VVV-Venlo

VVV-Venlo loopt tegen dure nederlaag aan

VVV-Venlo heeft vanavond een dure nederlaag geleden tegen FC Zwolle. De goede reeks van de laatste twee thuiswedstrijden kon niet worden vervolgd. De Venlonaren begonnen zonder Danny Post aan de wedstrijd. De aanvoerder was door zijn vijfde gele kaart geschorst. Trainer Jay Driessen had voor het middenveld Van Ooijen, Linthorst en Opoku gekozen. Bij deze keuze kon je voor de wedstrijd al vraagtekens zetten. Waarom werd er niet gekozen voor een verdedigende middenvelder in de persoon van Van Bruggen. Door de keuze van Driessen speelden de Venlonaren bij lange niet zo compact als de laatste weken. 

In de eerste 45 minuten werden de Venlonaren op het middenveld compleet overlopen. Er werd node een balafpakker gemist. Tevens kwam men snelheid en felheid te kort tegen het snel combineerde FC Zwolle. Het was dan ook wachten op tegendoelpunten. Die kwamen dan ook vrij snel. Linksback Kenneth Paal kon ongehinderd aanleggen en schoot de bal van zeker 20 meter hoog in het doel. Hierbij mag worden aangetekend dat geen enkele VVV’er hem een strobreed in de weg legde. VVV bleef onmachtig. De gehele voorhoede zat totaal niet in de wedstrijd. Wright speelde dramatisch, Soriano is veel te traag en Sinclair kwam zijn tegenstander niet voorbij. Het was dan ook wachten op de 0-2. Die kwam al vrij snel. Enkele Venlonaren stonden erbij en keken erna hoe FC Zwolle uitliep tot 0-2. De Venlonaren waren niet bij machte om ook maar iets gevaarlijks te creëren. 

Na de rust kwam Yeboah in het veld voor de zéér zwakke Wright. Het is onvoorstelbaar wat hij vanavond liet zien. Hij was geen schim meer van de speler die vorige week tegen FC Emmen nog zoveel dreiging had. 

VVV zocht meer en meer de aanval om de aansluitingstreffer te maken. Echter werden combinaties niet goed uitgevoerd. Aan de andere kant kreeg Zwolle steeds meer ruimte om de wedstrijd definitief te beslissen. Het was aan keeper Kirschbaum te danken dat de wedstrijd spannend bleef want het had na 70 minuten al 0-4 kunnen, zelfs moeten staan. Twee keer werd VVV gered door de lat.

Toch werd deze wedstrijd nog spannend. Invaller Bastiaans scoorde tijdens zijn debuut de aansluitingstreffer. Helaas bleef het hier in de slotfase bij. VVV-Venlo kreeg nog een paar kansjes maar deze werden niet meer benut. 

FC Zwolle werd hierdoor de winnaar van deze degradatiewedstrijd. VVV kan zich gaan opmaken voor de laatste uitwedstrijd van het jaar 2019. In het Gelredome zal er tegen Vitesse uit een heel ander vaatje getapt moeten gaan worden. Het compact spelen is de enige speelwijze die VVV punten oplevert.

Duidelijk is wel dat enkele spelers vanavond weer door de mand vielen. Er zal in de winterstop toch echt wat bij moeten komen. Met dit materiaal gaat VVV het niet redden. Een eventuele degradatie gaat meer geld kosten.

Geschreven door RuiverCity

VV-Venlo – PEC Zwolle 1-2 ( 0-2 )
11. Paal 0-1, 25. Clement 0-2, 77. Bastiaans 1-2.
Scheidsrechter: Marc Nagtegaal
Gele Kaarten: Paal, Hamer (PEC Zwolle)
Toeschouwers: 6861

Opstelling VVV-Venlo: Kirschbaum, Pachonik, Röseler, Kum, R. Janssen ( 83. Van Dijck), Linthorst, van Ooijen, Opoku Sinclair, Soriano ( 74. Bastiaans), Wright ( 46. Yeboah).

Opstelling PEC Zwolle: Zetterer, Hamer, Lachman, Lam, Paal, Dekker ( 81. Kersten), Clement, Huiberts, van Crooij ( 88. Van Wermeskerken), Thy, van Duinen ( 68. Johnsen).


