VVV-Venlo

VVV-Venlo kan ook niet winnen van Roda JC

VVV-Venlo tegen Roda. Een wedstrijd waar voor de Venlonaren niets meer op het spel stond, behalve de eer. De eer van het tweemaal winnen tegen de ploeg uit Kerkrade in de Eredivisie en de eer voor een mooie afsluiting van het Eredivisie seizoen. Hoe mooi het seizoen ook was, het dreigt toch uit te gaan als een nachtkaars. De laatste overwinning dateert toch alweer van begin februari. Daarnaast was het de laatste thuiswedstrijd van het seizoen en de laatste wedstrijd van Koning Hai. Dat stond er dus bij ons op het spel. Voor de gasten uit Kerkrade stond er nog directe handhaving op het spel. Uit de laatste vier wedstrijden werd maar liefst drie keer gewonnen waardoor het perspectief in Kerkrade ineens een stuk beter was. Het was dus ook een wedstrijd tussen een ploeg in vorm en een ploeg uit vorm. Iets kleins wat een groot verschil kan maken in een wedstrijd.

De wedstrijd begon wat traag en het tempo was bizar laag. Maar na ongeveer 5 minuten kwam VVV tot een redelijke aanval. Via Labylle, Rutten en Seuntjes kwam de bal bijna bij Thy terecht, maar een Roda verdediger speelde de bal (opzettelijk?) terug na de keeper die de bal in zijn handen pakte. Roda werd in deze fase beter en je zag ook wel dat enkele spelers creatieve kwaliteiten hebben die VVV totaal niet heeft. Maar spelers zoals Gustafson en Avdijaj heeft eigenlijk geen enkele andere club in het rechterrijtje. Ze spelen natuurlijk niet voor niets bij Roda maar je kunt met vlagen zien dat er kwaliteit en potentie in zit en als je pech hebt komt dat er uit tegen je eigen cluppie. In deze fase kwam het er amper uit, Roda kwam amper tot echt gevaar. Alleen een vrije trap verdween ruim over het doel. Aan de andere kant was het Seuntjes die de bal aflegde op Clint Leemans. Beide spelers verkeren de laatste tijd niet in grootste vorm. Ook vandaag. Leemans ragde de bal richting de kruising maar die bal verdween enkele millimeters langs de paal. Dit voorbeeld is misschien wel exemplarisch voor het in vorm zijn of niet. Tien centimeter naar rechts en het was gewoon een schitterend doelpunt.

Na een domme en slechte aanname leidde Vito van Crooij hoogstpersoonlijk een aanval van Roda in. Hij durfde niet aan de noodrem te trekken waardoor Avdijaj zo door kon lopen en iets van zijn klasse kon laten zien. Een vernuft steekballetje op Schahin, dit werd ternauwernood voorkomen door Rutten, de beste speler op het veld met een geel-zwart shirt aan. Hierna begon direct het gedonder bij de rechterflank. Jannes Vansteenkiste, wie kent hem niet, de linksback van Roda genoot zeeën van ruimte. Te belachelijk om te benoemen eigenlijk. Hij nam de bal aan en nam de bal uit de lucht en schoot hem zo langs Unnerstall. Ondanks alles was dit werkelijk waar een schitterend doelpunt.

Het antwoord van de Venlonaren volgde al snel. Een strakke en goede voorzet werd door Thy richting het doel gekopt, helaas in de handen van Jurjus. Niet veel later volgde een soort zelfde situatie. Dekker gaf ditmaal voor maar de bal schoot door tot bij Hunte, die de bal ineens in het doel schoot. Ook deze goal was fraai want het was geen gemakkelijke bal. De stand werd weer gelijk getrokken. Nog voor rust liet Gustafson zien ook over zeer creatieve kwaliteiten te beschikken. Hij draaide knap en simpel weg, hij versnelde en poeierde maar eens op doel. Gelukkig staat daar nog steeds een grote Duitser in het doel die ballen kan tegen houden waardoor de bal dus over het doel verdween.

In de rust mochten we allemaal afscheid nemen van Hai Berden. De beste man die ons na 15 jaar voorzitterschap gaat verlaten als voorzitter. Zonder hem hadden we deze wedstrijd niet eens kunnen zien. Dus bij deze wil ik Hai nogmaals bedanken voor zijn inzet voor de club! Het gaat je goed Hai!

Na rust ging het eigenlijk al direct fout. De spelers van Roda leken feller en sterker dan de Venlonaren. Het duurde dan ook niet lang voordat de supporters uit Kerkrade weer de hekken in konden. Adil Auassar was de naam. De man die het kleine VVV-Venlo inruilde voor het grote Feyenoord. Hij liet zien nog steeds te kunnen voetballen. Vanuit de middenlijn duurde het exact 8 seconden voordat hij de bal in het doel had gewerkt. Wat voetbal toch simpel kan zijn zou je denken als je dit doelpunt zag. Tien minuten later werd de score door de Kerkradenaren wederom vergroot. Ook ditmaal weer via de rechterkant en zo simpel. Avdijaj gaf voor en Schahin hoefde alleen maar binnen te tikken. Nu was het ook echt klaar met het verzet van VVV-Venlo. Al hoewel, de Venlonaren probeerden het wel maar het lukte gewoen niet en zat er totaal niet in. Enkele pogingen gingen nog richting het doel maar dat mocht niet baten. Om het nog erger te maken werd het 4-1. Ook via de rechterkant uiteraard. Niet eens onverdiend en wederom eigenlijk een best wel aardig doelpuntje. Johan Cruyff zou zelf trots zijn op dit doelpunt. Al moet ik wel zeggen dat ik er nu een stuk meer van kan genieten dan gisteren in het stadion.

