Voorbeschouwing VVV-Venlo – Almere City

Vanavond gaat het dan ein-de-lijk beginnen: de competitie start! Voor VVV-Venlo staat om 20.00 uur als eerste het thuisduel tegen Almere City op de planning. Het is not in het duister tasten met betrekking tot waar het team op dit moment staat en of de doelstelling van de play-offs te halen, ook daadwerkelijk te behalen valt. Maar er is ook maar een manier om daar achter te komen: deze wedstrijd beleven.

Na de teleurstellende klassering op de ranglijst van het afgelopen seizoen, moest er iets veranderen binnen de club. Het huwelijk met Jos Luhukay leek gedoemd te mislukken met een totaal ander inzicht met die van de moderne voetballerij in Nederland, en dat is dan ook zo daadwerkelijk gebeurd. Met o.a. een nieuwe technisch directeur, een nieuwe hoofdtrainer, een nieuwe assistent en een nieuwe video-analist – heeft de club een investering gedaan in de technische staf.

De voorbereiding qua wedstrijden ging niet helemaal van een leien dakje, daar er geen HTM gespeeld kon worden. Er zijn verschillende redenen aangehaald, de een wat plausibeler dan de ander – maar het blijft ontzettend jammer. Niet alleen voor de supporters en de familie Teeuwen, maar ook omdat het doorgaans een goede krachtmeting is.

VVV-Venlo

Hoe de wind ook waait bij de beleidsmakers, VVV-Venlo zal vanavond die wedstrijd gaan spelen. Trainer Rick Kruys zegt het volgende over de wedstrijd:  “Over het algemeen ben ik blij met hoe de voorbereiding is verlopen. Iedereen is fit gebleven en we zijn goed op weg met onze speelstijl. Vrijdag tegen Almere is het een mooi meetmoment om te kijken waar we staan en hopelijk kunnen we direct drie punten pakken.”

Hij gaat verder over de selectie op het moment en geeft aan dat iedereen fit is behalve Tristan Dekker: “Tristan maakt goede stappen. Hij kan echter nog niet volledig meetrainen met de groep. We moeten dus nog even geduld hebben totdat hij weer inzetbaar is, want dat zal niet op hele korte termijn het geval zijn. Hopelijk is hij over een paar weken helemaal fit.”

Het lijkt erop dat VVV-Venlo een 4-4-2 formatie gaat spelen met Braken-Venema als spitsen duo. Het zou kunnen werken met de beweeglijkheid van Venema en Braken als traditioneel aanspeelpunt.

Vermoedelijke opstelling VVV-Venlo: Zima, Sedlacek, Dirks, Ketting, Janssen, Klaasen, Van Rooijen, Verheijen, De Boer, Braken en Venema.

Almere City FC

Almere City zal een pittige tegenstander worden, dat weet ook trainer Kruys: “Het is een goed georganiseerde ploeg met een goede mix van jonge spelers en ervaren jongens. Daarnaast hebben ze ook spelers met individuele kwaliteiten. Ik denk dat het allemaal dicht bij elkaar ligt, dus het wordt ongetwijfeld een interessante wedstrijd.”

Het is tevens een wedstrijd van oude bekenden. Braken en Venema kwamen in het verleden uit voor Almere City, terwijl Danny Post, Tim Receveur en Damian van Bruggen een verleden in het geel-zwart hebben.

Statistieken

VVV-Venlo heeft in totaal 16 competitiewedstrijden tegen Almere City FC gespeeld. VVV-Venlo heeft van deze competitiewedstrijden 12 keer gewonnen, 3 keer gelijk gespeeld en 1 keer verloren. Dit komt neer op een winstpercentage van 75,00%. In totaal heeft VVV-Venlo 44 doelpunten gescoord en 21 doelpunten tegen gekregen.

Arbitrage

Scheidsrechter: Gerrets
Assistenten: Van Kampen en Van Rijn
Vierde official: Prick

Venlonaren.net wenst VVV-Venlo ontzettend veel succes in de thuiswedstrijd tegen Almere City. COME ON VENLO

LEES OOK:

21 Responses

  1. Gerardus

   Martien doe eens rustig ouwe gabber. Denk aan je hart. Vergeet vooral niet je klaagzang op Facebook nog verder voort te zetten. P.s. let een beetje op je eigen Nederlands.

