VVV-Venlo

VVV-Venlo officieel in categorie III, volgend seizoen nieuw meetsysteem

We hadden het al eerder gedeeld met jullie, maar nu is het officieel: VVV-Venlo is weer in categorie III van het licentiesysteem van de KNVB. Dat betekent dat VVV-Venlo weer een van de beste clubs is qua financiële huishouding. De club bracht dit precies een maand geleden ook al naar buiten, maar nu is het dus ook de KNVB naar buiten gebracht.

Jaren lang hebben we tussen categorie I en II gezeten, het werd soms wel heel benauwd en het was maar de vraag hoelang het nog goed kon gaan. Gelukkig heeft de club de laatste drie seizoen goed geboerd (transfers en kampioenschap) en hebben ze ook geen onnodige uitgaven gedaan. Ook werd er flink gesneden in het spelersbudget. Met als resultaat een gezonde betaald voetbalorganisatie in Noord-Limburg. Hieronder staat de complete indeling van de KNVB:

“Categorie 3 (goed): Ajax, AZ, SC Cambuur Leeuwarden, Feyenoord, Go Ahead Eagles, FC Groningen, sc Heerenveen, Heracles Almelo, NAC Breda, PSV, Sparta Rotterdam, VVV-Venlo en Willem II.

Categorie 2 (voldoende): ADO Den Haag, Almere City FC, FC Dordrecht, FC Eindhoven, FC Emmen, SBV Excelsior, De Graafschap, Helmond Sport, MVV Maastricht, N.E.C, FC Oss, Roda JC, RKC Waalwijk, Telstar, FC Twente, FC Utrecht, Vitesse, FC Volendam en PEC Zwolle.

Categorie 1 (onvoldoende): FC Den Bosch

De licentiecommissie deelt Fortuna Sittard vooralsnog niet in. De reden is dat definitieve besluitvorming vanuit de licentiecommissie volgt nadat over een specifiek en technisch aspect meer duidelijkheid is.”

Nieuw licentiesysteem vanaf 2018/2019
“Bovenstaande categorie-indeling is de laatste die op de huidige manier plaatsvindt. Met ingang van het seizoen 2018/’19 krijgen clubs door middel van het aangepaste financieel rating systeem (FRS) één keer per seizoen een puntenaantal toegekend. Dit gebeurt op basis van de jaarcijfers en prognoses van de clubs. Als een club in het nieuwe systeem 15 punten (van de 40) of minder haalt, ondergaat hij een zogeheten clubontwikkelscan.

Dit betekent dat de club wordt doorgelicht en verbeterpunten inzichtelijk worden gemaakt. Mede op basis van de uitkomsten van deze scan moet de club vervolgens een plan van aanpak indienen bij de licentiecommissie betaald voetbal. Het plan van aanpak is erop gericht dat de club binnen een termijn van drie seizoenen structureel meer dan 15 punten behaalt.

Gedurende het traject houdt de licentiecommissie de clubs strikt aan de gemaakte afspraken in het plan van aanpak. Ook hierbij is het doel van het systeem om de continuïteit van de competities betaald voetbal, en in het verlengde daarvan de continuïteit van de clubs, te waarborgen.”

Bron: KNVB

*Voor het hele document over het nieuwe systeem, klik je hier.

2 Responses

Leave a Reply