Zelf ben ik een van de mensen die het altijd positief probeert in te zien maar dit verslag schrijf ik toch echt met de pest in mijn lijf. Ik vond het zo zonde en jammer voor de supporters die er al het hele jaar waren en VVV ook al jaren steunen. Daarnaast hebben we nog iemand die naar de naam Hai Berden luistert. Die na 15 jaar hard gewerkt heeft een afscheidswedstrijd als deze krijgt. Klop krijgen en vernederd worden door Roda. Ook zo zonde voor dit seizoen, dat op deze manier als een nachtkaars uitgaat. Maar dat betekent ook dat de prestaties van VVV over het gehele seizoen des te knapper zijn en dat iedereen weer terug op aarde is. Zonde en jammer. Helaas.

Statistieken VVV-Venlo – Roda JC 1-4.
Doelpunten: 23. Vansteenkiste 0-1, 33. Hunte 1-1, 48. Auassar 1-2, 57. Schahin 1-3, 77. Engels 1-4.
Scheidsrechter: Danny Makkelie. Gele kaart: Labylle (VVV-Venlo), Ndenge (Roda JC). Toeschouwers: 7.255.
Opstelling VVV-Venlo: Unnerstall; Dekker, Promes ( 61. Jakobsen ), Röseler en Labylle; Seuntjens, Rutten en Leemans; Van Crooij ( 46. Van Bruggen, 87. Korkmaz), Thy en Hunte.

62 Responses

 1. RuiverCity

  Zelden zo’n inspiratieloos elftal gezien. De eerste helft zag je dit al aankomen. En laten we vooral Steijn niet vergeten. Weer blundert hij tactisch als een beginneling. Vraag me af wat de positivo’s nu weer uit de kast halen om dit goed te praten?! Realiteitszin hebben ze al langer verloren.
  Voor de zoveelste thuiswedstrijd alleen maar hoge ballen richting Thy die er niet aan te pas kwam of de bal van zijn voeten liet springen als een zesdeklasser.

  Als je je als VVV-speler niet kunt opladen voor deze derby dan ben je dit geel/zwarte shirt niet waard. Kan iemand mij uitleggen wat Vito van Crooy, Seuntjens, Thy, Hunte vandaag aan het doen waren?
  En dan niet eens te spreken over Dekker en Labylle. Die vielen vandaag beide helemaal door de mand.
  Beste man was Moreno Rutten met vlak daarachter Röseler. Die lieten tenminste zien wat mentaliteit inhoudt.

  Als speler zou je in de laatste thuiswedstrijd en zeker in een derby het gras moeten opvreten maar niks van dat alles! De spelers zijn moe….Oh en de andere clubs hebben géén 33 wedstrijden tot nu toe gespeeld? Wat een belachelijk argument. Misschien heeft dat met te weinig trainingsintensiteit te maken?!

  Hierdoor eindigt het mooie seizoen in een enorme teleurstelling. Dit kost VVV weer veel toeschouwers/seizoenkaarten. Vreemd toch dat zelfs deze derby niet uitverkocht was. Mensen moeten hard werken om een seizoenkaart te kunnen aanschaffen en er andere dingen voor laten. Dan krijg je dit voorgeschoteld.

  Hayke en de supporters hadden iets beters verdiend…

  1. mats

   Hmmm van Labylle had ik nog wel het idee dat hij het tenminste probeerde. Paar rushes… gaan misschien niet allemaal goed maar zat nog leven in.

   Kijk van Hunte en Vito wéét je gewoon dat elke rush eindigd in dat ze de bal kwijtraken.

   Thy, arme Thy…maar eerlijk is eerlijk als hij de bal heeft raakt’ie ‘m ook kwijt.

   Nee hele nieuwe voorhoede aub!
   Maar dat snapt ‘t bestuur waarschijnlijk zelf ook wel.

 2. Koelie

  Gisteren was inderdaad beschamend en zelfs “positivo’s” zijn daar boos over. Teleurstellend. Zuur. Maar als je vanwege EEN wedstrijd geen seizoenskaart neemt dan ben je geen knip voor de neus waard. Die mensen kunnen we missen als kiespijn. Doei!!!!!! Ga maar lekker gloryhunten bij Fortuna.

  1. chretien

   Begrijp nu toch eens dat wij ook die “fans” heel hard nodig hebben. De huidige Koel moet als het ware te klein worden. Met het aantal toeschouwers dat we nu trekken, trekken we het financieel niet meer in de toekomst.

   1. mats

    Nee dat begrijpen mensen als koelie niet.
    Die denken dat VVV kan overleven op hun twee-wekelijkse zaadlozing.

   2. Koelie

    Vraag me af wat een eikel je wel niet moet zijn om alleen maar te zeiken. Stiekem Roda fan? Beetje trollen op de site en lekker fappen op de reacties? Zielig figuur.
    Met continu klagen krijg je ook geen extra volk. Wanneer blijven jullie thuis dan hoeven wij tenminste niet meer in de rij te staan bij de ingang. Het verlies van een paar zeikers maken wij in omzet wel goed.

