VVV-Venlo ontslaat trainer Robert Maaskant en assistent-trainer Raymond Libregts

VVV-Venlo komt met het volgende:

“De wegen van VVV-Venlo en trainer Robert Maaskant scheiden per direct. Dat heeft de club in een gesprek met de oefenmeester laten weten. Ook het contract van zijn assistent-trainer, Raymond Libregts, wordt per direct ontbonden.

Algemeen Directeur Marco Bogers: “Na zorgvuldig overleg hebben wij de beslissing moeten nemen om afscheid te nemen van onze trainer Robert Maaskant en zijn assistent Raymond Libregts. De slechte sportieve resultaten in de afgelopen periode liggen daaraan ten grondslag.”

VVV-Venlo dankt beide heren voor hun inzet voor de club en wenst hen heel veel succes tijdens de voortzetting van hun verdere carrière.”

Later meer.

48 Responses

 1. 0475

  Daar kon de club niet meer omheen. Ik hoop dat de slechte reeks nu omgedraaid kan worden. Maurice maar terug halen? Zou hubbe stevens haalbaar zijn die kan wel wat degradatiespoken verjagen

 2. ponnie veag oet de pan

  Wat kan je anders doen als club.. ben benieuwd wie er nu uit de hoge hoed van valckx wordt getoverd? Laat het grote speculeren maar beginnen! Hyballa? Luhukay (als die vrij is?) , good old sef vergoosen? Jammer dat dicky al bezet is :p

  1. Rossie

   Enige juiste beslissing. Wel heel vreemd na bericht van de Limburger gisteren. Heb via via vernomen dat Hai Berden zich er achter de schermen mee is gaan bemoeien.

 3. RuiverCity

  Hèhè eindelijk. Blijkbaar hadden ook onze spelers niks met hem. Vreemd toch dat dit de 82ste club is waar hij voortijdig weg moet. De aanhangers van Maaskant zijn het hier mee eens lijkt mij.

  Ik hoop op een Duitse trainer.

 4. De Koel

  Blijkbaar had VVV er geen vertrouwen in dat Maaskant het tij nog kon keren. Dan is dit de enige juiste beslissing. Ik vraag me wel af of een andere trainer met deze spelersgroep wel resultaten gaat boeken.

 5. door diek en dun

  Natuurlijk is dit de enige juiste beslissing. Maar bij mij overheerst toch zeker geen blijdschap over dit besluit. Dat Robert Maaskant dit niet meer aan de praat kreeg daar zijn we het wel over eens. Ik kan me toch echter niet aan de indruk onttrekken dat er meer speelt binnen de spelersgroep. Het is niet mijn bedoeling om olie op het vuur te gooien maar de vertoning van afgelopen zaterdag was zover over de grens…in negatieve zin…..dat ik me meteen afvroeg wat er aan de hand is. Dat had niks meer met voetbal te maken.

  Ik kan alleen maar vurig hopen op een waardig vervanger die snel alle plooien glad kan strijken. Maar die liggen niet voor het oprapen. Robert Maaskant wens ik oprecht het allerbeste toe. Het werd helaas geen goede match.

  1. Misschien was het apatische spel van zaterdag wel een statement van de spelersgroep om duidelijk te maken aan Valckx en Bogers dat ze klaar waren met Maaskant, wie zal het zeggen…
   Misschien niet de manier, maar je weet niet wat zich daar binnenskamers allemaal heeft afgespeeld de laatste maanden.
   Ik ben wel benieuwd naar de reactie van Post n.a.v. het ontslag van Maaskant.

 6. clubman

  Iedere potentiële trainer die nu een clausule in zijn contract wil dat hij weg kan bij degradatie meteen afschrijven want dan heeft hij er bij voorbaat al geen vertrouwen in.
  Als het schip mocht zinken, dan gaat de kapitein mee.

 7. supportertje

  Was eigenlijk onvermijdelijk en had misschien al eerder moeten gebeuren. Hij kreeg het niet aan de praat, en de klik was niet aanwezig. Blij dat VVV deze stap durft te nemen en nu de zaken aanpakt. Nu kan dit nog, na de winterstop was dit onmogelijk geworden. Totale schade kan niet meer gerepareerd worden, maar misschien nog veilig spelen op plaats 15 behoort nog tot de mogelijkheden. Maar dan moet er nu wel gewonnen worden en punten gepakt door het team.

  En nu maar zien wie zijn opvolger gaat worden. Lijkt mij dat men bij VVV hier wel heeft over nagedacht gezien het feit dat van het weekend nog werd gezegd dat Maaskant nog krediet had.