 1. Ievel Knievel

  Rare conclusie wordt hier over Jos getrokken.

  Jos is zelf opgestapt. Zijn motivatie was dat hij buitenspel is gezet door het hoofd jeugdopleidingen en de directie.

  Hier worden nogal conclusies getrokken rechtstreeks uit de mond van 1 kant van het verhaal. De kant die het straatje schoon probeert te vegen. Voor Venlonaren.net tekeurstellend om hier feitelijk een kant te kiezen die niet helemaal strookt met de werkelijkheid.

  Het ging hier vooral over een gebrekkige samenwerking achter de schermen en ellenbogenwerk. Het niet betrouwbaar zijn van een directie. Het hebben van een bedorven sfeer op de werkvloer. Let wel Bongaerts en andere verantwoordelijke zitten er gewoon nog. Ik hoop dat Kruys en Janssen dit soort gezeik en gedoe bespaart blijft en dat Janssen overleeft als hij met ellenbogen en gluiperds op de werkvloer te malen krijgt.

  Jos was vrij helder in zijn woorden. Heeft alles veel te lang binnenskaners gehouden; juist in het belang van de club en om mensen nier te willen beschadigen. Kan venlonaren.net de niet kloppende zin in deze voorbeschouwing aub aanpassen?

  40% jeugd in je selectie gelijkstellen aan een visie op modern voetbal? Hoe dan? Dit staat vooral in het beleidsplan om kosten te besparen op je 1e selectie. Niks meer niks minder. We zien nu al dat we 2 a 3 spelers tekort komen voor de basis. De eigen opgeleide spelers komen op 1 na tekort. Zelfs voor de bank. Er moet zelfs een afgeteste speler van NAC komen puur als aanvulling op de bank die ook niet goed genoeg is, maar kennelijk beter dan de eigen jeugd, puur om genoeg spelers in de selectie te hebben. Als je ziet hoe men aan genoeg spelers denkt te komen voor de bank/ selectie…..bijna niemand is goed genoeg, zelfs niet om in te vallen. Bij blessures of vernoeidheid vd basis is er een accuut probleem. HIER ging het conflict met Jos vooral over. Jos zag dit. Is dat een andere visie dan een visie op modern voetbal? Is een transfer laten muslukken van een speler met wie Jos al rond was een visie op modern voetbal? Misschien was het wel een nummer 10, die we nu missen….

  1. Ik presenteer mijn mening en dat hoeft niet voor iedereen binnen Venlonaren te gelden. Ik vond de aanstelling op het begin qua naam en historie ontzettend leuk, maar was niet enthousiast over het profiel trainer dat binnengehaald werd. Dat was VVV wel – en dan kun je spreken over een aanstelling die in den beginne al niet juist was.

   1. Ievel Knievel

    @ Marc. Je presenteert jouw mening, kennelijk vind jij Jos een trainer die niet in het moderne voetbal past, als feit.

    Dat is het niet en het is ook niet de reden dat Jos niet meer bij VVV werkt. VVV heeft geen afscheid genomen van Jos, maar Jos van VVV. Dit omdat Jos vond dat de kwaliteit van de eigen jeugd te laag was. Het vreemde is dat Jos juist veel eigen spelers een kans heeft gegeven verleden seizoen ten koste van aankopen, maar dat niet wilde doen in dit seizoen. Jos is dus in eerste instantie zelfs meegegaan in de lijn van de club. Daarnaast heeft Bongaerts zijn plan achter de rug van Jos er doorheen geduwd en de club Jos niet gesteund daarin. Dat was de reden van het vertrek van Jos.

    Marc, kan je beargumenteren waarom jij vind dat Jos een ouderwetse trainer is? Ik ben wel benieuwd. En voortaan je mening duidelijk als mening presenteren en niet als feit? Je verdraait hier namelijk (onbewust dan) de werkelijke gang van zaken.

 2. RuiverCity

  Bongaerts blijft de grote onrust veroorzaker! Hij heeft Luhukay onderuit gehaald. En kijk eens wat het VVV heeft opgeleverd? Géén enkele jeugdspeler kan het niveau aan. Uit armoede wordt Yasar gehaald, die er ook nog niks van heeft gebakken en zelfs bij NAC werd weggestuurd. Waar moet dit heen? Buiten de 7/8 spelers die het niveau nog redelijk aankunnen is het armoe troef.