  2. RuiverCity

   Koelie denkt dat hij met zijn vijf vrienden de begroting van VVV kan dekken…..
   Iedereen hier op de site wil dat het VVV voor de wind gaat. Wij kopen elk jaar die seizoenkaart weer maar ondanks de prima eerste seizoenshelft eindigt het seizoen in mineur en dat blijft bij de andere (succes)supporters toch hangen.
   VVV zal met een hele goede selectie moeten komen willen ze méér seizoenkaarten willen verkopen dan dit seizoen. Tevens schrikt de prijs voor een los kaartje de minder fanatieke supporters echt af,

   1. Koelie

    Misschien helpt het als je je eigen verwachtingspatroon ff bijstelt, maar gezien je reacties de afgelopen jaren lijkt me dat vrij kansloos. Succes met het verwerken van de volgende teleurstelling dan, want die hele goede selectie gaat er niet komen.

 3. chretien

  Er is iets helemaal misgegaan gisteren. Als de spelers ook maar een heel klein beetje de sentimenten van het publiek zouden hebben gehad, dan hadden we een heel andere wedstrijd voorgeschoteld gekregen. In ieder geval knokken, het gras opeten, ook al is het kunstgras, duels aangaan, desnoods gele en rode kaarten pakken. Het verdomt niet wat, maar laat wat zien. Uiteraard, onze spelers zijn niet omgekocht oid, maar, ook de “neutrale” toeschouwer vertrekt lang voor het eindsignaal. Er zijn fans die een hekel hebben aan Roda, maar zij boden waar voor het geld.
  Heel fijn dat we volgend jaar weer in de eredivisie mogen meedoen…

  1. mats

   Die gast van Roda die vCrooij omvertrok en een gele kaart kreeg terwijl ze al met 1-3 voorstonden…. en vervolgd doen wij niet hetzelfde met die Avidjai waar de 1-4 uit voortkomt.

   Dát is het grote verschil.
   En heel pijnlijk!

   En mensen als Koelie kunnen me wat, maar als we dit soort gebrek aan strijd, passie en mentaliteit niet aan de kaak stellen dan veranderd het ook nooit.

 4. mats

  Zag je die kop van Unnerstal op het eind? Die dacht volgens mij ook WTF has happened hier…moet ik met slappe zooitje op her veld staan. Die raken we dus zeker kwijt.

 5. supportertje

  Tja het was niet fraai, en helaas verloren. Misschien een stukje mentaliteit, of een algehele moeheid na al die wedstrijden die ze hebben gespeeld. Ze komen het een en ander tekort op voetbal kwaliteiten en techniek en inzicht. Maar dat wisten ze altijd goed te maken met vechtersmentaliteit, en die was schijnbaar op, nu het einde van het seizoen daar is. Is ze dat kwalijk te nemen? Ik denk van niet, al hadden ze gisteren meer vechtlust kunnen tonen.

  Maar dat gezanik over een vol stadion en niet een uitverkocht stadion, dat heb ik nu wel gehad. Iedere keer dat zelfde geleuter, en dat het aan de ploeg ligt. We zullen het moeten doen met het materiaal wat voor handen is, en ze hebben zich gehandhaafd wat de doelstelling is geweest. Daar ben ik trots op. En als we het nu toch over de supporters hebben. Waar zijn die dan allemaal om de ploeg te steunen tijdens uitwedstrijden. Waar zijn dan al die mensen die lopen te zaniken op dit forum dat het anders moet.

  Het is een harde kern van mensen die meegaan naar alle uithoeken van het land om hun club te steunen. En het zijn ook bijna altijd dezelfde die meereizen. Waar is de rest van de supporters, voor de buis, in de kroeg, wie weet mag het zeggen. VVV verdient een volle Koel zeggen ze hierboven, maar het voetbal moet beter en daarom is de Koel niet uitverkocht. Nou dat vind ik ook met de uitwedstrijden. Tegen Roda waren er maar 500 mee, en daar hadden het er minstens 1000 moeten zijn.

  Moeten we als supporters ook niet eens de spiegel voor houden en tegen onszelf zeggen dat we de club ook op andere momenten moeten ondersteunen. Het fluitconcert aan het einde van de wedstrijd vond ikzelf beschamend, en laat vind ik ook zien wat voor supporters VVV ook heeft. Dat zal deze ploeg ook niet ontgaan zijn, en geloof maar dat ze daar niet beter van worden. De VVV supporter is gewoon moeilijk en lastig en is niet snel tevreden. Ze staan volgend jaar weer in de eredivisie, en wie had dat verwacht toen het seizoen begon.

 6. LJ

  Wat een gezeik weer hier zeg.

  Iedere BOERENLUL weet, tenminste dat hoop ik voor ze, dat je niet een heel seizoen boven je zelf uit kan stijgen. Ook een wielrenner, een schaatser en noem maar op werkt toe naar een piekmoment.

  En dat piekmoment lag bij VVV in het begin van het seizoen. Wat hadden Twente, Sparta en Roda nu graag in de schoenen van de Venlonaren gestaan. Die hadden er alles voor over om de laatste 12 wedstrijden niet te winnen en gewoon veilig te zijn!

  En die mensen (supporters wil ik ze niet noemen), die op basis van de laatste 2 maanden geen seizoenskaart willen kopen, BLIJVEN MAAR THUIS!!!! Dan maar minder supporters.

  Kom op mannen, we zijn gewoon veilig en mogen volgend seizoen nog een jaar eredivisie spelen! Wie weet wat dat brengt.

   1. Ievel Knievel

    Wat een bullcrap!

