VVV-Venlo na gelijkspel nog steeds ongeslagen in 2020

VVV-Venlo heeft dit seizoen voor de tweede keer niet kunnen winnen van concurrent Fortuna Sittard. Na de 4-1 nederlaag in Sittard bleef het in een goed gevuld stadion de Koel 0-0.

Fortuna nam vanaf de eerste minuut het initiatief in deze wedstrijd. Vooral spelbepaler Mark Diemers had veelvuldig balbezit. Aanvoerder Danny Post van VVV had de handen vol aan de behendige Diemers. Doordat Post al in de 16de minuut geel kreeg, moest hij de resterende tijd met de handrem spelen. VVV liet Fortuna komen en gokte duidelijk op een snelle uitbraak via Yebaoh en Darfalou. Deze tactiek kwam er zeker in de eerste 45 minuten niet uit. Veelvuldig balbezit van Fortuna en een afwachtend VVV.

Een vrije trap van Bruns was de eerste gevaarlijke actie van de Venlonaren. Keeper Koselev van Fortuna kon de bal nog net tot corner verwerken. Een goed opkomende Pachonik zorgde voor het tweede Venlose gevaar. Hij bereikte door goed doorzetten de achterlijn, maar zijn voorzet op de 16 meter was aan geen enkele Venlose speler besteed. Net voor het rustsignaal had VVV-keeper Kirschbaum nog een geweldige redding. Zodoende werd de rust bereikt met 0-0.

Na rust begon VVV met meer aanvallende intenties. Tot grote kansen leidde dit echter niet.

Het spel golfde op en neer maar beide ploegen konden geen uitgespeelde kansen creëren doordat ze aanvallend onmachtig waren.

Zowel bij de ploeg uit Sittard als uit Venlo waren de aanvallers vandaag niet in goede doen.

Bij VVV werkte Yeboah, Darfalou en Opoku hard maar ze konden geen gat in de defensie van de Fortunezen vinden. Opoku kreeg vlak voor tijd nog een goede mogelijkheid. Hij wurmde zich door de Sittardse verdediging maar kwam net iets te kort om de bal in het doel te werken.

Hierdoor eindigde deze Limburgse derby in een doelpuntloos gelijkspel. Beide ploegen schieten hier weinig mee op. VVV verdient absoluut de complimenten voor het harde werken echter mist het het vernuft om aanvallend iets te creëren.

VVV-Venlo blijft nog steeds ongeslagen in 2020. Volgende week wacht de belangrijke uitwedstrijd naar concurrent FC Emmen.

Geschreven door RuiverCity.

VVV-Venlo – Fortuna Sittard ( 0 – 0 ) 0-0
Scheidsrechter: Makkelie
Toeschouwers: 7115
Gele Kaarten: Post, R.Janssen ( VVV-Venlo), Dammers, Damascan en Paalack ( Fortuna S.)

VVV-Venlo: Kirschbaum, Pachonik, Röseler, Kum, R.Janssen, Bruns, Post, Neudecker, (Linthorst/82 ), Opoku, Darfalou, Yeboah (Sinclair/77 )
Fortuna Sittard: Koselev, Rota, Ninaj, Dammers, Cox, Smeets, Tekie (Carbonell/64 ), Diemers, Ciss (Frederiksen/88 ), Passlack, Damascan (Karjalainen/72 )

17 Responses

1. Matige wedstrijd. Fortuna was de 1e helft gevaarlijker, de 2e helft was voor VVV.
    De spelers die het verschil kunnen maken (Yeboah, Darfalou en Bruns) speelden niet hun beste wedstrijd, waardoor een overwinning er niet in zat.
    Maar ondanks dat hij niet in goeie doen was vandaag moet m.i. Bruns toch meer in het spel betrokken worden. Hij gaf de 1e helft geregeld aan dat hij aanspeelbaar was, maar kreeg de bal dan niet.
    Opoku had de wedstrijd in de slotfase kunnen beslissen, wilde 1 tegenstander teveel passeren, maar had de bal moeten afspelen naar Darfalou, die helemaal vrij stond. Neudecker speelde een behoorijke wedstrijd, veel goeie intercepties, met meestal een goed vervolg, maar het is echt geen spelbepaler, dat bleek ook vandaag weer…
    Kirchbaum en het centrale duo speelden weer een prima wedstrijd. Pachonik kwam weer veelvuldig op, kreeg in de 1e helft nog wat aanwijzingen van Jay Driessen, waarna zijn loopacties nog gevaarlijker werden.
    Onderin blijft het heel spannend, FC Twente gaat het volgens mij heel moeilijk krijgen, ze geven veel te gemakkelijk doelpunten weg. PEC Zwolle heeft ook een matige verdediging, maar heeft in verhouding een redelijk gemakkelijk programma en een te sterke selectie om op de nacompetitieplek te eindigen.
    Ik ben bang dat Emmen in eigen huis volgende week een moeilijk te kloppen tegenstander is voor ons. Over 3 weken moeten we naar PEC, dat wordt denk ik echt een heel cruciale wedstrijd!

