VVV-Venlo neemt afscheid van Niels Fleuren

Na 13 seizoenen komt er een einde aan het tijdperk Niels Fleuren in de selectie van VVV-Venlo. De club en technische staf hebben besloten dat Niels Fleuren komend seizoen geen deel meer uit zal maken van de selectie van VVV-Venlo. Dit is natuurlijk even slikken voor Niels en alle VVV supporters. Het wordt heel erg wennen zonder Good Old Niels op de linksback positie.

Onze Niels heeft een geweldige carrière achter de rug bij VVV-Venlo. Het begon allemaal in de winter van 2003 toen Niels Fleuren op 16 jarige leeftijd zijn debuut mocht maken in de wedstrijd tegen Cambuur Leeuwarden. Hierna begon een lang en mooi tijdperk waarbij Niels bijna altijd op het wedstrijdformulier terug te vinden was. Nu 13 jaar later, twee promoties naar de Eredivisie, 354 competitieduels en 404 officiële wedstrijden voor de Venlonaren komt hier een einde aan.

Directeur Marco Bogers over het vertrek van Niels Fleuren: “Er wordt sportief gezien een andere keuze gemaakt voor de linksbackpositie. Met Niels verdwijnt een van de boegbeelden van onze club, maar dat willen we niet ongemerkt voorbij laten gaan. Iemand met zo’n lange staat van dienst verdient een passend afscheid. We zijn met Niels in overleg om een afscheidswedstrijd te plannen, waarbij een All Star Team geformeerd wordt met ex-teamgenoten van Niels. Ook onze supporters die hem jarenlang hebben gesteund krijgen zo de kans om afscheid te nemen.”

“Niels is een modelprof, anders hou je het niet zo lang vol en kom je niet tot zo veel wedstrijden, zeker niet bij een club. Wanneer Niels na zijn actieve carrière terug naar VVV-Venlo wil komen, dan staat de deur altijd open: als ambassadeur van onze maatschappelijke stichting VIA VVV, als jeugdtrainer of in een andere vorm”. 

Wij vinden het natuurlijk zonde dat Niels ons gaat verlaten maar we respecteren de keuze van onze club. Ook Venlonaren wil Niels hartstikke bedanken voor alles wat hij voor ons heeft betekend. Wij wensen Niels veel succes en hopen natuurlijk dat er nog een mooie club voorbij komt waar de linksback zijn profcarriere kan voortzetten.

27 Responses

 1. ger

  Triest eigenlijk, meer kan ik er niet op zeggen!
  Hij heeft een goed jaar gehad, en staat meestal zijn mannetje.
  Ik denk voor het nivo van VVV dat hij nog wel even mee zou kunnen.
  In mijn optiek denk ik dat er andere spelers beter thuis zouden kunnen blijven.

  Niels bedankt, jammer dat het zo moet.

 2. jason

  Prima. Als je als club verder wilt moet je niet blijven hangen in het tijdperk Fleuren. Mooi dat een speler uit de eigen jeugd zolang bij de club blijft (al was er ook nooit echt belangstelling van andere clubs) maar ik ben/was niet zon fan van hem. matige back die bijna nooit een voorzet geblokt heeft. Toch bedankt Niels!

  lang leve De Koel

 3. Sanderkuh

  Dit nieuws hoor je ieder jaar toch, en uiteindelijk verlengt hij toch met een jaar….maar nu aangeven afscheidswedstrijd: dan zal het wel echt definitief zijn neem ik aan…..Niels bedankt voor je jarenlange inzet…thanks !

 4. kiekoputspelke

  Niels Fleuren heeft afgelopen seizoen misschien wel zijn beste seizoen gespeeld voor VVV en dus lijkt dit een raar besluit. Maar laten we eerlijk zijn: het is en blijft een speler zoals er vele zijn en ik vind het juist goed dat VVV uitspreekt dat er naar een ander niveau back gezocht gaat worden. Dat geeft ambitie aan en dat is uiteindelijk waar je als club naartoe moet.
  Feit is wel dat de laatste jaren onze aankopen voor de linksback geen al te groot succes zijn gebleken, maar laten we nu dan maar eens uitgaan van een voltreffer.

  Ik blijf overigens van mening dat Jason Bourdouxhe een goede speler voor VVV kan zijn maar ik weet niet zeker of dat als back is of als linkermiddenvelder. Voetballend is het namelijk echt wel een prima speler maar hij mist de hardheid die een back ook moet hebben.

