VVV-Venlo maakt zich op voor Limburgse derby tegen MVV

MVV-supporters blijven ieder jaar met veel fanatisme volhouden dat MVV-VVV géén derby zou zijn, maar dat maakt het voor mij alleen maar duidelijker: het is derbytime! Komende vrijdag neemt VVV het in Maastricht op tegen MVV – een heuse kraker in de Keuken Kampioen Divisie. Niet alleen tussen twee Limburgse ploegen, maar ook nog eens tussen de nummer 5 en 6 van de ranglijst.

VVV-Venlo
VVV staat dus ondanks het wisselvallige seizoen wonderbaarlijk genoeg nog steeds 5e in de KKD. Het teleurstellendste statistiek is dat VVV op basis van thuisduels 17e (!) zou staan. De nederlaag tegen TOP Oss in eigen huis was een nieuw dieptepunt. En nog steeds is het verschil met de nummer 4 (Almere City) slechts vier punten. De hoge plaats op de ranglijst verbloemt het voetballend matige seizoen van VVV. Maar als we kijken naar het programma staat VVV nog veel te wachten: achtereenvolgend spelen we tegen FC Den Bosch (T), Almere City (U), Roda JC (T), NAC Breda (T), Willem II (U) en FC Eindhoven (T). Dit pittige programma maakt het des te zuurder dat wedstrijden tegen tegenstanders als TOP Oss verloren gaan.

Maar komende vrijdag dus eerst MVV. Trainer Rick Kruys kan eindelijk beschikken over een vrijwel geheel fitte selectie. Alleen Thijme Verheijen ontbreekt nog. Sven Braken, Carl Johansson, Levi Smans en Robert Klaasen sluiten wel weer aan bij de selectie.

Vermoedelijke opstelling VVV volgens Dagblad De Limburger: Van Der Gouw – Dekker, Ketting, Koglin, Janssen – Sedlacek, Kluskens, De Boer – Berden, Venema en Allouch.

Nu iedereen vrijwel fit is, staat Kruys voor flink wat keuzes. Wie gaat er bijvoorbeeld in de punt van de aanval staan? Aanvoerder Braken is eindelijk terug en is dusdanig belangrijk dat hij eigenlijk wel móet spelen, maar datzelfde geldt voor Nick Venema. De spits is uiterst dreigend, werkt hard en is zelfs productiever dan Braken. Een terugkeer van de 4-4-2 lijkt de meest logische oplossing.

MVV Maastricht
“Ik verwacht een vrij open wedstrijd. MVV zal natuurlijk wat willen laten zien voor het thuispubliek, maar we hebben al vaker laten zien dat we het in uitwedstrijden erg goed kunnen doen. Daar hopen we vrijdag uiteraard ook op en hopelijk kunnen we de meegereisde VVV-supporters dit keer wel belonen. Ik denk dat alle ingrediënten aanwezig zijn voor een mooie wedstrijd. Ik was maandag onder de indruk van MVV. Ze speelden met veel passie en hebben veel snelheid in de omschakeling. MVV heeft verschillende handige en gevaarlijke spelers en het is aan ons om die spelers onschadelijk te maken”, liet onze trainer weten via de website van VVV.

En MVV is ook een gevaarlijke ploeg. Afgelopen week leek MVV helemaal niets in te kunnen brengen tegen koploper PEC Zwolle, maar draaide ze de wedstrijd ineens om. De Sjengen wonnen met 3-2. De beslissende treffer in de 95e minuut werd gemaakt door Rayan El Azrak, oud-speler van VVV.

Vermoedelijke opstelling MVV Maastricht volgens De Limburger: Matthys, Zeegers, Van Helden, Waem, Labylle, Kleinen, Dzepar, Steuckers, Blummel, Kostons en Van Bommel.

Schijnmaatregelen
Komende vrijdag reizen er ondanks de opgelegde sancties toch vrij veel supporters af naar Maastricht – middels een puntensysteem. Waarom er onderscheid wordt gemaakt in supporters en waarom de meesten dit normaal vinden, dat gaat mijn pet te boven. Volgens VVV-Venlo zou dit het aantal ‘incidenten’ terug moeten dringen. Dus de supporters die vaak naar uitwedstrijden gaan, wedstrijden waar volgens VVV ‘incidenten’ plaatsvinden, krijgen voorrang op supporters die niet altijd alles opzij kunnen zetten voor de club? Verdeeldheid, dát zal de frustraties vast terugdringen… Dit soort acties voor de show (want dit gaat echt niet helpen) maakt VVV wel vaker dit seizoen. Camera’s ophangen, steevast iedereen fouilleren, aanstekers innemen. VVV wordt dit seizoen kampioen in schijnmaatregelen.

Maar goed, de focus moet nu eerst op het voetbal: Pak. Die. Sjengen!!!

MVV Maastricht – VVV-Venlo
Vrijdag 3 maart 20:00
Scheidsrechter: Blank
Assistenten: Frijn, Van Kampen en Van Zullichem
Te zien via: Niet via ESPN – de zender “voor de fans”.
Te beluisteren via: Omroep Venlo

9 Responses

Leave a Reply