VVV-Venlo

VVV-Venlo officieus veilig na gelijkspel tegen Twente

Na twee weken interland voetbal mochten we weer eens naar van der Valk Stadion de Koel. En dat op 1 april. Het stadion vernoemen naar van der Valk is een nogal geslaagde grap geweest, kunnen we nu concluderen. Bij onze tegenstander van vandaag, FC Twente, houden ze wel vaker iemand voor de gek. Daar hoeft het in Enschede niet eens 1 april voor te zijn. Dat ze daar elkaar daar nog steeds voor de gek houden werd afgelopen week weer duidelijk. De directie besloot dat Gert-Jan Verbeek aan mocht blijven, maar die werden compleet overruled door de RvC, zoals dat zo mooi heet. Vandaag stond dus niet Verbeek voor de groep, maar Mario Pusic. Bij VVV-Venlo was Seuntjes Ralfgeschorst en zat Damian van Bruggen weer bij de selectie.

Door de Fanclub d’n Twellefde Man en VVV werd vandaag uitgeroepen tot THY DAY. Om u te registreren voor het stamceldonorschap kunt u zich hier aanmelden: www.wordstamceldonor.nl.

Lars Unnerstall zorgde voor het eerste gevaar van de wedstrijd. Hij schoot pardoes de bal in de voeten bij iemand met een rood shirt aan, gelukkig voor ons kon Promes nog een mooie tackle maken waardoor het gevaar verdween. Een aantal minuten later werd Twente nog gevaarlijker. Via een korte variant van een corner was het Maher die het strafschopgebied in slalomde en bijna Boere vond die van dichtbij kon intikken, maar dit werd vakkundig verhinderd en werd de bal weggepompt. De weggepompte bal werd opgevangen en op doel geschoten door Holla, maar zijn schot werd geblokt door Hunte. VVV was slap en Twente was de betere ploeg in het begin, maar echt concreet gevaarlijk werden ze niet. Totdat Röseler een bal vakkundig inleverde waardoor Frederik Jensen, van Twente, richting het doel kon lopen. Twente staat in ieder geval niet voor niets onderaan. Jensen schoot al zo vroeg dat Unnerstall de bal makkelijk kon pakken.

VVV werd langzaam beter en kreeg iets meer grip, maar deze wedstrijd was niet echt het aanzien waard. Het gevaar van VVV kwam uit de tweede lijn. Leemans liet zijn specialiteit zien: de vrije trap. Hij schoot de bal van een meter of 30 direct op het doel uit een vrije trap. Helaas niet goed genoeg in de hoek en dus werd de bal gepareerd door de doelman van Twente. Twintig minuten later konden we weer eens op het puntje van de stoel gaan zitten, behalve de supporters op O natuurlijk. Ditmaal was het Danny Post die de trekker over haalde, hij vuurde volle poele, maar de bal ging helaas net naast het doel. Om het nog wat spannender te maken werd een belachelijke duikeling bij de cornervlag van een Twente speler gepromoveerd tot een vrije trap voor Twente. Deze vrije trap ging er via via nog bijna in ook, maar good old Romeo Castelen haalde de bal van de lijn in samenwerking met Unnerstall. Gelukkig was het dan ook eindelijk rust. De wedstrijd was ronduit saai en is misschien met ADO thuis wel de saaiste thuiswedstrijd van het seizoen. Het ging vooral voorin mis, waar niemand echt een kopduel kon winnen of de bal goed vast kan houden. Gelukkig heeft VVV een speler die dit heel goed kan, het enige probleem was dat deze speler geschorst was.

In het tweede bedrijf werd het al een stuk aantrekkelijker. Hunte werd belachelijk slecht verdedigd en troefde zijn tegenstander dan ook af en kopte op doel waar Drommel was uitgekomen, helaas ging de bal net naast. Nog geen minuut later was het Twente dat gevaarlijk werd. Tigahoudini, of hoe je het ook spelt, deed voor het eerst eens iets goed in deze wedstrijd, hij zorgde dat hij vrij kwam en haalde goed uit. Gelukkig hebben wij nog steeds een goede keeper in de goal staan, hij hield de bal ook nu goed tegen maar deed dit wel in samenwerking met de paal. De toon was gezet zou je denken hé?

