VVV-Venlo moet boel nog verder afslanken

VVV-Venlo maakt deel uit van de zorgencategorie 1 van de KNVB. Noodgedwongen werkt de Noord-Limburgse profclub aan een plan van aanpak. De geelhemden zijn druk op weg.

“We willen zo snel mogelijk uit Categorie 1 en moeten daarom de boel nog verder afslanken”, zegt Marco Bogers, algemeen directeur van de Jupiler League-club, dan ook in Voetbal International. “We gaan praten met diverse mensen in de organisatie om dit voor elkaar te krijgen.”

“We moeten harde maatregelen nemen, hoe vervelend ook, maar dit gaat om het voortbestaan van VVV-Venlo. Zeker bij de spelers moeten we een saneringsdag doorvoeren. Het is onvermijdelijk dat komende winter al jongens gaan vertrekken, eventueel op huurbasis.”

Een afscheid van Yuki Otsu, die vanwege zijn niet-EU-afkomst de grootverdiener in de selectie is, zou het meest opluchten. “Er is belangstelling voor Otsu vanuit Japan, we zullen zie of dat in de winter al ergens toe leidt”, aldus Bogers.

Bron: Elfvoetbal.nl

56 Responses

 1. pavisto67

  Een niet EU speler verdient in 2014-2015 minimaal 414.000 euro. Dat is dus 10% van de gehele begroting van onze favoriete voetbalclub.
  10% van het hele budget gaat dus naar 1 speler die werkelijk niets heeft laten zien. En dat terwijl je in de eerste divisie speelt.
  Een speler die een half jaar in de lappenmand zat, en dan toch een contractverlening geven terwijl de club zwaar in de financiele ellende zit. En waarom?
  Om meneer Berden zijn gratis reclame te verstrekken in Japan, zodat hij zijn containertjes onder de aandacht kan brengen daar. Pure belangen verstrengeling als je het mij vraagt.
  Wat denkt VVV nou, dat er uberhaupt clubs zijn die spelers van VVV willen huren? Om te beginnen wil geen enkele club deze spelers hebben en als er al interesse is voor bepaalde spelers zal het zijn van collega clubs uit de Jupiler League die nog minder te besteden hebben dan VVV.
  Het is mismanagement van de bovenste plank en dit jaar naar jaar naar jaar. Wat mij betreft moet echt iedereen vertrekken bij VVV die maar enigzins enkele invloed heeft. Berden voorop en meneer Boogers ook, want de club is volledig tot aan de grond kapot gemaakt de afgelopen jaren.
  Dit soort mensen hebben onze club richting de rand van de afgrond geduwd. Hoogste tijd om op te sodemieteren

  1. Meuske

   Denk dat je over een paar dingen wel gelijk hebt met betrekking tot mis management de afgelopen jaren en dat zou je Berden aan kunnen rekenen maar hij heeft de club ook vanaf 0.0 weer op de rit gekregen toen hij aan het roer kwam. Natuurlijk heeft hij zich te snel rijk gerekend toen het goed ging met Honda en de verkoop van Keisuke want de vele buitenlanders hebben het kapitaal wel opgeslokt denk ik. Wel moeten we niet vergeten als Hay zich nu terug zou trekken van VVV is het einde in zicht want wie wil onze club nu leiden en dan ook nog financieren?? Juist ja op dit moment gaat niemand zijn handen branden aan onze club en dat moet je niet vergeten. Vind dat de club vanaf dit seizoen de goede weg is ingelagen met het nieuwe beleid misschien te laat maar beter laat dan nooit meer naar mijn cluppie gaan kijken. Laat Valcks eens 2 jaar zijn werk doen en dan ben ik ervan overtuigd dat we weer met veel volk kunnen juichen in de Koel. Forza os Clubke

 2. Ben

  Otsu wordt toch betaald door Seacon? Dus dat levert niks op, behalve dan de waspoeder, fysio, etc., etc. Mij lijkt dat we beter kunnen investeren in een of meerdere spelers, het team versterken, waardoor we wat wedstrijden gaan winnen, stijgen op de ranglijst mer gevolg dat er meer publiek komt, ergo de lege zak raakt weer vol. FORZA VVV!