  Niels, bedankt voor je jarenlange inzet voor VVV en het ga je goed !!

  1. Gerardus

   Over Bourdouxhe heb ik ook mijn twijfels, denk dat hij beter de plek van Nijholt kan gaan invullen. Als linksachter komt hij duidelijk te kort en dat kostte de club dan ook de eerste paar wedstrijden. Neem aan dat ze wel een andere back halen want anders is deze beslissing wel erg onbegrijpelijk.

 5. Gerardus

  Zonde, gaf altijd 100% en was natuurlijk niet de meest getalenteerde speler. Dat kan niemand ontkennen. Hij gaf echter wel altijd alles! Zonde dat iemand die zolang bij onze club zit op zo’n relatief jonge leeftijd al afstand zal nemen van het profvoetbal en de club. Wat mij vooral opvalt is dat iedere linksback die er gekomen is uiteindelijk zijn plaats heeft moeten afstaan aan Niels waardoor het mij toch een raar besluit lijkt. Tevens snap ik ook niet waarom je hem laat gaan. Hij heeft ervaring, is goedkoop en kent de club. Zonde vind ik het. In ieder geval veel succes in het verdere leven Niels!

  1. jason

   Maksimenko was een prima linksback. Echter maakte tegen roda een klein foutje en het was einde loopbaan bij vvv terwijl die stukken beter was dan Fleuren.

   Lang leve De Koel

   1. Gerardus

    Hmm hij was indd niet slecht maar was ook vooral een degelijke back die van origine een centrale verdediger is, voor die positie werd hij ook gehaald. De enige die ik beter vond was el achaoi die speler van Heerenveen en NEC en Leiwackabessy in de eerste paar maanden. Maar Leiwakabessy werd er ook uitgespeeld net als de meeste andere. Maar Maksimenko raakte toch ook zwaar geblesseerd toch ?

   2. jason

    knieblessure was in 2014 terwijl hij in 2015 die wedstrijd tegen roda voetbalde.

 6. Ben

  VVV zal, zeker weten, goede reden hebben om Fleuren weg te sturen.
  Ik zag Fleuren altijd graag spelen, uiteraard had hij meerdere beperkingen, maar, welke speler op dit niveau heeft die niet?
  Hij zou hier nog met gemak 5-6 jaren verder kunnen en wie weet, kunnen worden toegevoegd aan de technische staf.
  Jammer, VVV heeft anders beslist. We gaan verder.
  De nummer achttien van de Jupiler League genereerde bijvoorbeeld meer inkomsten dan de nummer twee, VVV-Venlo
  Read more at http://www.voetbalprimeur.nl/nieuws/662480/grote-zorgen-in-jupiler-league-over-toekomst-handen-ineen-slaan-.html#0m6cSQ2A37wIdWHw.99

 7. Ben

  Er ging iets fout, maar elders las ik iets over het armetierige RKC en ik citeer:

  “De nummer achttien van de Jupiler League RKC genereerde bijvoorbeeld meer inkomsten dan de nummer twee, VVV-Venlo
  Read more at http://www.voetbalprimeur.nl/nieuws/662480/grote-zorgen-in-jupiler-league-over-toekomst-handen-ineen-slaan-.html#0m6cSQ2A37wIdWHw.99

  Het verbaast me, er stond helaas niet bij waar beide clubs hun inkomsten vandaan haalden, maar lijkt me zeker interessant om bij deze kleine club eens rond te neuzen. FORZA VVV!

 8. RuiverCity

  Niels heeft een prima instelling en werkt heel hard. Maar komt tactisch en technisch zoveel te kort. Hele terechte keuze dit. Besteed het geld maar aan een goede linksback.Ik hoop dat er deze zomer eindelijk eens iets goeds komt van BMG of West Ham. Tevens eens goed gaan kijken in de Juup zoals bijvoorbeeld bij Almere City. Daar lopen een of twee goede aanwinsten.

 9. Meuske

  Had Niels wel willen behouden want heeft toch bewezen zijn mannetje te staan of dat nou in de basis was of vanaf de bank. Niels is een Venlonaar en daarom snap ik de keuze niet want hij kan nog veel betekenen voor een spelersgroep zowel in als buiten het veld. Niels bedankt en je hebt altijd gevochten voor onze club en je kunt trots zijn op je prestaties tot nu toe. Veel succes voor de toekomst en hoop dat je nog ergens aan de bak komt in de voetballerij.