 3. Relax its only Soccer

  Heerlijk, het gaat weer eindelijk beginnen. En ja … ik heb er wel vertrouwen in! Niet dat we gaan promoveren, want met Heracles, Willem II, PEC Zwolle en ADO is dat ondenkbaar. Maar de strijd om plaats 5 t/m 9 is echt heel spannend, en daar moet het gebeuren voor de Play-off plaatsen. En dan is onze tegenstander van vanavond meteen een geduchte concurrent. En ja … dat vertrouwen is gebaseerd op de gespeelde oefenwedstrijden. Hoe lang is het geleden dat we TWEE attractieve, felle en doelgerichte spitsen hadden die vrijwel elke wedstrijd beslissende momenten hadden. Blijkbaar is het nieuwe spelsysteem van onze nieuwe trainer de juiste blauwdruk voor beide jongens. Met een beetje geluk hebben we de defensie al op orde, met Ketting en Dirks in het centrum. Met prachtige voorzetten over links van Janssen, het blok van Klaassen en van Rooijen in de as. Het spelinzicht van onze, misschien wel nieuwe verrassing, Verheijen. En het slim opduiken in de ’16’ van De Boer. Laten we hopen dat het vanavond meteen op zijn plek valt met een mooie overwinning op Almere City. Een frisse start met een beetje geluk aan onze kant …

 4. spits

  Tja die uitleg in het eerste deel van dit verhaal lijkt me bizar! Jos past prima in het moderne voetbal en hij is gewoon weggepest door interne perikelen. Ik herinner me nog dat hij door MB als redder is binnengehaald en 12 maanden later is hij te ouderwets? Mijn hemel hoe kun je het opschrijven.

  1. Dat zijn de woorden van de AD – ik vond de aanstelling op het begin niet goed. Jos Luhukay past prima binnen een legio clubs en competities, maar binnen de KKD/Eredivisie wellicht – is het geen goede match. Dat doet niets af aan zijn kwaliteit als trainer, maar meer het soort trainer dat de jeugd echt kan doorontwikkelen. En natuurlijk zijn er dan ook fouten gemaakt door mensen binnen het technisch hart. Er zijn er meerdere schuld bij dit soort situaties.

   1. Ievel Knievel

    Marc, het zijn rare woorden van de AD, want hiermee sugereert hij dat de club bewust afstand heeft genomen van Jos Luhukay en alsof het een weloverwogen beslissing was om voor een ander type trainer te gaan. Dat was het niet, want Jos heeft in januari, 5 maanden voor zijn afscheid, een nieuw contract gekregen en Marco was verbaasd over het opstappen door Jos. Een week voor dat opstappen verklaarde Marco in de pers dat hij met veel vertrouwen met Jos samen het nieuwe seizoen in ging. VVV heeft niet bewust van Jos afscheid genomen vanwege een andere visie op het moderne voetbal. Het aanstellen van een nieuwe trainer was een noodoplossing van de club, omdat men ineens zonder trainer zat. Marco kan het vaak leuk brengen voor de camera achteraf, maar met de werkelijkheid of feiten heeft het weinig van doen. Precies DE reden waarom ik zo kritisch ben. Ik heb vertrouwen in Janssen en Kruys, want dit lijkt me ern goede match.

    Ik maak me zorgen voor de club, omdat Bogers, Bongaerts, Walter van Grutterswijk en Ineke van Grutterswijk er gewoon nog zitten. Daar komt veel onrust vandaan die de club eerder tegenwerkt dan verder helpt. Het is Walter van Grutterwijk die achter de schermen verantwoordelijk was voor het stopzetten van de verbouwingsplannen van de Koel, het hoofdelement in het beleidsplan om VVV gezond te krijgen op de middellange termijn, en dus de domste en slechtste beslissing in decennia. Iemand met veel invloed binnen de club nota bene, maar iemand die geen verantwoordelijkheid aflegt en de hand boven het hoofd wordt gehouden door zowel Marco als Ineke. Bovemdien dankzij zijn vrouw (vriendjespolitiek) leuk bijklust zo. Dit druist in tegen de lange termijnplannen van de club en werkt alles tegen wat er eventueel sportief gebied op korte termijn door Willem Janssen en rick Kruys te winnen valt. Binnen VVV ziet niemand in hoe schadelijk deze manier van werken is en dat is zorgwekkend.