 3. Frosty

  Trieste bedoeling… Ze hadden het slimmer aan moeten pakken na het vertrek van Honda. Het lijkt er op dat het nog jaren gaat duren voordat VVV weer in de eredivisie speelt.

 4. brise continu

  Juist ja…afslanken…eindelijk!…om te beginnen met onze Döner vriend en daarna Ôzzen Kwinnie met zien mega kont!
  …p.s. Ben…Proost!

  pssst…zo ff sprietse!!

 5. RuiverCity

  Meer en meer brokkelt het tijdperk Berden af. Alles wat hij sinds zijn komst heeft ‘opgebouwd’ begint in duigen te vallen. Nieuw stadion gaat niet door, toeschouwers blijven massaal weg en de selectie op het (midden)veld is schrikbarend. Teamspirit en werkers/winnaarsmentaliteit ontbreekt al jaren in de Koel. Een Japanner die bergen met geld verdient wordt het contract van verlengd maar brengt op het veld geen rendement. Jeugdspelers waar VVV-Venlo het van moet hebben moeten plaatsnemen op de tribune en worden geschorst omdat ze hun mond open doen over het falende (technisch) beleid. En zo kunnen we nog wel even doorgaan. VVV heeft in een paar jaar tijd alle goodwill in de regio verspeeld (zie ook mislopen netwerk Midden-Limburg). Is het niet eens tijd dat bepaalde figuren hun biezen pakken??? Laten wij onze prachtige club ten gronde richten? Ik dacht het niet!!!

   1. Ievel Knievel

    Zijn echt wel genoeg sponsoren te vinden, als je maar goed zoekt, zeker in den lande; als je maar out of the box en wat alternatiever denkt. Daarnaast supporters mede-eigenaar maken voor 10 euro, 100 euro, 1000 euro, of 100000 euro en je komt al een heel eind.

  1. Ievel Knievel

   We moeten alleen niet vergeten dat het niet het werk van Berden was waardoor VVV weer financieel gezond is geworden na het sport 7 debacle, maar het werk van Boer Gerards. Berden heeft kunnen voortborduren op dit gezonde VVV. Berden heeft wel de succesvolle businessclub opgericht, voortgekomen uit de stadioncommissie voor de verbouwing van de Koel, waar Berden de kartrekker van was. Dit heeft voor meer financiële ruimte gezorgd in beginjaren 2000. Echter is het Gerards geweest die heeft gesaneerd en succesvol heeft gelobbyd bij gemeente en bedrijfsleven en VVV letterlijk heeft gered van de ondergang; en bovendien VVV weer gezond heeft gemaakt. Berden had ook nog eens het geluk van een Honda. Verder deugt er al tijden iets niet aan het beleid. Zoals ook al door enkelen jaren geroepen.

 6. RuiverCity

  En dan de conclusies dat Otsu betaald wordt door Seacon of externen. Ja en? Dat geld van die externen hadden ze beter in een paar Nederlandse middenvelders kunnen stoppen. Er loopt talent genoeg rond……Ik sta er niet van te kijken als Platje in de winterstop ook vertrekt.

 7. mats

  Als Berden-criticaster van het eerste uur hoop ik echt dat die man eens weg gaat. Ik ben er van overtuigd dat er uiteindelijk ook andere bedrijven bereid zijn te investeren in VVV. Mits ander management. Met Valcks gaan we de goede kant op. Forza VVV.!!! Liever een kleine traditieclub in de eerste/tweede divisie dan een speelbal van bedrijfshotemetoten! Ik zeg Vitesse,..nou dan weet je het wel toch?

  1. Meuske

   Wat een hopeloze reactie is dit zeg, liever afzakken naar de topklasse dan verder gaan op de weg die we nu ingeslagen zijn? TRIEST als dit de roep is van de zogenaamde supporters

   1. Ievel Knievel

    Ik weet niet wat er triester is, Iemand die al jaren consequent is in zijn kritiek, of iemand die niet wil zien hoe het beleid, van met name 1 man, de club in de afgrond aan het storten is. Als we zo doorgaan is er helemaal geen VVV meer in de toekomst. En idd, liever een club zoals FC United of Manchester dan een nepclub die een speelbal is van een investeerder (om zijn prestige wat op te vijzelen).