  Ook bij een aantal spelers zal er opluchting zijn begrijp ik uit de geruchten. Hopelijk zien we dit terug op het veld, en gaat men er weer voor. Wij als supporters en sponsoren verdienen dit, maar ook zijzelf moeten zich niet meer te kort doen. Het geel/zwart van VVV moet voor de spelers heilig worden.

 8. Meuske

  Gelukkig 1e horde is genomen!! Weet ook niet of dit de juiste beslissing is maar er was geen houden meer aan natuurlijk en er zal toch wat moeten gebeuren. No nonsens trainer moeten we hebben en de club moet nu ook eens de recht voor de rasp mentaliteit aannemen en niet altijd de goede vrede willen bewaren voor alles en iedereen behalve hun trouwe achterban! Spelers moeten weten dat het 5 voor 12 is en dat er nu gestreden moet worden voor iedere meter en dat de tijd van lamlendigheid voorbij is. Geen inzet tonen en niet doen wat er van ze gevraagd word benkske werm halde punt uit!! Huub Stevens zou ik graag voor deze groep zien maar weet niet waar hij nu ergens zit, die spot er niet mee. Blij met deze stap 🙏er is nog hoop. Forza VVV

 9. mats

  Halleluja! Jammer voorMaadlant. Heb niks tegen die man en heb hem 11 wedstrijden het voordeel van de twijfel gegeven, maar dit was onhoudbaar.

  Thank God dat Berden zich er een beetje (veel) tegen aan bemoeid heeft. En nu hopen opeen trainer die de spelers weer aan het ballen krijgt.

 10. Louis van Gaal

  Nu hopen op een Teambuilder, iemand die de neuzen binnen de selectie dezelfde kant op kan krijgen, die het vertrouwen binnen de selectie terug kan krijgen en op korte termijn de ploeg aan het voetballen krijgt… wie.. geen flauw idee. Ik weet niet wie de documentaire op Fox heeft gezien vorige week maar daar was ook Luhukay aan het woord en voor mij waren zijn woorden een open sollicitatie naar VVV toe ( in de toekomst……)

  1. Venleau

   Ik heb de docu gezien en die heeft het prima naar zijn zin in Duitsland/Hamburg en geniet nog elke week van de ambiance in de stadions daar. Die gaat niet zomaar weg daar, en al helemaal niet midden in het seizoen om hier de puinhoop te komen opruimen.

 11. expat

  Er is geen interim-trainer aangekondigd in het persbericht (en assistent Libregts moet ook weg), dat zou kunnen wijzen dat er al iemand klaar staat. Ik hoop op de terugkeer van Maurice Steijn en Jay.

 12. Depor

  Ik was bang dat dit pas over enkele weken zou gebeuren. Dan was het te laat geweest. Een juiste trainer krijgt deze groep echt wel aan het voetballen, daar ben ik van overtuigd!

 13. Depor

  Uit zijn reactie op het ontslag blijkt maar weer eens hoe arrogant en zelfingenomen deze vent is. Ik denk dat de selectie hem spuugzat was.

  “Er zou nog een heel verhaal komen, maar dat heb ik gelijk afgekapt. Ik zit niet te wachten op één of ander vergoelijkend praatje, dat ik zo goed ben geweest voor de club, voor de jeugd of de sponsoren of weet ik wat. Nee, ik weet hoe het werkt. Als je zes wedstrijden op rij verliest, is de trainer de Sjaak. Punt.”

  “Het wij-denken was bij VVV blijkbaar toch niet zo sterk als ik had gedacht. Het zij zo.”

  “Drie weken geleden, tegen Vitesse (0-4 nederlaag, red.), speelden we volgens velen de beste wedstrijd in vijf jaar. Maar dat is iedereen nu schijnbaar weer vergeten.”

  Wat een blaaskaak. Beste wedstrijd in 5 jaar tegen Vitesse. Ik weet niet wie dat hem verteld heeft…
  Ben blij dat hij weg is.

 14. RuiverCity

  Valckx heeft al de nodige sollicitaties van trainers binnen volgens Voetbalprimeur. Steijn is geen optie omdat anders deel van zijn salaris vervalt. Dit laatste was al bekend.
  A.u.b géén Streppel!

  1. Venleau

   Jij bent ook wel treurig zeg. Je denkt volgens mij ook nog dat jij verantwoordelijk bent voor zijn ontslag. Of je moet Hai Berden zijn, maar die schat ik een stuk hoger in.

