VVV-Venlo maakt het na rust af tegen PEC

De wedstrijd tegen PEC was er een die nergens om ging. Behalve de eer en een hogere plaats op de TV ranking. Beide ploegen waren uitgespeeld voor een plaats in de play-offs. Een lekkere wedstrijd waarin beide clubs de fans dus konden gaan vermaken.  De Venlonaren begonnen met een te verwachtte opstelling, al ontbrak Opoku.

De Venlonaren begonnen zeer sterk aan het duel. Al binnen vier minuten had er al 0-2 op het bord moeten staan. Mlapa en Susic gingen samen op het doel af, maar Mlapa ging voor eigen succes en faalde helaas. Ook Jay-Roy Grot, die eindelijk zijn belofte in aan het lossen is de laatste weken, deed alles goed behalve het afronden.

De Zwollenaren konden hier amper iets tegenoverstellen, al hadden ze maar liefst 75% balbezit. Een lange haal van achteruit zorgde uiteindelijk voor de eerste serieuze mogelijkheid voor PEC. Deze bal kwam aan bij Pelle Clement, die schitterend de bal wist te controleren, al was zijn schot waardeloos.

Op enkele kleine speldenprikjes na gebeurde er nauwelijks wat voor het Venlosche doel. Vlak voor rust was VVV-Venlo wederom dichtbij de openingstreffer. Een mooie steekbal van Post over de verdediging gaf Joosten de ruimte om de bal goed voor te zetten op Grot. Die mistte helaas doordat er nog net twee Zwolse verdedigers voor de bal konden komen.

Ondanks dat PEC niet echt gevaarlijk werd, was het nota bene Lennart Thy die PEC op voorsprong zette nadat hij de bal mee kon nemen uit de kluts. 1-0 zou dus de russtand gaan worden. Alhoewel… Susic kwam nog oog in oog met Boer maar faalde ook al. Met vier grote kansen voor rust was het dus niet genoeg om met een voorsprong de rust in te gaan.

De tweede helft begon et een wissel aan Venlosche zijde. Moreno Rutten was achtergebleven in de kleedkamer en voor hem  in de plaats kwam Tristan Dekker. Ondanks deze wissel veranderde er niets aan het spelbeeld. Zwolle had de bal maar werd allesbehalve gevaarlijk.

Hierna werd het Penny time. Uit een goede steekpass van Susic kwam Mlapa tussen twee verdedigers van Zwolle in oog in oog met Diederik Boer. Als topschutter van VVV-Venlo rondde Mlapa dit buitenkansje klinisch af. Enkele minuten later werd Grot weer diep gestuurd maar toch kon hij alweer Boer niet verschalken. Uit de hierop volgende corner was het Penny Mlapa die zijn 14e treffer van dit seizoen binnenkopte. Opmerkelijk genoeg was dit pas de tweede treffer uit een hoekschop voor de mannen in het geel en zwart.

Een kleine tien minuutjes later was het aan van Ooijen om zijn eerste doelpunt voor de Venlonaren te maken. Hij kapte goed weg en kon zo vrij uithalen. Zijn schot was hard en ging recht op het doel af van Boer. Die blunderde in zijn laatste thuiswedstrijd voor Zwolle opzichtig en zo kwam de 1-3 op het scorebord te staan.

Mlapa maakte daarna op aangeven van Grot, die een goede wedstrijd speelde, de 1-4 en zijn 15e treffer van dit seizoen. Hiermee is hij de meest scorende buitenlander in de Eredivisie ooit voor VVV-Venlo waardoor hij zich zeer zeker nog meer in de kijker gespeeld zal hebben.

Hierna volgde nog een apart doelpunt van PEC. Waarbij het publiek een extra bal al in het veld had gegooid en Unnerstall de bal nog wat meer in het spel schoot. Het eerste schot keerde Unnerstall nog goed maar uit de rebound werd het nog 2-4. Maar hier bleef het dan nog bij.

Een goede overwinning waardoor VVV-Venlo boven PEC Zwolle komt te staan en waardoor er nog kans is om op plaats tien te eindigen in de Eredivisie.

PEC Zwolle – VVV-Venlo 2-4 ( 1-0 ).
Doelpunten: 43. Lennart Thy 1-0, 54. Peniel Mlapa 1-1, 57. Peniel Mlapa 1-2, 65. Peter van Ooijen 1-3, 74. Peniel Mlapa 1-4, 85. Stanley Elbers 2-4.
Scheidsrechter: Sander van der Eijk.
Gele kaart: Unnerstall (VVV-Venlo).
Toeschouwers:
Opstelling VVV-Venlo: Unnerstall, Rutten ( 46. Dekker ), Röseler, Kum ( 83. Van Bruggen), Janssen, Van Ooijen, Post, Susic, Grot, Mlapa ( 90. Borgmann), Joosten.