   2. Godfried

    Weet je wat triester is, supporters die blijkbaar niet weten wat de rol van een voorzitter is. In ieder geval niet die van beleid maken.

    Er roept hier iemand om supporters eigenaar te maken van een club, door pakketten van 10, 100 en 1000 euro te verkopen. Hahaha, wat een onzin zeg. Die 100 supporters die hun spaarvarkentje willen kapot slaan levert je maximaal eenmalig 10.000 euro op. Daar betaal je alleen onze keeper 1 maand van uit.

    Het gros van de reaguurders hier komt waarschijnlijk niet verder dan het niveau MAVO – MBO, maar weten wel haarfijn uit te leggen hoe je van een klein provincieclubje, waarbij een derby tegen MVV voor de beker welgeteld 1600 mensen op af komen, naar de eredivisie loodst en financieel gezond maakt.

    Jongetjes die net hun naam foutloos kunnen schrijven en slechts flauwe woordgrapjes kunnen produceren via het internet weten het allemaal beter dan alle voorzitters van de JL clubs bij elkaar. Ik wil nu toch echt wel een keer weten hoeveel selfmade miljonairs hier op Venlonaren actief is. Dat moeten er toch wel een groot aantal zijn. Iedereen weet namelijk precies hoe ze een organisatie succesvol moeten leiden.

   3. brise continu

    Weet je wat het aller…aller…aller…allertrieste is?
    Het weer vandaag…

    Pssst…zo ff sprietse!!

   4. Ievel Knievel

    O, almachtige Godfried. Wat ben je toch verheven boven ons.

    VVV heeft een potentiële fanbase van, zeg zo’n, 13000 supporters, zeker. Met een goede tactiek kan je veel meer binnenhalen. Mits je de juiste mensen op een dergelijk project zet. Daarnaast zijn het leden, het is dus een structurele bijdrage die ieder jaar een element in je begroting is. Terugkerend en structureel; van aard. Ik kan je wel een lesje marketing en visie geven, want daar heb je kennelijk geen kaas van gegeten.

 8. socrates

  Wat wel aardig is dat ik de pre- Berden tijd nog ken. VVV stond onderaan in de eerste divisie. Er werd toen de vergelijking gemaakt met clubs, met een sterke regionale uitstraling die wel de stap hadden kunnen maken naar een stabiele middenmoter in de eredivisie zoals Heerenveen, Twente, Heracles, AZ enz. Al die clubs hebben een paar dingen met elkaar gemeen, belangrijkste was dat er een lokale sterke man uit het bedrijfsleven ( riemer v.d velden, joop munsterman, jan smit, dick scheringa) het roer om heeft genomen en op een weinig democratische manier, met een nieuw stadion de club heeft laten groeien. De roep om een dergelijke sterke man met poen was toen erg groot en de hoop dat Berden het zou lukken om hetzelfde te doen was alom aanwezig. Totdat er een nieuwe Berden opstaat moeten we denk ik vertrouwen houden in deze, er is op dit moment geen alternatief. Zonder zijn inzet zakken we nog verder weg. Het is een man met geld, connecties en een enorme clubliefde en dat is in deze tijd een noodzakelijke vereiste om een profclub overeind te houden. Laat Berden in ieder geval de club gezond maken, als hij nu zou weg gaan, dan kan het licht uit aan de Kaldenkerkerweg.

  1. Ievel Knievel

   Ben het niet met je eens Socrates. Je ziet dat bij de clubs die door zgn sterke regionale zakenmensengeleid worden er uiteindelijk altijd barsten komen in het succesverhaal. Scheringa, Aalbers, va der Velden zelfs en nu ook al bij Jan Smit; om over het buitenland nog maar te zwijgen (schuldenlasten e.d.). Kijk nog maar eens de laatst hier besproken Tegenlicht aflevering terug.

   Ik geloof meer in een ledenstructuur, “community based”, met leden en superleden (met meer geld, maar zonder exclusief beslissingsrecht). Daarnaast moet je een commitee van succesvolle Venlonaren aanstellen, die zaken anders dan anders aanpakken en gewend zijn om out of the box te denken en te knokken. Denk maar eens aan Jim Taihuttu (Habbekrats), Pieter Kuipers, de jongens van het poppodium (Hauzer en van Rhienen), en zo zijn er nog veel meer. Mensen die dingen bereiken door inventief te zijn en niet alleen maar leunen op fondsen en subsidies. Dit aangevuld met echte Venlose en Nederlandse out of the box voetbalmensen en voetbaldieren zou nog wel eens wel het beoogde effect kunnen opleveren.

