VVV-Venlo pakt 3 belangrijke punten in Waalwijk

Verslag volgt later.

RKC Waalwijk – VVV-Venlo 1-2 ( 1-0 )
15. Emil Hansson 1-0, 76. Johnatan Opoku 1-1, 82. Oussama Darfalou 1-2.
Scheidsrechter: Van de Graaf
Gele kaarten: Cattermole, Kirschbaum, Post (VVV-Venlo), Van der Venne, Sporkslede, Sow (RKC)
Toeschouwers: 6.103

RKC Waalwijk: Vaessen, Sporkslede, Mulder, Velkov, Bakari, Van der Venne, Reijnders, Leemans ( 86’ Maatsen), Sow, Bilate ( 72’ Vente), Hansson.
VVV-Venlo: 
Kirschbaum, Pachonik, Röseler, Kum, R. Janssen, S. Janssen ( 87’ Van Dijck), Cattermole ( 57’ Post), Van Ooijen ( 67’ Yeboah), Opoku, Darfalou, Sinclair.

56 Responses

 1. Godfried

  snel na de wedstrijd. korte analyse. 3 punten. heerlijk. eerste helft gewoon slecht. hoeven we verder niet omheen te draaien. achterin alles blind naar voren pompen. voorin geen duel kracht.

  tweede helft een ander vvv. wel de wil om te winnen. lef, durf en doorzettingsvermogen. twee prima goals en amper kansen voor RKC. Dat aan de bal toch wel beter is dan VVV. maar ja. de punten tellen.

  prima invalbeurt van post. dekt door. hierdoor veel meer druk op de bal. yeboah ook erg goede invalbeurt.

  1. Oelie op zuid

   Wat speelde van Ooijen slecht. Wat is er met hem aan de hand? Van mij mag Neudekker wel een kans krijgen. Sinclair is erg wisselvallig. Steekt veel energie in mee verdedigen. Aanvallend kan hij echter (nog) niet oveftuigen.

 2. Venlooow

  Yes, wat ben ik blij met deze 3 punten. Net als RKC thuis en wereld van verschil tussen de 1e en 2e helft.
  Als ze nou eens hele wedstrijden blijven knokken en dr op zitten kunnen ze het elke tegenstander zo lastig maken.
  Nu op naar Utrecht thuis.

 3. mats

  blij met de punten.
  Maar ik begrijp echt niks van het spelconcept in de eerste helft met die lange ballen naar voren. Geen enkele bal kwam aan,, geen kopduel werd gewonnen, geen enkele tweede bal viel goed, zo makkelijk balverlies of van de bal gespeeld worden, geen passie niks…. hoe lang blijven ze dit spelen voordat men inziet dat het geen ene fuck oplevert? Stond die Darfalou weet op een eiland te koekeloeren. Hadden ze net zo goed Soriano daar kunnen laten staan.

  Maar dan de tweede helft vanaf het moment dat de matig spelende. Catternole en de wederom waardeloos spelende VanOoijen eraf moesten en Yeboah en Post erbij komen en men gewoon gaat voetballen komt er opeens schot in de zaak.
  Waarom kan dat nooit eens vanaf minuut 1? Ik begrijp er niks van.

  En ook zo slap beginnen, niks passie strijd kanonne man moeten ze dat nou echt nog leren?

  Ps VanOoijen wederom zo slecht! Echt ongelovelijk, wat is er met die gast aan de ga d. Maar goed vanavond heeft maar weer eens bewezen wat ik nou allerlei roep, er moet vooral. iets bij op het middenveld..

  Sinclair ook weer waardeloos. Yeboah is
  Soms net zo maar zorgt toch echt voor meer dreiging..
  Cattermole vond ik ook weer zwak. Gelukkig is Post weer terug.