23 Responses

 1. rongo26

  Het is ook wel erg afwachtend. VVV deed werkelijk vanaf de 1ste minuut niks. Compact staan is allemaal best, maar zo overdreven het initiatief te leggen bij PEC , wat geen Ajax is…, zonder enkele vorm van druk op de bal. Tja dan kan je net zo goed niet het veld op gaan.

  Het was echt beschamend qua tactiek en inzet….

 2. Ievel Knievel

  Grapje natuurlijk: maareh…..selectie krijgt voor de wedstrijd te horen dat de Koning de nieuwe trainer wordt en het vertrouwen is weer in één klap weg en het kaartenhuis stort weer volledig in.

  Je gaat bijna denken dat als er weer koekenbakker wordt aangesteld de spelers er weer helemaal klaar mee zijn.

  En idd, amateuristisch weer van de ‘organisatie VVV”. Voor de wedstrijd zegt Jay tegen journalisten dat de Koning de nieuwe trainer wordt, maar de organisatie heeft dan weer niks officieels geregeld. Dit gebeurd zo vaak bij VVV. Het verwarring zaaien, doen van verkeerde en tegenstrijdige mededelingen. Het niet regelen van officiële zaken.Hoe kan dit?

  En dan mag ik van sommigen hier niet kritisch zijn op de organisatie VVV?

  Overigens is er qua punten en plek op de ranglijst nog geen directe paniek. Dit verlies compenseer je met winst tegen Twente en Utrecht, die je normaliter zou verliezen. Het is wel zo dat ik meteen denk, hoe gaat deze ploeg nog 20 punten bij elkaar sprokkelen de komende wedstrijden? Van de andere kant, we hebben dit seizoen nog geen wedstrijd gelijk gespeeld. Daar is natuurlijk ook heel veel winst te halen.

  1. beek

   Ik zie het zo: wie kunnen we onder ons houden? Den Haag en misschien RKC. Verder zou ik het niet weten.
   In het beste geval spelen we nacompetitie. En dat zie ik niet goed gaan. Laat onze beloften maar vast ervaring opdoen.

 3. chretien

  Kirschbaum heeft er voor gezorgd dat het niet een extreem grote nederlaag is geworden.
  Post werd node gemist, maar dat blijft zo doorgaan. Hij pakt teveel onnodige ( ver van ons doel ) gele kaarten en dat verander je niet meer.
  Het is nooit een wedstrijd geworden. Wij deden niet mee. PEC speelde een klasse beter.
  Leuk voor Bastiaan die een goal maakte.
  Hoe verder?

 4. mats

  Al diehuurlingen in de winterstop terugschoppen naar waar ze vandaan komen.

  Wat denkt VVV nou? Dat degradatie niet veel duurder is dan een paar fatsoendelijke voetballers huren die BEWEZEN hebben dat ze een bal kunnen trappen.

  Zoek verdomme een paar ijzervreters die zich nog willen bewijzen en er bij VVV alles aan willen doen zich in de kijker te spelen. En anders zet je de rest van het seizoen maar die jeugdspelers van gisteren erinnplus Dekker en Roemer. Want degraderen doen ze anders toch wel.

  Al met al is de scouting van VVV gewoon kut!

 5. mats

  Verder ben ik vaak een zeikerd ik weet het maar zelden is mijn weekend verpest door VVV. Maar vandaag krijg ik het chagrijn gewoon nóg niet uit mijn kop! Als dit de instelling is van de spelers na twee gewonnen wedstrijden ..man man man wat ben ik boos. Ze kunnen echt allemaal optyfen (behalve Post, Pachonik en Röseler dan hè).

