VVV-Venlo – Lierse SK 1-2

lierse_sk

In een steenkoud, regenachtig en winderig Swolgen heeft VVV-Venlo de oefenwedstrijd tegen Lierse SK verloren met 1-2. De vijfhonderd toeschouwers op Sportpark Kerkebos zagen in de eerste helft een goed combinerend VVV-Venlo, dat er enkele malen goed uit kwam via de zijkanten. Op links was het Wildschut die gevaarlijk opdook voor de goalie van de Belgen, van de andere zijde waren het Dadda en Khalouta die het probeerden. Deze aanvalsdrang leidde niet tot een doelpunt.

Lierse SK, met vanaf de aftrap de ‘nieuweling’ Stein Huysegems in het team, probeerde het met lange halen en hoge ballen. Deze tactiek leek onder deze barre omstandigheden het beste te werken: Lierse had in de eerste helft net het betere van het spel en de meeste kansen.  Uiteindelijk waren het dan ook de Belgen die net voor het rustsignaal succes hadden: na een gemiste Venlose kans van Uchebo was het Dequevy die de 0-1 voor Lierse maakte. Met die stand werden ook de warme kleedkamers opgezocht.

De tweede helft ging VVV-Venlo prima van start. Al na enkele minuten was het Rogier Molhoek die goed doorging op een bal die verloren leek te gaan in het strafschopgebied van Lier. Molhoek wist hem nog voorbij de keeper te krijgen, maar de bal ging net naast. Nog geen tien minuten later was het echter wél raak: Bobby Cullen, na rust pas in het veld gekomen, wist de bal binnen te werken en bracht zo de Venlonaren op gelijke hoogte.

De hele tweede helft had VVV-Venlo het betere van het spel. Uche Nwofor maakte zijn eerste speelminuten in Venlose dienst en was diep in het centrum een goed en balvast aanspeelpunt. Nwofor was bij een hoge bal dicht bij zijn eerste doelpunt. In de tweede helft werd het weer zo mogelijk nog slechter. Dit kwam het veldspel niet ten goede: ballen schoten door op het spekgladde veld en veel passes werden door de harde wind onvoorspelbaar.

Net zoals vlak voor het einde van de eerste helft, was het Lierse SK dat vlak voor het einde van de tweede helft wist te scoren. Via een snelle uitbraak was het weer Dequevy die keeper Udegbe wist te verschalken. Ditmaal met een laag geplaatst schot in de rechterhoek

VVV-Venlo – Lierse SK 1-2

43. Dequevy 0-1

56. Cullen 1-1

89. Dequevy 1-2

Opstelling VVV-Venlo voor rust:

Udegbe, Timisela, Heesen, Jeurissen, Fleuren, Kruijsen, Molhoek, Dadda, Khalouta, Uchebo, Wildschut.

Opstelling VVV-Venlo na rust:

Udegbe, Mei, De Regt, Emenike, Fleuren, Maguire, Molhoek, Cullen, Verbeek, Linssen, Nwofor.

Toeschouwers: 500

Bron: VVV-Venlo

Leave a Reply