    Het is door mensen als bijv. een jij dat er al jaren een zweem van negativiteit en gezeik rondom de club hangt. Daarom blijven de mensen weg. Zelfs als het goed gaat. Iedere 2 negatieve reacties zijn er 8 positieve nodig om dat te corrigeren, dat is een bekend psychologisch verschijnsel. Kijk eens in de spiegel.

    Het verbaasde mij ook niets dat de usual suspects (kennelijk voelt men zich aangesproken) over mijn “epistel” heen vielen in het andere topic.

    En over dat zogenaamd ’terecht’ kritisch zijn> natuurlijk mag je zeggen als er een wedstrijd slecht gespeeld wordt, echter roepen sommige mensen dit al seizoenen op rij bij iedere wedstrijd; zelfs in het kampioensjaar. De neutrale toeschouwer of journalist herkent zich helemaal niet in dat überkritisch gezeik. In jullie ogen kan er maar weinig goed gaan en gaat er ook nauwelijks iets goed. daarnaast hoor ik jullie nooit over de dingen die wel goed gaan. Daarnaast moedig je altijd je ploeg aan, JUIST als het wat minder gaat. Dat staat los van inhoudelijk commentaar. Bij VVV denkt men dat spelers beter worden als je van alles van de tribune op hen laat neerdalen en nee, ook topsporters kunnen daar niet tegen, net als nauwelijks iemand daar beter van gaat spelen.

    Altijd hilarisch om mensen die zelf bij de 6e klasse amateurs spelen zoveel “inhoudelijke” kritiek te horen uiten op de tribunes. Van die mannetjes die thuis niks te vertellen hebben. hun uitlaatklep kennelijk.

    Als een tegenstander beter is dan lijk je zelf nogal snel slecht. Heeft een tegenstander meer inhoud dan lijkt het alsof je zelf geen passie en inzet op mat legt. Je kan simpelweg overklast worden. VVV heeft simpelweg de slechtste selectie in de eredivisie, ook al is het onze beste selectie in jaren. Dan kan je gaan zeiken wat je wil, er zit niet meer in. Men wordt overlopen, men wordt tactisch afgetroefd. daar kan niemand iets aan doen. Al gooi je er 100000000 kilo doping in. Dan gaan zeiken op tactische keuzes van de trainer of de beste man oneerbiedig afserveren, wat hier stelselmatig gebeurd, is niet zo chique.

    Ik hou overigens niet zo van cynisme en sarcasme. Lijkt me niet echt bevorderlijk voor de sfeer. Vandaar dat sommige reacties me ook vaak tegen het zere been stoten.

   2. Ievel Knievel

    Lekker inhoudelijk man. Wat heeft mijn post trouwens met ego te maken? Het gaat nu juist niet om mij, maar om de club.

    Ik zie zich maar 1 iemand aftrekken op zijn negatieve comments en dat ben je zelf.

   3. RuiverCity

    Wij komen elke wedstrijd naar het stadion maar de mensen die af en toe een kaartje kopen en gisteren de wedstrijd hebben gezien die ben je weer kwijt.
    Tactisch afgetroefd worden hoeft echt niet, ook al heb je de slechtste selectie van de eredivisie. Maar als een trainer al heel veel thuiswedstrijden niet ziet dat Thy het in de lucht niet redt tegen grotere centrale verdedigers moet je daar ingrijpen. Dat betekent of Seuntjens of Jakobsen in de spits. Dit gebeurde gisteren net na de rust eindelijk eens een keer. Maar de aansluiting was er niet. VVV heeft geen aanvallers die de bal kunnen vasthouden zodat de rest kan aansluiten zodat je druk kunt zetten op de tegenstander. Maar knokken kun (nee moet) je altijd. Als je als profvoetballer al klaagt als je vijf wedstrijden in de maand moet voetballen ben je niet geschikt.

    Steijn heeft van de eerste 11/12 spelers een hecht team gemaakt. Maar de wisselspelers heeft hij te weinig gebruikt. Gisteren zag je de eerste breuken in het hechte team al ontstaan. De gebaren die Vito maakte tegenover zijn medespelers, de gezichtsuitdrukking van Unnerstall, de ergernis van Thy dat hij voorin geen hulp had, etc.
    Tevens heeft VVV te snel afscheid genomen van bepaalde spelers (o.a. Nwakali en Tissoudali) waardoor de selectie te klein werd.

    Het team moet je altijd blijven steunen tijdens de wedstrijd. Kritisch zijn na afloop hoort er ook bij. Beter dan die ja-knikkers want daar wordt een speler/club ook niet beter van.

   4. LJ

    Hoe hebben we toch in godsnaam die 34 punten gehaald Ruiverse? Ik kan je zo 10 doelpunten opnoemen die met lange ballen zijn gescoord.

   5. Ievel Knievel

    Altijd grappig, hoe ‘supporters’ over meer voetbalkennis menen te beschikken dan mensen die op professioneel niveau gebald en getraind hebben. Best grappig. Alsof je mij even op mijn werk gaat vertellen hoe ik mijn werk moet doen, want je hebt er wel eens wat over gehoord of gelezen.

   6. RuiverCity

    Een trainersdiploma wil niet altijd alles zeggen. Een theoretisch sterke trainer moet het in de praktijk maar eens laten zien!

