VVV-Venlo overklast MVV in Limburgse derby


Afgelopen vrijdag stond weer eens een Limburgse derby op het programma. In de Geusselt nam VVV-Venlo het op tegen MVV Maastricht. 

En het fanatisme waarmee VVV uit de startblokken schoot, was geweldig om te zien. Na amper één minuut dribbelde Carl Johansson enkele spelers uit en bracht Joeri Schroijen – tegen zijn oude club – in stelling. De Weertenaar schoot echter recht op doelman Matthys. 

Maar de Venlose storm ging nog niet liggen. Enkele minuten later wist VVV er weer met een goede aanval uit te komen en schoot El Azrak van buiten de zestien raak, 0-1! Een sterk begin van de Venlonaren. Een kleine tien minuten later volgde de volgende kans voor Os VVV’ke. Matthys zat mis uit een corner van El Azrak, waardoor Venema voor open doel kon binnen schieten. Zijn inzet stuitte echter op de doelman. 

Slechts één minuut later wist VVV er wederom uit te komen met een mooie aanval en was het opnieuw El Azrak die de voorzet kon binnenwerken. Via doelman Matthys belandde de bal uiteindelijk over de doellijn, 0-2!! Hierna volgde een fase waarin VVV MVV iets meer liet komen, maar de Sjengen wisten geen enkele kans te creëren. Gelukkig zette VVV tien minuten voor rust weer aan. Venema zette de bal voor op El Azrak – daar issie weer – en schoot de bal, in tweede instantie, binnen. 0-3! Ongelofelijk! 

En was dat het dan voor de eerste helft? Nee hoor! Enkele minuten later, dezelfde namen, iets ander recept: El Azrak (die op Twitter al op ludieke wijze El Klasbak werd genoemd) zette voor en dit keer mocht Venema hem binnenlopen. 0-4! 

MVV, dat volgens trainer Klaas Wels “altijd de favoriet is tegen VVV”, had in de eerste helft helemaal niks in te brengen.

De tweede helft begon zoals het ook eindigde: El Azrak dribbelde spectaculair zijn directe tegenstander uit, waardoor hij richting het doel van MVV kon lopen. Hij schonk de kans echter aan zijn maatje Venema, die te sloom was in de afronding. Dat had de 0-5 moeten zijn. 

Een halfuur voor tijd liet de man van de wedstrijd, El Klasbak, weer van zich horen. Debutant Sem Dirks (die net als Sedlacek een goede wedstrijd speelde) veroverde knap de bal en bracht de aanvallende middenvelder in stelling. Hij probeerde van buiten de zestien de bal over de doelman te stiften, maar de inzet belandde op het dak van het doel. VVV was echt heer en meester in de Geusselt – met name Johansson en Sedlacek speelden ijzersterk. Enkele minuten later probeerde Dekker het ook eens van afstand en met moeite kon de doelman nét redden. 

En toen kwam hét moment van de wedstrijd. Sven Braken, die nauwelijks één minuut in het veld stond, zette een 5 op het scorebord met een fenomenale omhaal. Wát een goal. Overigens knap dat Braken, gezien zijn verleden bij MVV, niet juichte.
Wat was dit een knotsgekke wedstrijd, zeg. In de resterende minuten speelde VVV het keurig uit, Van Crooij moest nog één keer redding bieden, maar MVV kwam er niet meer aan te pas. En zo wint VVV met 0-5 van MVV. Ongekend!

De beste wedstrijd van het seizoen, een 0-5 afstraffing, in een derby tegen MVV: lekkerder kan niet! Komende zondag staat wederom een Limburgse derby op het programma. Dan nemen de Venlonaren het op tegen Roda JC. 

Wedstrijdverloop:

3” 0-1 El Azrak

14” 0-2 El Azrak

40” 0-3 El Azrak

44” 0-4 Venema

71” 0-5 Braken

Opstelling VVV-Venlo: Van Crooij; Janssen, Dirks, Koglin, Pachonik; Sedlack, Dekker (81” Van Dijck), El Azrak (81” Essanoussi); Johansson (70” Braken), Venema (75” Titualaer) en Schroijen (70” Roemer)

Opstelling MVV: Matthys; Schenk, Dzepar, R. Zeegers, T. Zeegers (59” Malungu); Penders, Labylle (45” Kleinen), Bosing; Remans, Kastrati en Ntelo (45” Lake)

44 Responses

 1. supportertje

  Mooie wedstrijd gezien op de livestream. Vooral de eerste 20 minuten schoot VVV uit de startblokken. Daarna de boel goed onder controle en kwam MVV op een enkele kans na, overal te kort. Tweede helft was geheel en al in handen van VVV waarbij iedereen goed zijn werk deed en MVV niet liet spelen. Beauty van een goal van Braken en was het echt klaar, en alle geloof verdwenen bij MVV. Het nieuwe trio presteert zeer goed en lijkt of het hele team hiervan is gegroeid. Vaak goed spel van VVV en konden ze elkaar goed vinden. Helaas dat van de vele kansen niet werden benut. Anders hadden we een mega uitslag gehad. Als ze op deze wijze doorgaan, krijgen we nog mooie wedstrijden te zien, en maybe ook nog wat extra met de playoffs.