Nou, we gingen weer op dezelfde toon verder als de eerste helft. Voorin hadden beide teams vrij weinig in te brengen en echt gevaarlijk werd het dan ook niet. Er werd gespeeld om niet te verliezen en dat was te zien. Er werd wel geprobeerd om te voetballen, maar ballen werden vaak knullig verspeeld, kwamen net niet aan of spelers gleden weg. Pas in de 72e minuut konden we weer eens een echte doelpoging noteren en een vleugje klasse zien. Twente counterde goed en via één één-twee kwam de bal voor bij Jensen, die de bal binnenschoof. Bijna binnen dan. Lars Unnerstall liet nog maar eens zien over wat voor klasse hij beschikte. Hij tikte het zeker lijkende doelpunt uit hoek met zijn grote handen en hield zo zijn doel schoon.

Opvallend vind ik zelf dat Leemans steeds minder in een schietpositie komt. Gelukkig kwam daar verandering in vandaag. Hij schoot maar eens van een meter of 25 van het doel op het doel. Helaas ging ook deze bal er niet in. Noemenswaardig is nog om te vertellen dat van Bruggen zijn rentree maakte sinds 10 februari. Verder valt er niets meer te vertellen en bleef de stand zoals het begon. Door dit gelijkspel werd wel de “magische grens” van 34 punten bereikt en hield Unnerstall voor maar liefst de ACHTSTE(!) keer zijn doel schoon. Dat betekend dat we officieus veilig zijn met nog maar liefst VIJF wedstrijden te spelen. Zonder meer een superprestatie.

VVV-Venlo – FC Twente 0-0
Scheidsrechter: Allard Lindhout.
Gele kaarten: Rutten, Hunte, Post, Van Crooij (VVV-Venlo), Holla, Maher (FC Twente).
Toeschouwers: 6.623.

Opstelling VVV-Venlo: Unnerstall; Rutten, Promes, Röseler en Janssen; Van Crooij, Post en Leemans; Castelen  ( 81. Van Bruggen), Thy en Hunte.

15 Responses

 1. RuiverCity

  Een zwak spelend VVV heeft weer een puntje gepakt. Daar waar iedereen hoopte dat VVV vanaf de eerste minuut druk zou zetten op een ploeg die het de laatste weken flink te verduren had, kwam bedrogen uit. Juist Twente trok het initiatief naar zich toe. VVV speelde eigenlijk met tien man want wat speelde die Castelen een bagger wedstrijd. Géén initiatief, géén dreiging en de snelheid is er echt uit. Daarbij opgeteld dat Leemans en Thy (nog niet hersteld van zijn donorschap) ook niet in de wedstrijd zaten.
  Onbegrijpelijk dat VVV de bal in het centrum van de Twentse verdediging bleef pompen. Thy had geen schijn van kans tegen Thesker die elke bal kon wegkoppen. Waarom dan niet Castelen eruit en Jakobsen tegen Thesker zetten en dan hopen dat hij de bal een keer doorkopt naar Thy?

  Het willen winnen spatte vandaag niet van de spelers af. Uitzondering waren Vito van Crooij, Roel Janssen en Lars Unnerstall. Wat had hij weer drie fantastische reddingen op de lijn.
  Nog niet één fatsoenlijke aanval van VVV gezien vandaag. En dan het schrikbarend lage baltempo….

  Volgende week Van Crooij geschorst. Heb je nog minder snelheid in de aanval.

  1. Grad

   Inderdaad was Castelen bagger. Inmiddels kan men wel de conclusie trekken, dat de technische geen moeite meer hoeft te doen om Castelen over te halen te blijven na dit seizoen.

  2. bear664

   Jakobsen is inderdaad een optie voor Castelen, maar waarom ook niet Bezzat eens speelminuten geven.
   Ik zag hem vandaag bij het inspelen en dat zag er heel goed en flitsend uit

 2. R.P

  Volledig mee eens wat je over Castelen zegt….. man, wat heb ik me zitten ergeren aan hem . Iedere keer als hij aan de bal kwam: weg snelheid. Beetje poging tot dribbelen, omdraaien, nog es draaien, stilstaan en weg was de bal.

  Rutten viel me in positivieve zin op. Begin van het seizoen heb ik me nog wel es lopen ergeren op hem, maar wat is die gegroeit in z’n spel.

  Qua wedstrijd, ach… weer puntje d’r bij. We kunnen wel stellen dat we safe zijn en hopelijk vrijuit spelen.

 3. Goodie

  13e gelijkspel door een slecht spelend VVV. Seuntjens werd enorm gemist. Nauwelijks een aanval gezien omdat niemand de bal vast kon houden.

  Helaas kiest Steijn er weer voor om met Castelen te beginnen, terwijl dit al een aantal keer niet geweldig heeft uitgepakt. Als wissel een bruikbare speler, maar als basis komt hij tekort. Zit geen snelheid in zijn acties en is besluiteloos waardoor en balverlies ontstaat. Helaas zagen ze dit op de bank pas in de 80e minuut.