  1. bear664

   Je vergeet voor het gemak, dat van Ooijen wel bijna de 1-1 gemaakt heeft, toen de rest (incl. Darfalou) stond te pitten.
   Ik dacht in de 1e helft dat de ramadan al begonnen was … waar was Darfalou … ?
   De allerzwakste schakel is Sinclair …. week in, week uit, één groot drama ….
   En Cattermole ? Daar is de houdbaarheidsdatum al lang overschreden …. wat voegt die nog toe ?

   1. mats

    Yup, bijna…je zegt het zelf.
    Voor open doel recht op de keeper koppen. Je moet het maar kunnen. Nee ik heb heel lang vertrouwen gehad in de kwaliteiten van VanOoijen maar ben er klaar mee.

   2. lucien1978

    En jij vergeet dat de perfect gegeven voorzet van de voet kwam van Sinclair.

    Van mij uit mag desondanks Sinclair uit de basis verdwijnen.

    Ik vind het ook onbegrijpelijk dat Yeboah zo weinig speelt. Verreweg de beste speler van VVV.

    Post en Cattermole samen op een middenveld gaat ook niet lukken dus Cattermole op de bank.

    Ik zou voortaan zo starten.

    Kirschbaum
    Pachonik – Roseler – Kum – Janssen
    Post – Janssen – Neudecker
    Yeboah – Darfalou – Opoku

    Janssen maakt op mij een betere indruk dan Linthorst

   3. mats

    Ach wat is vergeten? Ja zelfs Sinclair heeft wel 1 goede bal per wedstrijd.

    Jansen lijkt idd completer dan Linthorst.

    Maar Neudecker? Neuh, laat maar…. nieuwe aankoop op die plek lijkt me beter .

 4. De Koel

  Uitermate belangrijke drie punten. Hadden ze deze wedstrijd verloren, was het heel moeilijk geworden om degradatie te ontlopen. Eerste helft niet best. Tweede helft ook niet goed, maar op karakter de drie punten binnengesleept.

  1. Super die drie punten!
   1e helft zeer matig, met een veel belalverlies leidende Van Ooijen.
   Hoe slecht moet hij nog spelen om eindelijk eens gepasseerd te worden?
   En zoals Mats al zei al die onnauwkeurige lange ballen naar voren, wat heeft dat nou voor zin? Alle ballen waren voor die lange nieuwe centrumverdediger van RKC
   Röseler leed daardoor ook veel balverlies met zijn dieptepasses vond ik.
   Na het invallen van Post en Yeboah ging het veel beter lopen. Yeboah heeft diepte, snelheid en een passeerbeweging. Het lijkt erop dat hij door zijn manier van spelen ook een klik heeft met Darfalou.
   Dus tegen FC Utrecht Yeboah graag in de basis.
   Ik zat op zittribune op de lange zijde, maar de aanmoedigingen vanuit het VVV-vak waren hartverwarmend! Alleen jammer dat een paar types na de wedstrijd een beetje ruzie gingen zoeken op het parkeerterrein vlak bij de bushalte waar ik stond te wachten, een beetje misplaatst leek me zo…

   1. De Koel

    Post is inderdaad de aanjager, met hem op het veld lijkt iedereen een tandje bij te zetten. Al jaren de belangrijkste speler bij VVV.

 5. Beeselse Bergbeklimmer

  Ik ben het met jullie eens dat Van Ooijen geen beste wedstrijd speelde. Cattermole daarentegen was de enige die de eerste helft een duel wilde winnen. Dit leverde hem dan ook een (domme) gele kaart op. Voorin ontbrak het aan kracht. Sinclair speelde een wisselende pot, goede acties afgewisseld met slappe duels. Yeboah kon me meer bekoren, in de omschakeling zijn Darfelou en hij de wapens die we nodig hebben.

  Deze overwinning is een mooie basis. Hup hup hup VVV, snel mit deej bal nao veure!

  1. bear664

   Laat me niet lachen … Cattermole … ? Vergane glorie … van nul of generlei waarde … snel met (vervroegd) pensioen sturen. Sinclair is al weken één drama … snel deruit met hem …
   Waarom nooit eens een keer Roemer een kans geven … ?
   Veel slechter kan het niet zijn.
   En van Ooijen … niet altijd even best, maar werken als een paard … stond bijna aan de basis van 1-1, toen iederen nog zat te patiencen ….