 6. OooLGooO

  Ik vraag me wel eens af met welke verwachtingen de meeste supporters na vvv kijken. Is de verwachting dat vvv even van elke concurrent wint? De tactiek, het spel wat ze nu laten zien is niet veel anders dan vorig jaar. Dat individuele spelers minder goed presteren klopt, maar die spelers van afgelopen jaar waren wel jaren op elkaar ingespeeld.
  Winnen ze met hetzelfde spel is het allemaal prima, wordt er verloren kunnen ze er allemaal niks meer van. Waarom gaat iemand nog naar vvv als het alleen maar frustreerd? Als je clubliefde heb zou je ook mogen relativeren wat de mogelijkheden van dit team zijn. En dat is helaas plek 17-16-15…

  1. mats

   Ik heb de verwachting dat spelers op zijn minst een bal vast kunnen houden. Dat ze daarnaast overzicht hebben op hun medespelers en in staat zijn een pass te geven op een medespeler die daar ook aankomt. Is dat teveel gevraagd?

   Het was gisteren om gek van te worden. Als voorbeeld die Yeboah, eerste balcontact… wil hij dwars door een tegenstander heen, … lukt niet maar hij houdt de bal, kappen draaien en vervolgens wil hij door twee PEC spelers heen spelen…terwijl er inmiddels al VVV’ers in de buurt zijn…. weer niet afspelen maar het lukt hem om in balbezit te blijven… dan denk je nu zal hij wel afspelen maar nu hij probeert het nog een keer…inmiddels een derde PEC speler erbij…nee Yeboah probeert er nóg een keer doorheen te pielen…… en hoppa bal kwijt…. ik vind het niet meer om aan te kijken.

   Of VanOoijen.. hoe vaak die gisteren de bal aan zijn voeten verloor bij het minste of geringste duel (een PEC hoefde eigenlijk alleen maar er aar toente rennen) en hoppa bal kwijt…
   Linthorst heb ik alleen maar ballen in het wilde weg zien koppen richting PEC spelers.

   Nee, ik heb er helemaal geen vertrouwen meer in

   1. OooLGooO

    Ik snap je punten helemaal. Het zijn beperkte en statische spelers met tekortkomingen. Soms zien we een mooie opleving waardoor het lijkt alsof ze heel veel kunnen, maar voor mijn gevoel wordt er dan boven hun kunnen gepresteerd.

 7. Oelie op zuid

  Waarom ievel knievel lig je weer te zeuren op de organisatie van vvv. In mijn ogen is Hans de Koning een goede keuze (PEOPLE MANAGER). je weet dat vvv met bijna het kleinste budget in de eredivisie zich moet handhaven. Zonder dit huidige bestuur zou VVV al lang niet meer bestaan.

  1. Ievel Knievel

   Ik zie mij oprecht nergens zeuren. Ik snij wat punten aan, waar jij van alles van mag vinden

   Ik begin zelfs met een grapje. Ik deel zelfs de mening niet dat het allemasl zo bar en boos.

   Als je dan toch al kritiek hebt op mijn schrijfsels…..

   1. mats

    Geef het gewoon toe Ievel. jij, ik en 80% hier is gewoon een zeur die hun hart moeten luchten.

 8. Een heel realistisch en inhoudelijk goed wedstrijdverslag vind ik.
  Alleen in de opmerking “met dit materiaal gaan we het niet redden” daar ben ik het niet helemaal mee eens. Het zal moeilijk worden, dat zeker, maar met een aanjager als Post loopt het vind ik toch een stuk beter. Elke keer als hij ontbreekt missen we het echte vuur. Als je onze selectie vergelijkt met b.v. die van Fortuna, dan is die m.u.v. Diemers vergelijkbaar. Waar zij misschien gemakkelijker scoren, vind ik hun verdediging (m.u.v. hun doelman) zo lek als een zeef. Als bij ons Schäfer niet meedoet hebben wij een betere verdediging, niet heel onbelangrijk in de strijd tegen degradatie denk ik zo.
  En ADO en RKC (m.n. door hun matige verdediging) vind ik echt minder.
  Verder is Emmen uit heel matig en verliezen FC Twente en Sparta ook heel vaak de laatste tijd. Dus bij 100% inzet en een goed tactisch plan zie ik kansen voor ons. Gisteren ontbrak het daar aan, te weinig inzet en een middenveld met veel te weinig snelheid. Van Ooijen b.v., veel mensen hier zijn fan lees ik geregeld, hij heeft een mooie traptechniek inderdaad, maar ik vind dat bij hem het overzicht ontbreekt. Hij lijdt vaak veel te veel balverlies en van zijn (loop)acties begrijp ik soms echt helemaal niks. Linthorst is echt uit vorm en zoekende en Opoku vind ik meer een nummer 10 of spits, en mist snelheid en dynamiek om op de plek te staan waar hij gisteren speelde. Van Bruggen was gisteren wrsch een betere optie geweest, maar Jay zal dat achteraf ook wel hebben bedacht.

