en speler mooi als hij een transfer kan maken. VVV moet echt op zoek naar een paar goede aanvallende middenvelders.

 2. Goodie

  Ik ben het eens met de reacties hier boven. Vooraf dachten we allemaal dat Leemans het kind van de rekening werd mocht Sarpei komen. Ik verwacht verder niet dat Leemans blijft, zelfde geldt voor Vito. Ik denk wel dat Diemers van de Graafschap een goede vervanger zou zijn, 9 doelpunten en 11 assists in de JL.

  1. Godfried

   Is Hans in de tussentijd eigenlijk al uitgekomen voor Ghana?
   Als ik VVV was zou ik het komende zomer gewoon nog eens proberen. Was wel écht een topper deze Sarpei.

   1. Goodie

    Ik kan me bijna niet voorstellen dat hij zich in de kijker heeft gespeeld voor het nationaal eftal bij de hekkensluiter van Slowakije waar hij ook nog is niet alles heeft gespeeld.

   2. Goodie

    Kan me trouwens wel herinneren dat Stuttgart eerder dit seizoen nog bij VVV trainde voor de doordeweekse wedstrijd tegen Gladbach. Er zal dan toch nog wel iets van contact zijn.

 3. Godfried

  Off topic. Als ik zo naar het resterende programma kijk van VVV, dan vrees ik overigens dat VVV niet meer veel punten gaat pakken. PSV, Ajax, Heerenveen (thuis) en Utrecht zie ik sowieso niet direct gebeuren.
  Dan heb je nog thuiswedstrijden tegen Roda en Twente die echt heel lastig gaan worden en een uitwedstrijd tegen een Sparta dat ineens punten aan het pakken is.

  Hoop dus dat we ergens nog boven onszelf kunnen uitstijgen. Want het zou helemaal niet gek zijn wanneer we amper wat aan punten erbij gaan krijgen. Niet dat VVV dan direct in gevaar komt, maar zou wel een grote smet zijn op een verder fantastisch seizoen.

  1. pavisto67

   Het zal een lastige eindfase worden, waarin vooral mogelijkheden liggen thuis inderdaad tegen Roda, Twente en zeker ook Heerenveen. Gelukkig staat de concurrentie op grote afstand. Ik let alleen nog maar op Sparta. Als die zondag thuis verliezen van Ajax en iets verderop in het programma uit tegen Feyenoord, dan gaat ook Sparta VVV niet meer inhalen, maar zeker aan het einde van de competitie gaan er rare uitslagen voorkomen, let maar op.
   Wat mij betreft mogen we alles verliezen als we Roda thuis dan maar winnen en het liefst ook nog de genadeklap uitdelen richting Jupiler League.

  2. Louis van Gaal

   Klopt maar kijk ook maar eens naar het programma van Twente, Roda en Sparta…. die moeten al minimaal 4x meer winnen als VVV in 7 wedstrijden.. Gaat niet gebeuren..

Leave a Reply