   1. robbaan

    Waar gaat het om bij dit spel? Juist winnen en dat doe je met een goal meer dan de tegenstander.
    Vandaag werd weer snel duidelijk dat VVV het vooral niet moet hebben van mooi samenspel.
    Deze wedstrijd was een typische degradatiewedstrijd, er stond veel spanning op. VVV toonde met een aangepaste strijdwijze na rust hoe je dit soort wedstrijden kunt winnen.
    Wat Cattermole en van Ooijen betreft, die jongens hebben hard gewerkt. Na de gele kaart van Lee, kwam er “gif”in de wedstrijd en kreeg VVV ook een aandeel in de wedstrijd.
    Chapeau VVV, als je dit soort duels kunt draaien en winnen, dan is er meer mogelijk!
    Met de Koning 4 punten uit twee duels….

 6. YowVVV

  Ongelofelijk wat een negatieve reacties op bepaalde spelers. Ok, er waren er gisteren die even minder in vorm waren. Maar 3 punten in dit belangrijke duel, gigantisch gat geslagen met rkc terwijl ze anders vlakbij waren. Nu door en hard werken, dat we andere clubs ook op afstand houden. Dit kan alleen met een positieve mood. Waarom Cattermole ook zo afbranden? Hij is net terug van een blessure. Hij speelde 6 dagen voor deze wedstrijd misschien wel een van de beste wedstrijden van het seizoen, als Post ontbreekt is hij de nodige leider en stuurder. Alleen de vraag of je met beide heren in de basis kunt starten, al blijf ik toch benieuwd hoe cattermole het op 10 zou doen. Verder tegen Utrecht zou ik voor het meeverdedigen voorin gewoon weer starten met Sinclair Darfalou Opuku.

  1. mats

   Ik vond Cattermole gisteren gewoon niet zo goed als tegen PSV. Dat kan en mag ik zeggen. Niks afbranderigs aan. Sterker, ik had na PSV hoge verwachtingen van hem, maar hij kon het absoluut niet waarmaken. En laten we niet vergeten dat hij aan de basis stond van de 1-1 tegen PSV en gisteren met zijn kopbal het schot net verlengde zodat Kirschbaum uit positie stond. Ik kan niet anders dan concluderen dat hij kostbare foutjes maakt. Maar ik waardeer zijn strijdlust. Met Post erbij ging het gisteren beter. Ik heb al vaker gezegd dat ik Post en Cattermole samen op het midden geen idee idee vind. Ik zie
   toch liever Post.

   VanOoijen vind ik een ander verhaal. Ik heb hier weken lang geroepen dat hij altijd in de basis moest omdat ik iets van potentie zag. Ik zou niets lieverd willen dat hij de sterren van de hemels speelt. Maar het komt er gewoon niet uit en hij speelt afgelopen wedstrijden mi dramatisch. ik roep óók al weken dat het middenveld het probleem vind bij VVV nou dan moet je dus concluderen dat er voor VanOoijen gewoon een ander moet komen. Dat is niet Neudecker, en voor nu kun je dat ook nog niet verwachten van Jansen en Linthorst… dus helaas doorselecteren en minimaal een ervaren vervanger halen voor VanOoijen en Neudecker nu. Zo zie ik het.

 7. chretien

  Hoe blij zouden we zijn geweest na het zien van een fantastisch spelend VVV dat helaas in de laatste seconde van de wedstrijd alsnog de 2-1 nederlaag om de oren krijgt? Jammer, dat negativisme hier. Laten we ons vooral realiseren dat we noodzakelijke 3 punten hebben gepakt. Dat meerdere spelers, nee, ik noem geen namen, beter of veel beter spelen dan eerste seizoenhelft. Ook niet vergeten dat we een zespunten uitwedstrijd winnen! Natuurlijk is het niet allemaal fantastisch, maar we pakken punten, we hebben de spits erbij die we nodig hebben…. wie weet komt er zelfs nog een speler bij? We gaan het allemaal zie… volgende week Utrecht zonder Willem Jansen…

 8. Depor

  Inderdaad dat afkraken heeft geen zin. Van Ooijen is erg belangrijk voor ons geweest. Het loopt nu even niet bij hem, maar hij blijft wel knokken. En dat geldt voor alle spelers, niemand die de kantjes er vanaf loopt.