 9. supportertje

  Dure punten, dat kun je wel stellen. De verwachtingen waren hoog zaterdagavond tegen een Pec, wat ook niet best presteerde de afgelopen tijd. Maar wat een domper deze wedstrijd. Waar wij met zijn allen een wedstrijd zo als tegen Emmen verwachten, werd het een wedstrijd de eerste helft, van afwachten, weinig ingrijpen, weinig druk, weinig voetbal, weinig goede afgespeelde ballen, maar vooral geen inzet.

  Alles wat er tegen Emmen wel in zat was helaas ver te zoeken, en de rekening werd snel gepresenteerd door Pec. Wat was er in godsnaam aan de hand met VVV. Als iemand het weet mag die het hier schrijven. De tweede helft werd het iets beter, maar de wedstrijd was al gespeeld de eerste helft. Het was duidelijk dat VVV zich hiervan met deze spelers niet meer kon herstellen in de tweede helft ondanks de aansluitingstreffer door Bastiaans.

  Hopelijk kan men zich weer bijeen pakken en de opgaande lijn weer vinden, anders vrees ik met grote vrezen dat VVV gaat degraderen. Pessimistisch misschien, maar het moet nu echt anders. Want ook Danny Post is geen tovenaar die het allemaal kan opvangen. Ook een van de redenen dat hij zoveel gele kaarten vangt.

 10. Animal

  slechte 1e helft en heel erg duidelijk dat VVV zonder Post een klasse minder is. Erg jammer dat Cattermole er niet bij was ipv Post.

  maar we zijn pas op de helft vd competitie. Alles kan nog en Emmen / Fortuna /RKC / ADO / Sparta / PEC zijn niks meer of minder…het kan nig alle kanten uit . Gisteren gauw vergeten en 200% door

  PS Top dat Jay jongelingen brengt ! en dat eigen kweek ook kans krijgt.

 11. mats

  Ik zou Opoku en Bastiaansen gewoon lekker in de spits zetten. Geef die laatste maar een kans. Die andere vier scoren toch never nooit niet. Lekker op de bank zetten of terugsturen in de winterstop.

  VanOoijen midhalf voor aanvullende aanvallende acties. En dan naast Post en Lee nog een ervaren aanvallende middenvelder halen in de winterstop. Dat moet! Want Linthorst is een groeibriljant maar nog niet in staat de kar te rekken bij VVV en er moet toch echt voor aanvoer gezorgd gaan worden naar de spitsen.

  En dan ook nog een goede ervaren centrale verdediger halen
  Als VVV niet minstens die twee posities aanvult is degradatie volgens mij onafwendbaar.

  1. chretien

   Ik denk dat PEC opzettelijk de wedstrijd laat lopen. Ze maken de keuze om 100% te gaan voor continuering van hun verblijf in de eredivisie volgende seizoen. Gelijk VVV deed tegen Groen Ster. Hm, hm….

 12. Gerardus

  Ik denk ook beide. Op andere sites benoemden PEC fans dat dit een van de beste wedstrijden van PEC was en dat het vaak slechter was gegaan. Daarnaast had PEC een vrij fitte selectie terwijl ze de voorgaande wedstrijden veel geschorste en geblesseerde spelers hadden. Helaas.

   1. Gerardus

    Dat was de eerste helft ook. Maar dat is ook om het in perspectief te plaatsen. Zij stegen flink boven zich zelf uit. Paal was eigenlijk bijna zijn basisplaats kwijt omdat hij het slecht doet en ze willen daar niet voor niets een linksback hebben. Dat hij dan nota bene zo scoort zegt voldoende.

Leave a Reply