   1. Goodie

    Livetv.sx werkt bij mij. Volgens mij enkel op laptop/pc. Opzich prima stream. Geen commentaar, 1 camera en geen herhalingen.

 2. FC VVV03

  Geweldig resultaat! Niet geheel toevallig dat dit tot stand komt met veelal andere jongens dan de eigen jeugd waar we het al die weken mee geprobeerd hebben. Spelers als Smans, Essanoussi etc gaan we nu amper nog zien denk ik. Prima ontwikkeling! En wat ie die el Azrak een leuke voetballer. Volgende week Zondag zorgen voor een kolkende koel!

 3. We hebben dus weer een goudhaantje in onze gelederen. Hij brengt alles, techniek, durf, gif, vernuft, loopt goed vrij en scoort! Het mooie is dat El Azrak het voetbal er uit laat zien, alsof het heel simpel is, maar iedereen weet dat het dat niet is… Het jammere is dat FC Utrecht vlak voor het uitlenen zijn contract met 1 jaar verlengd heeft.
  Maar het lijkt allemaal veel beter te staan nu.
  Ik heb van de week al een kaartje voor de wedstrijd tegen onze angstgegner geregeld!
  Het lijkt erop dat nu wel heel goede versterkingen zijn binnengehaald, maar tegen Roda wordt het de eerste echte serieuze testcase! Ik zie er nu al naar uit!

 4. De Koel

  Knap dat een jonge speler als El Azrak het elftal ineens veel beter laat spelen. Echt een rasvoetballer. Jammer dat VVV weer met een veel te zwakke selectie aan het seizoen is begonnen, waardoor we niet meer meedoen voor rechtstreekse promotie. Maar het lijkt erop dat we nu weer de weg omhoog ingezet hebben met de juiste versterkingen.

 5. 95G

  De uitslag had nog veel hoger kunnen en moeten uitvallen. De nieuwelingen maken een sterke indruk, voetballend is er een flinke verbetering zichtbaar. Azrak speelt geweldig, Braken maakt een wereldgoal en sedlacek speelt (onopvallend) een prima wedstrijd. Volgend weekend is Roda aan de beurt!!

 6. Godfried

  Het grote verschil met andere wedstrijden was dat elke speler in beweging was. passen en het gat induiken. overal. voorbij bij Dirks was dit goed te zien. hij zag de ruimtes,waardoor er altijd een vrije man was. prima wedstrijd.

 7. chretien

  Prachtige overwinning natuurlijk en er viel niets op af te dingen. De vraag rijst of VVV zo goed was of mvv zo slecht? Thuis met 5-0 verliezen is bijzonder zuur. Wij uit winnen met 5-0, wanneer was dat de laatste keer in competitie verband? El Klasbak is een toppertje? De overige aanwinsten ook goed lees ik. Heel bijzonder!!
  Op naar de volgende wedstrijd tegen Roda JC. Zou mooi zijn als we nu een goede periode in gaan. FORZA VVV!

 8. Donderspeech

  Met dezelfde passie aanstaande zondag die Duitsers teleurgesteld naar huis sturen. De laatste twee wedstrijden 56 ! doelpogingen. Dat zijn er meer dan in heel 2021 bij elkaar. Laot gaon dae waege!!!

 9. lucien1978

  Geweldige overwinning. Wat wel weer opvalt is dat de naolers normaal met de neus vooraan staan en meteen als eerste reageren. Nu zie ik ze weer niet.

  Waar blijven de credits ??

  1. RuiverCity

   Prima overwinning. Wel opvallend dat het moet gebeuren met jeugdspelers van andere clubs.
   Toch een teken dat de eigen jeugdopleiding te kort schiet, vooral op snelheid en fysiek vlak.

   @Lucien1978. Een kinderhand is bij jou snel gevuld. Eerst maar eens afwachten of ze dit kunnen doorzetten (wat ik natuurlijk net als jou hoop).

   1. lucien1978

    Een kinderhand is niet snel gevuld. Het valt alleen op dat mensen met een nederlaag meteen reageren maar met een overwinning nergens te bekennen zijn.

   2. Koelie

    Haha zeikerd.

    Keurige overwinning tegen een zwak MVV. Mooi dat de nieuwe spelers zich laten gelden. Met het ophemelen wacht ik nog even totdat we de echte tegenstanders hebben gehad. Zondag Roda een knock out geven, zou voor mij het seizoen maken.