   1. Godfried

    Jij zegt ook maar wat hé! Weet jij überhaupt wel waar je het over hebt? “Mensen die dingen bereiken door inventief te zijn en niet alleen maar leunen op fondsen en subsidies”?

    Je noemt nu net mensen op die leven van de subsidie! Hauzer en v Rhienen bijvoorbeeld bij Grenswerk, die het moeten het juist hebben van subsidie. Grenswerk heeft dit jaar 1.700.000 euro subsidie gekregen van de gemeente en krijgt jaarlijks structureel 450.000 euro. Daarbij heeft Grenswerk een dagelijks bestuur dat op de inrichting en programmering na alles al lang en breed had besloten, ver voordat die twee waren aangenomen. Daarbij, wat heeft iemand die bandjes boekt en verstand van muziek heeft nou te maken met het leiden van een prof voetbalclub??

    En een leden structuur? Er komen gemiddeld 2000 mensen af op VVV. Welke leden??

   2. Ievel Knievel

    O, almachtige Godfried. Wat ben je toch verheven boven ons.

    Leuk om andere mensen de les te lezen, zonder zelf enige kennis van zaken te hebben. Daarnaast is lezen ook een kunst. GRENSWERK krijgt een opdracht van de gemeente en de gemeente is dus een betalende opdrachtgever, daarnaast heeft men ook een commerciële poot. Men leunt dus niet alleen o subsidie, daarnaast is subsidie niet altijd een vies woord. De meesten hier wilden toch ook dat de gemeente tientallen miljoenen in een nieuw stadion zou storten? Of niet soms? Je wel eens afgevraagd hoeveel subsidies er wel niet naar het rechtse bedrijfsleven gaan? Ik noem daarnaast natuurlijk, niet geheel onbewust, meerdere namen. Daarnaast zijn van Rhienen en Hauser al vele jaren betrokken bij de Venlose muziekscene en waren bieden al (zijdelings) betrokken bij error 55. Wat je zegt klopt dus nog niet eens. In mijn lijstje staan eigengereide creatievelingen die hun eigen koers bepalen, soms tegen de bierkaai in. Dat zou onze club, mijn inziens ook moeten doen.

    En om je vraag te pareren. Wat heeft een containerboer of andere “zakenman” bij een voetbalclub te zoeken? Nou?

    Laatste puntje. VVV heeft een potentiële fanbase van zeker 13.000 bezoekers. Grotere stad en achterland dan een Almelo of Heerenveen namelijk. (Dit was toch ook het argument VOOR een nieuw stadion van de heilige Berden). Oftewel, de Berdenaanhangers beginnen zichzelf nu al tegen te spreken.

  2. RuiverCity

   IK ken pre-Berden tijdperk ook heel erg goed. Berden steekt helemaal geen eigen geld in VVV. Wat een onzin. En wie zegt jou dat er geen opvolger klaar staat om Berden op te volgen?????

 9. Meuske

  Socrates heeft gewoon gelijk zoals ik ook al gezegd had, als Hay nu zijn handen van VVV aftrekt is het over en sluiten en dat snappen sommige mensen hier niet. Laten we niet doorslaan en het gewoon even allemaal afwachten want we zijn nog niet half op weg met het nieuwe beleid en ik vind dat we het ook een kans moeten geven. Met zijn allen achter de club blijven staan is nu belangrijk. Forza

 10. Godfried

  Wat allemaal die roeptoeters hier vergeten is dat VVV een club is die dan eens promoveert en dan eens degradeert. Net zoals Excelsior, GAE, Sparta, Graafschap, Volendam etc. Degradeer je krijg je in Nederland bijna geen geld meer. Geen geld betekend bezuinigen. Precies wat VVV nu moet doen. Andere clubs hadden al twee jaar geleden moeten bezuinigen, maar omdat VVV eigen vermogen had en een voorzitter die er privé geld ingooit, konden ze het nog twee seizoenen uitzingen.

