VVV-Venlo wint eenvoudig en behaald voor eerst in bijna 10 jaar de achtste finales

Op dinsdagavond stond de derde ronde van de KNVB Bekerwedstrijd op het programma voor VVV-Venlo. In een heel leeg stadion De Koel (1900 supporters waarvan 300 MVV supporters) speelde de Venlonaren de derby tegen MVV Maastricht. Plaatsing voor bij de laatste 16 in het KNVB-bekertoernooi stond op het spel voor beide ploegen.

De eerste 10 minuten gingen gelijk op het was een beetje aftasten voor beide ploegen. Het spel ging een beetje heen en weer maar echte kansen kwamen er niet voor beide ploegen. VVV begon na het kwartier steeds meer grip te krijgen op de wedstrijd. En het resulteerde eindelijk ook in kansen. Na een kwartier spelen ontstond er een scrimmage voor het doel van MVV. Na een fout van de doelman van MVV is het Vito van Crooy die tot tweemaal toe op het doel schoot. Echter werden deze doelpogingen ook gemakkelijk gekeerd door de Maastrichtse defensie.

VVV wordt sterker er sterker en begon de druk op te voeren. En dit resulteerde uiteindelijk in een doelpunt. Platje kwam de bal op het middenveld halen, met een geweldige steekbal speelt hij Guus Joppen vrij. Hij geeft een goede voorzet en met een geweldig overstapje van Yuki Otsu kwam bal uiteindelijk bij Vito van Crooy. Voor hem was het een makkelijk binnen tikkertje maar de gehele aanval was goed verzorgd en geweldig om te zien. De jonge aanvaller scoort daarmee zijn eerste officiële doelpunt in het shirt van de Venlonaren.

VVV ging dan ook verdiend met een 1-0 voorsprong de rust in. Na rust is het MVV die in het begin het heft in handen neemt en probeert de gelijkmaker te maken. Maar in echte grote kansen resulteerde dit niet. Het is VVV die de marge na ongeveer een uur spelen verdubbeld. Na een hoekschop van Randy Wolters is het Melvin Platje die de bal binnen tikt.

Hierna is het VVV die het spel maakte en MVV die achter de feiten aan bleef lopen. Na nog een geweldige aanval kon VVV nog op 3-0 voorsprong komen maar het schot van Otsu was niet hard genoeg.  De laatste 10 minuten gaat MVV alles op alles spelen en wisselt offensief. Maar ook dit resulteerde niet in kansen. VVV kwam niet verder dan het middenveld. Er werd uiteindelijk niet meer gescoord en hierdoor wint VVV  verdiend met 2-0.

Voor het eerst in bijna 10 jaar weet VVV weer eens de achtste finales te bereiken. De achtste finales zijn gepland midden december en later deze week wordt bekend wanneer er definitief gespeeld wordt en wie de tegenstander is.

VVV speelde verzorgd en redelijk goed voetbal en er werden eindelijk weer eens kansen gecreëerd en misschien wel het belangrijkste van alles, er werd eindelijk weer eens gescoord. Wat een verademing na 2 matige wedstrijden tegen Sparta Rotterdam en RKC Waalwijk. VVV weet eindelijk weer wat winnen is en hopelijk wordt deze lijn doorgezet in de competitie!

Statistieken
VVV-Venlo – MVV Maastricht 2-0 (1-0)

Scoreverloop: 38. Van Crooy (1-0); 68. Platje (2-0)

Gele kaart(en): Wolters (VVV-Venlo); Moustafa (MVV Maastricht)
Rode kaart(en):

Toeschouwers: 1.900

Scheidsrechter: Kamphuis

Opstelling VVV-Venlo:
Wintjens; Fleuren, Buwalda, Promes, en Joppen; Van Crooy, Post (65. Gijzen) en Kruijsen; Wolters (82. Elito), Platje en Otsu (90. Simmons).

Opstelling MVV Maastricht:
Coppens; Moustafa, Kuipers, Knops(79. Hikspoors) en Ofori; Brouwers, Ospitalieri (46. Vink) en Smeets; Vorthoren, Croux en Braken.