   7. Ievel Knievel

    Toch heb ik Steijn hoger zitten dan ik jou heb zitten. Zeker op het gebied van voetbaltechnische kennis. Raar…………

 7. expat

  Ik ben natuurlijk geen (kracht)trainer, maar waarom zouden spelers ‘moe’ zijn? Ze spelen toch maar iets van 5 keer per maand? Als ze moe zijn, is het dan niet handiger om de trainingen af te bouwen?

  De penalty die Castelen kreeg tegen Feyenoord die ingezet werd buiten de 16, dat zondagsschot van Leemans bij Roda uit of de goal van Hendrix van PSV een paar weken terug bij Roda, al die schitterende reddingen van Unnerstall… dat waren dus een voor een essentiële momenten waardoor we er nu in kunnen blijven.

  Het is een zuur einde van het beste VVV-team in vele jaren en alleen al om die redenen maak ik me zorgen om volgend jaar. Maar eerlijk is eerlijk, vooraf had ik ook getekend wanneer we over twee weken de nacompetitie gespeeld hadden ipv rechtstreekse degradatie. Het is alleen een schril contrast tussen het ‘linkerrijtje’ rond kerst en de kaartenhuis die erna in elkaar viel. Dat is voor veel mensen natuurlijk lastig.

  Kom op VVV!

 8. supportertje

  Wie gisteren nog in ons tijdelijke supportershome was, had daar persoonlijk nog even met Hai een woordje kunnen wisselen. Tot mijn verbazing om 16.45 uur was het er bepaald niet druk. Hai liet daar ook het een en ander vallen over de komende verbouwing. Parkeerplaats die op de schop gaat, de Oost tribune welke verandert gaat worden en waar een fanzone onder gaat komen over de gehele lengte. Zou al in juni moeten gaan beginnen, en Hai blijft nog aan de club verbonden als een soort van bouwpastoor. Goed nieuws dus.

  Nu weer bouwen aan het team voor het nieuwe seizoen, en hopen dat we weer in de eredivisie kunnen verblijven en ons weer veilig spelen. en als dat weer plaats 14 of 15 is, zou mooi zijn. Handhaven is het doel in mijn ogen voor de komende jaren, zodat er langzaam gebouwd kan worden aan een langdurend verblijf in de eredivisie.

 9. twiggy11

  Wat een wanprestatie dit heeft Hay Berden niet verdiend eerst een koninklijk lintje net als Johan Cruyff en dan ook nog het zelfde afscheid als hem toen tegen bayern München een grote nederlaag .
  Als wij volgend jaar willen overleven hebben we toch 6 nieuwe spelers nodig die beter zijn als wat er nu staat.
  We spelen al 3 jaar met de zelfde 11dat gaat volgend jaar niet lukken er kan best wel de bezem er doorheen.
  Ook de trainer heeft zijn beste tijd gehad in Venlo hij heeft het goed gedaan maar moet nu maar een andere weg inslaan ( Heerenveen) zal het wel worden.
  En dan een nieuwe start met een nieuwe trainer.

 10. kenfen

  Tja ik was gisteren ook teleurgesteld over de wedstrijd en het resultaat was inderdaad bedroevend maar wat hebben we een aantal goede wedstrijden gezien afgelopen seizoen. Met het budget van VVV konden we niet meer verwachten. De laatste wedstrijden bleek de fut eruit daar zíjn een aantal oorzaken voor te benoemen. Het collectief was in eerste instantie het sterke punt. Thy en v Crooy werkten zich een slag in de rondte. Daar was bij beiden de laatste wedstrijden de lucht uit. Hetzelfde geldt voor seuntjes én Leemans, Het hebben van te weinig reservespelers van nivo doet zich dan voelen. Jammer genoeg is de blessure gevoeligheid van Opoku en mindere mate van post een aderlating die we dan minder goed op kunnen lossen.
  Steyn heeft het met dit materiaal heel goed gedaan en wat mij betreft mag hij nog een jaartje blijven. Hopelijk kunnen we nog wat extra kwaliteit aan de selectie toevoegen. Ik zie het volgende seizoen met vertrouwen tegemoet

 11. jason

  VVV-RODA

  Plus:
  Afscheid van Hai Berden. Niet dat hij gaat maar het grote applaus dat zeer terecht is !
  Het zonnetje/biertje

  Min:
  Dit kunstgrasveld. Dit kan echt niet meer. Je ziet door de korrelwolken de spelers nog niet meer. Elke bal remt af. Het lijkt zelfs alsof de vvv spelers er nog meer moeite mee hebben dan onze tegenstanders.

  Het terug zakken van vvv. Veel ploegen zakken terug tot de 16 meter maar vvv tot het doelgebied.

  Geen lopende spelers in de ploeg. Veel te veel trage spelers en dus voorspelbaar voetbal. Hopelijk komen er spelers bij die geselecteerd worden op loopvermogen/snelheid.

  In de koel mogen blijkbaar de supporters van de tegenpartij op de hekken gaan zitten. Prima heb ik geen moeite mee maar als wij bij een uitwedstrijd alleen al maar kijken naar een hek dan staan de suppoosten al langs ons. Raar ??

  Het gezeik dat we niet mogen zeiken hier. Ik beoordeel hier de wedstrijd en als ik dat als negatief heb ervaren dan zet ik dat hier neer. Dat er mensen in het stadion negatief gaan zitten doen zoals fluiten na het laatste fluitsignaal lijkt me stukken erger dan hier op een forum waar alleen maar echte fans komen.

  PLUS:
  handhaving in de eredivisie wat tenslotte ook ons doel was en dus maar weer verlengen die seizoenskaart.