 10. Goodie

  Ik had Niels ook nog graag bij VVV gezien. Hij ging altijd voor de volle 100%voor het team. Vond het het laatste jaar degelijk en bracht aanvallend ook meer. Hij was zo dichtbij met het schot op de lat tegen Dordrecht, het mocht helaas niet zo zijn.

  Als ik dan reacties lees dat mensen hun SCC niet verlengen vanwege dit, ben je dan een VVV of een Fleuren supporter? Kom op man, dit is de keuze die VVV maakt en daar moeten we het mee doen!

  Ik hoop dat VVV al een vervanger op het oog heeft want van Bourdouxhe ben ik niet bepaald gecharmeerd. VVV moet sowieso snel handelen, want zowel De Graafschap als Twente kunnen op het moment nog niet zoveel.

 11. clubman

  ONGELOFELIJK !!!
  Voor het zoveelste seizoen op rij is VVV van plan om good old Niels te gaan vervangen door een “betere” back…
  Het spreekwoord zegt “een ezel stoot zich niet twee keer aan dezelfde steen”, maar bij VVV is dit een jaarlijkse routine.
  Opnieuw gaat er geld uitgegeven worden aan een vervanger die, zo weten we inmiddels allemaal wel, straks door de mand gaat vallen in vergelijk met Fleuren. Alleen ziet het er deze keer naar uit dat Niels niet de kans gaat krijgen om zijn zoveelste vervanger uit de basis te spelen.
  In en in triest vind ik dit en ik begrijp niet dat dit besluit zo laconiek wordt ontvangen bij de achterban. Fleuren kost voor voetbalbegrippen geen drol, heeft 400+ wedstrijden ervaring, is nooit geblesseerd en gaat voorop in de strijd. En toch wil VVV alwéér een vervanger voor hem halen…
  Nogmaals, in de Jupiler League is er géén betere back te vinden voor hetzelfde geld dus waarom in hemelsnaam weer een vervanger halen?! Daarnaast is Niels een cultheld in Venlo, en daar neem je niet 10x afscheid van. Dat getuigt van een totaal gebrek aan respect en dat mag VVV zich aanrekenen! Bespaar me svp de prietpraat over functies bij VVV na zijn actieve carriere.

  VVV heeft het opnieuw niet begrepen en dit smeekt om een supportersrevolutie: FLEUREN MOET BLIJVEN !!!

  1. supportertje

   Ben het geheel met je eens, ondanks dat hij ook wel eens faalde. Maar over het geheel genomen gaat er met het vertrek van Niels Fleuren een zekere factor verloren. In mij ogen kan hij gerust nog een paar jaar mee op dit niveau, en ik begrijp ook niet echt dat hij het veld moet ruimen. Met zijn vertrek gaat er een stuk cultuur en”het” gezicht van VVV verloren. Wat deed ik graag mee aan de kreet “alle ballen op Fleuren”. Gaf wel een goed sfeertje en een steun in de rug aan de spelers op het veld.

   1. Ben

    Ik kan me voorstellen dat VVV op zoek gaat naar een linksback voor de toekomst.
    Fleuren behouden tot blijkt dat de nieuwe linksback Fleuren heeft doen vergeten.
    Daarna hem behouden voor de breedte en als 38 jarige afscheid laten nemen, omdat hij zelf aan geeft te willen stoppen. Afscheidswedstrijde tegen WHU? FORZA VVV!

 12. jason

  Wat lullen jullie nu man. Ze hebben Fleuren 13 jaar lang onder contract gehad en dat voor een matige back. Zelf is hij vvv daar heel dankbaar voor maar jullie blijkbaar niet. VVV verspeelt bij mij absoluut geen goodwill integendeel zelfs. Goeie beslissing.
  Maar ik kan de sfeer alweer voorspellen de eerste wedstrijden van het nieuwe seizoen. Nieuwe back en dan weer lekker ‘alle ballen op fleuren inzetten” door de O-tribune. Hoop dat ze dan inmiddels daar een rolluik hebben hangen en dan duw ik wel op de knop.

  Lang leve De Koel

  1. supportertje

   Jason jij hebt jouw mening, wij hebben onze mening. V.w.b. de O tribune, die mag inderdaad vernieuwt worden, maar een rolluik lijkt mij overbodig, gezien het feit, dat de meeste aanmoedigingen daar ook vandaan komen.

   1. jason

    aanmoedigingen ? ja zolang het goed gaat. Daarna is het spelers uitschelden. Vandaar dat rolluik.

    Lang leve De Koel

Leave a Reply