   3. supportertje

    Soms zijn spelers een aanvulling op de reeds bestaande ploeg, en vormen zij de missing link. Lijkt ook bij VVV het geval te zijn. Precies diegenen binnen gehaald die er voor zorgen dat het geheel beter voetbalt. Als iedereen beter voetbalt, dan weten ze elkaar ook te vinden, komt er meer geloof en durf binnen de selectie. En dat is nu precies wat er gebeurt. Ook het harde trainen werpt nu zijn vruchten af. Tot het einde conditioneel sterk en werd VVV ook op dat front volledig afgetroefd. Nu maar hopen dat deze ontwikkeling zich doorzet, en we ook Roda op de knieën kunnen krijgen. Als dat het geval is dan gaan we alsnog voor de prijzen. Azrak is een bescheiden maar aimabel mens, en dat liet hij ook zien gisteravond toen we de club hebben opgevangen. Wedstrijdbal in de linkerhand, fakkel in zijn rechterhand, en toegezongen door de fans. Prachtig om te zien op de parkeerplaats bij VVV, en de zaak kleurde geheel rood door alle fakkels. Grote afvaardiging van YBF, en vele vaste seizoenkaarthouders. De mannen vonden het prachtig en hebben er echt van genoten. Goede opsteker voor de spelers en de fans die elkaar echt hebben gevonden. Taak voor ons allemaal om er bij Roda wat van te maken, en vol achter de mannen te staan. Ondanks dat we maar met een derde gevuld stadion zijn moeten we genoeg herrie kunnen maken.

  2. Als we verliezen dan wordt er genaold over de naolers. Winnen we, dan wordt er genaold dat de naolers niet reageren. Je vraagt je intussen af wie de echte naolers zijn.. de naolers of degenen die elke keer weer naolen over de naolers.

   1. chretien

    Conclusie: alle echte VVV fans zijn naolers, misschien iets voor de Vastelaovend?

   2. Koelie

    LOL dat is wel het motto van deze club.

    Zouden ze bij Roda de boks al vol hebben?

  3. kuebke

   Ha Lucien1978,

   Je bedoeld zeker mij.
   Nou we hebben gewonnen en nu worden we zeker kampioen.
   Ik denk dat elke tegenstander van MVV vandaag gewonnen had want ze waren moet ik wel zeggen zeer zwak vandaag.
   Ik moet het eerst nog eens zien ( Net als wat Koelie zegt ) tegen de echt sterkere tegenstanders wat ze dan presteren en dan spreken we wel verder.

   1. lucien1978

    Ha Kuebke,

    Ik bedoelde je eigenlijk niet haha.

    Er zit er hier eentje die echt alleen maar negatief reageert.

    Nou zie ik hem weer niet. Waarschijnlijk toch gewoon een Roda fan

  1. robbaan

   Ik heb afgelopen woensdag de training op het kunstgras bij de Venlosche Boys gezien. Wat een drive en wilskracht in de partijvorm. Iedereen vlijmscherp en tomeloze inzet. En dat maakte ook gisteravond het verschil. VVV liet zeker in het eerste half uur, mvv totaal kansloos. Zeker de nieuwe aanwinsten, leveren een groot aandeel, maar er staat ook een team als een blok.
   Ik kan me niet snel heugen, ooit zo’n sterk optreden van VVV In een uitwedstrijd te hebben gezien.

  2. Gerardus

   Leuke wedstrijd gezien natuurlijk. Wel lekker om dit ook een keertje mee te maken dit seizoen. Zulke wedstrijden hadden tegen Den Bosch en Helmond eerder dit seizoen ook zo moeten verlopen, alleen toen schoot niemand ze erin. El Klasbak is een geweldige zet geweest en precies de speler die ontbrak om het verschil te maken. Precies de speler die het elftal kan dragen als het want minder loopt. Die Tsjech op het middenveld is wel een heerlijke kleine teringlijer zeg. Constant fel en de bal naar de goede kleur spelen. Braken die er steeds eentje inprikt als hij invalt nu, het kan verkeren in een paar weken tijd.

   We hebben na de winterstop al meer dan de helft van de doelpunten gemaakt dan voor de winterstop. Dat zegt denk ik al genoeg. Ook de 0 houden is lekker voor Delano. Alleen maar positieve zaken dus.

