Debutant Nijholt schiet VVV naar zege

VVV-Venlo heeft vanmiddag goede zaken gedaan. Zowel in de normale stand als in de 4de periode maakt de ploeg een flinke sprong.

VVV-Venlo was vanmiddag in haar eigen stadion de Koel oppermachtig. Vanaf de eerste minuten maakte het de Maastrichtenaren duidelijk dat men voor een driepunter ging. VVV-Venlo met nieuweling Gianluca Nijholt op het middenveld dicteerde de volle 90 minuten. Vanuit een ijzersterke defensie, met Buwalda en Promes als absolute uitblinkers. Maar wat een genot om linksback Joeri Schroyen zeer sterk, fel en dreigend op te zien komen. Defensief maakte hij nog een enkele foutjes maar opkomend veel dreigender door zijn snelheid en doelgerichtheid dan Niels Fleuren. De beginjaren bij Fortuna Sittard leken weer in zijn benen (en vooral zijn hoofd) te zitten. Het zou doodzonde zijn als hij naar Fortuna vertrekt.

MVV kreeg de eerste grote kans van de wedstrijd door een kopbal, maar wie anders dan Niki Mäenpää redde met een katachtige redding. Vrij snel daarna kwam VVV-Venlo op voorsprong. Na een mooie aanval rondde nieuwkomer Nijholt met een fraai schot deze aanval af. De verdiende 1-0 stond op het scorebord. Dit gaf de Venlonaren zelfvertrouwen. VVV-Venlo liet eindelijk weer eens leuke aanvallen zien waarvan de nodige dreiging uitging. Nijholt met naast zich een zeer ijverige Danny Post en Selman Sevinc voelde zich al vrij snel thuis. Met een prachtige krulbal, na een afgeslagen corner (die hij zelf eigenlijk moest nemen), beloonde hij het degelijke spel, 2-0. VVV-Venlo ging met deze verdiende voorsprong de rust in.

Toch nog een opmerking over de eerste helft. Bij MVV liep een kanjer van een middenvelder. De kalende Bryan Smeets, met rugnummer 14!Dit is nou precies de speler waar we in Venlo al jaren op zitten te wachten. Fel, fysiek sterk, technisch en met een geweldig spelinzicht. Naast Gianluca Nijholt was hij echt de speler van de eerste helft. Mocht VVV-Venlo nog geld overhebben dan mogen ze Stan Valckx komende week nog snel naar Maastricht sturen en deze geweldenaar op te halen.

De tweede helft bleef VVV-Venlo geconcentreerd spelen. Middenvelder Nijholt zorgde voor een snellere aanvoer naar de voorwaartse. Achterin was het centrale duo Buwalda en Promes onklopbaar. Deze laatste maakte even later een prachtig doelpunt. Vanuit de achterste linie zette hij een aanval op. En wat we bij de Venlonaren vaker missen deed hij nu wel. Hij dribbelde met de bal in naar het middenveld en via een paar een-tweetjes kwam hij vrij voor het doel van de Maastrichtenaren. Als een echte goalgetter rondde hij zijn aanval doeltreffend af, 3-0.

Hiermee was de wedstrijd gespeeld. MVV had zo goed als niks in te brengen. VVV-Venlo probeerde de score nog op te voeren maar door pech en eigen falen bleef het bij de verdiende 3-0 overwinning.

VVV-Venlo mag zich nu gaan opmaken voor de belangrijke wedstrijd, komende vrijdag in Emmen. Daar hebben de Venlonaren het in het verleden altijd heel moeilijk gehad. Maar met de groeiende vorm van enkele spelers en de hechte defensie kunnen we met vertrouwen naar deze wedstrijd uitkijken. Hopelijk zet VVV-Venlo de goede reeks voort……

Wedstrijdverslag van RUIVERCITY

Statistieken
VVV-Venlo – MVV Maastrich 3-0 (2-0)

Scoreverloop: 14. Nijholt (1-0); 34. Nijholt (2-0); 57. Promes (3-0);

Gele kaart: (VVV-Venlo); (MVV Maastricht)

Toeschouwers: 4.100

Scheidsrechter: Dhr. Kamphuis

Opstelling VVV-Venlo:
Mäenpää; Schroijen (83. Maksimenko), Buwalda, Promes en Joppen; Post, Nijholt (78. Elito) en Sevinç; Wolters, Platje en Khalouta (89. Van Crooij)

Opstelling MVV Maastricht:
Coppens; Maatsen, Kuipers, Knops (89. Ofori) en Ospitalieri; Vorthoren, Smeets (75. Veldmate) en Peeters; Brouwers (65. Huser), Braken en Croux.

39 Responses

 1. Zeker wete

  Proficiat aan VVV met de mooie overwinning. Het lijkt erop dat Nijholt de speler op het middenveld is die VVV al lang nodig heeft. Prima speler. rustig aan de bal, overzicht, mooie trap.

  1. Sanderkuh

   Als je in de krant van vrijdag kijkt zie je dat de Graafschaap interesse in deze speler heeft. Contract loopt ook einde van dit jaar af….dus wellicht dat hij weg mag…dan krijg je er wellicht nog iets voor ipv gratis de deur uit lopen….

