VVV-Venlo

VVV-Venlo noteert zwarte cijfers over boekjaar 2017-2018

Een aantal clubs had al de financiële resultaten van het vorige seizoen bekend gemaakt, maar bij VVV-Venlo was dat nog niet het geval. Tot gisteren, want toen werd bekend dat VVV-Venlo zwarte cijfers heeft gedraaid over het seizoen 2017-2018 en dus zelfs winst heeft geboekt.

VVV-Venlo schreef het volgende over het jaarverslag op haar website: “VVV-Venlo mag in alle opzichten terugkijken op een positief seizoen 2017|2018. Sportief gezien werd met het behaalde lijfsbehoud aan alle eisen voldaan en ook financieel mag worden teruggekeken op een succesvol jaar. Er werd een netto-omzet behaald van € 8.046.000 en daarmee werd een nettowinst gerealiseerd van € 16.000. Daarmee is het eigen vermogen gestegen tot € 238.000.

Directeur Marco Bogers is zeer te spreken over de behaalde resultaten. “Het vorige seizoen is in alle opzichten geslaagd. Ondanks gemaakte noodzakelijke kosten voor onder meer de verhuizing van onze jeugdafdeling en een daaraan gekoppelde interne verbouwing, hebben we zwarte cijfers geschreven. Daar mogen we zeer tevreden over zijn. Uiteraard gaan we niet op onze lauweren rusten, want er is voortdurend werk aan de winkel en we hebben onze financiële uitdagingen.”

De behaalde resultaten vormen de basis voor de toekomst van de club. Zo zal het stadion de komende seizoenen worden verbouwd waarmee een solide basis wordt gelegd voor een succesvolle toekomst van VVV-Venlo, mits de financiering hiervoor rond komt.”

Winst realiseren is voor een club als VVV altijd goed, want enkele seizoenen geleden moesten we zelfs nog vrezen voor het einde van onze club door financiële malaise. Wij keken naar het document en concludeerden een aantal interessante zaken.

Nettowinst
VVV heeft een omzet gerealiseerd van € 8.046.000. Onder deze omzet vallen de inkomsten uit media (€ 1.816.000), inkomsten uit wedstrijden (€ 1.353.000), inkomsten uit sponsoring (€ 2.863.000) en inkomsten van de catering (€ 276.000). Daartegenover staan de kosten van VVV-Venlo in het afgelopen seizoen, die waren € 8.130.133. Hierbij wordt dan het resultaat bijgeteld van de vergoedingssommen en dan kom je op een bedrag van € 22.483. Hier gaan dan nog extra lasten zoals rente die in het geval van VVV € 5.091 bedragen en ook vennootschapsbelasting a € 2.768. Hierdoor komt de nettowinst van VVV-Venlo over het boekjaar 2017-2018 op € 15.624.

Vergoedingssommen
Dit is altijd een interessant iets, want er worden nooit zoveel uitspraken gedaan over de transfersommen of over de opleidingsvergoedingen die de club krijgt van andere clubs. VVV heeft € 351.199 aan inkomsten ontvangen voor verkochte spelers en opleidingsvergoedingen. Voor uitgaande transfers is er € 243.986 uitgegeven aan nieuwe spelers en makelaarskosten, waardoor het resultaat hiervan positief is. Namelijk € 107.213.

Conclusie
VVV-Venlo heeft sportief een goed jaar gehad en ook financieel zwarte cijfers behaald, maar het is niet geworden waar het op had gehoopt. De club had een nettowinst van € 101.000 begroot en het uiteindelijk resultaat werd € 15.624. Dit heeft volgens VVV te maken met een aantal zaken die niet voorzien waren. Namelijk de renovatie van het stadion, afscheidsfeest van Hai Berden, verhuizing van jeugdopleiding naar complex van amateurclub VOS en ook de realisatie van de premies voor de handhaving. De inkomsten van de transfers van Vito van Crooij en Clint Leemans zijn waarschijnlijk nog niet opgenomen in de boeken. Op 12 juli is er melding gemaakt van de transfer en het boekjaar 2017/2018 loopt tot 30 juni 2018. Hoe de grootte van dit bedrag bepaald is, is niet duidelijk.

VVV moet ervoor zorgen meer om te zetten, meer inkomsten te krijgen, want anders wordt het verblijf in de Eredivisie een stuk lastiger met deze financiële middelen. Het is absoluut mogelijk, maar het wordt een hele opgave.

Download hier het jaarverslag

Luister ook onze podcast!
Soundcloud: bit.ly/2TyAjrq
iTunes: apple.co/2BqkoUU
Spotify: spoti.fi/2S4ae1N
Stitcher: bit.ly/2KrBm88

3 Responses

  1. ger

    Wat een goed resultaat, hulde voor de gene die het aangaan en ga zo verder.
    Daar kunnen ze in het zuiden van Limburg nog iets van leren.
    Als wij al die steun van de gemeente gehad hadden waren er miljoenen bij gekomen.

Leave a Reply