  Lang leve De Koel

  1. Ievel Knievel

   @ Jason

   Wie zegt dat je niet MAG zeiken hier, echter staat het iedereen vrij om te reageren. Ik krijg de hele tijd reacties om mijn oren. Wel vaak inhoudsloze op de man gespeelde reacties. Sowieso vaak al een zwaktebod. Soms kan ik het dan niet laten om dan ook weer daar op te reageren. Sorry 😉

  2. RuiverCity

   Helemaal met je eens Jason. Wij, de vaste supporters, komen hier op Venlonaren en geven onze mening. De mensen die af en toe een kaartje kopen die zal je hier niet zo vaak, of helemaal niet zien. Sommigen hier op de site denken volgens mij dat als wij op Venlonaren met zijn allen positief schrijven dat de Koel vanzelf wel vol komt.
   Denken die nou echt dat de minder fanatieke VVV supporters blind zijn en niet zelf kunnen beoordelen hoe zwak VVV de laatste weken speelt?! Ons hoef je niet over de streep te trekken. Maar die mensen die losse kaartjes kopen die moet je zien te binden. Dat lukt VVV dus niet.

   Maar we spelen weer een jaar eredivisie en dat is een prestatie van formaat.

   1. Ievel Knievel

    Negativiteit werkt erg aanstekelijk. Aanstekelijker dan positivieit. Dat is een bewezen feit. Wat supporters hier lezen vertellen ze wel degelijk rond. Supporters praten elkaar nogal snel na. Spelers, technische staf en directie lezen hier overigens ook rond. Onderschat dus nooit waar je woorden eindigen en wat dat met mensen doet. Je creëert een (negatieve) sfeer, daar gaat het om, maar we zullen het toch wel niet snel eens worden; echter van mij mag je zeggen wat je wil. Ik mag er alleen wat van vinden, dat is het punt steeds.

  3. sultana

   @Jason: goed verwoord!

   Allereerst knap dat we ons gehandhaaft hebben iets wat ik bij aanvang niet verwacht had, maar 11 wedstrijden op rij geen wedstrijd meer weten te winnen dat kan echt niet! Ook nog tegen concurrenten dan ga ik me terecht afvragen waar ligt dit aan? Geen vechtlust, de wil om te winnen heb ik niet meer gezien en dat was nu juist wat Roda de laatste weken wel liet zien en daar pak je punten mee. Ennuh dat het stadion niet vol zit is niet verwonderlijk, thuis hebben ze het dit seizoen vaak laten liggen en niet laten zien en daarmee doe je niet aan klanten binding. Toch ben ik trots op mien clubke en het nieuwe seizoen zal ik er elke thuiswedstrijd weer staan. Forza VVV

 12. ger

  Nou Ruivercity, dat ben ik helemaal niet met je eens!
  Er zijn ook mensen die een baan hebben en in het weekend moeten werken.
  Er zijn mensen die hebben een gezin met kinderen, en moeten keuzes maken!
  Dat wil niet zeggen dat ze geen echte club liefde hebben!
  Ik ging 35 jaar geleden al naar de koel en dat doe ik nu nog steeds eredivisie of Jup, het maakt mij niet uit!
  Maar sommige mensen kunnen niet elke uit en/ of thuis wedstrijd van de partij zijn!

  1. mats

   Nou Ger, dáár raak jij dus precies de kern van de discussie. Als je (financiële) keuzes moet maken (zoals veel mensen – en Venlo is geen rijke stad ) dan denk je wel twee ( drie, vier) keer na voordat je je geld uitgeeft aan VVV als ze zo’n slap voetbal neerzetten. VVV is ook nog eens van de duurste losse-kaartjes club.

   Het is echt belachelijk.
   VVV moet attractief en strijdlustig voetbal in inzet eisen van zijn spelers en waar bieden voor de centen. En waarom die kaarten zo duur? Als je de kaarten iets goedkoper maakt en er komen daardoor meer mensen heb je volgens mij dezelfde inkomsten maar misschien we meer sfeer en kun je bouwen aan een stabiele achterban.

   Maar nee, VVV VRAAGT LIEVER 20
   Euro aan mensenkind een regio die het al niet breed heeft.

   (Ps; gelukkig heeft VVV wel Ievel knievel als laatste trouwe en enige echte supporter)

   1. Ievel Knievel

    Nee hoor, je bent helemaal niet onnodig negatief en je speelt ook helemaal niet op de man.

    Gelukkig denkt Stan Valkx er heel anders over. Dan weet je meteen al dat het volgend seizoen niet heel anders gaat worden. Misschien kan je een seizoenskaart bij Fortuna kopen. VVV kan mensen als jij missen als kiespijn; één brok negativiteit en gal.

    Ik heb overigens genoeg attractieve en strijdlustige wedstrijden gezien dit seizoen en vorig seizoen al helemaal (toen was je ook iedere wedstrijd aan het zaniken). Ik verwacht dit alleen niet iedere wedstrijd en al helemaal niet aan het eind van het seizoen. verwachtingsmanagement noemt men dat. Maar goed, geloof lekker alleen in je eigen waarheid.

   2. mats

    Dat bedoel ik. Ik snap het ook niet. Alsof VVV het zich kan permitteren. Willen ze wel een volle koel?

   3. mats

    Misschien dat Stan jou gebazel wel interessant vindt? Of Maurice want die schijn je ook al zo goed te kennen?
    Ik vind het vooral lachwekkend dat je zo vol van jezelf bent maar jezelf tóch elke keer weer moet verdedigen.
    Lachwekkend, en sneu.