  Voor Simon Janssen lijkt het nog wat te vroeg te komen. Hij komt nog te kort, zeker fysiek. Goed dan deze spelers een kans wordt gegeven.

  Hopelijk deze week nog een verrassende versterking (koop dan wel huur).

  1. Ik vind ook niet dat er n.a.v. deze wedstrijd spelers hier worden afgebrand, en dat is wel eens anders geweest…
   We mogen best kritisch zijn op b.v. van Ooijen.
   Hij werkt hard, is betrokken bij doelkansen en pikt zijn goal mee, maar mij viel gisteren toch echt op hoeveel aanvallen bij hem strandden…
   Toen Yeboah er in kwam was elke aanval over rechts gevaarlijk, mede door de inbreng van Post natuurlijk, maar ik neem aan dat iedereen dat is opgevallen.
   De waardering voor Post is trouwens ook buiten VVV groot. Ik sprak gisteren na afloop met de oud-voorzitter van de supportersvereniging van RKC, die meldde gelijk “hadden we maar zo’n speler, dat is precies wat we missen”.
   Tekenend vond ik dat, en dat is niet de eerste keer dat ik dat hoor…
   En Cattermole vond ik gisteren wisselend. Af en toe slimme balletjes, eentje die het elftal op sleeptouw neemt, maar ook dom balverlies en geregeld te traag. De inbreng van Post is toch belangrijker, dynamischer ook. Maar ze gaan elkaar toch afwisselen met spelen met al die gele (en misschien wel rode) kaarten in het verdere verloop van de competitie.
   Simon Janssen vond ik trouwens ook nu weer behoorlijk spelen, zeker gezien zijn eerste basisplek op deze leefdtijd in zo’n belangrijke wedstrijd!
   Hij heeft veel goede interrupties en neemt vaak deel aan het spel. Natuurlijk zijn er dingen in zijn spel voor verbetering vatbaar, maar ik vind dat hij het opvallend goed doet!

 9. RuiverCity

  Heel blij met deze drie, belangrijke punten. Onbegrijpelijk dat VVV vaak een zwakke eerste helft speelt en daarom steeds achter de feiten aanrent. Alle lof ten spijt maar Simon Janssen is nog lang niet klaar voor het grote werk en komt fysiek toch (nog) te kort. Laat hem dit seizoen lekker ervaring opdoen en bij voldoende ontwikkeling volgend seizoen dezelfde procedure als met Linthorst. VVV moet deze week een middenvelder halen. Is broodnodig als ze geen vertrouwen meer in Neudecker hebben. De meeste wedstrijden worden beslist op het middenveld. Daar moeten we echt meer power/diepgang krijgen.
  Van Ooijen werkt zich kapot en zit nu in een mindere fase. Toch zie ik hem graag spelen op de linkerflank.
  Sinclair werkt zich ook het apezuur. Ik vermoed dat hij té veel defensieve opdrachten krijgt waardoor de kracht voorin af en toe ontbreekt. Hopelijk komen er deze week nog 2 versterkingen want haast is geboden. Elke week is een finale als je onderin bungelt.

  1. Grad

   Inderdaad Sinclair moet teveel verdedigend werk verrichten, omdat Roel Janssen steeds veel te veel ruimte geeft aan ‘n/de buitenspeler en alsmaar naar het centrum trekt. De buitenspeler krijgt dan alle vrijheid om z’n voorzetten te geven.