  Unnerstall is een klasbak, die is onthoudbaar.

 4. De Koel

  Het begint er op te lijken dat de pijp bij VVV een beetje leeg is. Kan gebeuren na een seizoen waarbij iedere week hard gewerkt moest worden voor de punten. En dat ook nog eens met een kleine spelersgroep. Ik had natuurlijk graag een overwinning gezien, maar niet verliezen van Twente is goed genoeg. Nog 5 wedstrijden te gaan, waaronder Sparta uit en Roda thuis.

 5. chretien

  We deden ons best om de toeschouwers het stadion uit te jagen. Dat is gelukt. Waarom werden Castelen en Leemans niet gewisseld. Steiijn zat bepaald niet in de wedstrijd. Met gedachten bij vollgende club? Als er totaal niet wordt gevoetbald, dan moet je ingrijpen. Ja, we zijn veilig, maar dat zijn we al we ken. Dat laatste is fantastisch! Geweldig!

  1. LJ

   Toeschouwers hebben we niet nodig. Supporters steunen hun club door dik en dun. Ik ben supporter van VVV. Ben trots op de club en de prestatie van het team. Succesvol ben je niet in één wedstrijd, maar kun je zijn over een heel seizoen. Als alle toeschouwers zoals jij thuis blijven houden we echte supporters over. Liever 3000 supporters in het stadion die onvoorwaardelijk achter het team staan dan 3500 toeschouwers meer.

 6. Nederkoorn

  Officieus veilig? VVV is niet meer en miet minder ‘officieus veilig’ als 6 weken geleden toen het ook al vrijwel onmogelijk was dat de club nog zestiende zou worden. Ik word zo moe van dat gelul van ’34 punten is veilig’. Het is namelijk totale onzin. Enfin, jammer dat er niet lekker gevoetbald werd, hopelijk gaat dat in de laatste 5 duels wel nog gebeuren.

 7. jason

  Heb na deze en vele andere thuiswedstrijden maar een wens: WEG MET DIT KUNSTGRASVELD!!!!

  Heb nog nooit zoveel korrels gezien. Terug naar de leverancier ermee. Zelfs als het veld nat is zoals gisteren remt de bal bij ieder contact met het veld af. Verschrikkelijk.

  Lang leve De Koel

 8. idderzienmeining

  Raar dat VVV minder gaat spelen terwijl handhaving (nagenoeg) een feit is. Je zou verwachten dat ze lekker vrij uit gaan spelen maar dat zit er niet in ….

  In mijn ogen zijn er twéé redenen:

  1. de spelers lopen in het rood, oftewel de spelers beginnen dit SUPER seizoen te voelen
  2. deze selectie kan (nog) niet omschakelen naar een aanvallender spel en is vooral goed in het spelletje wat nu al 29 wedstrijden succes oplevert

  Laten we reeel zijn en blijven; met deze groep zó’n rentree maken in de Eredivisie is mega knap en ik heb veel wedstrijden genoten van de ploeg en dan met name de team spirit en wil om SAMEN te knokken voor elkaar

  Dadelijk krijgen we – standaard het geval – het lastige 2e seizoen en worden we harder getest en dus ben ik benieuwd met welke namen VVV zich gaat versterken

  Het wordt een interessante zomer maar vooral weer een zomer waarin ik kan uitkijken naar een seizoen Eredivisie in Venlo

  Spelers, staf, Stan, Hai en alle anderen ….
  Bedankt en chapeau

  1. De laatste loodjes wegen het zwaarst! De argumenten die je aanhaalt kloppen natuurlijk. Maar heb VVV hier en daar wel eens aanvallend zien spelen maar het is sporadisch en meer vanuit een gesloten organisatie. Steijn weet natuurlijk dat als we aanvallend open gaan spelen we geen kans maken en dus dik verliezen week in week uit.

   Vertrouwen is natuurlijk ook een ding, Je begint in de competitie met twee overwinningen en daarna speel je gewoon prima mee in andere wedstrijden. Nu aan eind van de rit met weinig overwinningen wordt het vertrouwen ook wat minder en speel je wat moeilijker waardoor er meestal niet meer uit is te halen dan een gelijkspel. Maar goed we hebben net zo vaak geluk gehad met puntjes pakken als pech. Aan het eind van de rit sta je waar je hoort te staan.

   Het tweede seizoen is altijd lastiger en ben daarom net zo benieuwd als iedereen hoe ze dit gaan oppakken. Met welke trainer en met welke spelers en welke speelstijl ze voor ogen hebben.

Leave a Reply