   4. Ievel Knievel

    Ook weer zo’n post vol van respect.

    Iets met een spiegel.

    Kennelijk kan je er ook niet zo goed tegen als iemand een andere mening heeft of kritiek op je heeft.

    Maar goed, dat is jouw probleem.

    Overigens een uitspraak van Valkx in de VI; iets in de geest van” “gelukkig leren we in Nederland steeds meer dat het niet om balbezit draait of aanvallend of mooi spel, maar om het resultaat en de punten”.

    Dan weet je dus vanuit welk oogpunt de selectie volgend seizoen wordt samengesteld. Kan je weer lekker iedere wedstrijd commentaar daarop gaan hebben. Ik gelukkig niet. Ik geniet van de strijdlust dit seizoen en het uitgekiende spel waarbij iedereen bijna iedere wedstrijd op de max van zijn kunnen lijkt te kunnen presteren. Ook wordt er zelden tot nooit onverantwoord met krachten gesmeten.

   5. Ievel Knievel

    Ik vind je permanente op de man gespeel trouwens pas echt triest en sneu. Excuses trouwens als ik me heb laten meeslepen om dit ook af en toe jou kant op te doen. Sorry dus.

    Maar ik ben er eerlijk gezegd niet zo van gediend, net zoals ik niet zo gediend ben van sarcastische en cynische comments.

    Ik heb liever dat je gewoon inhoudelijk zegt wat je vindt (van VVV of zijn supporters in het algemeen) zonder op de man te spelen. Ik ben een Venlonaar, een VVV-supporter en ik heb een mening. Sorry daarvoor. Mocht je trouwens denken dat je door jouw stijl te hanteren van me af komt hier dan heb je het trouwens ook mis, want ik blijf mijn mening geven als ik denk dat het zin heeft om dat te doen. Als ik denk dat het geen zin heeft hou ik wijselijk mijn mond.

   6. mats

    En wéér 2 hele posts aan mij besteedt. Ik voel me vereerd. Heb je verder wel een leuk leven?

   7. ” Ik verwacht dit alleen niet iedere wedstrijd en al helemaal niet aan het eind van het seizoen. verwachtingsmanagement noemt men dat. ”

    Een normale werkgever verwacht ook gewoon elke dag inzet en resultaat, ook als het jaar weer bijna om is dus lijkt me dat men dat ook van een paar profs mag verwachten!

   8. Ievel Knievel

    Kijk daar verschillen we dus over van mening. Ik heb zelden gezien dat de VVV-selectie er met de pet naar gegooid heeft. Ook afgelopen zondag niet Het was wel niet al te best/ slecht, maar dat komt vooral omdat Roda een betere selectie heeft en er voor hen veel meer op het spel staat. Dan kom je zelden in je spel. Daarnaast zit het geluk van het begin van het seizoen de 2e seizoenshelft iets vaker tegen. het is een spelletje he, waarbij geluk altijd een rol speelt.

    Natuurlijk verwacht mijn werkgever inzet, maar bovenal wil mijn werkgever dat ik piek op de juiste momenten, wanneer het er echt toe doet en mijn werkgever vind het dus prima dat ik mijn krachten wat verdeel over een jaar en niet altijd een 8,5 scoor, maar soms ook een 6-. Aardige werkgever heb ik he? Of misschien wel gewoon een werkgever die begrijpt waar het om draait. Presteren op de juiste momenten. De boog kan niet altijd gespannen zijn.

 13. robbaan

  Ik snap de commotie wel, het was te treurig voor woorden. Maar waar lag dat aan? Als je puur naar de feiten kijkt van dit duel,voor Roda ging het om lijfsbehoud. VVV was klaar!
  De verwachtingen die sommige supporters van VVV, voor dit duel hadden waren te hoog gespannen, revanche gevoelens, derby, Limburgse afgunst?
  Welke spelers van de huidige selectie zijn pure limburgers? Dat zijn er maar een paar, de rest komt van overal vandaan.
  Bovendien snap ik ook niet goed dat mensen zichzelf snel in een hokje plaatsen, polariseren heet dat, zo van ik ben of wij zijn de echte supporters, de rest doet er niet toe. Ik denk dat iedereen die een kaartje koopt recht van spreken heeft om te beoordelen of het goed of slecht was. En of je wel of niet een trainer of speler bent, of op niveau hebt gespeeld, iedereen kan en mag zijn mening geven.
  Dit noemt men respect voor elkaar en daar ontbreekt het zeker in onze mooie voetbalsport heden ten dagen aan.
  Getuige de spreekkoren, die gelukkig verstomde, is daar ook nog veel werk aan de winkel in de Koel. Laten we ons vooral richten op het voetbal en het stadion
  De Koel verbouwen, elftal grotendeels behouden en wellicht een andere trainer voor de groep zetten, die meer de aanval zoekt.
  Let op als we in de nieuwe competitie starten, staan we er weer met z’n allen. Om VVV al dan niet met een seizoenkaart te steunen, trouwens het is van alle tijden, dat als het niet zo loopt als wij willen/hopen dat er genaold wordt in Venlo om vervolgens toch weer naar het stadion te komen.

 14. Depor

  Die prijs van die dure losse kaartjes snap ik ook niet en vind ik ook niet slim. Dit zorgt uiteindelijk voor minder toeschouwers en werkt ook in de komende jaren door. Eenmalige bezoekers zullen niet snel meer terug komen vanwege de hoge prijs.