 

15 Responses

 1. De Realist

  Netjes natuurlijk deze overwinning. Na een zwakke reeks na de winterstop is VVV de laatste wedstrijden toch weer de nodige punten aan het halen. Woensdag nog hopelijk winnen van Vitesse en dan kunnen we uiteindelijk nog 10e worden. Off topic: Mocht Steijn naar Zwolle gaan dan krijgen ze waarschijnlijk een betere trainer dan ze nu hebben in de naam van Jaap Stam. Het is er met hem allemaal niet beter op geworden bij Zwolle. Ongelooflijk dat Feyenoord hem als coach heeft aangetrokken.

  1. Gerardus

   Nou het is niet helemaal waar. PEC stond voor de winterstop laatste met 15 punten. Nu hebben ze maar liefst 38 punten en dat is zeer veel na de eerste seizoenshelft. Niet dat het er vandaag goed uitzag, maar het is daar wel een stuk beter gaan draaien. Net als een Thy bijvoorbeeld. Nu al maar liefst 8 doelpunten en hier vorig jaar ongeveer evenveel.

 2. De Koel

  Mooie overwinning van VVV. Nu nog een laatste keer knallen tegen Vitesse en dan mogen ze genieten van een welverdiende vakantie. Wel nog even snel die optie tot koop van Mlapa uitoefenen!

 3. expat

  Wat je niet wilt doen is bedenken wat zou zijn gebeurd als we tegen Emmen gewonnen hadden.
  Wat je niet wilt doen is bedenken wat zou zijn gebeurd als we tegen Emmen gewonnen hadden.
  Wat je niet wilt doen is bedenken wat zou zijn gebeurd als we tegen Emmen gewonnen hadden.

 4. Goodie

  Een sterk VVV gezien gister. De 1-0 ruststand had ook zomaar 1-3 kunnen zijn. 2e helft werden de kansen wel afgemaakt.

  Steijn zou zich toch ook wel even achter de oren krabben. Dit seizoen Zwolle 2x overklast.

  En dan Mlapa… 4 wedstrijden gemist aan het begin van het seizoen, staat inmiddels op 15(!) treffers. Koopoptie lichten en in de zomer weer cashen. Blijkt interesse vanuit de championship te zijn. Daar kunnen ze aardige transfersommen neerleggen.

 5. Hup VVV!

  Heerlijke overwinning! Het blijkt nu toch echt wel dat dit seizoen niet te vergelijken is met het vorige. Natuurlijk is het na de winterstop een beetje minder gegaan, maar je kunt ook zeggen dat het voor de winterstop misschien wel (te) goed is gegaan!
  De laatste weken worden er de nodige punten gepakt en inmiddels staan we al op 41 (!) punten dit seizoen. Hier mogen we trots op zijn!

  Hup VVV!

 6. sultana

  Zeer verdiende overwinning, heb vooral de tweede helft genoten van VVV! Susic en Mlapa top en de rotsen in de branding Post en Roseler, kijk uit naar weer een jaar eredivisie. Seizoenkaart is verlengd ?

  1. mats

   Ik wil niet teveel reageren op je, want dat ben je niet waard. Maar ik wil nu wel even reageren hoor. Maar dan op jou en jouw reacties. De afgelopen weken heeft iedereen hier kunnen lezen dat jij alleen maar negatieve zeikposts plaats over de zogenaamde zeikerds hier. Het is alleen maar persoonlijk en amper inhoudelijk over VVV . Faces. Je posts liegen niet. Dus je mag mij een zeikerd vinden hoor, omdat mijn mening je niet bevalt en je jezelf en je eigen mening zoveel beter vindt, maar ik vind je vooral belachelijk. Dat gejank van je over de ‘zeikerds’ is vooral heel zielig. Veel succes ermee verder! Je maakt mij de pis niet lauw hoor!

 7. chretien

  Prachtige prestatie van het team, mijn complimenten! Hoe heeft dit team zich zo kunnen oprichten na de matige start van de 2e helft van dit seizoen. Kijk naar het aantal punten:41!
  Mlapa, jammer, dat hij volgende seizoen waarschijnlijk niet meer bij ons VVV kan spelen. FORZA VVV!

 8. supportertje

  Denk dat VVV het zeer goed gedaan heeft het afgelopen seizoen. Jammer dat er links en rechts er wedstrijden zijn weggegeven, maar nog een keer vlammen a.s. woensdag tegen Vitesse en eindigen op de tiende plaats is gewoon een topprestatie van VVV. Hopelijk kunnen we Mlapa behouden voor VVV want het is duidelijk dat er nu nat als bij Grot groei in zit. Maar het gaat zo wie zo spannend worden hoe het eruit gaat zien dit komende seizoen. Blijft Steijn ( twijfelachtig ) en wie raken we allemaal kwijt, wie blijft. Veel hangt af wat er met de trainer gaat gebeuren. Ik hoop dat hij nog een seizoen blijft en zodoende rust brengt in de gelederen. Komende woensdag nog een keer echt alles geven om een mooi resultaat af te dwingen, en het publiek te bedanken voor de steun van het afgelopen seizoen. Aan de supporters de taak om iedereen te bedanken voor hun inzet, ongeacht wat zich heeft afgespeeld om het veld, of achter de schermen. Uit eindelijk blijft het een teamsport waarbij iedereen heeft bijgedragen op zijn manier.

Leave a Reply