 2. Drikus

  Weer eens een mooie wedstrijd gezien van VVV met als uitblinker Nijholt.
  Het spel was aanvallend te noemen. De aanvallen divers. Steekpasses, diepte passes, door het midden en over beide flanken, mooie combinaties en oog voor elkaar.
  Stein gaf in een eerder interview al aan dat het ontbrak aan bruikbare aanvoer naar voren. Ik denk dat Stein tevreden kan zijn over de aanvoer van vandaag.
  Leuk dat Promes heeft gescoord 🙂

  5 of 6-0 was in mijn ogen ook niet onverdiend geweest.

 3. Goodie

  Eindelijk weer is een pot gezien waar ik echt van genoten heb. Nijholt was vandaag een hele belangrijke speler. Niet alleen vanwege zijn 2 doelpunten, VVV begon echt te voetballen en de aanvoer naar de aanval was prima vandaag. Waar ik eerder meldde dat ik Schroijen verdedigend niet altijd even goed vond, vond ik hem vandaag ook verdedigend goed. Ik vraag me eigenlijk af of Steijn heb nu nog steeds kwijt wil aangezien hij verkozen werd boven Maksimenko als linksback.

  1. supportertje

   Brise, kun jij niet eens lekker op het toilet blijven met je thuishulp. Of is dit de manier van jou om je te uiten dat je toch wel tevreden was met VVV. Trouwens, was je eigenlijk wel daar met de wedstrijd in het stadion.

  1. Goodie

   Dan heb je het mooiste nog gemist. Frans Timmers die voorafgaand aan die wedstrijd er gaat roepen: ”Er is maar 1 club in Limburg!” Fortuna heeft zijn mond ook mooi gesnoerd, dn speknek.

 4. Meuske

  Spelen ze een keer de pannen van het dak kan ik er niet bij zijn helaas. Super overwinning en ik hoop dat ze het kunstje nog een keer kunnen vertonen bij de volgende thuiswedstrijd. Nijholt is dus geen brandholt dat heeft hij wel bewezen vandaag en inderdaad zou Steijn Schroyen nog laten vertrekken? Als we dan deze periode kunnen pakken komt het seizoen toch nog goed. De Koempels verloren!!!!!!!!!! HEEEEEEEEERLIJK!!!!!!!!!!!! Forza os VVVke

  1. supportertje

   Meuske, ik ben net zo blij als jij dat bent. Ik heb genoten vanmiddag, en hoop nog vele middagen mee te maken op deze manier. De wonderen zijn de wereld nog niet uit. Als we ook nog Voorn kunnen scoren, dan is het nog wat.

 5. supportertje

  Ik ben na de zege van VVV trots op de club. Zo moet het, en nu de lijn door blijven trekken. Kunnen we nog genieten van wat er komen gaat. Hou vol en blijven knokken VVV. Maak ons trots.

 6. roermond

  Nou ramon voorn nog ff ophalen in Sittard..een breker en mannetjesputter, dan hebben we een ijzersterk middenveld. Dan zie ik het helemaal zitten de 2e competitiehelft..come on venlo. .forza vvv. ..

  1. supportertje

   Nou, als ze die Bryan Smeets kunnen afsnoepen van MVV, zou ook niet slecht zijn. Ik heb hem vanmiddag zien spelen, en is net zo’n type als Voorn. Met zo’n duo staan we zo in de top vijf. Maar ik denk als we Voorn kunnen scoren, er een gelijksoortig duo ontstaat waar we veel aan hebben. We wachten maar af, want VVV heeft niet zoveel financiële mogelijkheden meer.

 7. brise continu

  Tuurlijk supportertje en als we Messi halen dan spelen we binnenkort voor de Viersener Gehaktballen pokaal….maar jong…een scheetje doorbreekt de ozonlaag niet hoor…

  Pssst…zo ff sprietse! !!

  1. supportertje

   Brise, jongen ben je nog wakker. Fijn dat je er nog bent, nu nog even positief mee gaan denken. maakt het leven een stuk leuker. Eenmaal VVV, altijd VVV, of niet dan.

 8. 5 for life

  Wat middenvelder halen. Sevinc speelde een goede degelijke wedstrijd. Als Steijn hem wat meer vertrouwen geeft dan haalt die het niveau van vorig seizoen en heb je met Nijholt en Post gewoon een goed middenveld.

 9. jason

  Sevinc speelt me iets te vaak terug en mag wel wat meer aanvallend denken. Joppen was aan vvv zijde weer de slechtste. Verder een redelijk goed vvv gezien en een wel erg zwak mvv. Maar inderdaad Brise ik wacht nog effe met al teveel euforie. Laat ze maar eens eerst wat meer wedstrijden achter elkaar redelijk spelen. Er komen enkele zware uitwedstrijden aan daarna weten we meer.