   1. chretien

    Na afscheid scheimann, dit zonder aantrekken van plaatsvervanger, hebben we helemaal geen linksachter meer. Roel Janssen is een man voor het centrum en trekt altijd naar binnen. Er moet dus minimaal een linksachter bij. Wie weet kan vvv die ontevreden linksachter van AZ wel krijgen.
    Om Sinclair een beetje te ontzien, zodat hij niets steeds die lange afstanden tussen “achter en voor” hoeft af te leggen, zou je kunnen denken aan een verdedigende linksmidden kunnen denken. Of toch maar naar 4-4-2 opstelling?

 10. Koelie

  Zeer slecht voetbal van onze kant, maar met veel mazzel en inzet wel drie punten dus de rest boeit niet meer.

  Het is wel duidelijk dat we gewoon een matige selectie hebben en zonder versterkingen gaan we het niet redden.

  Nog 19 punten halen.

 11. pierre

  Zojuist gekeken naar Goedemorgen Eredivisie met als gast Hans de Koning.
  Hij gaf aan dat men een versterking zocht voor achterin en het middenveld.
  Ze waren met een aantal kandidaten in gesprek.

   1. lucien1978

    Ik vind een zeer reële optie Daniel Hoegh van sc Heerenveen.

    De mensen die Ouwejan noemen hebben een plaat voor hun hoofd.

    Die kan naar de top in de eredivisie en verschillende buitenlandse clubs

 12. Nog even een speler naar voren halen die zowel tegen PSV als gisteren tegen RKC m.i. prima speelde: Chris Kum!
  Is traag, oogt te zwaar en geregeld te laat met zijn sliding, maar gisteren nadat hij bijna was uitgevallen na een blessure in de 2e helft haalde hij de angel uit bijna elke aanval van RKC, dus petje af!

 13. OooLGooO

  Cavlan zit op het zijspoor in Oostenrijk, hij wil terug maar de eredivisie, mooie kans lijkt me.

  Die Hanson van RKC, gehuurd, lijkt me ook een mooie aanwinst voor volgend seizoen, erg goede speler.

  Al zou ik Thomas Bruns ook een welkome versterking zien voor de rest van het seizoen.

 14. RuiverCity

  Yeboah is een technische speler maar verdedigt geen meter mee terug. Vandaar dat de technische staf kiest voor Sinclair. Echter als de nood aan de man is en je druk moet gaan zetten dan kun je Yeboah inzetten maar dan ligt wel een gedeelte van je verdediging open. Ik vind dat Sinclair ook te veel moet verdedigen maar dat komt ook voor een gedeelte door het niet kort dekken van Roel Janssen. Met Simon Janssen gaan we het echt niet redden dit seizoen. Leuk voor een invalbeurt maar deze jonge speler komt nog veel te kort. Zeker tegen fysieke tegenstanders zoals Utrecht, Groningen en Heerenveen.

 15. supportertje

  Drie punten zijn binnen, hoe is niet belangrijk. Dat het niet mooi was, jammer. Dat iedereen niet even goed speelde, jammer. Dat we het anders hadden willen zien, natuurlijk. Maar dat het niet zo was, jammer. Ik ben gewoon hartstikke blij dat ze drie punten hebben binnen gehaald en er weer perspectieven zijn voor de volgende wedstrijden. Binnenkort misschien versterkingen die het probleem op het middenveld en achter misschien kunnen oplossen. Hoera, dus laat gaan, en verder dromen dat VVV in de eredivisie blijft.

 16. Goodie

  3 hele belangrijke punten, hoe zal me een worst wezen. Al voelt het nog lekkerder als je een achterstand om weet te draaien.

  255 supporters die naar Waalwijk gingen voor deze wedstrijd. Veel te weinig maar de sfeer was uitstekend. En bovendien zijn deze er ook voor beloond.

 17. De Koel

  Hopelijk wordt er nu eindelijk eens een goede linksback gehaald. Roel Janssen werkt altijd hard, maar is vaak de zwakste schakel. En het middenveld is bij VVV al jaren onder de maat. Vandaar dat steeds voor de lange bal naar voren wordt gekozen.

