VVV-Venlo met 1-0 ten onder tegen AZ

VVV-Venlo heeft vanmiddag in Den Haag niet voor een stunt kunnen zorgen. AZ ging er met de drie punten vandoor. Over de gehele wedstrijd gezien terecht maar gerechtigheid bestaat in het voetbal
niet (altijd). VVV had in de slotminuten twee enorme kansen om alsnog een gelijkspel weg te slepen.Helaas zat het net niet mee.

Tijdens deze wedstrijd werd wel duidelijk dat VVV het verdedigend beter voor elkaar heeft dan in de maanden oktober en november. AZ had natuurlijk de zware UEFA-cup wedstrijd van afgelopen donderdag nog in de benen. Toch hadden de Alkmaarders vanaf het eerste fluitsignaal een groot
veldoverwicht. VVV bleef ondanks een paar kansen voor de ‘thuisclub’ toch redelijk overeind. Dat is al een positieve conclusie. De Venlonaren spelen weer veel compacter dan onder Maaskant waardoor er weinig ruimte komt voor de tegenstanders. Dat VVV net voor rust toch op achterstand kwam was zonde. Linkerverdediger Roel Janssen legde de Japanse aanvaller van AZ geen strobreed in de weg toen hij van afstand wilde gaan schieten. Janssen stak zelfs geen been uit, was meer met zijn handen bezig om die achter de rug te houden. Het schot van de Japanner verdween in de verre hoek, 1-0.

Na de rust een vrijwel identiek beeld. AZ drukte flink maar kon de score niet opvoeren. Hierdoor nam het geloof bij de Venlonaren toe. Zou er dan meer inzitten? De laatste zeven minuten gooide VVV alle schroom van zich af en probeerde er nog een gelijkspel uit te halen. Zoals eerder benoemd
scheelde het niet veel of de Venlonaren hadden een punt uit Alkmaar meegenomen.

Zonde, zeker gezien het feit dat de concurrenten Fortuna Sittard en RKC Waalwijk dit weekend drie punten hebben gepakt. Conclusie van deze wedstijd mag zijn dat de Venlonaren alles hebben gegeven om een positief
resultaat te behalen. Dat het verdedigend langzamerhand weer op de rails staat. Zowel Soriano als Wright komen in een betere fase. Kirschbaum had ook een paar prima reddingen. Centraal met Röseler is een verademing.

Komende week zal de focus 200% op FC Emmen moeten liggen. Die wedstrijd MOET gewonnen worden. Aan Jay Driessen en de technische staf de taak om de selectie daar voor klaar te stomen.

5 Responses

 1. Locke

  Zeker voor een heel groot gedeelte mee eens. Kirschbaum eindelijk ook eens anders en betrouwbaarder gezien. Van Janssen ben ik sowieso niet echt een fan maar dat is persoonlijk he. Ik vind hem te vaak te ver van zijn man dekken. Dat hij nu de pech had dat de bal via zijn been onbereikbaar was voor kirschbaum is niet geheel aan hem te verwijten. Dit is de domme pech die VVV vaker treft helaas.
  Ik zie zeker vooruitgang en weet zeker dat we er wel komen. Forza VVV.

 2. Goodie

  Het lijkt erop dat VVV nu met het plan speelt om vanuit een solide verdediging te counteren (zelfde spel als onder Steijn), waar er bij Maaskant geen plan leek te zijn. Ook zal vertrouwen ook een rol spelen. Laatste 6 competitiewedstrijden onder maaskant kregen we gemiddeld 4 goals tegen, onder Jay nu 2x slechts 1 doelpunt.

  Wright komt op de flank beter tot zijn recht dan in de spits. Ondanks dat hij niet heel sterk speelde waren er toch weer een paar messcherpe voorzetten.

 3. twiggy11

  Je ziet wel een beetje vooruit gang als we dat een paar weken door kunnen trekken komen de punten van zelf.
  Qua voetbal is het wat minder maar ik denk dat het belangrijkste op moment is onderin weg komen.
  Als we zo door gaan zou ik zeggen laat jay lekker voor de groep staan .
  Als we weer een andere trainer krijgen die wil aanvallen of een ander plan heeft wordt het denk ik weer lastig om aan het eind boven de streep te eindigen.
  Dit spel type ligt de groep wel hardt werken en voorop in de strijd gaan ik heb er wel vertrouwen in .⚽️⚽️⚽️

 4. Gerardus

  Wat vooral aan de afgelopen wedstrijden opvalt is dat het vertrouwen bij de spelers wel terug lijkt te zijn. Net als de manier van verdedigen. De ruimtes worden nu kleiner gehouden als in de Maaskant periode. Indien er volgende week en aankomende week wordt gewonnen is de eerste seizoenshelft gek genoeg gewoon nog geslaagd ook. Duimen maar.

Leave a Reply