“VVV-Venlo niet verder met Van Ooijen”

Dat laat de speler weten tegen De Limburger: ,,Stan Valckx heeft mij laten weten dat mijn contract niet wordt verlengd om financiële redenen”

Van Ooijen was twee seizoen actief voor VVV-Venlo en was daarin regelmatig zeer belangrijk voor de Venlonaren.

6 Responses

 1. chretien

  Heel erg jammer, hij was voor ons clubje top! Reden is dat we hem niet kunnen betalen? Dan houdthet natuurlijker. Jammer, hij kon nog zeker 5 jaar mee… het ga hem goed en bedankt voor de mooie tijd!

 2. mats

  Heeft in mijn ogen totaal niet gebracht wat ik er van gehoopt en verwacht had. Speelt bij VVV op top van zijn kunnen. En als je omhoog wilt is het niet meer dan logisch dat je afscheid neemt van hem. Helaas. Hopelijk nog een paar mooie jaren voor hem maar zal denk ik stapje terug moeten doen.

 3. idderzienmeining

  Ik reageer deels o.b.v. aannames dus pin me niet vast op mijn bericht 😉

  Peter v. Ooijen is twee seizoenen geleden transfervrij overgekomen van Heracles Almelo en zal daarom één van de beter betaalde spelers bij VVV-Venlo zijn geweest ? Met de huidige situatie en de onzekere toekomst kan ik me voorstellen dat VVV-Venlo de keuze maakt om hem geen nieuw voorstel te doen met het idee om voor hetzelfde salaris nu méér aankopen te kunnen doen ?

  Van de andere kant had VVV-Venlo hem best een nieuw (fors lager ?) voorstel kunnen en mogen doen, zodat de bal bij Peter v. Ooijen had gelegen.

  VVV-Venlo maakt dus een andere keuze en ergens snap ik dit wel. Ik vond het aantrekken van Peter v. Ooijen destijds erg goed nieuws. Terugkijkend op zijn periode bij VVV-Venlo mogen we denk ik concluderen dat zijn 1e seizoen matig was en zijn 2e seizoen (helaas abrupt afgebroken) beter.

  Maar kijk ik iets kritischer dan valt het ook wel mee (of in dit geval tegen) wat de waarde van Peter v. Ooijen voor dit VVV-Venlo was.

  Ja, hij scoorde dit seizoen een paar mooie en belangrijke goals maar dat waren afstandschoten en vrije trappen. Tuurlijk … voor een club als VVV-Venlo zijn dit wapens maar er zijn wel meer spelers met een goed schot en goede traptechniek …
  Als middenvelder was hij nou niet de speler die sterk in de duels was (sterker nog: soms zelf erg onbesuisd) en oog had voor de steekpass en dat zijn denk ik voor ons cluppie nou wel net de aspecten die het verschil kunnen maken.

  Dus alles op een rijtje zettend (deels gebaseerd op feiten en deels op aannames) denk ik dat we hier niet per definitie slechter van hoeven te worden ?

 4. ponnie veag oet de pan

  Jammer. Was geen verkeerde speler voor vvv. Vond hem soms nog wel de meest creatieve en verrassende speler. Soms wel onhandig balverlies, maar over algemeen wel prima speler. Het is maar de vraag wat je er nu voor in de plaats terug krijgt..

 5. Hier zullen velen het niet mee eens zijn, maar ik vind het een uitstekende keuze. Peter heeft een goed schot, heeft zijn doelpunten meegepikt, maar heeft verder wat mij betreft te weinig gebracht. Teveel balverlies – m.n. ook in belangrijke uitwedstrijden – en soms onduidelijke acties die het elftal niet verder bracht. Ik vind bovendien dat er ook geen groei zat in zijn spel, dus ik hoop dat er iemand op zijn plek komt te spelen die meer gaat brengen…

Leave a Reply