 18. jason

  Nogal wat spelers krijgen hier kritiek maar blijf het raar vinden dat 1 speler niet genoemd wordt. Zal wel zijn omdat hij een goal maakt die echter 100% een geluksgoal was. Verder loopt hij de kantjes er vanaf en het meeverdedigen is nep meeverdedigen. Zo van kijk maar ik loop mee. Zit geen gif in deze speler en doet alles op een traag tempo. Staat vaak alleen maar te kijken en kan dan eigenlijk net zo goed bij ons in het vak komen staan.

  Lang leve De Koel (mooi echt gras daar trouwens in Waalwijk)

  1. Godfried

   Jij hebt er wel kijk op he? Wie staat er op plek 5 van topspelers week 20 op VI met een keurige 7 als rapportcijfer? Juist. De man die je niet bij naam wilt noemen.

   Erg negatief hier op de ‘supporterssite’. We winnen een uit duel tegen een directe concurrent. Zij moesten kost wat kost een resultaat behalen. Ja, we starten niet goed. Maar wat een klasse als je het in de rust dan zo weet om te zetten, dat je werkelijk waar geen seconde in de problemen bent geweest.

   Expected goals deze wedstrijd: RKC 0.5 – VVV 2.5

   De tegengoal was pure pech dat Cattermole deze licht van richting verandert. Anders had de keeper hem gewoon gehad. Dat was ook direct de enige échte doelpoging van RKC.

   Als we toch zo van elke concurrent weten te winnen, ook de uitduels, dan ben ik zeer content hoor!

   Dus kap met dit onnodig negatieve gedoe allemaal en haal eens de positie punten uit het spel!

   1. jason

    Omdat ik weet dat je hier alleen maar positief mag zijn ben ik notabene positief geeindigd. Prima gras daar.

    Verder bazaar ik mijn mening op eigen waarnemingen en niet op allerlei rapporten van journalisten. Zie hieronder.

    Van ooijen is een creatieve speler die veel creativiteit in zijn spel legt en dan heb je nou eenmaal af en toe balverlies maar hij is wel nodig om het voorspelbare uit het spel van vvv te halen.

    Sinclair heeft zijn beste wedstrijden op rechtsbuiten gespeeld (emmen thuis bv) waarom dan nu steeds weer linksbuiten ?

    En deze 2 spelers vechten voor wat ze waard zijn en dat kan ik niet zeggen van O….

    Zal weer positief eindigen anders krijg ik weer commentaar. De sfeer was geweldig zaterdag.

    Lang leve De Koel

   2. Mooi dat ik nu lees dat je creativiteit toch belangrijk vindt…
    Alleen komt dat er dan de bij Opoku de laatste tijd een stuk beter bij uit dan bij Van Ooijen, maar dat is mijn persoonlijke mening…
    Wat Sinclair betreft geef ik je gelijk, maar hij is wel de linksbuiten die het meest meeverdedigd van allemaal, dus wrsch. staat hij daar gepositioneerd. Ik denk dat als je Yeboah op links zet, je met Janssen als linksback echt een groot probleem hebt en er een spervuur komt aan aanvallen van de tegenstander over rechts met veel tegendoelpunten tot gevolg!

   3. Godfried

    Je hoeft niet alleen maar positief te zijn. Kritisch zijn is prima. Maar negatief zijn niet. Is nergens goed voor en je bereikt er niets mee.

    Opoku staat in het VI elftal van de week en in het elftal van de week van de Telegraaf.
    Zegt verder niet veel. Maar een opmerking dat hij niet vecht ook niet. Die goal bijvoorbeeld. Jij zegt geluk. ik zie iemand die doorzet en vecht, waardoor je iets afdwingt.

    Verder stond hij aan de basis van enkele dikke kansen.