 15. Hakkentrik

  Goed nieuws? Ik kan het nauwelijks geloof dat het dat is.
  Ik kan me de dag nog herinneren dat Robert Maaskant aangesteld werd als trainer. Een dag waarop ik heen en weer geslingerd werd tussen allerlei gedachten: ongeloof, wanhoop, verdriet en gevoel van deceptie. Dit kon niet goed gaan. Geen idee hoe Robert als mens is, maar als trainer heb ik hem nooit hoog ingeschat. Dan zie je de diverse oefenwedstrijden en daar put je goede moed uit. Zou hij dan toch……? Zou het dan toch……?

  De eerste competitiewedstrijden vond ik het nog wel gaan. Er werden punten gesprokkeld en dat is het voornaamste. Dat gaandeweg het geloof en zelfvertrouwen uit de groep verdween, maakten de interviews op tv met onze aanvoerder pijnlijk duidelijk. Ook een van de spelers, met wie ik persoonlijk vaker een woordje wissel, was redelijk ontstemd, al probeerde hij dat professioneel te verbloemen. Zeker de straftraining na het uitduel met Sparta, heeft meer kapot gemaakt dan goed gedaan.

  En dan nu: Robert weg en Raymond weg. Waar gaat het heen met onze club? Een week vol emotie, de gebeurtenissen rond het duel met Feyenoord, de reacties van de club hierop. Het nieuws van het ontslag, het geeft mij hetzelfde gevoel als bij de aanstelling van Robert: wanhoop, verdriet, ongeloof en deceptie. Mijn club voelt niet meer als mijn club, en dat doet verschrikkelijk veel pijn in mijn hart.

  Alsof het “uit” is met mijn vriendin, ik moet in relatietherapie
  Wat een ellende…….

 16. twiggy11

  Een goeie beslissing deze situatie was niet meer houdbaar voor de club nu maar hopen dat er iemand voor de groep komt te staan die ons er boven op krijgt.
  Stein is natuurlijk een optie hij heeft deze spelers groep samen met stan binnen gehaald maar ik ben bang dat het trekken aan een dood paard wordt of er moet in de winterstop nog een of andere speler gehaald worden .(zeker een spits).ze hebben nu interland weekend dat kan goed van pas komen voor de nieuwe trainer meschien is jay een goede optie ?

 17. chretien

  Jay kan niets fout doen in mijn ogen. Het is inderdaad een optie hem het seizoen te laten afmaken en aan het einde van het seizoen bekijken of we met hem een goede 1e trainer in huis hebben gehaald. Voorbereiden op het volgende seizoen en dan proberen om direct terug te komen in de eredivisie. FORZA VVV!

  1. Lincoln

   Ook Jay staat net als Steijn onder contract in het Midden-Oosten. Zodra ze ergens anders gaan werken doen ze volgens mij afstand van hun salaris. Ik denk niet dat hij dit zomaar gaat doen. Bovendien ambieert Jay volgens mij niet om in de spotlights te staan als hoofdcoach in de Eredivisie. Maar zeg nooit nooit.

 18. Ievel Knievel

  Fijn dat er toch iets gebeurd. Ik had er gisteravond een hard hoofd in, gelet op de geluiden die mij via de Limburger ter oren kwamen.

  Alsnog pijnlijk voor Maaskant als mens, want het lijkt me niet per sé een onaardig iemand, maar past qua karakter niet helemaal bij VVV denk ik. Tactisch was het een onsamenhangend geheel,w waarbij sommige spelers zelf het vertrouwen in de trainer kwijt waren of het vertrouwen van de trainer mistte,

  Ontslag had eigenlijk ook voor de wedstrijd tegen Feyenoord gekund, maar goed, men wilde kijken of er toch een vleugje aan sprankeling zou wederkeren.

  Het erge is dat dat een paar mensen dit gewoon voorspeld hebben bij de aanstelling van Maaskant, maar dan ook echt exact dit scenario. het had allemaal niet zo hoeven zijn.

  Je mag Valkx best aanrekenen dat hij hier voor een vriend en bekende is gegaan, in plaats van voor een tactische analyse van de beste sollicitatiekandidaat, die bij de club en de spelergsgroep past. Want bij VVV moet de trainer het met de spelergroep doen die er staat. De trainer kan deze niet net bij aanstelling uitkiezen of er lustig op los shoppen. Dat vergt een aangepaste manier van werken en die is niet iedere trainer gegeven. Ik reken dat Valkx aan, maar Valkx heeft ook al jaren salaris ingeleverd ten opzichte van zijn marktwaarde en heeft ook veel goeds voor VVV gedaan. Zelfs toen hij er niet officieel werkte. Voordeel van de twijfel dus.