  Wedstrijd Gladbach kost een tientje.

 15. Animal

  VVV heeft een topseizoen gedraaid jammer van gisteren maar het doel was al bereikt en Roda moest.

  VVV is in potentie net zo groot als menig middenmoter in de eredivisie. Maar hoe krijg je heel noord Limburg naar de Koel ??? Hoop dat de verbouwing daar veel bij gaat helpen als eerste start om weer een echte regioclub te worden….en 10 tot 15duizend mensen naar de Koel te trekken.

 16. chretien

  Allemaal teleurgestelde fans? Jongens, volgend jaar weer eredivisie!
  Dit moet een site zijn/blijven, waar iedereen zijn mening, zijn ei. kwijt kan. Meer niet!
  Dat elkaar neersabelen, omdat de een het beter weet dan de ander? Gelul!
  Afgelopen zondag hoopten we allemaal op een heerlijke pot, een vechtend VVV tegen een ook vechtend Roda. De laatste ploeg vocht voor lijfsbehoud. Dan heb je al een streepje voor. Blijkbaar konden onze jongens het niet brengen, het werd van onze kant een waardeloze partij. Terecht verloren….
  Roda moet nu nog blijven vechten om er in te blijven, terwijl er bij ons al een tijdje wordt nagedacht over de selectie voor seizoen 2018-2019. Doorselecteren…. wie wel en wie er niet meer bij? Denk er aan in de eredivisie!
  Fijne zomer!

 17. chretien

  Mijn wens voor het volgende seizoen is dat niet alleen de juiste, maar ook voldoende nieuwe spelers worden aangetrokken.
  Afgelopen seizoen beschikte VVV over een te kleine selectie, dit mag niet weer gebeuren.
  En dat niet op de training, maar voordat een speler een contract wordt aangeboden, bekeken wordt of een speler geschikt is om voor VVV te spelen.
  Veel sterkte bij de te maken keuzes.

 18. johan123

  Volgend jaar eredivisie is wat telt..

  Ik hoop dat er gebouwd word aan een goed stabiel elftal. En röseler en Rutten draaien goed.
  Dekker en labylle redelijk. Seuntjes en ook thy komen vaker toch snelheid tekort. Terwijl thy zich rotwerkt heeft hij vito en hunte die hem vanuit de vleugels moeten bedienen. Vito was helemaal niet in vorm de laatste 7/8 wedstrijden maar denk ook dat ze toe zijn aan rust.. want zo blijft er niks over..

  Ik hoop dat ze een goed stel gemotiveerde aanvallers kunnen vinden die snel zijn.. en zorgen dat de gang erin blijft.. janou we gaan het volgend jaar zien. Wat Valkx uit de trucendoos haalt.

   1. supportertje

    LJ, ik daag je uit om werkelijk iets te betekenen voor de club. Schijnbaar vind je gemaakte niet bepaald goed. Geen enkel probleem, maar voeg dan daad bij het woord en ga er vervolgens voor zorgen dat het beter, mooier, en unieker gaat worden. Zo niet, dan ga hier niet lopen schrijven dat het een flutdoekje was. Er zijn hier mensen mee bezig geweest die dit met liefde en passie hebben gedaan.

 19. VVV 4ever

  Waar was jouw grote spandoek dan LJ ………………???!!!!

  Je kan het een flut doekje vinden, maar je kunt het ook respectvoller brengen, dit was namelijk respectloos!

 20. LJ

  Allereerst mijn welgemeende excuses aan het adres van de makers van het doek.

  Wat ik hiermee wil zeggen is dat veel mensen respectloos reageren over de prestaties van onze club. Het gezeur en gezeik op deze site loopt echt de spuigaten uit. De selectie en de technische staf leveren al voor het derde seizoen op rij een wereldprestatie en ondanks dat blijft het negativisme overheersen. Zonde en onterecht.

  En nu schrijf ik iets negatiefs over prestaties van anderen die ik niet ken en krijg ik terecht kritiek. Laten we met z’n allen nou eens wat positiever naar onze club kijken en blij zijn met de prestaties die geleverd zijn over een langere periode en niet zeuren en zeiken over een verloren wedstrijd.

  Doel dit seizoen is meer dan bereikt. Op naar een nieuw seizoen met nieuwe kansen en hopelijk op een volle Koel met echte supporters!

 21. marcel

  nou bij deze dan………….. ergens moet een discussie starten. dit doek 13×6 meter moest zelfs in meerdere keren (4x) gemaakt worden omdat de ruimte waarin dit gedaan wordt uitermate beperkt is. wellicht iemand met connecties die weet waar het sfeerteam terecht kan om wellicht ook grotere doeken dusdanig te maken dat er doorgewerkt kan worden. we praten dan over een behoorlijke hal.
  nu gaan er kostbare (vrije-tijd uren) verloren omdat men telkens maar een deel van het doek kan maken. vervolgens moet er gestopt worden om het te laten drogen dan is de avond voorbij, en kan men de volgende avonden terugkomen om hetzelfde ritueel te herhalen.
  Bij een grotere locatie kan er in een keer door meerdere personen aan een doek gewerkt worden, en hoeft men niet telkens te stoppen (tijdsverlies) om het doek te laten drogen voordat men aan een nieuw stuk kan werken, zonder dat het eerdere werk allemaal aan elkaar gaat plakken.

Leave a Reply