  2. Wat een onzin verhaal dit!
   Ik heb hier al eerder over Opoku gezegd dat hij traag oogt en het er soms uitziet alsof hij niks doet, maar dat zit in motoriek en hoort helemaal bij hem als persoon. Als hij wat dynamischer zou zijn in zijn, dan zou hij in de subtop van de eredivisie spelen!
   Hij is van de spelers bij VVV wrsch. samen met Yeboah gezegend met de meeste techniek en heeft zowel tegen PSV als tegen RKC prima gespeeld.
   En gaf na afloop ook gelijk toe dat hij een portie geluk had gehad bij zijn doelpunt.
   Maar bij die doelpoging op zich kun je al goed zien hoe technisch sterk hij kan zijn in de kleine ruimte, ondanks dat de RKC-verdediging hem geen strobreed in de weg legde.
   Jij houdt wrsch. meer van dravers en harde werkers, dat is je goed recht, maar om te zeggen dat hij nep meeverdedigd etc., dan wordt het wel erg persoonlijk en ga je wel echt te ver vind ik.

 19. mats

  Kan me wel vinden in de kritiek op Opoku. Heb er ook een soort haat-liefde verhouding mee. Hij staat feitelijk gezien ook vaak een beetje raar te lummelen alsof hij met zijn hoofd ergens anders is, en hij verdedigd ook slecht mee én het lijkt ook vaak alsof hij voor het eerst een bal zien en niet weet wat hij ermee moet doen. Maar ja, dan opeens is hij er weer, staat hij op de goede plek of dribbelt en vecht zich door de verdediging. Die man heeft al zoveel belangrijke goals gescoord voor VVV. Hij is een held! En zolang VVV niet doorselecteerd zullen we het ermee moeten doen. Al vind ik persoonlijk dat hij meer rendement zou kunnen geven. Hij zou meer uit zijn voetbalvermogen en carrière kunnen halen denk ik.

 20. De Realist

  Het “probleem” van Opoku is dat hij een expressieloos gelaat heeft en dat werkt niet bepaald in zijn voordeel. Ik geef hem ook het voordeel van de twijfel omdat hij inderdaad één van de weinige VVV spelers is die een beetje techniek heeft en wel eens verrassende dingen doet.

  1. Godfried

   Voor mij is en blijft hij een held. Tekenend vind ik dat toen we nog eerste divisie speelde, we telkens als hij er niet bij was (blessure oid) punten verspeelden. Mét Opoku wonnen we.

   Ook nu in de Ere is hij in mijn ogen erg belangrijk. Met zijn fysiek, techniek en scorend vermogen.

   Ja, het is geen Achmed Musa, Schaken of Amrabat. Maar zo’n spelers komen ook niet vaak voorbij in Venlo. We mogen gewoon onze handen dichtknijpen met hem. En de keren dat hij onzichtbaar is, ligt het vaak meer aan het hele team en dan aan hem (althans, zo denk ik er over)

   1. supportertje

    Ik heb nog vaak moeten horen en lezen dat het toch jammer is dat Seuntjes er niet meer bij is. Terwijl hij voor zijn vertrek nog werd verguisd. Zullen we nu gewoon eens de positieve kanten belichten van de spelers. denk dat we nu de negatieve wel hebben gehad. We hebben geen top team al zouden we dat graag gehad hebben.

    Tot dat er iemand komt die er wel 50 miljoen in wil gooien, is het dit wat we hebben. Ze zullen het samen moeten doen, en wij als supporters ook. Hoofdzaak is dat we niet uit de eredivisie flikkeren, want dan is het eind zoek en vermoedelijk ook einde betaald voetbal in Venlo.

    We zijn kritisch en mogen ook kritisch zijn, maar is dit ook zo als we kijken naar ons team. Het zijn geen top voetballers, anders zaten ze niet bij VVV. Ze zijn ook niet de slechtste, en er kan met een goede trainer en begeleiding meer uitkomen. dat is ook de insteek dat zij zich verder ontwikkelen hier, waar VVV plezier van kan hebben. En met een beetje geluk leveren ze voor VVV ook nog extra op, en dat is dan mooi meegenomen.