  In Engeland krijgt een club bij promotie naar de hoogste divisie 168 mln Pond op hun rekening gestort. Dan is het lekker makkelijk zaken doen. In Nederland krijg je geen f*ck. Als je dan als club ook nog in een regio bivakkeert waar grote werkloosheid heerst, haast alleen maar transport en logistiek ondernemingen zitten die het financieel moeilijk hebben vanwege de crisis en (dit is bewezen) de armste en meest laagopgeleide supporters van het land hebt, dan weet je dat je het financieel lastig gaat krijgen.

 11. kenfen

  Ga ergens anders ruzien over niks, dit is een VVV site
  Meuske en socrates jullie hebben volledig gelijk, Berden de zwarte piet toeschuiven (mag dit nog gezegd worden ??) is wel erg makkelijk Overigens Yuki is als jeugdspeler hier gekomen en dus zijn de kosten de helft van wat hier gezegd wordt

 12. Stevelen

  Houd er meer rekening mee dat VVV de komende jaren nog in de Juup blijft ballen. De meeste verwachten dat de club weer in de Eredivisie gaat ballen, maar helaas het is niet zo. De rede waarom de Koel zo leeg blijft / is, dat de meeste supporters Eredivisie supporters zijn.

  Wat hebben jullie liever? dat VVV gaat inkrimpen, of dat ze over 2 jaar een amateurclub zijn, of door de gemeente moeten worden gered (verhaal RKC)….kom op gewoon de club blijven steunen in goede en slechte tijden.

  Brise voordat je weer je humor hier los laat, ik ga regelmatig naar de Koel en naar uit wedstrijden toe.

  1. brise continu

   Nou zo belangrijk en interessant zijn jouw bijdrages niet hoor…
   p.s. wie interesseert t nu een dikke ruk dat jij uit en thuiswedstrijden bezoekt?

   pssst…zo ff sprietse!!

  2. pavisto67

   Daar verschillen wij dan toch van mening. Mij maakt het geen bal uit of we nu eredivisie of eerste divisie spelen, voor mijn part is het een g- competitie. Ik ga naar het voetballen, ongeacht dus welke divisie, om vermaakt te worden. Om een leuke wedstrijd te zien. Een wedstrijd met spanning, strijd, maar ook met fouten. Dat, beste Stevelen, ontbreekt nu al jaren aan VVV. Volgens mij is dat de reden dat je al het publiek in de Koel inmiddels wel op 1 tribune kan laten plaatsnemen.

 13. Goodie

  Ik vind dat afzeiken van Berden allemaal wel heel gemakkelijk. Leg me is uit wat Berden afgelopen zomer verkeerd heeft gedaan? Tuurlijk, Berden was eerst iets te euforisch over het nieuwe stadion. Iedereen wilde vernieuwingen in het bestuur, en dat is ook gebeurd. Berden houdt zich op de achtergrond en laat mensen als Valckx aan het werk, of denken jullie dat Valckx een ja-knikker is waarvan we er de afgelopen een aantal hadden. Iedereen wilde clubmensen aan het roer en dat Berden zich op de achtergrond hield. Nu gaat het even minder en zit iedereen te janken dat Berden niet optreed en zich niet vertoont. Geef het nieuwe bestuur tenminste een kans. Het is onmogelijk om met vrijwel dezelfde spelers het gewenste voetbal te krijgen. De nieuwe wind zit er momenteel wel, maar kunnen niet spelers halen met geld dat er niet is! Het enige wat je Berden kunt aanrekenen is dat hij te veel fantasie had/heeft en dat VVV nu geld kwijt is aan plannen voor een nieuw stadion wat er niet is en voorlopig ook niet zal komen. Dit jaar is het even zuur, maar vanaf volgend seizoen zullen we denk ik het nieuwe bestuur pas echt aan het werk zien zodra al die contracten aflopen. De spelers die dit seizoen gehaald zijn vind ik zo slecht nog niet. Ik blijf gewoon naar De Koel komen en zal er ook volgend seizoen te vinden zijn, ongeacht de resultaten dit jaar!