 10. FC VVV03

  Wat velen hier al maanden zeggen gebeurd eindelijk door het aantrekken van El Azrak. Het durven vooruit te voetballen en niet alleen tegenhouden. Het lijkt wel alsof het hele team ineens de knop omgezet heeft met hulp van de nieuwelingen. Prachtig om te zien. Gisteren binnen het kwartier al 6 doelpogingen. Ongekend voor VVV de laatste jaren. Vooral in de KKD moet de aanval je beste verdediging zijn denk ik. Laten we Zondag afwachten voor de hosanna stemming los barst. Roda is van een ander kaliber. Ben benieuwd wat het vernieuwde VVV hiermee omgaat. Want laten we ook eerlijk zijn, dit MVV was wel heel matig. Zin in Zondag! Laten we er met zijn allen een hekseketel van maken. Come on!

 11. Venlooow

  Prima overwinning! Veel gescoord en ook geen doelpunten tegen.
  Dat is ook alweer een tijd geleden.
  El Azrak wat een klasbak. Hopelijk kunnen we hem toch definitief van Utrecht overnemen en datzelfde geld ook voor Venema.
  Het mooiste zou zijn om met dit team op te bouwen voor de komende jaren en hopelijk dat we weer eens terug kunnen jn de eredivisie.
  Heb nou alweer zin in volgende week zondag en hopelijk kunnen we die kerkratjes pakken want dat is weer een ander verhaal dan Maastricht.

 12. brise continu

  Echt genoten, eerlijk is eerlijk, heerlijk programma dat “I can see your ass”….. iemand trouwens een live stream van MVV VVV ?….psssst zo ff sprietse!!

 13. kuebke

  Ha Lucien 1978,

  Ik schrok me al.
  Het zit er wel in dat het de Roda fan is.
  Volgende week zondag als Roda verloren heeft ben ik benieuwd of de pruus gaat reageren.

 14. Dat is zeker pure speculatie…
  Maar voor dat van Hintum er was is er jaren geen enkele speler uit de KKD divisie gehaald, en daar zijn door veel mensen hier vaak terecht vraagtekens bij gezet…
  Maar het kan ook zo zijn dat Jos, die nogal (terecht wat mij betreft) gecharmeerd is van die jong-teams Valckx en Van Hintum de opdracht heeft gegeven om wat spelers te polsen of die zin hadden om voor ons te komen spelen. En wat ik van de jong AZ-spelers begrijp heeft Jos zelf de uiteindelijke gesprekken gevoerd en deze spelers geënthousiasmeerd om hier te komen spelen. Maar ook dit is soms goed lezen, zelf conclusies trekken met een behoorlijk vleugje speculatie…😉

  1. DeOtjes

   We zitten ook een in andere fase, we gaan nu bouwen dus kun je ook naar andere spelers kijken.
   Voor de rest wie een speler benadert / overhaalt enz enz zal mij een worst zijn. Het is een teameffort van het scouting apparaat. Dus die horen ook de credits te krijgen. Dus Jos / Stan / Marc primair en daarnaast iedereen die er ook bij betrokken is geweest.

 15. DeOtjes

  Niks kunnen zien wegens geen tijd. Aangenaam verrast toen ik na 40 minuten ofzo keek op internet en zag dat het 3-0 stond. Goede eindstand en mooie goals.

  Overall blij en benieuwd of ze deze goede lijn kunnen doortrekken tegen Roda

 16. supporteruit024

  Wat een fantastische pot en uitslag. Het onthaal van de spelersbus bij de Koel was ook episch te noemen.
  Ik hoop dat deze stijgende lijn doorgezet kan worden, alleen denk ik wel dat komende tegenstanders wel gewaarschuwd zijn voor El Azrak. Zul je dadelijk zien dat ze hem vast gaan zetten. Maar goed, ik ben heel benieuwd hoe het tegen Roda gaat, die staan toch een paar plaatsjes hoger.

  Hup VVV!

 17. Natuurlijk, alle tegenstanders weten nu van het bestaan van El Azrak en zullen hun taktische maatregelen nemen zodat hij niet meer zo richting de goal van de tegenstander kan dribbelen. Maar nu hangt het af van de capaciteiten van El Azrak, of hij toch nog af en toe in staat is om op het juiste moment de ruimtes in te duiken.
  Tackles ontwijken kan hij, dat heeft hij de eerste twee wedstrijden laten zien…
  Bovendien, als de tegenpartij een mannetje op hem zet, dan geeft dat andere spelers weer meer ruimte. Ik hoop b.v. dat Van Rooijen weer snel kan spelen, dan kan hij ook laten zien wat hij in zijn mars heeft binnen dit betere elftal…
  Roda JC als tegenstander is wat dat betreft een mooie graadmeter, we kunnen gelijk zien waar we nu staan…

 18. chretien

  Als tegenstanders zich op El Klasbak gooien, prima, maar dan vallen er gaten voor andere spelers van VVV. Roda doet het steeds beter, dus gaat een interessante wedstrijd worden. Heel benieuwd, laat het snel zondagmiddag worden. FORZA VVV!

Leave a Reply