    Als ik op dit moment naar PSV kijk lopen daar allemaal toppers rond, maar gaat het daar dan zo goed!!!! Daar gaan de supporters ook uit hun bol omdat PSV niet meer weet wat winnen is. Verwend als dat ze daar nu waren. Wij moeten gewoon accepteren dat het dit is, wat het is, en ik heb daar in ieder geval vrede mee. Ik hoop alleen maar dat ze het voor elkaar krijgen om in de eredivisie te blijven, en hoe ze dat doen maakt mij geen donder uit.

   2. mats

    Maar uhm daarom poste ik ook mijn verhaal over Opoku. Ik heb hem in het verleden vaak verguisd…gaf nu juist aan dat hij toch meer voor VVV betekent dan ik stijf zag of wilde zien.

    Seuntjens mis ik niet. Mijn kritiek toen was dat ik én Seuntjens én Opoku teveel van het goede vond. Maar nu zie ik ook wel dat Opoku eigenlijk een Seuntjens naast zich nodig heeft. Toch vind ik dat Opoku meer rendement er uit zou moeten halen en ook moet laten zien dat hij het zonder een Seuntjens kan en dat komt er niet altijd uit.

   3. Ik vind dat wel mooi hoor Mats, je kunt ontzettend kritisch zijn en spelers flink afkraken, maar uiteindelijk blijkt dat je het niet verkeerd bedoelt en je ook kunt terugkomen op je kritische kanttekeningen en dat vind ik mooi! Ik hou daar wel van, liever je uitspreken dan aan de kantlijn staan. Dat is ook het mooie van deze site, iedereen kan zijn zegje doen. En als Van Ooijen tegen Utrecht de sterren van de hemel speelt en de winnende scoort, dan ben ik ook stil!

 21. Zeker wete

  Mooi om te zien dat VVV de wedstrijd kantelt na een erg slechte start. Eigenlijk zag je het ongeveer 10 min voor de rust al. VVV klapte er steeds feller op en won steeds meer duels. In de tweede helft zette zich dat voort. Van Ooijen en Lee verdienen meer krediet. Ze zijn vaak belangrijk voor VVV.

  Heeeej… en was het dan goed….??? Nee maar who cares?? We winnen godverdomme een cruciale pot. Heel veel kritikasters hier kunnen wat mij betreft een dikke krijgen met hun kritieken (ook al zijn ze vaak wel terecht.)
  Laten we een voorbeeld nemen aan de 300 supporters (waaronder ik) die VVV geweldig aangemoedigd hebben zaterdag in Wolluk. Die sfeer was echt top!

 22. chretien

  Ik heb fe nabeschouwingen nog enkele keren teruggekeken. Als beide partijen alle kansen zouden hebben benut dan was de uitslag 2-5 geweest. Het zegt genoeg of wie er de wedstrijd verdiende te winnen.
  Nu doorschakelen naar komende, hele moeilijke wedstrijd tegen fcutrecht. Loodzware, moeilijke wedstrijd. FORZA VVV!

 23. Hup VVV!

  Heerlijk dat deze wedstrijd na de 1-0 ruststand nog is omgedraaid. Wat een ontlading in het uitvak, dat was echt geweldig om mee te maken! Waar trouwens ook bij de 1-0 tussenstand de sfeer prima bleef en iedereen het team ondersteunde. Laten we dit zo doorzetten en hopen dat bij met name de belangrijke uitwedstrijden die nog volgen (zoals Emmen en Zwolle) nog meer mensen meekomen om samen weer belangrijke stappen richting handhaving te zetten!

  Hup VVV!

 24. kenfen

  That’s the spirit, achter het team staan. Helemaal de goede manier om als VVV supporters VVV te steunen Kijk VVV is geen Barcelona en zal dat ook nooit worden. Maar door alles wat niet goed gaat zo negatief te benaderen, maak je de situatie niet beter. Ben blij dat deze spelers voor ons spelen, geniet van de goede acties en steun de jongens die wat minder in vorm zijn dan komt alles 5

Leave a Reply