    Ik wens Willem en Rick en het team veel succes. Om te beginnen vanavond.

   2. Ievel Knievel

    Opvallende quote: “En natuurlijk zijn er dan ook fouten gemaakt door mensen binnen het technisch hart. Er zijn er meerdere schuld bij dit soort situaties.”

    Jos is echter de enige die zijn verantwoordelijkheid pakt en neemt. De rest niet.

  2. Grad

   Wat is het moderne voetbal, het voetbal zoals de meeste clubs tegenwoordig spelen, zeg het maar??
   Feit is wel dat zijn aanpak de laatste jaren ook niet heeft gewerkt bij de laatsete drie clubs voor VVV, Stuttgart (2016) zelf opgestapt na onenigheid met technisch directeur, na een pauze van ruim een jaar naar Sheffield Wednesday (jan.2018- dec. 2018) en Sankt Pauli (april 2019- juni 2020) ontslagen vanwege tegenvallende/slechte resultaten. Laatste 4 clubs dus nauwelijks, of iets meer dan 1 jaar trainer geweest.

   1. Ievel Knievel

    @ Grad

    En nu insinueer je ergens (niet met zoveel woorden) dus ineens dat Jos weg is bij VVV vanwege tegenvallende resultaten?

    Dat is helemaal niet het geval; Jos is ZELF opgestapt, juist om de club niet verder te beschadigen en omdat hij helemaal geen zin had in gedoe en spelletjes (die achter zijn rug om gespeeld zijn tussen hoofd jeugdopleidingen en directie). Dat is de officiële reden, vanuit Jos zelf aan de pers gemeld. En vanuit bronnen binnen de club bevestigd.

    VVV was niet voornemens om Jos op non actief te zetten of te ontslaan. VVV wilde zelf overigens geen verwachtingen uitspreken over afgelopen seizoen en als men goed naar de criticasters (en collega trainers in de KKD) had geluisterd, had men bij VVV geweten dat een plek bij de top 9 of een plek in de play offs, met het spelersmateriaal dat VVV had (en heeft) niet heel realistisch was.
    Jos heeft het ergens gewoon naar verwachting gedaan bij VVV. Ik denk dat Jos vooral zelf een 10e plek teleurstellend vond, aangezien hij altijd het hoogst haalbare nastreeft, maar slecht en onrealistisch was het allemaal niet. Dat de club teleurgesteld is over afgelopen seizoen heeft zij vooral aan zichzelf te wijten. Iets met een spiegel.

    Jos is zelf opgestapt bij de club net als dat Jos zelf is ingestapt bij de club, uit clubliefde. Had hij helemaal niet hoeven doen. Schoppen na of achterafkritiek zijn dan ook helemaal niet op zijn plek. Grote kans dat Jos ook voor een lager salaris heeft gewerkt dan waar hij normaal voor werkt en VVV is natuurlijk een kleinere club dan waar hij de laatste jaren werkzaam was (niet qua niveau, wel qua naam).

    De reden dat Jos is weggegaan bij VVV kent een andere reden dan dat Jos gestopt is bij Sankt Pauli, Sheffield en Stuttgart. Sterker nog. Het zijn 3 verschillende clubs, met VVV erbij 4 verschillende clubs en dus ook 4 verschillende redenen. Tegenover het uitblijven van succes bij een aantal clubs kan je ook met gemak alle successen van Jos zetten, dus het zegt vrij weinig allemaal. Wat is eigenlijk je doel van het benoemen van 3 wat mindere periodes uit de carrière van Jos? Waarom?

    Ik ken Jos gewoon als een eerlijke man met het hart en de tong op de juiste plek. Al het geïnsinueer en alle praatjes over zogenaamd een bewust anders koers bij de club zijn eigenlijk behoorlijk gelul.

 5. Uncelia

  Noni fruit is a safe antioxidant food that reduces cancer risk in smokers; works synergistically with doxorubicin to inhibit breast cancer growth; displays anti tumor potential in several cancers; protects the liver from chemotoxicity; and has a potent nolvadex pct dose

Leave a Reply