  Lang leve De Koel

 10. Meuske

  Inderdaad laten we even wachten met de polonaise want na Volendam dachten we ook dat het lek boven was maar niks was minder waar. Emmen uit is een goede test hoe goed deze wedstrijd is geweest want als ik het zo lees bood Mvv ook niet echt weerstand. Ben aan het wachten op beelden want ik heb nog niets gezien en ben benieuwd naar de doelpunten van Nijholt. Komt er een samenvatting Lincoln? Sbs had geen samenvatting gisteren helaas.

 11. Goodie

  Met een middenvelder erbij heeft Steijn meer keuze en zou dit ook fijn zijn met blessures en schorsingen. Maar misschien is een rechtsback wel belangrijker. Wat speelt Joppen zwak zeg.

  1. supportertje

   Joppen is op dit moment zeker een wat zwakkere schakel bij VVV. Komt op dit moment eigenlijk overal te kort, en werd er tijdens de wedstrijd diverse malen er uit gelopen. Laten we hopen dat hij snel weer zijn oude vorm terugvind zoals we hem kennen. Daar in tegen vond ik Joeri een goede wedstrijd spelen, soms nog wat verdedigend zwak, maar wel aanvallend spel. Ben benieuwd of hij weer mag spelen tegen Emmen.

 12. Gerardus

  Ik hoor hier wel de hele tijd dat Joppen slecht speelt maar wat te denken van de voorhoede? Wolters komt geen pepernoot meer voorbij, lijkt langzamer te zijn geworden ten opzichte van vorig jaar en staat niet diep genoeg. Platje werkt had maar deze superspits speelde ook alleen zijn eerste paar wedstrijden goed en heeft nu al 4 thuiswedstrijden achter elkaar een een op een kans gemist, al hoewel die van gisteren toch wat moeilijker was maar die mocht er ook wel in. Plus hij komt of steeds teruggelopen uit buitenspel positie of hij staat te veel naar achteren waardoor het lastige is om de diepte te zoeken zoals Nijholt gisteren ook probeerde maar dit kon niet omdat er niemand diep ging. Khalouta werkt ook hard maar loopt steeds naar binnen naar de spits positie en heeft geen individuele actie. Hij lijkt mij dan ook meer een spits dan een buitenspeler. Misschien moet VVV eens 4-4-2 gaan spelen. Gisteren was trouwens ook PAS de derde!!!! wedstrijd dat er met 2 doelpunten verschil werd gewonnen. Dit gebeurde alleen tegen Volendam en in de beker tegen de Sjengen.

 13. Goodie

  Ik vind het onbegrijpelijk dat Schroijen nu verhuurd is aan Fortuna. Schroijen vond ik gister ook verdedigend goed spelen, misschien kwam dit ook wel door de kwaliteit van Mvv. Maar als hij vertrouwen krijgt, denk ik dat het een goede linksback zou kunnen worden. Overigens lijkt het er wel op dat Voorn nu deze kant op gaat. Zag een Facebookpost van Voorn: ”

  1. Goodie

   Het bericht van Voorn: ”Beste facebook-vrienden. Ik ben met mijn scriptie bezig voor mijn HBO-opleiding. Dit is mijn laatste opdracht en dan kan ik mijn diploma binnen halen! Ik heb hierbij alleen inwoners van de gemeente Sittard/Geleen nodig of Fortuna Sittard supporters!
   Val je onder deze doelgroep, dan kan je me bij deze erg helpen en ben ik je zeer dankbaar. ( Bericht delen is ook een optie!! )
   Klik op onderstaande link…”

   1. Goodie

    ”Best Fortuna-supporters!! Jullie zijn en waren in al die jaren geweldig voor mij en voor het team. Ik heb mooie momenten meegemaakt, maar ook mindere momenten. We zijn er altijd samen uitgekomen! Ik ga Fortuna zeker missen, maar voor mezelf moet ik verder! Ik zal het zeker blijven volgen en wie weet wat de toekomst brengt! Ik wil jullie allemaal heel erg bedanken voor dik 7 seizoenen!!!”

    Dit is de goede citaat 😉

 14. VN2

  Diegene met die megafoon op O5 mag dat wat mij betreft achterwege laten in het stadion en lekker bij schoonmoeders thuis in de huiskamer lopen spelen met dat kutding. Mijn god wat een vertoning elke thuiswedstrijd.

  Verder was dit een derby die geen derby is en al helemaal niet uitstraalt met deze toeschouwersaantallen inclusief het lege uitvak.

 15. Ben

  Eenvoudige overwinning op zeer matige tegenstander, bovendien een normale, logische overwinning, die ook 4 of zelfs 5-0 had kunnen eindigen.
  Overigens dolblij met deze tweede overwinning op rij, het zou het team zomaar vleugels kunnen geven voor het vervolg van deze competitie. Versterking op het middenveld, zelfs 2 versterkingen, kangoeroe uitpakken. Opstelling 4-4-2 is niet ondenkbaar, zeker met de aanvallend ingestelde middenveldspelers, zelfs 5-3-2 zie ik als een optie.
  FORZA VVV! Het kan zo maar nog heel erg leuk worden.

Leave a Reply