  1. RuiverCity

   @Goodie
   Berden heeft afgelopen zomer goed gehandeld door Valckx en vd Weide te strikken. Maar verder? Iedereen zag dat het middenveld kwalitatief onderbezet was. En wie heeft de afgelopen jaren Düsseldorp en Soentjens hun gang laten gaan? Wie heeft dure spelers hier naar toe gehaald en verder aan hun lot over gelaten? Het Portugese en Braziliaanse project, compleet mislukt. En stadiondroom die heel, heel veel geld heeft gekost.
   Als Berden het echt zo goed voor heeft met VVV waarom ondertussen niet een middenvelder gehaald? Er lopen genoeg werkeloze spelers rond die je elk moment een contract mag aanbieden. Maak je mij niet wijs dat er daar geen tussenloopt die we kunnen gebruiken. Ons clubke is langzaam heel erg aan het afzakken. VVV verspeelt alle goodwill onder de supporters, de sponsoren (vooral Midden-Limburg) maar ook bij spelers in den lande! Wij moeten altijd achter VVV blijven staan maar wel op een kritische manier. Berden heeft veel goed gedaan maar laat het nu toch echt afweten…..

 14. festina lente

  Een paar jaar een grauwe midden.motor in.de jl leaugue.de afslanking proberen te overleven.dit zijn de vooruitzichten.zie nu excelsior utrecht.assauer boymans w janssen spelen verdienstelijk mee. Teveel gegokt op de buitenland se spelers?

 15. Ben

  Jammer dat er zo wordt afgegeven op onze voorzitter en ik begrijp dan ook niet en hoe en waarom? Een bestuurder verantwoordelijk stellen voor de verrichtingen op het veld? Come on!
  Ik zou ook niet graag zien dat welke voorzitter dan ook zich zou gaan bemoeien met de verrichtingen op het veld, laat staan met de opstelling. Dat gebeurt ook niet en dat is een goede zaak.
  Afslanken als het moet? Ja, met de grootst mogelijke tegenzin, maar het bestuur kan tot zo iets beslissen. Liever dat dan na 2-3 jaar terugvallen tot amateurniveau.
  Bedenk wel, we hebben hier in Venlo een gemeente die niet meewerkt en dan zeg ik het nog netjes.
  En wat te denken over de supporters? Ook niet bijzonder, vooral klagers, zeikers over de eigen club. Zie hier boven. Ik moet nog zien dat de VVV supporters de eigen ploeg naar de overwinning schreeuwen.
  Laat Valckx, Stein, etc, toch hun gang gaan. We moeten gewoon geduld hebben. Dit jaar zal een jaar zijn van vooral overleven. Mochten we een periodetitel winnen dan is dat een niet verwacht extraatje.
  FORZA VVV!

  1. mats

   Van mij mogen Valcks en Stein juist heeeeel erg hun gang gaan.

   Maar dat het voetbal al jaren niet om aan te zien is kan niet aan de trainers liggen. Daar zijn er nu al teveel verschillende van geweest.

   Berden moet gewoon opstappen. Hij is de structurele factor in deze…en daar gaat al jaren iets helemaal verkeerd.

   Laat Vakcks t stokje maar overnemen. 🙂

   1. Ik weet niet precies hoe jullie de taak van Berden zien maar hij heeft geen alleen recht ofzo. Heb soms het idee dat jullie denken dat Berden alles beslist. Ik ben namens Venlonaren veel op bij de club zo’n 2 a 3 keer per week. En heb in de laatste 3 maanden dhr. Berden pas 1 keer gezien doordeweeks. En dat was bij de boekpresentatie ‘van Gijs tot Keisuke’. Bij wedstrijden is hij natuurlijk wel vaak aanwezig. Maar VVV heeft vanaf dit seizoen een nieuw Technisch hart en dit houdt in dat Spelers die komen en vertrekken en de visie op spelersmateriaal worden besproken door het Technisch hart. Het is ongeveer een zelfde structuur als bij Ajax. Dus geloof mij maar zoveel bepaald dhr Berden niet qua spelers Daarnaast worden de lijnen uitgezet door de huidige directie, daar heeft dhr Berden niet echt heel veel mee te maken. En weten jullie wanneer het verkeerd is gegaan? Nadat wij 12de werden in de Eredivisie. Onze beste spelers werden gehaald en natuurlijk was de selectie gewoon niet op orde. Dhr. Captein en dhr. Dusseldorp hebben gewoon niet echt een goed werk geleverd.