11 Responses

 1. Meuske

  Goede overwinning maar ze hadden zich nog beter moeten belonen door er nog een paar in te schieten, dat was pas echt goed geweest voor het moraal. Volgende ronde Ajax thuis zou wel een mooi affiche zijn voor de Koel weer vol te krijgen. Waar blijven de reacties uit Reuver of is er niks negatiefs te melden op de bezoekers aantallen na? Als ze verloren hebben weet iedereen de weg wel te vinden maar als ze gewonnen hebben blijft het hier angstig stil!!! Forza VVV

  1. jason

   Nou hier zijn we dan. Gisteren was het een stukje beter dan zaterdag. Maar wat heeft vvv toch een matige backs. Joppen was zeer matig gisteren en fleuren die speelt nog zonedekking in bed. laatste kwartier mag de rechtsbuiten van mvv elke bal gewoon voorzetten zonder dat fleuren ook maar in de buurt was. verder wel blij met de overwinning natuurlijk.

  2. RuiverCity

   @Meuske. Natuurlijk ben ook ik tevreden met het resultaat. Maar jouw kinderhandje is wel erg snel gevuld zeg. Tsjonge, jonge….Nu al die wedstrijden al vergeten waarin (kostbare) punten zijn verspeeld en waarin honderden, zo niet duizenden toeschouwers van de tribunes zijn gejaagd??? VVV moet eerst maar eens een constante reeks neerzetten willen ze mij overtuigen. En dan vooral tegen NEC en Roda. Mijn inziens komt het middenveld heel, heel veel te kort. Hopelijk komen dan de toeschouwers ook weer massaal terug want gisteren was het angstig leeg…….

 2. Boris

  Prima overwinning. In het bekertoernooi telt alleen het resultaat, dus VVV heeft het prima gedaan.
  Nu hierop voorborduren en een stijgende lijn inzetten. Het zal toch een keer los moeten komen.
  Verder hopen op een gunstige loting (thuiswedstrijd tegen een Jupiler-ploeg) en je staat misschien zomaar bij de laatste zestien.

 3. brise continu

  We gaan Europa in!
  Zeker wete…heb altijd gezegd dat er (im)potentie in dit elftal zit!
  Geweldige wedstrijd met Maenpa in de hoofdrol toch….?
  ….Boris…teveel gezopen na de overwinning ?
  We zitten al bij de laatste 16…..

  Pssst….zo ff sprietse!!

 4. Louis van Gaal

  VVV heeft (gelukkig) meer kunnen afdwingen tegen een tegenstander de beter was dan RKC. Laten we hopen dat dit het vertrouwen geeft om de weg omhoog te kunnen blijven volhouden. Alleen wat was de Koel leeg …..

 5. binky

  vvv speelde zeer matig mvv was wat slechter
  maar middenveld van vvv is zeer slecht als ik dan zie dat die nr 14 brian smeets
  een heerlijke pot voetbal speelde veruit de beste op het veld
  zie ik dan politieagent kruissen dan zakt mijn broek af
  en dan o, van crooy man of de match uit te ropen vraag ik mij af wie dit doet
  heeft twee ballen goed geraakt
  haal dan die smeets maar inzet spelinzicht ptima

  1. YowVVV

   VVV speelde gisteren niet matig, het speelde redelijk tot goed..
   het publiek was ook gewoon tevreden/opgelucht!

   De wil om te winnen zat ook in het team! Teamprestatie, al blijf ik me zorgen maken over het middenveld, Kruissen komt simpelweg te kort. Helaas moet ik dit echt concluderen, niet uitsluitend op basis van deze wedstrijd.

 6. 5 for life

  Voorbeeldje hoe je achter je team staat !!!!!!!!!!!!!!

  Ze waren al de hele wedstrijd goed hoorbaar, de supporters van GA Eagles,
  maar nadat ze met 10 man komen te spelen tegen FC Twente gaan ze daar nog harder zingen.

  Forza VVV ole ole !!!!!!!!!!!!!

Leave a Reply