  Bogers is een ander verhaal. Die had als leidinggevende niet akkoord moeten gaan met de aanstelling van Maaskant en Valkx moeten overrulen (en aan de beleidslijn vast moeten houden; als die er al is tenminste). Eigenlijk zouden ik en velen anderen verwachten dat Bogers eens de eer aan zichzelf gaat houden, want met dit cosmetische ontslag van de trainer ben je er nog lang niet. Er moet veel veranderen binnen de organisatie van VVV. Weg met de vriendjesbenoemingen> Bogers out, anderen vrienden van het bestuur out; en bouwen aan een nuchtere, sobere, professionele organisatie die kan werken met beperkte middelen, maar daarmee wel maximaal kan presteren. Dit VVV, zowel qua spelerspotentieel als organisatie, zou ieder jaar tussen plek 15 en 12 in de ere moeten kunnen eindigen en bij degradatie altijd top 4 KKD moeten kunnen spelen. Daar ben ik van overtuigd, maar dan moet er wel echt (hard) gewerkt worden (achter de schermen).

  1. Ievel Knievel

   Misschien gaan voor een duo Corneille en Jay?

   Lijkt me best een mooi koppel. En helemaal des VVV’s.

   1 of 2 aanpassingen in de selectie (type Seuntjes er terug in) en je zou of nacompetitie nog moeten kunnen ontlopen of in de nacompetitie moeten strijden om erin te blijven, maar dan moet er wel echt uit andere vaatjes getapt worden. Genoeg wedstrijden om daar aan te werken nog.

   Bestuur en directie moeten nu echt gaan investeren in supporters. minstens 3 wedstrijden waarvan je weet dat je ze niet uitverkoopt (misschien wel 5) supporters voor half geld het stadion inlaten en 2 koffie/ chocomel gratis per wedstrijd.

   2 of 3 uitwedstrijden (de cruciale) supporters voor half geld of gratis mee laten gaan. Niet meer niet minder. Dan kost je dat maar geld. Niet zoveel geld als failliet gaan lijkt me.

   Mochten Honda en Unnerstal (al lijkt hij zijn kans te krijgen) toch niet veel aan spelen toekomen dit seizoen, meteen deals maken met Vitesse en PSV.

 19. Goodie

  Hier was geen houden meer aan. Meer dan logisch dat het hier stopt voor Maaskant. We zullen zien wat het aandeel van Maaskant in de malaise was. Ik heb er namelijk nog altijd een hard hoofd in, er staat gewoon een klote team. Al is de trainer nog zo slecht, dan moet er talent te zien zijn bij spelers. Spelers als Neudecker en Wright hebben werkelijk nog niks laten zien.

  1. We hebben het hier al eerder over gehad: bijna alle aangetrokken spelers zijn
   voor vertegenwoordigende (jeugd)elftallen van hun desbetreffende land uitgekomen, en dan zouden ze er nu niks meer van kunnen? AZ en PSV zouden een jaar geleden interesse hebben gehad in Neudecker. Ik zie het nu ook niet, maar er moet toch iets van talent in die speler zitten..
   Ik hoop dat er trainer komt waardoor al dat talent weer tot uiting komt, er wordt natuurlijk nogal wat gevraagd, maar ik denk dat vertrouwen en spelvreugde terugwinnen een heleboel kan doen…

   1. Goodie

    Wat wil zo’n nationaal jeugdteam nou zeggen? Prince Rajcomar, Jules Reimerink en Mink Peters hebben dat ook gespeeld. Maar met deze spelers ga je de oorlog ook niet winnen.

   2. Dat klopt, maar 5 – 6 spelers mieuwe spelers met deze achtergrond, en dan allemaal niet eredivisiewaardig, dat zou wel heel toevallig zijn en weiger ik te geloven. Maar ik weet ook wel dat er Jong Oranje lichtingen zijn , waar uiteindelijk niemand echt van is doorgebroken…

 20. Koelie

  Dit had ik gisteren niet verwacht. Maar na zaterdag was er geen houden meer aan. Ondanks dat VVV staat waar het moet staan met haar begroting, maar was de afstraffing in Almelo een schandalige wanprestatie.

  Wel opmerkelijk dat je dan hoort dat koning Hai wellicht het laatste zetje heeft gegeven. Hai betaalt de afkoopsom?

  Laten we niet alleen naar Maaskant wijzen, want de selectie valt ook een en ander te verwijten. Die is ondermaats en toont behalve Post, Cattermole en misschien Pachonik nul komma nul vechtlust, zeker als je ziet dat bepaalde spelers het gewoon hebben laten lopen. Gaan ze nu onder een nieuwe trainer wel rennen dan is dat echt heel schandalig en zo niet dan verdienen ze een plekje op de transferlijst.