   2. Koelie

    Niet alleen slechte spelers maar ook slechte trainers (Van Dijk, Lokhoff, Trost). Technisch management heeft echt prutswerk geleverd.

   3. sultana

    van Dijk was juist een goede trainer, onder hem hebben we het laatst goed gepresteerd en aanvallend voetbal gespeeld, daarvoor komen mensen naar VVV! Jaren daarna kregen we bagger voetbal te zien tot op heden, als ee een team staat wat voor elke meter vecht dan komen de mensen huis wel hoef je geen eredivisie voor te spelen. Kijk naar Willem II vorig seizoen, bij thuiswedstrijden rond de 10.000 toeschouwers, Roda dit seizoen idem. Als je club dan verliest kun je er vrede mee hebben maar niet met het bagger voetbal wat VVV al jaren laat zien, zegt genoeg dat er gepraat word onder de wedstrijd. En een stadion vullen met kinderen is nu ook niet bepaald geliefd bij supporters die zich de moeite wel nog nemen om naar de Koel te gaan. Kortom er is werk aan de winkel maar met Valckx en Steijn heb ik er alle vertrouwen in alleen dit seizoen nog niet. VVV zal eerst van de matige spelers af moeten waar we er nu teveel van hebben in de selectie, dat kan pas na dit seizoen. Steijn heeft al een goede versterking gehaald, Buwalda. Ik hoop dat Steijn blijft na dit seizoen zodat hij met Valckx kan gaan bouwen aan de toekomst. Dit heeft tijd nodig en lukt niet in een of twee seizoenen. Forza VVV

   4. Koelie

    Nee Van Dijk is een one trick pony en daarbij had hij de beste selectie van de afgelopen 20 jaar tot zijn beschikking. Niet voor niets overal ontslagen.

   5. Ievel Knievel

    Misschien is dat juist een teken. Een betrokken voorzitter hoort toch vaker het reilen en zeilen bij zijn club te aanschouwen, ook al is hij niet degene die de dagelijks gang van zaken in goede banen leidt.

 16. Koelie

  Eens met Socrates en Ben. Je hebt iemand nodig met visie en een netwerk en die heeft Berden. Dat het allemaal niet is uitgekomen is ook grotendeels te wijten aan een gemeente die wel de lusten maar niet de lasten wil. Nieuw stadion had VVV in een groeispurt gebracht, nu zijn we weer terug bij af.

  Waar ik wel over verbaasd ben is de zeer slechte financiële situatie. Communicatie was er niet en is er niet, ja als de seizoenskaarten al gekocht zijn. Opeens zitten we in categorie 1 en staat het water aan de lippen. In de winterstop wordt getracht enige spelers met waarde te verkopen. Vervangers en versterkers zijn niet te verwachten. Ik voel me bij het ootje genomen. Aan het begin van het seizoen werd nog verkondigd om mee te strijden voor een playoffplek. Als onze sterkhouders echt vertrekken dan heb ik daar een hard hoofd in en wordt dit een tussenjaar. Misschien valt het mee en als Steijn blijft misschien nog een opleving in de tweede seizoenshelft. Ik vrees echter een herhaling van vorig seizoen met een trainer die ook liever weg wil.

  1. Ievel Knievel

   Wat mij dan weer hoogst verbaasd is dat de rol van Berden nog onderschat wordt.

   Voorzitter, ex-directeur, ex-hoofdsponsor en investeerder. Noem het maar niks (misschien ook iets te veel petten). Daarnaast, voortkomend vanuit de stadioncommiie (2000-2001) als nieuwe voorzitter, samensteller van het bestuur. Natuurlijk is er een directie en nu een technisch hart, maar in de aanstelling van de mensen en in het spelersbeleid met betrekking tot de buitenlandse spelers, was Berden de spil. Ook de samenwerkingsverbanden met buitenlandse clubs kwamen uit zijn koker. Met name dat beleid heeft geleid tot de zwakke financiële positie, waarover dus idd niet gecommuniceerd is door de club. Dit mag je de voorzitter toch echt wel aanrekenen. Het naar buiten brengen daarvan is toch echt zijn taak. Zeker als hij als voorzitter van het bestuur toezicht moet houden op de organisatie.