2. ger

Ik heb even een ander punt dan de wedstrijd!
    Ik kom met de auto en met iemand in een rolstoel, deze jonge man had ik voor deze Limburgse kraker mee genomen.
    Heb ook gewoon een invalide parkeerkaarten, maar kan niet parkeren bij VVV?
    De heren op de parkeerplaats zegen gewoon dat zelf de invalide parkeerplaats een betaalde plaats is en je daar van te voren een kaart voor had moeten kopen? En dat we maar moesten kijken waar de de auto gingen neer zetten en hoe we er gingen komen!
    Nou ja zeg wat is dit nu weer! Vanuit achter Heinen motoren een rolstoel duwen om in de koel te komen!
    Sorry hoor maar dat kan echt niet.

3. Depor

Dit is wel erg makkelijk Ger. Misschien had je dit van de voren kunnen uitzoeken. Dan was het geen probleem geweest. VVV doet hier (uiteraard) niet moeilijk over.

ps. Ik heb een zoon in een rolstoel, is spreek uit ervaring.

4. supportertje

Het was in ieder geval spannend tot het einde. Gelukkig bleef er een punt in Venlo. Maar wat is Fortuna een vervelende ploeg geworden om tegen te spelen. Schijnbaar hebben ze geoefend op swalbes, en veel gekeken naar Getafe om de boel te ontregelen en gele kaarten aan te naaien. Maar diverse werden uitgelokt, maar gelukkig tuinde Makkelie daar niet in. Maar Makkelie had er ook een paar moeten trekken voor Fortuna vanwege die swalbes. Helaas maar een punt en gaat het volgende week moeilijk worden tegen Emmen. Maar als de ongeslagen reeks kunnen volhouden dan pakken ze daar een punt, en met mazzel er drie als ze daar net als tegen Groningen weer verdedigend hun werk doen.

5. De Koel

VVV moet de counters wat beter gaan uitspelen. Daar mag wel wat meer op getraind gaan worden. Veel te veel ballen die blindelings naar voren worden getrapt en onzuivere passes, waardoor de bal veel te snel weer wordt ingeleverd.

6. pierre

Wat is die Diemers een irritante , maten naaiende klootzaak!
    Hij was er de hele wedstrijd op uit om Danny Post nog een gele kaart aan te smeren.
    Gelukkig trapte Makkelie daar niet in, maar hij verzuimde om hem hiervoor een gele kaart te geven.
    Ook Ciss was alleen maar bezig om een VVV-er een kaart aan te naaien.
    Over de wedstrijd kan ik maar één ding zeggen: heel snel vergeten!!!

7. Goodie

Valt weinig zinnigs te zeggen over de wedstrijd. Jammer dat de bal tweedehelft niet 1x niet goed viel.
    Makkelie floot prima, al snap ik niet hoe Diemers geen kaart heeft gehad, stervende zwaan. Daarnaast ook nog al zittend op de grond met de hand ook nog een veelbelovende counter er uit halen.

Ben bang dat we over 2 weken nog wel aan deze wedstrijd terug denken. Met een beetje pech pak je geen punten. Volgend weekend Fortuna-Zwolle. Daarna krijgen beide Heracles of Rkc.

8. Luis Erique

Wat ik nooit snap is de situatie dat Diemers gisteren als een aangeschoten hert naar de grond ging met rollen ala Matheus en al, en Makkelie zegt niets aan de hand. Vervolgens springt ie op en doet meteen een actie. Ik zou dan als scheids alsnog geel geven voor simuleren.

1. rongo26

Zeker waar. Maar hij zag het wel allemaal goed. Als we een mindere scheids gisteren hadden gehad, had ik het nog wel moeten zien of we met 11 man de wedstrijd vol hadden gemaakt…

En ook die 2 penalty situaties. Uitstekend gedaan.

Qua VVV. De mannen voorin waren niet in vorm, de rest wel. Met een beetje geluk win je. Maar dat hadden we vorige week al. Als je een resultaat in emmen haalt, is een gelijkspel ook geen ramp

9. pierre

AZ voetbalde vanavond opdezelfde manier als Vvv dit pleegt te doen.
    Echter een groot verschil is dat de uitvoering perfect was.
    Verdedigen en met lange ballen de spitsen bedienen.
    Ik heb genoten!

1. chretien

Prachtig, niet alleen voor hem maar ook voor VVV fans. Proficiat Thorsten! Maar, ja hij wordt inderdaad getraind door de beste keeper ooit bij VVV. Ook in aanvallend opzicht, hoe vaak bracht hij niet met een ferme uittrap/uitgooi de bal heel erg snel naar voren?