  Al met al zorgt dit weer voor een deuk in het imago. Zwalkend beleid. Het zorgvuldig opgebouwde imago van de afgelopen 5 jaar is nu weer verdwenen.

  Ik ben heel benieuwd met welke trainer ze nu komen. Hoop op iemand die discipline weer strak aantrekt en geen kamikaze voetbal gaat spelen.

  Wel frappant dat heel Nederland sinds zijn aanstelling al loopt te roepen om zijn ontslag en nu hij ontslagen is VVV goedkoop handelen verwijt (gisteravond in VI werd VVV compleet afgebrand, ik heb ze over de honderd coaches bij Roda nog nooit over gehoord). Je kunt het ook nooit goed doen. We zijn nu het lachtertje van de eredivisie.

  1. Ievel Knievel

   Je moet je nooit te veel aantrekken van de mening van Derksen en co. Die zwalken zelf nogal qua meningen. Op een ander moment hadden ze zelf Maaskant volledig afgebrand. Derksen doet vooral nooit politiek correct, maar is zo hypocriet als de pest. Vandaar ook kantinepraat. Doen ze trouwens bij en over iedere club. Moet je ook maar ergens tegenkunnen. We zijn het lachertje van de eredivisie niet hierom en kunnen ook heel snel lachertje af zijn. Lachertje zijn? Krijg je als je een coach met een slecht imago aanstelt. Dan is het al snel leedvermaak. Is voor gewaarschuwd voor zijn aanstelling.

   Zwalkend beleid is er al vanaf 2006. Is vooral verbloemd door een verstandige Steijn.

   1. Zwalken is nog zacht uitgedrukt, het is opportunisme ten top!
    Kijk maar ook over hoe ze over Wout Weghost praten, eerst te slecht voor AZ, en nu is het DE spits van het Ned. elftal volgens Johan Derksen. De waan van de dag regeert, kantinepraat etc. Soms klopt het helemaal, het andere moment slaan ze de plank helemaal mis. Maar geregeld vermakelijke TV, dat dan weer wel.
    Trouwens, met een kennis van me uit Breda ga ik altijd naar NAC – VVV, als de naam Maaskant valt komt bij hem nog steeds de stoom uit zijn oren n.a.v. de NAC periode van Maaskant. Hij was de eerste die me feliciteerde met het ontslag!

 21. Rikki077

  Tja,..dit was onontkoombaar Maaskant weg. Los van het feit dat ik de match nooit heb begrepen heb ik ergens toch met hem te doen.
  Ik blijf erbij , zonder negatief te willen zijn, dat geen enkele trainer met deze groep anders dan de onderste 3 plaatsen bezet gaat houden.

  Er moet kwaliteit aan spelers bijkomen, minstens zo belangrijk! anders wordt de volgende trainer ook weer een passant…..
  Een uitdaging voor met name Valckx creatief zaken te gaan doen, en snel!
  Avé VVV!

  1. Ievel Knievel

   Je moet niet te veel naar Derksen en Co luisteren.

   Deze selectie is natuurlijk niet een plek 12+ selectie, maar ook geen plek 18 selectie. Plek 15 moet haalbaar zijn als er structuur is en motivatie. Misschien 1 of 2 versterkingen.

   1. Grad

    Helemaal mee eens, ze willen alleen maar scoren via stemmingmakerij . Zo werd gisterenavond verteld, dat een ‘armlastige’ als club VVV, die op de centjes moest letten, voor de centrale verdediger Schäfer, ‘die er helemaal niets van kon’, 500.000,- euro betaald zou zijn. Dit is pertinent niet zo, want Schäfer is gewoon transfervrij van FC Magdeburg gekomen (bon Transfermarkt.nl). Ik moet wel eerlijk bekennen, dat ik Schäfer ook zwak vind spelen.
    Ook de struikelpartij van Röseler werd ook zo lacherig over gedaan. Zo’n struikelpartij kan Messi, Ronaldo, Suarez en noem ze maar op ook overkomen, dan worden deze beelden niet getoond, of is het ligt aan het veld.
    Om nog een voorbeeld te noemen, dat bij ze Derksen en Co net zo veranderlijk zijn als het weer, is Doan. Bij zijn eerste wedstrijden van PSV waren ze enthousiast en was een aanwinst. Gisterenavond was hij opeens geen toegevoegde waarde eer voor PSV.

Leave a Reply