   Ik zou wel eens willen weten welk netwerk Berden dan zo concreet heeft. Er melden zich sponsors af en er komen geen nieuwe bij. Zijn voetbalnetwerk hebben ons o.a. Captein en Dusseldorp gebracht. En zijn reguliere netwerk, in twee periodes, Hans Sontjes. Soentjes, eerst mislukt als bestuurslid (en onder druk van supporters door een achterdeur vertrokken), later teruggekomen als directeur. Rarara. Dat noemen jullie een goede keuze van Berden? Daarnaast zit er al jaren hetzelfde bestuurslid financiën op dezelfde plek. Vriendje van Berden. Ook vreemd gelet op de huidige situatie en gelet op de kritiek die de KNVB al jaren uit op het gevoerde financiële beleid. Dan moeten we ook eens naar de rol van Boogers kijken. Is dat nu wel zo’n goede directeur.

   De kritiek op Berden heeft vanuit mijn kant weinig van doen met de huidige sportieve prestaties. Sterker nog, ik had helemaal niet veracht dat het sportief gezien beter zou gaan dan het nu gaat. Daar is de selectie ook niet goed genoeg voor. Dat neem ik Berden helemaal niet kwalijk, dat heb je me nergens horen zeggen.

   Dan de gemeente. Raar dat die zwarte piet krijgen toebedeeld, nog steeds. De democratisch gekozen gemeenteraad toetst plannen, om te voorkomen dat de gemeenschap opdraait voor de puinhopen in de toekomst, Dit gaat al vaak genoeg mis met grote bouwprojecten. Als het achteraf mis gaat is het ook nooit goed. In dit geval is er keer op keer door Berden en consorten een slecht plan ingediend. Laten we daarnaast niet vergeten dat Berden zelf er de stekker uit heeft getrokken op een moment dat hij nog met de gemeente (met name het college) in de planfase zat. Daarnaast liepen er natuurlijk juridische procedures die te wijten zijn aan slechte planvorming (niet lokaal, maar landelijk, buiten de gemeente om dus). Misschien zou je beter eens aan Berden kunnen vragen wat er gebeurd is met al het geld dat voor het stadion gereserveerd was? Dat is echt niet allemaal uitgegeven aan de planontwikkeling hoor. Misschien moet iemand de boekhouding van VVV eens onder de loep gaan nemen, Ik denk dat het positieve beeld van Berden en zijn bestuur en de directie dan er anders uit gaat zien.

   Het lijkt hier af en toe op hoe de supporters van Vitesse nog steeds van Aalbers houden, terwijl deze man de club aan de rand van de financiële afgrond heeft gebracht. Indirect is het rare gedoe bij Vitesse nu daar nog steeds een gevolg van.

   Ik heb kritiek op het algehele beleid, waarin Berden, naast anderen rond hem (bestuur, personeel) een belangrijke rol in innemen. En dit beleid laat geen enkele ruimte voor verbetering zien. En dat heeft vooral met de poppetjes te maken die het beleid uitvoeren. Je kan nog zulke goede plannen hebben, het gaat altijd om de mensen die ze moeten uitvoeren.

   Hoe kan het dat de begroting al jaren niet rond is. Dat er meer geld uitvloeit dan er binnen komt? Dat lijkt me toch een teken van slecht beleid en van op te grote voet leven. Los van het feit of Otsu nu door een investeerder of door de club betaald wordt, is er dus daarnaast ook te veel geld over de balk gesmeten.

   Maar goed, iedereen zijn mening, Ik zou het alleen erg vinden al de club waar ik van hou en waar jullie van houden snel kapot gaat . Ik gun jullie en mij een fijne club waar ik graag kom en waar ik spectaculair voetbal zie. Ik ben geen vijand van de club VVV of van supporters met een andere mening. Het doet mij alleen soms pijn hoe de supporters (dus ook die met een afwijkende mening) in mijn ogen bedonderd worden en dat ons pijn wordt gedaan in hoe er met onze club wordt omgegaan. Ieder zijn mening en ik hoop juist dat ik geen gelijk heb. Ben er alleen bang voor dat VVV een zieltogend bestaan te wachten staat als er niet iets veranderd. Dat gun ik niemand. Vandaar mijn posts.

Leave a Reply